Restaurant: A BOUTEA (Kam Lung Mansion)
Info:

2022-12-18 96 views
帶著新買的環保杯 去元朗的花斑茶社。點了黑糖珍珠烏龍奶茶少甜少冰,因自備杯可減$3。奶茶甘香,珍珠口感很好十分彈牙煙韌,最怕買到好硬沒煮熟的。黑糖甜度亦剛好,整體很好,不會膩。
帶著新買的環保杯 [大象杯] 去元朗的花斑茶社。
2022-10-25 130 views
🥚蛋美呢半個月日日飲奶蓋正🤤.1️⃣花斑茶社 - 芝士奶蓋黃金烏龍 500ml (💰$28)眾所就知花斑嘅茶底係好出色😻所以我都成日飲佢哋嘅熱鮮奶茶😛奶蓋就冇咁成日叫🤔原因係份量唔算多而且相對其他芝士味冇咁濃郁🤔如果鍾意輕盈啲嘅奶蓋呢間一定啱曬👍🏻.拿❣️奶蓋口味真係因人而異😛冇話難飲不過總有間啱自己心水啲😛.📍花斑茶社 (Smithfield Walk) (元朗)元朗鳳琴街22號金龍樓地下20B號舖.#蛋美在元朗 #蛋美在旺角 #蛋美在九龍塘 #蛋美在西環 #蛋美在太子 #蛋美在銅鑼灣 #香港美食 #油麻地美食 #hkfoodie #cafehk #樓上cafe #日系 #hkfood #美食地圖 #黃店系列 #香港黃店 #旺角黃店 #852food #yellowfood #懲罰黃店 #hkfoodig #美食推介 #美食分享 #奶蓋 #台式飲料 #香港奶蓋 #手搖 #香港手搖
🥚蛋美呢半個月日日飲奶蓋正🤤
📍花斑茶社 (Smithfield Walk) (元朗)
元朗鳳琴街22號金龍樓地下20B號舖
2022-07-27 269 views
近排天氣咁熱🔥 飲得最多既一定係花斑茶社 💛前排做緊期間限定優惠🫣 烏龍孖寶只售$50🫶🏻 白桃烏龍➕黑糖珍珠烏龍奶茶☕️ 特別想講下佢哋裝修風格幾簡單舒服🤤 元朗店仲有個位可以坐低飲嘢休息吓🥹 仲有應援🫣清甜解渴一定係揀白桃烏龍🍑 真係好消暑🥰 非常推介!!之前已經試過黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶係最正,奶味超出口感rich🍼今次嘅烏龍奶茶就茶味香啲,黑糖珍珠都煙韌!呢個combo真係好抵飲👍🏻Menu

Menu
2022-07-21
$25 (Lunch)
  • 白桃烏龍
  • 黑糖珍珠烏龍奶茶
2022-07-02 160 views
😆 適逢小編嚟到元朗花斑茶社打卡,搞掂之後就順便買杯茶飲拎走傍身,去下一個地方排隊覓食。[ 亂闖試飲 ]🍹白桃烏龍 (凍) 😋😋😋😋😋白桃烏龍一直都係店舖嘅招牌,所以小編叫咗一杯少冰少糖試下,味道清甜,有白桃香氣同烏龍茶香,又夠大杯,可以慢慢飲。☺️下午茶 💵 約港幣$30/人😎 由於店舖變咗Ian生日應援店,一開舖就有好多hellosss嚟打卡同幫襯,但店員一個人喺舖面打理都好有條理同有效率!👍🏻🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !

[ 亂闖試飲 ]
🍹白桃烏龍 (凍) 😋😋😋😋😋

下午茶 💵 約港幣$30/人

白桃烏龍
2022-06-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
白桃烏龍
2022-06-27 102 views
啲人成日話花斑茶社好好飲,我見佢白桃烏龍茶係推薦項目,就試吓啦!其實之前試過一次,叫咗少甜,搞到茶味太出,反而有啲苦!今日決定再俾一次機會佢,正常甜度!覺得佢嘅味道好fresh,建議大家飲佢嘅話唔好揀少甜,正常甜度啱啱好,桃味同茶味比較平均,好好飲
2022-05-12 152 views
夜媽媽想食啲甜嘢,應該最近西鐵站嘅珍珠奶茶店就係佢。其實我唔識佢,但係附近甜品舖太多人排隊,所以就揀咗佢,但係我其實都好鍾意飲珍珠奶茶!我哋嗌咗:黑糖珍珠厚鮮奶$32固定糖同冰可可奶茶 $24可以揀甜度同多少冰可可奶茶就係老公嘅,佢話係好飲嘅!朱古力味夠!奶茶味都夠!好match!我就鍾意口感傑啲嘅同埋甜啲嘅,所以揀咗黑糖珍珠厚鮮奶,亦都係佢哋鎮店之寶!佢哋有兩張單,我哋等咗10分鐘,算耐。返到屋企開嚟飲,外觀同其他差唔多,但係味道確實一流!甜度啱我口味!奶又香又滑!珍珠口感唔一致,一啲偏硬!但係接受到嘅。真係好好飲,我5分鐘就chur晒!聽人講芋頭都好好飲,下次試吓!

