Restaurant: A BOUTEA (Kam Lung Mansion)
Info:

2024-06-15 195 views
嘩😳 入到嚟真係覺得零舍不同😌今次真係ʙᴛꜱ迷必去打卡😍呢間花斑茶社成個舖頭內都係ʙᴛꜱ,仲有應援添,嚟買肥仔水都千祈咪錯過啊😚1️⃣ 大甲芋頭鮮奶🥛對住芋頭嘅產品真係不能抗拒🤣 呢杯芋頭鮮奶嘅芋頭真係超級多,一啲都唔孤寒😚 芋泥嘅口感勁綿密,想健康啲建議可以聽店員嗌走甜,因為本身都已經好夠味了😌2️⃣ 花豹芋圓-黃金底🥣呢度所指嘅黃金底即係醇香烏龍奶茶底👈🏻 呢碗甜品真係唔話得,超級多配料😱有勁彈牙嘅黑糖珍珠、煙煙韌韌嘅手工芋圓、滑捋捋嘅燒仙草、我最中意嘅芋頭、甜蜜蜜嘅紅豆🫘…… 一個價錢就可以樣樣都食到,啱晒想食多啲款嘅人😎 所以到底係邊個話唔好喺茶飲店買甜品,實測呢個講法係花斑茶社係不適用🫢ᴘ.ꜱ. 仲有應援拎添😆✌🏻 (靜靜雞話俾大家知:右邊公文袋仔要問職員先有嫁)
嘩😳 入到嚟真係覺得零舍不同😌

Type of Meal
Other
大甲芋頭鮮奶
花豹芋圓-黃金底
📍「花斑茶舍」-元朗今次食食食之旅黎到元朗😌夏日熱辣辣,行街行到身水身汗就見到呢間好多分店嘅手搖店,見到佢有室內等候位置咁貼心,就一於試試佢😍🍴芋治抺茶紅豆鮮奶+小芋圓💰HK$42✨推薦指數:8/10呢杯嗌咗無糖脫脂奶走冰,第一啖飲落抺茶味超重🤣攪勻咗之後味道平衡返,紅豆🫘幾甜,中和返抺茶味嘅甘,如果唔係好中意抺茶太甘嘅話建議嗌返甜度高少少😗小芋圓口感煙煙韌韌,不過無咩味,亦唔算甜,所以成杯係靠紅豆嘅甜,唔中意太甜嘅人就岩哂😊🍴青葡萄烏龍茶+寒天💰HK$33✨推薦指數:8.5/10今次嗌咗微糖走冰,飲落甜度岩岩好,青葡萄肉甜甜哋,烏龍茶味幾出但唔會太苦,同青葡萄味幾夾,成個感覺幾fresh,另外加咗寒天,份量幾多而且口感好爽口,必加🤩
📍「花斑茶舍」-元朗

今次食食食之旅黎到元朗😌

🍴芋治抺茶紅豆鮮奶+小芋圓
💰HK$42
✨推薦指數:8/10

🍴青葡萄烏龍茶+寒天
💰HK$33
✨推薦指數:8.5/10

元朗必飲珍奶店|花斑茶社飲杯珍奶開心下先😚就去花斑茶社先就去花斑茶社先😙必飲🧋黑糖珍珠厚鮮奶🧋每啖都飲到幼滑鮮奶,仲有嚼感十足嘅黑糖珍珠,雖然話係黑糖,都唔會太甜😄仲見到新出左🌸春果好茶系列🌸就揀左🥤清爽青葡萄烏龍🥤香濃烏龍茶底,加上酸甜青葡萄果肉,春夏呢個時節飲,心涼又爽涼!😌另外,大甲芋泥鮮奶、花豹芋圓系列都不妨試試,味道同口感都唔錯喔!😉花斑茶社 (金龍樓) (元朗)📍元朗鳳琴街22號金龍樓地下20B號舖

