Restaurant: A BOUTEA (Allied Plaza)
Info:

早幾日同呀仔呀囡去行街街,行行下,班細路話想飲野,醒起之前響IG 見到花斑post推出新期間限定飲品,一於去試吓佢啦😍期間限定有以下3款飲品1️⃣雪梨四季春2️⃣粒粒蜜瓜奶綠3️⃣粒粒蜜瓜綠茶我哋就試咗其中兩款1️⃣雪梨🍐四季春 $28呢杯清甜可口的雪梨四季春,每一口都充滿水果風味和清涼感。甜蜜嘅雪梨加上清香嘅四季春,好飲🤤好飲🤤好飲🤤3️⃣粒粒蜜瓜🍈綠茶 $28清新香甜蜜瓜味道配搭綠茶,非常清涼解渴,包你一試難忘,最驚喜係仲要啜到有蜜瓜肉🤤,呢杯茶簡直就係夏天的清涼寶藏➡️鳳梨🍍多多$29鳳梨既香甜配上益力多,估唔到又幾好飲咼,細佬仔好快就飲晒😂趁住呢個熱辣辣嘅夏天,大家搵機會去試吓啦😉💛現在起全線花斑茶社分店有售

期間限定有以下3款飲品
1️⃣雪梨四季春
2️⃣粒粒蜜瓜奶綠
3️⃣粒粒蜜瓜綠茶

我哋就試咗其中兩款
1️⃣雪梨🍐四季春 $28

3️⃣粒粒蜜瓜🍈綠茶 $28

➡️鳳梨🍍多多$29
鳳梨既香甜配上益力多,估唔到又幾好飲咼,細佬仔好快就飲晒😂

趁住呢個熱辣辣嘅夏天,大家搵機會去試吓啦😉
💛現在起全線花斑茶社分店有售
2024-06-17 172 views
以前係灣仔返工嘅時候,有個女同事好鍾意買花斑茶社啲茶🧋俾我飲。飲多幾次又發現真係幾好味😂,所以而家間唔時都會買返杯飲嚟飲。今日見阿仔阿女考完試就買返杯俾佢地兩個試下😆。黑糖珍珠可可鮮奶 $36搖一搖之後秒變味道香濃嘅朱古力奶🍫,朱古力味濃郁但唔會太甜😋,加埋煙煙韌韌黑糖珍珠,阿女勁鍾意😍。焙茶鮮奶 $36(+ 小芋圓 $6)茶夠香,味道又濃郁🥰,加入了鮮奶令口感更加順滑。相比珍珠,阿仔比較喜歡加小芋圓🥰,口感Q彈嘅小芋圓令整體增加了飽足感和層次感😋。

黑糖珍珠可可鮮奶 $36

焙茶鮮奶 $36(+ 小芋圓 $6)

2024-06-13
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
依次🐨生日應援打卡點嚟到太子,有小編久唔久就會幫襯嘅花斑 😊 不過未試過依間分店嘅茶飲,又趁依次機會揀杯未試過嘅口味先~ 😉🧋️ 焙茶鮮奶 (凍) 😋😋😋😋店員話因為鮮奶嘅關係,冰度🧊係固定嘅,所以小編只係揀咗少糖~ 🤓 望上去焙茶同鮮奶嘅比例大概1:1,飲落有焙茶嘅烘培濃度,鮮奶🥛係小編鍾意嘅輕身質地。冰融咗之後未至於溝淡晒 ☺️ 適合未試過焙茶嘅朋友試試~下午茶 💵 約港幣$40/人💁🏻‍♀️ 相信大家對花斑茶社一啲都唔陌生㗎啦!依次依間分店有一個角落嘅枱面放咗🐨生日插畫應援供hellosss打卡,另外仲貼咗唔少靚相&海報~ 如果大家去開拎應援而又口渴,可以睇睇有冇嘢啱飲㗎~ 🤗🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!