黑糖珍珠厚鮮奶$32
固定糖同冰

可可奶茶 $24
可以揀甜度同多少冰

2022-04-30
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$30 (Last Night Supper)
2021-12-31 331 views
門口放咗menu 揀好先入去嗌因為入面都幾細,放唔落幾多人不過都有3個位比人可以坐低等叫咗大甲芋頭鮮奶呢個好好飲要比5粒星 好香濃嘅芋泥味同奶味不過半杯已好飽桃茶加芝士奶蓋麻麻地冇茶味 奶蓋亦唔香濃,好細杯,兩啖飲完
門口放咗menu 揀好先入去嗌
因為入面都幾細,放唔落幾多人
不過都有3個位比人可以坐低等

叫咗
大甲芋頭鮮奶
呢個好好飲要比5粒星 好香濃嘅芋泥味同奶味
不過半杯已好飽

桃茶加芝士奶蓋
麻麻地冇茶味 奶蓋亦唔香濃,好細杯,兩啖飲完
桃茶加芝士奶蓋

2021-11-29 200 views
第一次飲呢間…買左最普通嘅珍珠奶茶同桂花烏龍奶茶加珍珠佢個珍珠煙韌好味,口感係我自己好鐘意的。。珍珠奶茶我覺得冇乜特別反而桂花烏龍奶茶茶底好香,絕對有驚喜❤️❤️❤️❤️
第一次飲呢間…
買左最普通嘅珍珠奶茶同桂花烏龍奶茶加珍珠
反而桂花烏龍奶茶茶底好香,絕對有驚喜❤️❤️❤️❤️
2021-11-22 150 views
黑糖珍珠奶茶$27今次叫左杯熱嘅黑糖珍珠奶茶。幾鐘意佢地嘅熱飲唔係真係熱到飲唔到,又或者係會熱傷條脷嘅隻,個温度係暖暖地。食得出佢地啲黑糖珍珠係真係煮過嘅。因為食啲珍珠嘅時候你會食到每粒珍珠出面都有一層黑糖漿。我又要左少甜,所以杯珍珠奶茶嘅黑糖味好出。另外,個奶茶好好飲,啲茶味好香。冇澀味,加埋啲牛奶就超滑。依到有得揀要用北海道3.6手乳定普通牛奶去整。我今次就揀左用普通牛奶,但是已經好好飲啦!我今次都唔係等左好耐,間店舖入面同出面又都有櫈比食客坐低飲下野又或者等杯野飲整好。成個過程都係好評!
黑糖珍珠奶茶$27
真係超多分店🖖🏻小編不嬲都鍾意飲佢哋嘅黑糖岩鹽厚鮮奶同芒果紅茶😋今次見到新嘢~仲有有焙茶&豆腐花🤤集齊咗我鍾意嘅嘢😻 ————————————————————————————— ☕️焙茶の豆飲 $36揀咗無糖~因為豆漿本身有糖〰️首先賣相可靚🤎第一啖飲落去就有陣幾強烈嘅甜味湧出嚟😂但之後就冇乜甜味🙌🏻焙茶唔夠香😮‍💨只係淡淡哋😵‍💫豆腐花加落去口感好好嘅🤍🤌🏻6.3/10—————————————————————————————#為食tips👻 失望🤭佢價錢都唔平👀希望焙茶可以落重手啲😹同埋我好想飲返芝麻嗰個☯️嗰個勁正
☕️焙茶の豆飲 $36
🤌🏻6.3/10
—————————————————————————————
#為食tips👻
焙茶の豆飲
2021-09-04 213 views
四月尾新開張嘅時候買過黎飲,當時十分人多,買杯飲品要等半個鐘以上,落完單就周圍行下hea下啦,附近除左形點又無咩好行,不過呢一帶好多野食,睇定今晚食咩都好。終於等到有得拎,叫左三杯,左起芝士奶蓋四季春,薰花奶綠,黑糖珍珠厚鮮奶。芝士奶蓋本來叫無糖,但唔知係唔可以無糖定其他原因,黎到都係甜嘅,個人不喜歡甜茶所以覺得一般好飲,不過個四季春係靚茶葉黎嘅,好清香,芝士奶蓋都ok,芝味唔算好濃,叫做有芝味啦。薰花奶綠個名就好靚啦,實質係用綠茶沖嘅奶茶,茶味都幾香。最後個杯珍奶因為係固定冰同固定糖,個人覺得激甜,黑糖係香嘅,珍珠都有咬口,鍾意飲甜野就覺得好飲啦。佢啲茶係好飲,下次會叫純茶。