元朗必飲珍奶店|花斑茶社

飲杯珍奶開心下先😚就去花斑茶社先就去花斑茶社先😙

必飲🧋黑糖珍珠厚鮮奶🧋

仲見到新出左🌸春果好茶系列🌸

花斑茶社 (金龍樓) (元朗)
📍元朗鳳琴街22號金龍樓地下20B號舖
完熟蘋果冰茶($28) + 黑糖珍珠可可鮮奶($36) ★-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:-:+:-:-★​一向都鍾意花斑茶社嘅招牌黑糖珍珠,每次買都水準穩定!通街都係手搖茶舖,但唔係間間都掂,有時飲到啲珍珠未煮熟/過熟黐埋一pat真係伏已中😔今日買咗”黑糖珍珠可可鮮奶”,漸層色好靚,黑糖珍珠有咬口,煮得熟透,夠軟Q又唔會硬飲到黑糖嘅焦香,又飲到順滑嘅可可鮮奶,成個配搭完美😁朋友飲”完熟蘋果冰茶”,茶底可以揀四季春或紅茶,底下有蘋果果粒,唔會死甜,清清爽爽夏天飲正!
完熟蘋果冰茶($28) + 黑糖珍珠可可鮮奶($36)

• 完熟蘋果冰茶
  • 黑糖珍珠可可鮮奶
2024-05-21 84 views
今日去左元朗「花斑茶社」買定手搖飲品同屋企人分享,順便一陣同小朋友溫書時可以邊教邊飲。寶藍色既門面同埋花斑做logo,真係好吸睛,係牆上面見到有新款飲品推出,二話不說就揀咗清爽青葡萄烏龍。原來茶底係來自台南的烏龍茶葉,一飲落去就飲得出清香嘅茶味同埋啜到清爽嘅葡萄果肉,真係好好飲。少冰、微糖更能飲得出茶既原味,鍾意飲茶既你絕對可以一試。黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶,奶蓋濃郁,岩鹽帶出奶茉清香,珍珠很有嚼勁,味道調配得恰到好處,連屋企人都話好飲。店內外都設有打卡座位,仲有鐵盒裝茶包同埋台灣牛軋糖,包裝精美,可以買來送俾人。

清爽青葡萄烏龍

2024-05-21
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
清爽青葡萄烏龍
2024-05-08 79 views
天氣咁熱,飲杯透心涼岩哂,經過花斑茶社見到新推出🤩即買來試下!.新產品完熟蘋果冰茶可以揀3款茶底,Jo就揀左紅茶,飲落茶味香濃,仲有粒粒蘋果肉🍎好有誠意,口味清新蘋果味道濃清香,加埋寒天好有咬口,好岩夏天飲👍🏻下次一定要試下另一款新產品清爽青葡萄烏龍茶!.今次仲買左宇治抹茶紅豆鮮奶,抹茶🍵回甘茶味香濃,加上紅豆和香滑牛奶🥛絕對perfect match!.一向好喜歡花斑茶社,每當忙碌很累時買一杯靚茶,即刻心情大好💕

TakeAway
2024-05-02 77 views
最近天氣又濕又熱到一個點一出街就想買杯茶一路行一路飲😋想飲翻杯靚茶底嘅清爽茶飲首推 @abouteahk因為每次去都總會有驚喜新茶飲推介😍仲有我最愛的黑糖珍珠奶茶每次去都一樣咁好飲品質一直keep得好好,讚👍炎熱的夏天🌞,當然要試這杯❤️ #完熟蘋果冰茶卡卡選了四季春茶加配葡萄寒天凍+$5甜美的蘋果汁中滿滿甜美蘋果肉再配上較清淡、柔和的四季春茶味絕對不會搶了蘋果香甜的味道那種喝後帶有一點花香和果香再加上清新Q彈的葡萄寒天凍真的實在太配了不禁想試埋另一款新推出的❤️ #清爽青葡萄烏龍但我今次order了一直想試的 #花豹芋圓(鮮奶底+$5)唯有下次再飲🤭花豹芋圓裡面除了涼粉鮮奶底之外還有我至愛的Q彈黑糖珍珠、煙軔老街芋圓、超彈爽甜水晶寒天、燒仙草、世鑫紅豆最驚喜一定係原來有鬆化的大甲芋頭😍每款配料都咁好味食完真係好滿足😋花斑茶社絕對是被茶飲店耽誤的甜品店🤭下次要再買多幾碗同仔仔一齊分享先得❤️@abouteahk#花斑茶社 #abouteahk #完熟蘋果冰茶 #清爽青葡萄烏龍
最近天氣又濕又熱到一個點
一出街就想買杯茶一路行一路飲😋
想飲翻杯靚茶底嘅清爽茶飲
首推 @abouteahk

