2022-10-29 219 views
而家個個都話食得健康 唔通個個都想食得咁清咩🤪🤪🤪呢間喺上環專食bowl🍚嘅餐廳,真係健康得來又豐富😋😋 我簡左fishbowl 真係好多款刺身材料,又要蛋又有牛油果🫣 食完好飽
而家個個都話食得健康 唔通個個都想食得咁清咩🤪🤪🤪
又要蛋又有牛油果🫣 食完好飽
$100 (Lunch)
今晚嚟到上環,想搵一啲健康又好味嘅晚餐, 我地揀左呢間位於蘇杭街以夏威夷Poke bowl 魚生飯出名嘅餐廳。我哋嗌咗香煎吞拿魚配芒果莎莎Poke bowl 沙律, 賣相非常吸引,以多款配料醬汁撈勻而成, 一個大碗入面放入咗大量高質嘅沙律菜: 火箭菜、生菜、枝仁豆、番茄和青瓜等。 酸甜醬汁再加芒果莎莎, 令到味道非常清新醒胃。另外,再加上煎過嘅吞拿魚生刺身, 放上一隻半熟溫泉蛋,最後灑上蟹籽喺面, 配搭看似簡單,但箇中味道層次和口感平衡做得非常出色, 新鮮爽口大大分嘅蔬菜,食到我哋"索索聲"🤣, 吞拿魚新鮮彈牙。 如果想食得健康,低油、低鹽、低脂、低熱量、又要好味,一定要試下。👍雖然想健康行先,但係見到隔離枱點咗美國芝士煙肉牛肉漢堡配自家製海膽鹹蛋黃醬, 我哋當然唔輸蝕,都要嗌返一份嚟食下🤣🤣。 淨係賣相都已經好吸引,香噴噴嘅漢堡包味道,再加金黃色嘅薯條,真係令人無法抗拒, 漢堡包夠挺身,入口亦不會太鬆軟,而且亦搽滿牛油有煎香過,所以非常香口,主角漢堡扒牛肉,入口非常juicy, 肉質夠鬆軟。 再加上特製的蛋黃醬和生菜, 可以話係最佳拍檔,大大塊的美式芝士煎到半溶放入漢堡包上, 鋪上番

雖然想健康行先,但係見到隔離枱點咗美國芝士煙肉牛肉漢堡配自家製海膽鹹蛋黃醬, 我哋當然唔輸蝕,都要嗌返一份嚟食下🤣🤣。 淨係賣相都已經好吸引,香噴噴嘅漢堡包味道,再加金黃色嘅薯條,真係令人無法抗拒, 漢堡包夠挺身,入口亦不會太鬆軟,而且亦搽滿牛油有煎香過,所以非常香口,主角漢堡扒牛肉,入口非常juicy, 肉質夠鬆軟。 再加上特製的蛋黃醬和生菜, 可以話係最佳拍檔,大大塊的美式芝士煎到半溶放入漢堡包上, 鋪上番茄和洋蔥。金黃色嘅薯條,熱辣辣非常香口。

