Restaurant: A BOUTEA (Dundas Street)
Info:

🧋🌸【 花斑茶社 】 🌸🧋⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄「花斑茶社」不嬲都受歡迎,但旺角分店特別crazy,人龍排到去隔離鋪位🔥🔥我都好不容易先買到兩杯飲品😂「黑糖珍珠烏龍奶茶」奶茶香濃郁,黑糖份量剛好,唔會過甜,珍珠都好煙韌,正評🫶🏻新Menu有春夏推出嘅「清爽青葡萄烏龍」,味道酸酸甜甜,非常清爽,仲食到粒粒果肉,正呀💚⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ 🧋黑糖珍珠烏龍奶茶($29)🍇清爽青葡萄烏龍($28)⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:花斑茶社(旺角)旺角登打士街41-43號地舖⋄🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami旺角⋄⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #旺角美食 #花斑茶社 #黑糖珍珠厚鮮奶 #abouteahk @abo
🧋🌸【 花斑茶社 】 🌸🧋

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

🧋黑糖珍珠烏龍奶茶($29)
🍇清爽青葡萄烏龍($28)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:花斑茶社(旺角)
旺角登打士街41-43號地舖

🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami旺角

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #旺角美食 #花斑茶社 #黑糖珍珠厚鮮奶 #abouteahk @abouteahk
2024-06-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2024-10-13 59 views
比人連續問咗飲唔飲廢水好日,今日去緊旺角嘅時候,朋友問飲唔飲廢水,就心思思想飲。好耐冇飲過花班,之前飲花斑都幾鐘意佢嘅茶底,飲到變咗會員,而家買嘢飲報電話就有9折🤣 當時一次買滿$200就可以申請會員,全線通用,有興趣嘅朋友可以問吓店員而家仲有冇★̆̈ 白桃烏龍($29)叫咗對久違嘅白桃烏龍微糖少冰,呢間花斑嘅白桃果肉粒有啲偏酸,有啲蓋過咗茶底嘅味,顯得茶底唔夠濃,要等啲冰融返少少先喺平時飲開嘅味,可能叫返7分甜會好少少

★̆̈ 白桃烏龍($29)
2024-10-12 46 views
自問唔算台式飲品既狂熱分子,但花斑茶社係我最喜歡既一間,每個月都忍唔住最少會叫一兩杯,因為茶味夠香,但唔會話太濃怕夜晚瞓唔到覺,珍珠口感適中,唔會太軟太膠🥰不過多數喺淘大飲開既我,今日第一次試旺角分店,唔知係咪平時飲開熱黑糖珍珠烏龍奶茶,今次叫左凍飲走冰,發現茶底好似冇平時咁香,定唔同分店品質會唔同呢?!🤔另外朋友叫左白桃烏龍,諗住襯白桃季尾飲多兩杯😂但佢話今次已經有啲酸,可能要下年先再飲喇~自問唔算台式飲品既狂熱分子,但花斑茶社係我最喜歡既一間,每個月都忍唔住會叫一兩杯,因為茶味夠香,但唔會話太濃怕夜晚瞓唔到覺,珍珠口感適中,唔會太軟太膠🥰不過多數喺淘大飲開既我,今日第一次試旺角分店,唔知係咪平時飲開熱飲,今次叫凍飲走冰,發現茶底好似冇平時咁香,定唔同分店品質會唔同呢?!🤔

黑糖珍珠烏龍奶茶
2024-10-11
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
:咁啱經過附近,就黎買杯嘢飲,平時間唔中都會想飲下。因為幾鍾意佢哋嘅薰花鮮奶綠🫶🏽而且佢哋價錢適中,同埋有時唔想飲太大杯,佢哋嘅size就啱啱好🫶🏽🫶🏽佢哋間唔中就有唔同嘅應援 俾大家可以拎應援唔同打吓卡,飲嘢之餘亦都可以影吓相😏/✨完熟蘋果冰茶 $28可以揀紅茶/四季春我揀咗四季春🫶🏽茶底比出邊嘅濃少少底有好多蘋果粒粒果肉😍蘋果嘅味都好出但又唔會搶走茶既味道酸酸甜甜咁十分開胃醒神😙✨黑糖珍珠厚鮮奶 $33賣相好靚仔🫶🏽店家唔係用奶精而係用鮮奶可以放心咁飲😬厚鮮奶飲落去好滑😆珍珠好有咬口但又唔會過甜珍珠份量都幾多下😏😏