🧋️ 焙茶鮮奶 (凍) 😋😋😋😋

下午茶 💵 約港幣$40/人

2024-06-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
2024-06-01 80 views
#解渴之選#花斑茶社作為花粉既我 見到新出既手搖茶飲產品 😋當然要飲翻杯🧡完熟蘋果🍎冰茶 $28*可自行選擇四季春/紅茶茶底呢款選擇左紅茶做茶底🫶🏻紅茶香濃 內有切粒既蘋果果肉豐富口感 亦唔會太甜 味道剛剛好~🍇葡萄柚冰茶 $28*可自行選擇四季春/綠茶茶底葡萄柚水果既柑橘🍊酸味同綠茶既甘甜味好夾✨選擇左綠茶做茶底,綠茶味道甘醇👍🏻口感清爽豐富絕對係夏日解渴之選💜茶飲店內仲有售賣罐裝茶葉送禮/手信都得🥰@abouteahk花斑茶社 (聯合廣場) (太子)📍太子彌敦道760號聯合廣場地下G25號舖
#解渴之選
#花斑茶社

作為花粉既我 見到新出既手搖茶飲產品 😋當然要飲翻杯

🧡完熟蘋果🍎冰茶 $28
*可自行選擇四季春/紅茶茶底
呢款選擇左紅茶做茶底🫶🏻
紅茶香濃 內有切粒既蘋果果肉
豐富口感 亦唔會太甜 味道剛剛好~

🍇葡萄柚冰茶 $28
*可自行選擇四季春/綠茶茶底
葡萄柚水果既柑橘🍊酸味同綠茶既甘甜味好夾✨
選擇左綠茶做茶底,綠茶味道甘醇👍🏻口感清爽豐富

絕對係夏日解渴之選💜
茶飲店內仲有售賣罐裝茶葉
送禮/手信都得🥰

@abouteahk

花斑茶社 (聯合廣場) (太子)
📍太子彌敦道760號聯合廣場地下G25號舖

2024-05-30
2024-05-28 57 views
依家天氣開始愈黎愈熱就想飲返杯清涼下😆 經過花斑茶社,見到有新飲品出左,決定試試佢🌻✨️🆕️完熟蘋果冰茶🍎✨️ 微甜 少冰我揀咗四季春茶底, 茶底帶花果香氣再加埋蘋果嘅淡淡清香,十分之清新, 十分岩夏天飲☀️加埋粒粒蘋果肉,滿足埋口感✨️柳丁多多🍊🍊✨️ 微甜依家少咗地方有多多飲, 每次見到都會叫飲😆🤭 橙汁同多多既比例balance得唔錯,多多唔會太甜🧡仲有另外一杯新飲品叫清爽青葡萄烏龍 不過今日賣曬,睇下下次試唔試到先😆😆

✨️🆕️完熟蘋果冰茶🍎✨️ 微甜 少冰

✨️柳丁多多🍊🍊✨️ 微甜

TakeAway
今日嚟到花斑茶社,咀唇一碰到個完熟蘋果冰茶,即刻覺得好過癮🍎!四季春茶嘅清新味道優雅地同啲蘋果碎混合埋一齊,嘴巴裡頭真係即刻清晰晒。究竟係飲料定係甜品呢?我都分唔清楚咯!荔枝玫瑰烏龍又係另一回事,喝落去轉眼間就過癮晒,荔枝嘅自然甜,同玫瑰嘅輕澀恰到好處嘅融合在一齊🌹,即使係選無糖,都絕對唔會覺得悶口。邊款仲未講?當然係黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶啦!嚟到呢度喺咁熱嘅天氣,一杯凍凍哋、甜蜜蜜、仲帶少少鹹香嘅飲品真係啱哂,珍珠Q彈得嚟帶點嚼勁,簡直係享受到不得了啊!講真,飲得我心都涼半截了😌。揀哂咗今日飲嗰三杯,每款都令我喝落去心情都跟住輕鬆埋,讚喇!特別係而家春日時節、去花斑茶社打個卡,真係好去處。下次想試埋其他款,一定要再嚟!

