Restaurant: A BOUTEA (Allied Plaza)
Info:

2023-04-13 32 views
花斑茶社推出咗兩款新果茶, 清爽怡人, 非常適合春夏季飲用☀️!🥤完熟蘋果冰茶茶底可以揀四季春/紅茶, 裏面有粒粒完熟蘋果果肉🍎, 飲落酸甜清爽, 果肉香甜又有咬口, 每一啖都充滿着果香同茶香♥ 🥤荔枝玫瑰烏龍有漸層效果, 充滿少女心的💗!融合花香、果香與茶香, 以烏龍茶做茶底, 入口有荔枝嘅天然甜香, 加上淡淡玫瑰香氣🌹, 清甜怡人, 玫瑰能夠舒緩神經同消除疲勞, 讓女生保持好氣色、養顏美容呢☺️

🥤完熟蘋果冰茶

🥤荔枝玫瑰烏龍
2023-04-13
2023-03-25 60 views
見近排天氣開始熱番,係街頂唔順買番杯野飲。大甲芋頭鮮奶$36再加芝士奶蓋$8白桃烏龍$29加芝士奶蓋有種咸咸地芝士香味,無論配邊一種飲品都好夾。芋頭一粒粒好綿,少少甜味,隱約有種淡淡芋頭香味。白桃烏龍清清地,無糖感覺好健康。
見近排天氣開始熱番,係街頂唔順買番杯野飲。
大甲芋頭鮮奶$36再加芝士奶蓋$8
白桃烏龍$29

白桃烏龍清清地,無糖感覺好健康。

2023-03-24 30 views
花斑茶社係聯合廣場呢到都開佐一段時間以前係旺角返工既時候成幫襯😋今日叫佐杯白桃烏龍+芝士奶蓋(走糖)芝士奶蓋非常香濃 而且杰身厚身唔會放一陣就熔曬落茶底到另外 白桃烏龍茶底好好味走甜後都有陣陣清甜既味道👍🏻👍🏻👍🏻
花斑茶社係聯合廣場呢到都開佐一段時間
以前係旺角返工既時候成幫襯😋
今日叫佐杯白桃烏龍+芝士奶蓋(走糖)
芝士奶蓋非常香濃 而且杰身厚身
唔會放一陣就熔曬落茶底到
另外 白桃烏龍茶底好好味
走甜後都有陣陣清甜既味道👍🏻👍🏻👍🏻

超級喜歡「花斑茶社」!飲過你就知,花斑的飲品是很天然,很新鮮!我最喜歡選擇「無糖」和「脫脂奶」。好友最喜歡的是「黑糖珍珠烏龍奶茶」,「微糖」、「少冰」加「小芋圓」,她寧願不吃飯都想飲返杯。還有,我最喜歡「大甲芋頭鮮奶」和「宇治抹茶紅豆鮮奶」,怕凍的話,可以轉「熱」,不怕肥的話,可以選擇「明治4.3特濃鮮奶」,另一位朋友話,她那杯「黑糖珍珠厚鮮奶」飲起上來都很濃,很滑。整體而言,花斑算是高價高質、一流的特飲!
超級喜歡「花斑茶社」!
飲過你就知,花斑的飲品是很天然,很新鮮!

整體而言,花斑算是高價高質、一流的特飲!

🌟餐廳:花斑茶社📍地址:太子彌敦道760號聯合廣場地下G25號舖💰價位:~$50⏰營業時間:星期一至日 12:00 - 22:00📱電話:9624 0965係旺角行完街食飽飽返屋企前有咩做💁🏻‍♀️緊係買返杯野飲先啦😆解渴仲可以做埋甜品,perfect🤟🏻臨入地鐵站之前,去咗位於太子聯合廣場地下既「花斑茶社」,買返2杯野飲返屋企同媽媽慢慢歎~———————————————————🔹凍焙茶鮮奶(加芝士奶蓋)焙茶味超香超濃郁,啱晒食完飯嘅我消消滯🎈奶味香甜濃厚,我就梗係加埋至愛嘅芝士奶蓋,鹹香濃厚又細滑,大大杯好滿足~———————————————————🔹大甲芋頭鮮奶大甲芋頭夠晒香甜軟糯,入口綿密,加埋鮮奶一齊飲特別香滑,甜而不膩,正~———————————————————😋味道:4/5🏢環境:4/5💁🏻‍♀️服務:4/5💵價錢:4/5🤟🏻性價比:4/5———————————————————👅整體小總結舖頭地點實在超方便,喺正地鐵站隔離,臨返屋企前記得買番杯嘆吓啦!
🌟餐廳:花斑茶社
📍地址:太子彌敦道760號聯合廣場地下G25號舖
💰價位:~$50
⏰營業時間:星期一至日 12:00 - 22:00
📱電話:9624 0965