咁啱經過附近,就黎買杯嘢飲,平時間唔中都會想飲下。

✨完熟蘋果冰茶 $28

厚鮮奶飲落去好滑😆
珍珠好有咬口
但又唔會過甜
珍珠份量都幾多下😏😏

💡【夏日炎炎消暑飲品】天氣愈來愈熱,當然要飲番杯冰凍台式飲品降下溫,呢間仲放左好多打卡既展板比fans 影相,慢慢飲住同朋友傾下計。🧋清爽青葡萄烏龍烏龍茶底夠清香,又唔會太苦,好fresh,底部仲有粒粒青葡萄果肉, 口感唔錯,夏日首選🌟🧋宇治抹茶紅豆鮮奶🍵由抹茶粉、鮮奶製成,滿滿的紅豆口感十足,抹茶味香醇, 口感順滑,呢個組合真係好夾好吸引。#花斑茶社 #旺角食咩好 #旺角美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #相機食先 #食在將軍澳 #chill #hkfoodie #food #hkinstagram #foodie #hkfoodporn #hkfood #hkrestaurant #hkfoodblogger #foodlover
💡【夏日炎炎消暑飲品】

🧋清爽青葡萄烏龍

🧋宇治抹茶紅豆鮮奶🍵

2024-06-08 57 views
最近的香港天氣又熱又焗,走在旺角的街頭還是忍不住要買杯冰涼的手搖飲品為身體降溫🧊 經過花斑茶社便被新推出的完熟蘋果冰茶($28)吸引了🍎可選四季春/紅茶,選了四季春少糖少冰,蘋果非常香甜,還能喝到蘋果蓉❣️在炎熱的夏日喝簡直是清爽又透心涼 同行的朋友點了清爽的桂花烏龍($25)走糖少冰,加了寒天(+$5),更加清爽 花斑茶社每段時間都會有不同的明星應援,這幾天是與韓星Infinite,有照片牆及應援物(可問店員取)可打卡!

2024-06-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$29 (Tea)
《花斑茶社 - 旺角》一向都好喜歡呢間既茶飲店,近排佢地同呀Day慶生,放左好多打卡既展板比fans 影下相🤓我唔算係死忠,但都幾喜歡佢傻更更的😎所以都趁下熱鬧過去影咗幾張相😂花斑既黑糖珍珠鮮奶一向係我至愛,唔怕肥既我會推薦黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶,咸咸地咁,下面既黑糖珍珠香甜得黎又煙韌彈牙🫶🏻作為煙韌控既我每次都例牌點呢一款的😉朋友鍾意試新野,佢就揀咗新推出嘅清爽青葡萄烏龍,下面有甜蜜既青提子果肉,而烏龍茶又清爽解膩,兩者相輔相成,十分解渴😊除咗茶飲之外,我當日仲見到佢哋都有推出唔少甜品,不過當日要去食飯,唯有留返下次試啦
《花斑茶社 - 旺角》

2024-06-04
「花斑茶社」推出咗新飲品天氣越嚟越熱,吾飲野真係有機會中暑!剛好同朋友係旺角出街行街點都要揸住杯凍飲降溫解渴新產品絕對適合炎熱嘅天氣清爽青葡萄烏龍🍇茶底係烏龍茶,啖啖茶香!加上粒粒葡萄果肉,有咬口之餘更加令到成杯甜蜜增加🥰另一杯,就叫左宇治抹茶鮮奶,正常甜!因為之前試過少糖反而有少少失色今次點了正常甜,抹茶粉濃,超讚!!「花斑茶社」📍旺角登打士街41-43號地舖#花斑茶社 #abouteahk #完熟蘋果冰茶 #清爽青葡萄烏龍
「花斑茶社」推出咗新飲品

天氣越嚟越熱,吾飲野真係有機會中暑!
剛好同朋友係旺角出街
行街點都要揸住杯凍飲降溫解渴

新產品絕對適合炎熱嘅天氣

清爽青葡萄烏龍🍇
茶底係烏龍茶,啖啖茶香!
加上粒粒葡萄果肉,有咬口之餘更加令到成杯甜蜜增加🥰

另一杯,就叫左宇治抹茶鮮奶,正常甜!
因為之前試過少糖反而有少少失色
今次點了正常甜,抹茶粉濃,超讚!!