2023-09-20 180 views
約左好朋友去睇衫去太子聯合等,天氣好熱真係好想飲番杯凍飲消消暑呢🥤🥤🥤就去左附近去左花斑茶社買左一人一杯飲品黎入🥳🥳🥳佢地最緊換左新杯好可愛又靚👍🏻🥰🥰🥰鳳梨冰茶🍵夏天飲番鳳梨茶🍍真係岩晒,唔係好甜陣陣陣清新既鳳梨味,配上茶味好夾,夏天必備嘅消暑佳品👍🏻👍🏻👍🏻焙茶鮮奶🧋香濃的焙茶味配鮮奶都唔會蓋過茶味,奶和茶味都調配得岩岩好呢!幾好飲很喜歡焙茶味道!😋😋😋

鳳梨冰茶🍵

焙茶鮮奶🧋

2023-09-20
Type of Meal
Tea
2023-09-18 105 views
天氣愈來愈熱,又濕又焗炒,行兩步都全身濕晒。有一日放學經過見到,花斑茶社同胡氏這一家 出左crossover,我即刻買番兩杯飲下先。平時我都有留意開《胡氏這一家》超鍾意佢哋嘅搞笑創作🥰🥰,今次出埋自家手繪,一定要支持下❤️。白桃烏龍 白桃味好香濃,仲有埋果肉👍🏻,口感一流😋。白桃配烏龍簡直絕配,好好味 。伶伶飲左第一啖,已經覺得好解渴,好開心❤️❤️。招牌珍珠奶茶富珍珠奶茶茶味香濃,叫左少甜,味道剛剛好,配埋甜甜嘅珍珠,人生大滿足🥰❤️

平時我都有留意開《胡氏這一家》
超鍾意佢哋嘅搞笑創作🥰🥰,今次出埋自家手
繪,一定要支持下❤️。

白桃烏龍

招牌珍珠奶茶富
2023-09-13 80 views
以前企其他分店買過 冇大問題 但太子這間今日我點咗兩杯 珍珠奶綠和桂花烏龍奶茶 同樣係微甜 一杯太捨得放糖甜過頭(本身唔鍾意太甜飲完好難頂)一杯就乜味都冇 員工係未訓醒定點阿
2023-09-13
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$30 (Lunch)
2023-06-14 220 views
本身都係花斑會員,平時就去開黃埔店買嘢飲,今次因為有應援所以去咗太子店🫠都係買返平常飲開嘅薰花茶同葡萄柚四季春🫣但飲咗第一啖就覺得有啲怪🥲愈飲愈有陣生水味🥲好失望
葡萄柚八冰茶
2023-05-23 117 views
太子呢間花斑茶社係我工作地點附近🤣無廢水不歡既我 幾乎隔日就會落去買一杯😎適逢呢幾日熱到爆炸☹️幾乎每日食完lunch 都會買一杯上樓😝買到已經入埋會做會員🤣P.s.最近花斑茶社聯乘胡氏這一家做宣傳🥹本身勁鍾意胡總作品嘅我一定要去支持下💜去瘋狂打卡📸📸一入去已經見到大大個胡老太裝飾😂😂order 野飲時專登問店員係咪可以用胡氏這一家個紙杯裝嘢飲🥹🥹想留返個黎收藏點知店員話個款紙杯已經用晒lu🥲————————————-💜Seasonal 荔枝玫瑰烏龍超級清甜😆本身微甜 仲可走甜岩曬減糖既我🤣🤣🤩黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶花斑既黑糖珍珠系列係無得輸粒粒都好有咬口🥰🥰🥰————————————-

