Restaurant: A BOUTEA (Dundas Street)
Info:

2024-04-23 22 views
行街見有啲口渴會買杯果茶飲,經過花斑茶社有新果茶推出,身為果茶控,當然要試下🤤🤤🍎 完熟蘋果冰茶✨茶底可選四季春或紅茶我就揀左四季春,果茶味十分濃郁,加埋鮮蘋果汁味道酸甜清爽,而且下面重有蘋果肉粒!好解渴 i like it🍹🌹黑糖珍珠厚鮮奶小朋友最愛❤️ 賣相像豹紋一樣,珍珠一樣Q彈,而且鮮奶香醇滑溜,由於佢係用鮮奶製作,唔係用奶精,所以平時我都會買一杯返屋企俾串燒三兄弟飲下另外想讚揚吓旺角分店職員態度超好,知道有一杯是比小朋友飲,會另外問我需唔需要走厚霜🫶🏻
行街見有啲口渴會買杯果茶飲,
經過花斑茶社有新果茶推出,
身為果茶控,當然要試下🤤🤤

🍎 完熟蘋果冰茶✨
茶底可選四季春或紅茶

🌹黑糖珍珠厚鮮奶

2024-04-19 16 views
ʜᴀᴘᴘʏ ғʀɪᴅᴀʏ🫶🏻收工緊係要獎勵下自己㗎啦( ´▽`)見到 @abouteahk 又有新野啦🤩🤩清爽青葡萄鳥龍真係勁吸引,可惜嚟遲咗🙈咁啱已經賣晒啦,唯有下次先再試過啦!完熟蘋果冰茶🍎揀咗四季春茶底~勁fresh!仲有粒粒蘋果果肉添~鍾意飲水果茶嘅,一定要試~個人覺得無糖都已經好足夠!黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶💗呢款都係我嘅最愛!超厚嘅奶蓋!飲落仲有啖啖鹹香~黑糖真係勁match!珍珠超煙韌📍花斑茶社 |全線分店有售#珍奶 #珍奶控 #珍珠奶茶 #油麻地美食 #旺角美食 尖沙咀美食 #旺角茶飲店 #尖沙咀茶飲店 #優惠 #抵食 #香港美食 #銅鑼灣美食 #花斑茶社 #abouteahk #完熟蘋果冰茶 #清爽青葡萄烏龍
ʜᴀᴘᴘʏ ғʀɪᴅᴀʏ🫶🏻
收工緊係要獎勵下自己㗎啦( ´▽`)

見到 @abouteahk 又有新野啦🤩🤩
清爽青葡萄鳥龍真係勁吸引,可惜嚟遲咗🙈
咁啱已經賣晒啦,唯有下次先再試過啦!

完熟蘋果冰茶🍎
揀咗四季春茶底~勁fresh!
仲有粒粒蘋果果肉添~
鍾意飲水果茶嘅,一定要試~
個人覺得無糖都已經好足夠!

黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶💗
呢款都係我嘅最愛!
超厚嘅奶蓋!飲落仲有啖啖鹹香~
黑糖真係勁match!珍珠超煙韌

📍花斑茶社 |全線分店有售
#珍奶 #珍奶控 #珍珠奶茶 #油麻地美食 #旺角美食
2024-01-13 187 views
第一次飲呢一間奶茶店奶茶選擇都幾多今次係叫袋鼠外賣一杯奶茶平均20多元性價比幾高其中叫咗黑糖珍珠烏龍奶茶少冰小甜好香茶味,真係做到小冰小甜嘅效果,珍珠少少甜推薦呢間奶茶店下次可以再叫
第一次飲呢一間奶茶店
奶茶選擇都幾多
今次係叫袋鼠外賣
一杯奶茶平均20多元
性價比幾高
其中叫咗黑糖珍珠烏龍奶茶少冰小甜
好香茶味,真係做到小冰小甜嘅效果,珍珠少少甜
推薦呢間奶茶店下次可以再叫
黑糖珍珠烏龍奶茶
2024-01-13
Waiting Time
30 Minutes (Delivery)
$25 (Tea)
黑糖珍珠烏龍奶茶
2024-01-07 56 views
佢哋首次使用 Oatly Tea Master燕麥奶去沖調, 係專為手調飲品度身訂造嘅燕麥奶, 神還原奶茶嘅味道同口感!特別推介俾素食或乳糖不耐症人士👍🏻 🍵燕麥抹茶拿鐵由抹茶粉、Oatly Tea Master燕麥奶沖成, 抹茶味香濃帶微甘🍃, 有着醇厚嘅燕麥奶香, 順滑感同鮮奶有得揮!🥛燕麥焙茶拿鐵燕麥奶同焙茶好match, 口感濃厚香滑, 享受焙茶風味🤎

🍵燕麥抹茶拿鐵

🥛燕麥焙茶拿鐵
燕麥奶同焙茶好match, 口感濃厚香滑, 享受焙茶風味🤎
2024-01-06
TakeAway
$38 (Tea)
2023-12-08 53 views
想試呢間好耐,奶茶類別較出名,咁啱某外賣平台做半價優惠。下午時間在公司叫了3杯外賣珍珠奶茶,少冰加微糖就剛剛好!味道不錯!下次可以試試水果茶都是出名的。折後每杯只係$2x!超級抵!
想試呢間好耐,奶茶類別較出名,咁啱某外賣平台做半價優惠。

下次可以試試水果茶都是出名的。

折後每杯只係$2x!超級抵!