———————————————————
🔹凍焙茶鮮奶(加芝士奶蓋)

🔹大甲芋頭鮮奶

2022-12-07
Type of Meal
Last Night Supper
2022-12-09 80 views
之前系2間分店買過飲品都唔錯,睇相個花豹芋圓好吸引甘,但pick up 時見到已經覺得出事了.....因為差唔多只見茶同dd涼粉...試完好想comment一下,因為個茶底同料好夾,料都唔錯,但真系好少料啊!!!3粒芋圓,3粒芋頭,極少珍珠/寒天粒(可以數的。。。加埋應該20粒內), 兩大片涼粉,少量紅豆(這個足夠了,再多就take over左個味); 真心,呢d了真系甘貴嗎,珍珠平吧可以比多少少。如果可以多返d料應該可以常encore呢!!!

花豹芋圓
花豹芋圓
呢間鋪頭兩年前就飲過一次記得喺尖沙咀飲過👀味道幾唔錯😋不過地點唔係好就腳所以就一直冇再飲過,近期飲返佢係因為知道佢多咗好多新分店,太子油麻地都見到佢新開嘅蹤影😍地點非常方便,而且好快就拎得✌🏻最近短期內已經飲過兩次🤭黑糖珍珠鮮奶$32有得揀要4.3牛乳定係脫脂奶,幾人性化😗不過我兩次都係飲全脂奶因為覺得奶味香啲🤤🤤飲硬肥仔水🤗珍珠煮得好入味 既唔會好硬亦唔會過分淋 所以咬落幾彈牙😛注意冰道同甜都冇得揀🤪黑糖珍珠抹茶鮮奶$34感覺加咗抹茶比較一般,因為抹茶粉衝得唔夠溶 所以飲嘅時候會好明顯感覺到抹茶嘅顆粒感🥺整體來講影響咗少少口感😿📍 太子彌敦道760號聯合廣場地下G25號舖📍 旺角登打士街41-43號地舖*仲🈶️其他分店sss🤩
黑糖珍珠鮮奶$32
黑糖珍珠抹茶鮮奶$34
📍 太子彌敦道760號聯合廣場地下G25
號舖
📍 旺角登打士街41-43號地舖
*仲🈶️其他分店sss🤩
  • 黑糖珍珠鮮奶
聯合廣場由細行到大,猶如旺角潮流特區,等到頸都長,花斑茶社終於係太子開鋪啦!今日35度高溫,行到熱辣辣,比個機會我黎試下啦~ 店舖以小薯茄主題,黎一個「雪櫃冷笑話」,唔該!♥️甘蔗四季春甘蔗本是甜甜的,四季春則是淡淡口味的茶底,兩者發揮中和作用,衝擊味蕾!入口先帶起甜甜蜜蜜,後是展現茶甘味的四季春!每一啖飲落都是消暑解渴,舒緩喉嚨!♥️是柚旦花斑用左紅袖金袖做核心,果肉份量極多,新鮮而酸酸甜甜;飲品沙冰狀呈現,直接溶化整個口腔降溫,再配以綠茶底,帶出整個分明既層次,口感清新難忘,一流佳作!越飲越上癮,直情想買多杯黎飲!

甘蔗四季春,  是袖旦

甘蔗四季春
是袖旦
  • 是柚旦
2022-09-24 87 views
打風前夕,天氣真係熱到爆燈,同朋友行完聯合消費完,勁熱勁口渴,竟然發現聯合地下新開左間我最愛嘅花斑茶社,唔係唔飲呀嘛!朋友問我想飲咩,當我諗緊之際,咁岩見到新出特飲「是柚旦」,我諗都唔諗就答佢「是柚旦」啦,唔該!佢聽完呆左,我再指俾佢睇,佢笑到傻左!而朋友就試左杯新出嘅白葡萄綠茶!是柚旦係紅柚金柚綠茶沙冰,少糖少冰,飲落啖啖果肉,清新又有咬口,解暑一流!白葡萄綠茶勁少見有白葡萄嘅茶飲,同樣少糖少冰,飲落勁香葡萄味,清新又香甜,解渴一流!