————————————-
💜Seasonal 荔枝玫瑰烏龍
超級清甜😆本身微甜 仲可走甜
岩曬減糖既我🤣🤣

🤩黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶
花斑既黑糖珍珠系列係無得輸
粒粒都好有咬口🥰🥰🥰
————————————-
今日行街經過呢度又去咗買杯果茶解下渴, 原來@abouteahk 最近聯乘 @familywus , 出咗✨期間限定✨茶飲紙杯, 上面印上胡老太頭像👵🏻, 好可愛呢😍!仲可以同胡老太個poster打個卡!🥤完熟蘋果冰茶茶底可以揀紅茶/四季春, 果味同茶味互相平衡, 裏面有香甜嘅蘋果果肉🍎, 每一啖都係清爽嘅口感! 🥤焙茶鮮奶日本焙茶配上鮮奶, 口感滑順的, 有住醇厚濃郁嘅奶香, 又有焙茶風味🤎我朋友揀咗呢款, 佢建議少甜, 更能突出焙茶香味。

🥤完熟蘋果冰茶

🥤焙茶鮮奶
我朋友揀咗呢款, 佢建議少甜, 更能突出焙茶香味。
2023-05-11
Type of Meal
Tea
2023-05-02 78 views
🌸花斑茶社最近出咗春季期間限定水果冰茶今次有完熟蘋果冰茶同荔枝玫瑰烏龍🥤                                                                                                                                                前者茶底可以揀四季春/紅茶四季春茶味清香,底部有啲粒粒蘋果碎,甜度唔算好重相反後者,荔枝好清甜,中和咗玫瑰澀,就算叫無糖都冇問題#花斑茶社 #aboutea #手搖飲料#水果茶 #期間限定 #荃灣美食 #廢水 #旺角美食 #茶飲店
🌸花斑茶社最近出咗春季期間限定水果冰茶

今次有完熟蘋果冰茶同荔枝玫瑰烏龍🥤
前者茶底可以揀四季春/紅茶
四季春茶味清香,底部有啲粒粒蘋果碎,甜度唔算好重
相反後者,荔枝好清甜,中和咗玫瑰澀,就算叫無糖都冇問題
2023-04-17 52 views
爽的飲品解渴,試咗新推出嘅🍎 完熟蘋果冰茶 有得揀紅茶或者四季春~ 我揀咗四季春,飲到粒粒蘋果,同四季春非常夾,一路飲一路咬住果粒口感非常豐富🌹荔枝玫瑰烏龍揀咗少冰,走甜 ,飲到濃濃嘅烏龍茶味同埋荔枝玫瑰嘅味道,雖然走咗甜,但係我反而覺得啱啱好可以試到個茶味下次要再試吓佢嘅招牌飲品同埋其他味道嘅茶飲~
爽的飲品解渴,試咗新推出嘅

🍎 完熟蘋果冰茶

🌹荔枝玫瑰烏龍

下次要再試吓佢嘅招牌飲品同埋其他味道嘅茶飲~
2023-04-17 42 views
花斑茶社最近新推出兩款果茶,感覺清新,尤其啱晒想趕走最近悶熱嘅天氣。🧊荔枝玫瑰烏龍呢款果茶甜度同冰度都係固定。玫瑰與烏龍既漸層超美,充滿陣陣花果香的荔枝玫瑰烏龍茶,花香自然,毫無違和感,更可以安神和養顏,女士啱晒💓💓🧊完熟蘋果冰茶呢款果茶可改變甜度或冰度。我揀咗少冰,甜品冇變,第一啖飲過蘋果味道酸甜適中,帶有豐富蘋果果肉,搭配四季春茶,茶底清香,尾段回甘明顯。#花斑茶社 #蘋果 #玫瑰 #期間限定

🧊荔枝玫瑰烏龍
呢款果茶甜度同冰度都係固定。

🧊完熟蘋果冰茶
呢款果茶可改變甜度或冰度。

#花斑茶社 #蘋果 #玫瑰 #期間限定