2023-12-07
Waiting Time
20 Minutes (Delivery)
$25 (Tea)
2023-07-16 245 views
Summer Time☀️天氣好熱,一定要飲返杯凍飲消暑🥤鳳梨冰茶落單時可揀紅茶或綠茶今次揀左紅茶&少甜少冰,飲落去甜度岩岩好,唔會蓋左茶既香味,每啖食到真·台灣鳳梨肉,酸酸甜甜,好開胃又消暑📍花斑茶社

Summer Time☀️天氣好熱,一定要飲返杯凍飲消暑

🥤鳳梨冰茶
落單時可揀紅茶或綠茶

📍花斑茶社
2023-06-26 151 views
嗌咗個士多啤梨益力多 士多啤梨勁有藥水味 超級唔抵 雖然有啲士多啤梨粒粒 但好伏接近$30 我男朋友就話飲唔到益力多味 同埋佢個冰底固定咗 對於鍾意少冰嘅人好唔方便 下次唔會再幫襯
2023-06-25
Type of Meal
Dinner
2023-05-25 162 views
黑糖珍珠可可鮮奶,整杯濃郁的可可,🍫朱古力味好濃,加上香醇的鮮奶,更加可以同時飲到黑糖珍珠,享受Q彈的口感💗.草莓多多換上新裝「胡氏這一家」😍益力多系列推出了四款不同口味的水果口味,其中之一是草莓多多。.🍓草莓多多的甜度可以按顧客的要求進行調整,即使是原味,益力多的味道也很濃郁✨乳酸味和草莓的酸甜味相結合,讓這款飲料非常開胃,而且少甜的甜度剛剛好。😙.brown sugar bubble cocoa milk $36yakult strawberry $29

yakult strawberry $29
星期日出街遇上落大雨 仲要紅雨🌨心情唔好 買返杯野飲氹下自己啦🥰經過🎐花斑茶社 忍唔住要買下野飲原來而家有Crossover 《胡氏這一家 》🥸小朋友見到都指住話要影相打卡呀♥️🐯黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶期間限定✨睇poster吸引到要order黎飲🧋黑糖味甜得黎唔會好膩珍珠口感煙韌 好好咬口🍓草莓多多用咗限定《胡氏這一家 》紙杯 胡老太好可愛隻杯好靚~直情愛不釋手甜蜜蜜嘅士多啤梨🍓 加埋多多特別要求走甜 好味道
星期日出街遇上落大雨 仲要紅雨🌨

用咗限定《胡氏這一家 》紙杯 胡老太好可愛
隻杯好靚~直情愛不釋手
甜蜜蜜嘅士多啤梨🍓 加埋多多
特別要求走甜 好味道

每次去手搖飲品店,我點擊率最高係果茶呀!前排經過花斑茶社,見到新出嘅兩款果茶好啱我心水,即刻試試佢!😋😛🍎完熟蘋果冰茶 $28 (右)可以揀配紅茶或者四季春茶,我揀咗四季春茶,甜甜蘋果香氣,入面仲有粒粒蘋果肉,增加口感,另外可以選擇甜度及冰度。🌹荔枝玫瑰烏龍 $29 (左)呢杯感覺充滿少女心。😆😆 玫瑰花味好清香,整體荔枝同玫瑰味道都幾平衡,杯底仲有玫瑰花瓣及荔枝果肉,飲落幾舒服。😌兩款都幾清新,夏天夠哂消暑呀!😉

🍎完熟蘋果冰茶 $28 (右)

🌹荔枝玫瑰烏龍 $29 (左)

兩款都幾清新,夏天夠哂消暑呀!😉
2023-04-29
2023-04-23 64 views
#chuchuineverywhere—夏天來了💦而家條街又焗又多人💧真係好需要補充水份🫗.本地手搖店愈開愈多〰️花斑斑茶社最新出既果茶系列太岩𝘾𝙝𝙪𝙘𝙝𝙪心水了🌸完熟蘋果冰茶🍎走甜後都夠甜又清😍有啲啲🍎果肉 夏天飲太解渴了💯仲有呢杯荔枝玫瑰烏龍🌹香甜荔枝➕濃厚烏龍配上淡淡花香➰炎炎夏日唔想飲🧋一杯冰凍果茶真係💯—💰hkd $28up📍 A Boutea (Dundas Street) G/F, 41-43 Dundas Street, Mong Kok.🌈🥨welcome to follow my foodie ig @eating.chuchu.
#chuchuineverywhere