是柚旦

白葡萄綠茶
2022-09-24
2022-08-12 192 views
花斑茶社終於喺旺角開咗啦🤩之前喺新蒲崗就成日飲自從轉咗工之後,就少飲咗好多今日咁岩行開旺角,竟然遠處俾我見到好熟悉嘅花斑茶社🥰🥰🥰天氣熱辣辣,最啱就飲番杯野解渴😍呢度都比新蒲崗嗰間舖大好多,起碼有個位俾我哋企喺度飲嘢都得👍🏻👍🏻👍🏻同埋佢係喺聯合廣場地下👍🏻👍🏻👍🏻行完街可以喺度買番杯嘢飲🤩今次見到佢出咗新嘢成日飲珍珠奶茶都飲到悶,今次就是去新嘢啦🤗甘蔗四季春$26感覺同四季春差唔多🤣甜度適中👍🏻唔鍾意飲甜野嘅都可以飲呢個「是柚旦」紅柚金柚沙冰$33呢個超正呀,勁多有柚子喺最抵👍🏻有大半杯都係,酸酸甜甜幾好飲呀,好啱而家嘅天氣飲👍🏻花斑茶社 (聯合廣場) (太子)📍太子彌敦道760號聯合廣場地下G25號舖
花斑茶社終於喺旺角開咗啦🤩
之前喺新蒲崗就成日飲
自從轉咗工之後,就少飲咗好多

今日咁岩行開旺角,竟然遠處俾我見到好熟悉嘅花斑茶社🥰🥰🥰

天氣熱辣辣,最啱就飲番杯野解渴😍

同埋佢係喺聯合廣場地下👍🏻👍🏻👍🏻
行完街可以喺度買番杯嘢飲🤩

今次見到佢出咗新嘢
成日飲珍珠奶茶都飲到悶,今次就是去新嘢啦🤗

甘蔗四季春$26
感覺同四季春差唔多🤣甜度適中👍🏻唔鍾意飲甜野嘅都可以飲呢個

「是柚旦」紅柚金柚沙冰$33

花斑茶社 (聯合廣場) (太子)
📍太子彌敦道760號聯合廣場地下G25號舖
夏天熱辣辣,當然要飲番d清涼消暑既茶補充水份!🤤否則好易中暑🥵是柚旦本身我諗唔到飲乜,店員就推介不如就「是柚旦」啦!其實係紅柚金柚沙冰。內有爆汁、咬口嘅柚肉,沙冰夠曬冰涼透心,充滿柚子的香氣,飲完心情大好😌全新推出既⭐️甘蔗四季春⭐️,清甜既甘蔗味加上令人回甘既四季春,消暑解渴必飲的飲料。佢吾算好甜,個種甜係竹蔗的甜味,吾係糖水個種死甜,所以我非常喜歡~佢哋定期會有新menu,好期待下次究竟有咩新飲品!

是柚旦

佢哋定期會有新menu,好期待下次究竟有咩新飲品!
2022-08-09 67 views
星期六行過太子 見到有間新嘅珍珠奶茶店 就同朋友試試我買冬瓜茶 清清地 唔太特別 中規中矩 朋友買咗珍珠奶茶 佢話茶味比較香又唔係死甜糖水味 幾好飲店員話 佢地間店主打係茶味 比其他品牌茶味較香 我睇款式都幾多 但同其他茶店差不多如果佢地話茶味香D 再經過可能會再試試其他口味
星期六行過太子 見到有間新嘅珍珠奶茶店 就同朋友試試
我買冬瓜茶 清清地 唔太特別 中規中矩
朋友買咗珍珠奶茶 佢話茶味比較香又唔係死甜糖水味 幾好飲
店員話 佢地間店主打係茶味 比其他品牌茶味較香
我睇款式都幾多 但同其他茶店差不多
如果佢地話茶味香D 再經過可能會再試試其他口味
2022-08-06
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)