「花斑茶社」
📍旺角登打士街41-43號地舖

2024-05-17
TakeAway
2K
😍花斑茶社係香港茶飲品牌,傳承地道台灣茶製作工藝,以「好水好茶好奶」為原材料,製作每一杯都飽含了製作者的匠心🤍🫖☕️要沖一杯好茶,茶葉固然最重要,再配合合適的水溫💧方能做出「鮮香醇」的靚茶🍁花斑茶社選用台灣原片茶葉配以𝟠𝟙度茶溫泡茶🍂一絲不苟,以最好的茶底調製每一杯飲品🍹⋄⋄====—====—====—====—✦ 春果好茶 ✦🍇青葡萄烏龍($28)🍯加蜂蜜珍珠$5微糖🤍|正常冰🧊台灣原片茶葉沖泡,呈現出鮮香醇的口感❤️加上微糖和正常冰,茶的原味得以保留,啖啖葡萄果肉,清爽香醇而不失深度😋加配的蜂蜜口感豐富,增添了嚼勁和甜度👍🏻⋄✦ 黑糖珍珠 ✦🧋黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶($35)🧀加芝士奶蓋$8固定糖🤍|固定冰🧊黑糖珍珠滿滿濃郁的糖蔗風味,岩鹽增添了微咸的層次感,而厚鮮奶的濃郁口感加倍滑順😜芝士奶蓋增添豐富的奶香風味👅====—====—====—====—.📌店名:花斑茶社’📍地址:旺角登打士街41-43號地舖

====—====—====—====—
✦ 春果好茶 ✦
🍇青葡萄烏龍($28)
🍯加蜂蜜珍珠$5
微糖🤍|正常冰🧊

✦ 黑糖珍珠 ✦
🧋黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶($35)
🧀加芝士奶蓋$8

固定糖🤍|固定冰🧊

====—====—====—====—
📌店名:花斑茶社’
📍地址:旺角登打士街41-43號地舖
2024-05-14
$30 (Last Night Supper)
2024-05-13 54 views
之前喺尖沙咀返工,啲舊同事成日都會叫尖沙咀嗰間花斑茶社,依家轉咗公司已經好少飲!但係旺角行街見到花斑茶社嘅分店,一於整返杯飲吓先~白桃烏龍加寒天💰HK$34叫咗微甜+少冰!烏龍味比較重,味道同印象中嘅好唔同!個人依家鍾意茶味淡啲,底層有啲香甜嘅白桃果肉,成杯野最欣賞嘅就係口感彈牙嘅寒天~焙茶鮮奶加紅豆💰HK$41甜度簡咗少糖,固定咗冷量!焙茶味比牛奶味濃郁,略嫌味道偏苦澀,加咗紅豆口感幾特別~

白桃烏龍加寒天💰HK$34

焙茶鮮奶加紅豆💰HK$41

焙茶鮮奶加紅豆
白桃烏龍加寒天
2024-05-12
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$38 (Tea)
夏日炎炎出街一定要飲番杯手解解渴🤣經過《花斑茶社》見到佢哋出咗新嘢,一於試吓先٩(◕‿◕。)۶✨完熟蘋果冰茶 四季春 $28茶底可以揀四季春同紅茶,四季春非常清新,淡淡嘅茶香令濃郁嘅蘋果味道好突出🍎🍎而且好多蘋果果粒係底,酸酸甜甜,好清爽🤩✨大甲芋頭鮮奶 $36 +小芋圓 $6大甲芋頭用糖水煲過,鮮奶要無糖已經夠🙂‍↕️芋香濃郁,入口綿密,加左小芋圓煙煙韌韌好有嚼勁,口感好豐富🌟🤍好味指數:4.4/5