因為每次去都總會有驚喜新茶飲推介😍
仲有我最愛的黑糖珍珠奶茶
每次去都一樣咁好飲
品質一直keep得好好,讚👍

炎熱的夏天🌞,當然要試這杯❤️ #完熟蘋果冰茶
卡卡選了四季春茶加配葡萄寒天凍+$5
甜美的蘋果汁中滿滿甜美蘋果肉
再配上較清淡、柔和的四季春
茶味絕對不會搶了蘋果香甜的味道
那種喝後帶有一點花香和果香
再加上清新Q彈的葡萄寒天凍
真的實在太配了

不禁想試埋另一款新推出的❤️ #清爽青葡萄烏龍
但我今次order了一直想試的 #花豹芋圓(鮮奶底+$5)
唯有下次再飲🤭
下次要再買多幾碗同仔仔一齊分享先得❤️

@abouteahk
1K
2024-05-01 62 views
天氣冷想喝花斑的茶🧋天氣熱也想喝花斑的茶🤭🍎最新推介完熟蘋果冰茶可自選紅茶或四季春有完熟蘋果果肉,很香建議無糖唷因為完熟蘋果本來就很甜😋🧋桂花烏龍奶茶長期熱賣款超級濃郁桂花香味內裡還有不少桂花🌼仙氣滿滿的說起來花斑茶社元朗店已開張一段日子感覺品質管制得不錯的每次喝到的味道也是一樣有水準有人說服務不好我自己是沒碰過不好禮貌的人今天的收銀小妹還很好笑容呢我還覺得人情味滿不錯支持支持👏👏
天氣冷想喝花斑的茶🧋
天氣熱也想喝花斑的茶🤭

🍎最新推介完熟蘋果冰茶
可自選紅茶或四季春
有完熟蘋果果肉,很香
建議無糖唷

今天的收銀小妹還很好笑容呢
我還覺得人情味滿不錯
支持支持👏👏
2024-04-24 69 views
鋪面雖小,店裏店外都有位坐,可以坐低慢慢飲。見到有新產品「清爽青葡萄烏龍」同「完熟蘋果冰茶」,我鍾意青提就試吓「清爽青葡萄烏龍」。店員好醒目詢問需唔需要少糖少冰,了解香港人口味!果然是我喜歡的清新口味,淡淡地,青提酸酸甜甜,確係清爽,有果肉有口感!!!先生鍾情「黑糖珍珠厚鮮奶」🧋黑糖味濃,香滑鮮奶,珍珠煙韌~ ~最欣賞佢比其他茶飲店的黑糖飲品少甜😋 口味可隨個人喜好調較!夏天飲手搖,真係最佳享受!
鋪面雖小,店裏店外都有位坐,可以坐低慢慢飲。

店員好醒目
詢問需唔需要少糖少冰,了解香港人口味!

先生鍾情「黑糖珍珠厚鮮奶」🧋

夏天飲手搖,真係最佳享受!