仲有呢杯荔枝玫瑰烏龍🌹
香甜荔枝➕濃厚烏龍配上淡淡花香➰
炎炎夏日唔想飲🧋一杯冰凍果茶真係💯

💰hkd $28up
📍 A Boutea (Dundas Street)
2023-04-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$28 (Tea)
🧋 香港本地茶飲品牌· 花斑茶社(旺角)#花斑茶社 #旺角 #旺角美食 💁🏻‍♀️去旺角行街經過,發現都幾多人排隊,所以就同友人一人買咗一杯嚟試吓。▫️ 完熟蘋果冰茶 $28 -入口順滑,茶底散發著清新的蘋果香味。整體苦澀味道較低,後韻甘甜。▫️大甲芋頭鮮奶 $36 + $8(加芝士) -糖和冰都是固定的。口感綿密,淡淡芋香味。最驚喜莫過於它的芝士奶蓋❣️ 芝士味濃而不膩而且口感順滑,濃稠度適中。💘牌上面有各色各樣飲品可以選擇,有水果茶、鮮奶茶、原茶,而黑糖珍珠系列有鮮奶、抹茶、可可等等,種類繁多👍🏻💰人均消費大約30元📍 地址:旺角登打士街41-43號地舖#foodie #香港美食 #隱世美食 #小店 #香港小店 #cafe #美食#香港好去處 #food #打卡 #香港打卡#f4f #foodlove #香港探店 #奶茶 #芝士 #芝士控 #奶盖 #水果茶 #香港本土品牌 #芋頭鮮奶#芋頭 #手搖 #飲品
🧋 香港本地茶飲品牌· 花斑茶社(旺角)
#花斑茶社 #旺角 #旺角美食

💰人均消費大約30元

📍 地址:旺角登打士街41-43號地舖

2023-04-16 49 views
完熟蘋果冰茶(四季春)🍎$28最近新出左兩杯新飲品😙本來諗住試下荔枝玫瑰烏龍😁可惜太搶手,好快已經賣晒🥲唔緊要,今次就先試吓完熟蘋果冰茶😚蘋果甜味濃厚,入口爽甜清新🥰四季春味道甘甜醇厚,氣味清香☺️鳳梨冰茶(紅茶)🍍$28鳳梨果肉配上回甘香濃嘅紅茶😙飲落酸酸甜甜,特別提神醒腦😆估唔到果香同茶香都好夾😋絕對係消暑解渴嘅最佳飲品👍花斑茶社 (登打士街) (旺角)旺角登打士街41-43號地舖
完熟蘋果冰茶(四季春)🍎$28

最近新出左兩杯新飲品😙
本來諗住試下荔枝玫瑰烏龍😁

可惜太搶手,好快已經賣晒🥲

唔緊要,今次就先試吓完熟蘋果冰茶😚
蘋果甜味濃厚,入口爽甜清新🥰
四季春味道甘甜醇厚,氣味清香☺️

鳳梨冰茶(紅茶)🍍$28
鳳梨果肉配上回甘香濃嘅紅茶😙

飲落酸酸甜甜,特別提神醒腦😆
估唔到果香同茶香都好夾😋
絕對係消暑解渴嘅最佳飲品👍

花斑茶社 (登打士街) (旺角)
旺角登打士街41-43號地舖
😮‍💨 小編依日放工要紓壓,決定要去飲肥仔水!醒起之前見到旺角花斑茶社有🐨《再見寧靜海》應援,就揀依間去幫襯!🏃🏻‍♀️🍹 白桃烏龍 😋😋😋😋😋揀咗微糖少冰,依舊足料!🍑 有白桃香甜味,飲完心情舒服返啲!☺️宵夜 💵 約港幣$30/人💁🏻‍♀️ 除咗打卡位靚之外,茶飲店都好光猛,望到都好精神!大家行過諗起想飲下手搖飲品,去花斑茶社望望啦!😚🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!

🍹 白桃烏龍 😋😋😋😋😋

宵夜 💵 約港幣$30/人

2023-03-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Last Night Supper)
2023-02-01 156 views
放學經過登打士街... 竟然有... 「花斑」第一時間望望裡面的 menu 先裡面好闊落~ 有張吧枱和企位~我們選擇最常叫的... 我們最喜歡的...突然有驚喜有桃膠~1. 芒果冰茶 HK$29.00 - 四季春茶 - 少甜 - 少冰 - 加:蜂蜜珍珠 + HK$5.002. 宇治抹茶紅豆鮮奶 HK$36.00 - 無糖 - 轉脫脂奶 - 加:桃膠 + HK$5.003. 今次很抱歉,要膠袋加 HK$1.00 服務員態度好有禮友善(抵贊)21:51 落單 21:57 取得,有效率!
放學經過登打士街... 竟然有...
「花斑」

第一時間望望裡面的 menu 先

裡面好闊落~ 有張吧枱和企位~

我們選擇最常叫的... 我們最喜歡的...

突然有驚喜

- 無糖
- 轉脫脂奶
- 加:桃膠 + HK$5.00

3. 今次很抱歉,要膠袋加 HK$1.00

服務員態度好有禮友善(抵贊)

21:51 落單

21:57 取得,有效率!