✨完熟蘋果冰茶 四季春 $28

✨大甲芋頭鮮奶 $36 +小芋圓 $6

🤍好味指數:4.4/5

平時間唔中都會飲下手搖飲品,呢間花班茶社都好多分店,原來仲有新野飲,又黎飲杯先😆 佢地大部分都有明星打卡位,有唔同明星既應援,今次黎係做既韓星金聖圭既應援😗白桃烏龍($29)芝士奶蓋(+$8)呢杯白桃烏龍係佢地既精選推介之一,餐牌上有腳印仔係度,好清新既白桃味,手搖飲品加芝士奶蓋先好飲,所以我都必加🍑青爽青葡萄烏龍($28)芝士奶蓋(+$8)呢個係佢地新出既口味,本身都已經有水果茶,而青提子同蘋果口味係依家先見到有,同白桃一樣,佢好香提子果香,而且仲有青葡萄寒天果凍加入埋,有d咬口仲正,其他飲品加$5都可以加埋😍花班茶社d水果茶係幾正,依家有埋提子味真係正,希望佢唔係短期promote,會加入埋餐牌度啦🥺

白桃烏龍($29)芝士奶蓋(+$8)

青爽青葡萄烏龍($28)芝士奶蓋(+$8)

2024-04-28
Type of Meal
Dinner
2024-04-29 31 views
夏日炎炎,胃口欠佳,在街上總是想喝杯清涼的飲品消暑。這天來到旺角shopping,經過了花斑茶社,就決定先買杯飲料喝。我點了一杯完熟蘋果四季春冰茶。($28) 茶底可以選紅茶或四季春,我就點了四季春茶。裡面有完熟蘋果粒粒果肉,茶味也很明顯,喝下去味道酸酸甜甜,可以開胃又解渴,非常適合夏天飲用。另外友人點了一杯焙茶鮮奶(熱) ($36),入口有濃濃的焙茶香,感覺更有茶葉的質感,可見很足料呢。友人點了少甜,甜度剛好。📍花斑茶社 @abouteahk

📍花斑茶社 @abouteahk
TakeAway
2024-04-29 18 views
肥水日常~最近花斑茶社出咗兩款新飲品!大家又對果茶有冇興趣呢?上完堂熱辣辣!即同朋友試咗其中一款完熟蘋果冰茶淡淡蘋果粒 本身已經好夠甜!係幾解渴之選擇~茶底可以選擇四季春或者烏龍茶~另外一款係清爽青葡萄烏龍🙌宇治抹茶紅豆鮮奶 茶底偏向濃郁 紅豆係超級夠甜 所以一樣建議少甜😌#花斑茶社 #abouteahk #完熟蘋果冰茶 #清爽青葡萄烏龍#香港美食 #香港好去處 #甜品控 #拍拖👫#打卡#香港#景點#打卡熱點#香港好去處#打卡#cafe#生活#小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳
肥水日常~
最近花斑茶社出咗兩款新飲品!
大家又對果茶有冇興趣呢?
上完堂熱辣辣!即同朋友試咗其中一款完熟蘋果冰茶
淡淡蘋果粒 本身已經好夠甜!係幾解渴之選擇~
茶底可以選擇四季春或者烏龍茶~
另外一款係清爽青葡萄烏龍🙌

2024-04-29 20 views
夏日熱辣辣,最適合就係飲手搖杯交完書簿費之後,我地就去左行街街經過我地最鍾意既花斑茶社每次經過都一定會來買來飲見到新推出春果好茶,果肉level up🌟完熟蘋果冰茶🌟清爽青葡萄烏龍我地即刻買來飲下先,我地完熟蘋果冰茶,今次揀咗四季春茶底勁fresh,而且仲有粒粒嘅蘋果肉另外一杯叫咗荔枝烏龍😆味道超級搭配🌟
夏日熱辣辣,最適合就係飲手搖杯
交完書簿費之後,我地就去左行街街

經過我地最鍾意既花斑茶社
每次經過都一定會來買來飲

見到新推出春果好茶,果肉level up
🌟完熟蘋果冰茶
🌟清爽青葡萄烏龍

我地即刻買來飲下先,
我地完熟蘋果冰茶,今次揀咗四季春茶底
勁fresh,而且仲有粒粒嘅蘋果肉

另外一杯叫咗荔枝烏龍😆
味道超級搭配🌟