2024-04-03 84 views
不嬲都鍾意飲花斑 有日去左元朗花斑買杯白桃烏龍加寒天落單時 有女員工勁不respect一路做自己野一路落單看似係織緊電話繩 落單態度亦不友善希望可以改善員工服務態度謝謝
不嬲都鍾意飲花斑
有日去左元朗花斑買杯白桃烏龍加寒天
落單時 有女員工勁不respect
一路做自己野一路落單
看似係織緊電話繩
落單態度亦不友善
希望可以改善員工服務態度
謝謝
$34 (Dinner)
2024-03-28 145 views
花班茶社分店遍佈全港係知名台式飲品店,主打台灣直送茶葉,茶飲醇厚清香,今次就試左荔枝綠茶!!- 荔枝綠茶 HK$28 🍵清甜荔枝與淡香綠茶清新之選!!綠茶茶葉味道表現不錯,茶底清香味道醇厚,清香綠茶配搭荔枝清甜香氣岩岩好,相輔相成。整體飲料新鮮香甜,飲完無負擔感,飯後解膩一流!!花班茶社茶葉選擇及品質上都有一定質素,除左荔枝綠茶,亦會提供其他口味茶飲,有厚鮮奶﹑果茶﹑原茶及奶茶等等,口味非常多元化,緊有一款岩口味!! 🍵
荔枝綠茶

- 荔枝綠茶 HK$28 🍵

$30 (Other)
荔枝綠茶
2023-10-15 129 views
今次唔係我第一次光顧呢間花斑茶社每次我都係叫同一款飲料今日照舊買左杯白桃烏龍加寒天無諗過竟然會冇比到配料。。不過杯野密封 口同鼻拗其實鋪頭唔算好忙 可唔可以還我寒天
今次唔係我第一次光顧呢間花斑茶社
每次我都係叫同一款飲料
今日照舊買左杯白桃烏龍加寒天
無諗過竟然會冇比到配料。。
不過杯野密封 口同鼻拗
其實鋪頭唔算好忙
可唔可以還我寒天
平時都好鍾意飲花斑茶社🌸最近佢哋推出咗兩款新飲品:蘋果果茶同荔枝玫瑰茶🤩兩款都好清新同吸引😍天氣開始熱,飲完夠晒透心涼🧊🍎完熟蘋果茶冰茶茶底可以揀四季春或者紅茶🫖我揀咗四季春🌱每杯蘋果冰茶蘊含豐富蘋果果肉及維他命C🍎果肉有口感😛蘋果味道香甜🥰鍾意白桃烏龍嘅朋友絕對不能錯過同樣咁正嘅蘋果冰茶🍎🌹荔枝玫瑰烏龍充滿少女心嘅荔枝玫瑰烏龍🌹玫瑰同烏龍嘅漸層,好香荔枝味🥰加上淡淡玫瑰味,層次豐富,絕對係安神養顏恩物😝

🍎完熟蘋果茶冰茶

🌹荔枝玫瑰烏龍

由2019年開始支持到現在,水準越黎越差,越黎越難飲。還有包裝軟到不像話,出奇地不好一點都沒有改善的諗法!請埋啲員工西口西面,態度極其差一點禮貌都無。「由其元朗店有個身材比較肥胖的那個女店員」請埋啲咁既員工注定倒米,萬試萬靈請到一粒老鼠屎壞咗一鍋粥呢個道理很真實!唔會再浪費金錢時間影響心情去買黎飲!大家唔想比錢買難受的真心唔好幫襯!

請埋啲咁既員工注定倒米,萬試萬靈
請到一粒老鼠屎壞咗一鍋粥呢個道理很真實!

唔會再浪費金錢時間影響心情去買黎飲!
大家唔想比錢買難受的真心唔好幫襯!

2023-06-28 97 views
【#美食】#卡咪飯團 | #花斑茶社與冰爽果茶————————————————行街行到熱辣辣,最好有杯冰飲飲吓就即爽晒,收工經過「花斑茶社」,想飲凍野又唔想飲珍奶太 Heavy,最後買咗🆕新推果茶~爽🍎 #完熟蘋果冰茶紅茶 🍏可因個人喜好,自選茶底:紅茶/四季春,飲落有粒粒蘋果果肉,配合清香茶底,解渴又消暑😋🌹 #茘枝玫瑰鳥龍冰茶玫瑰花瓣更營造左漸變效果,未飲眼望都好冰爽🧊嗒落有淡淡嘅玫瑰香味同荔枝清甜,雖然冰度同甜度固定,但飲落唔會太甜
【#美食】#卡咪飯團 | #花斑茶社與冰爽果茶
————————————————