薰花奶綠個名就好靚啦,實質係用綠茶沖嘅奶茶,茶味都幾香。

佢啲茶係好飲,下次會叫純茶。

2021-04-29
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
🔅花斑茶社🔅位於元朗既一間台灣手搖飲品店🔅天氣炎熱🥵,最好飲返杯手搖飲品,店內環境比人一種舒適感覺,有位坐住等叫號碼攞飲品😆最緊要有冷氣涼下嘛~座位附近又放置一啲product ,有興趣可以買黎食🤣🍊柳丁多多 💵28因為有橙既關係,飲頭一啖都好清新🌸🍀🍀🍀🍀🍀🥤名間四季春 💵20如果想飲茶,四季春都係一個唔錯選擇😆🍀🍀🍀🍀🍀🧋宇治抹茶紅豆鮮奶💵36因為紅豆本身就甜,所以點微糖都夠甜,不過奶味唔夠重~🔅整體而言,如果飲茶會比其他飲品抵飲,等候既時候都快,而且有得涼住冷氣等攞野飲,野飲都不錯啦~

🔅花斑茶社
🔅位於元朗既一間台灣手搖飲品店

座位附近又放置一啲product ,有興趣可以買黎食🤣

🍊柳丁多多 💵28
因為有橙既關係,飲頭一啖都好清新🌸
🍀🍀🍀🍀🍀
🥤名間四季春 💵20
如果想飲茶,四季春都係一個唔錯選擇😆
🍀🍀🍀🍀🍀
🧋宇治抹茶紅豆鮮奶💵36
因為紅豆本身就甜,所以點微糖都夠甜,不過奶味唔夠重~

TakeAway
-每次黎💛花斑茶社💛一定飲🥤黑糖珍珠厚鮮奶🥤珍珠超有黑糖味😚份量又多最中意佢地用3.6牛乳🥛令整杯口感層次rich好多🍫黑糖可可珍珠厚鮮奶🍫加入左可可口味😃飲緊一杯超濃厚嘅朱古力奶😉而甜度亦剛好🍵黑糖珍珠抹茶鮮奶🍵抹茶溝鮮奶😆好特別抹茶味濃😎抹茶迷不能錯過喔炎炎夏日推出左🍑白桃烏龍🍑唔係一般水果茶🤩入面寶係有白桃配烏龍茶味道好夾😙咁熱天氣飲一啖好解渴😌花斑茶社 (金龍樓) (元朗)📍元朗鳳琴街22號金龍樓地下20B號舖
每次黎💛花斑茶社💛一定飲🥤黑糖珍珠厚鮮奶🥤

配烏龍茶味道好夾😙
咁熱天氣飲一啖好解渴😌

花斑茶社 (金龍樓) (元朗)📍
元朗鳳琴街22號金龍樓地下20B號舖
最近花斑茶社終於開到新界啦😊😊屯門同元朗都開左分店😍一直都覺得佢個鋪面同飲品包裝都好靚😌買黎打卡就最好不過啦😌😌😌諗左好耐都係試下佢地最基本既黑糖珍珠款式😋由叫到拎得都係等左5分鐘都冇,超快手😉🧋黑糖珍珠厚鮮奶 $32都係同其他店一樣係固定冰同甜度🥺我決定飲埋呢杯今年都唔再飲呢啲黑糖珍珠,太肥了😁😁😁珍珠夠甜夠Q,有咬口👍🏼👍🏼👍🏼鮮奶好似有得叫脫脂!比怕肥既女生多一個選擇😺我都幾欣賞佢飲到最後鮮奶味都係好濃😺 一啲都冇因為啲冰融左所以變淡到!黑糖珍珠厚鮮奶黎講佢都算幾出色wo👐🏻值得一試同一影呀!
最近花斑茶社終於開到新界啦😊😊
屯門同元朗都開左分店😍
一直都覺得佢個鋪面同飲品包裝都好靚😌
買黎打卡就最好不過啦😌😌😌
諗左好耐都係試下佢地最基本既黑糖珍珠款式😋
由叫到拎得都係等左5分鐘都冇,超快手😉

🧋黑糖珍珠厚鮮奶 $32
都係同其他店一樣係固定冰同甜度🥺
我決定飲埋呢杯今年都唔再飲呢啲黑糖珍珠,太肥了😁😁😁
珍珠夠甜夠Q,有咬口👍🏼👍🏼👍🏼
鮮奶好似有得叫脫脂!比怕肥既女生多一個選擇😺
黑糖珍珠厚鮮奶黎講佢都算幾出色wo👐🏻
值得一試同一影呀!
黑糖珍珠厚鮮奶
黑糖珍珠厚鮮奶
2021-05-11 262 views
一直有聽人介紹花斑茶社既飲品好飲,咁啱行過,一於去買黎試下。🔍黑糖珍珠烏龍奶茶今次叫左黑糖珍珠烏龍奶茶少甜走冰,雖然有叫少甜,但因為係黑糖珍珠既關係,其實都甜甜地,驚甜既朋友可以揀微糖或無糖。黑糖珍珠係煙韌,有咬口既,但對我黎講,我就覺得硬左少少,如果冧少少就好啦。整體來講,我覺得黑糖珍珠烏龍奶茶味道唔錯。有機會行過一定會再買黎飲。📚有機會都會想試下佢另一款好多人介紹既「白桃烏龍+寒天」,聽講都係好飲既。

🔍黑糖珍珠烏龍奶茶