實在太想食炸嘢嘅關係, 我哋又點咗日式特大吉列炸蠔配和風明太子醬, 金黃色嘅吉列生蠔香噴噴,入口蠔味新鮮, 熱辣辣。

總括嚟講雖然嗌左三樣食物,但係已經非常之滿足,如果嚟到上環嘅蘇杭街一定要試吓呢間以夏威夷poke bowl 魚生飯沙律出名嘅餐廳。
2022-09-03 121 views
抓緊暑假的尾巴,就快要開學,特地約下不同的朋友,見見面聚聚舊。🥰🥲今次去到上環一間餐廳 ABOWL,主要吃魚生、沙律、烏冬、意粉都有😗今次點了三文魚金柚柚子蛋黃醬、A.K Pork Bowl、日式和風明太子醬,飲品點了青檸梳打和熱檸水。兩位同行的朋友非常健康的😍 十分注重飲食和運動,可見她們兩位都是十分健美就知道🥰我吃的是三文魚金柚柚子蛋黃醬烏冬,其實好好味,柚子醬好正~ 酸酸甜甜的,好開胃啊❤️有蛋絲、沙律菜、青瓜、甘荀絲、三文魚、烏冬、玉米粒、番茄等。我最愛番茄、甜甜的🤭好驚喜,份量很大,一個午餐份量我竟然吃不完🥲🥲自問老娘都系大食,但系今次竟然吃不完,有吃剩😛見到很多食客都是叫外賣的,這間的食客真是絡繹不絕😉🧡大家有空可以去試試吃😍試試柚子醬,極力推介啊🥰
好驚喜,份量很大,一個午餐份量我竟然吃不完🥲🥲
自問老娘都系大食,但系今次竟然吃不完,有吃剩😛
試試柚子醬,極力推介啊🥰
2022-08-30
$108 (Lunch)
  • 三文魚金柚柚子蛋黃醬烏冬
平時睇我ig成日都係食肉獸mode/麵包控mode🤪但其實我都好愛食沙律🥗尤其係Poke Bowl 夏威夷沙律!清新得嚟又唔會咁dry🤩夏日熱辣辣好熱好熱~經常性熱到冇胃口🥵食沙律refresh吓真係perfect🫶🏻之前都介紹過好幾間沙律店今次就嚟試呢間位於上環Poke Bowl店🤭主打Poke Bowl嘅配搭除咗一般魚生仲提供慢煮牛柳同雞胸揀食物選擇好多元化仲有漢堡、意粉、小食等店內亦有提供堂食座位嚟到呢度就當然要一試Poke Bowl🥗同出面大多數Poke Bowl店一樣有預設嘅Bowl Set亦都可以自選Bowl🥗呢度嘅自選Bowl Menu選擇好彈性由Base開始除咗一般嘅沙律菜/壽司飯亦都有特別啲嘅冷烏冬/長通粉😍主菜方面有魚類 三文魚/吞拿魚刺身又有海鮮類 帆立貝/蝦唔食生冷 亦有慢煮牛柳/慢煮雞胸揀配菜有十多款選擇連醬料都多達八款🤩Proteinbowl唔想諗最終都係揀咗套餐🤪有哂自己想食嘅主菜配料雖然過百蚊 但份量真係好大‼️堂食都用咗外賣兜嚟載🥡但堆到滿一滿 超足料🈵配料包括咗慢煮牛柳、慢煮雞胸、燒南瓜、粟米、毛豆、蟹籽、日本溫泉蛋醬汁可以自由選擇🤩平時Poke Bo
平時睇我ig成日都係
食肉獸mode/麵包控mode🤪
但其實我都好愛食沙律🥗
尤其係Poke Bowl 夏威夷沙律!
清新得嚟又唔會咁dry🤩

夏日熱辣辣好熱好熱~
經常性熱到冇胃口🥵
食沙律refresh吓真係perfect🫶🏻

之前都介紹過好幾間沙律店
今次就嚟試呢間位於上環Poke Bowl店🤭
主打Poke Bowl嘅配搭除咗一般魚生
仲提供慢煮牛柳同雞胸揀

食物選擇好多元化
仲有漢堡、意粉、小食等
店內亦有提供堂食座位

有哂自己想食嘅主菜配料

雖然過百蚊 但份量真係好大‼️
堂食都用咗外賣兜嚟載🥡
但堆到滿一滿 超足料🈵

配料包括咗慢煮牛柳、
慢煮雞胸、燒南瓜、粟米、
毛豆、蟹籽、日本溫泉蛋
醬汁可以自由選擇🤩

平時Poke Bowl多數配魚生
難得有牛肉/雞胸就當然要試吓😆

驚喜地牛肉同雞胸都好軟腍🤩
牛肉都算重牛味 一啲都唔韌🥹
用蕃茄醋做調味
不過唔會好重酸醋味!

最鍾意係慢煮雞胸🤩
好嫩滑好juicy!
白松露醬好香😍推介🌟

本身係跟壽司
我就轉咗做沙律菜底🥬
真係好彩轉咗做沙律菜
因為食哂成個真係超級飽🤰🏻

蜜糖燒南瓜甜甜地 質感好綿🤩
又有啲蟹籽配搭下 口感UP!
溫泉蛋撈埋食又係加分

醬汁就揀咗金柚柚子蛋黃醬🍋
清新得嚟又唔會好寡 幾唔錯!
TakeAway
Proteinbowl
高質清新bowl店 burger亦有水準~~~呢間餐廳有家姐鍾意嘅沙律又有我鍾意嘅🍔Burger,可以一次過滿足晒我哋兩個嘅願望,所以我哋就揀咗佢做晚餐落腳點。~~~🐟脆炸魚柳芝士煙肉漢堡配金柚羽衣甘藍沙律:漢堡嘅麵包皮帶蛋香,鬆軟綿密,煙肉脆口唔會太肥!而且重點係裏面有兩舊魚柳,雙重滋味,邪惡得令人好滿足,🧀加埋半溶芝士,好食到令人有種相逢恨晚嘅感覺。仲可以加多$28變COMBO SET,可以選擇炸厚切薯條/精選沙律,仲有一個飲品,我哋就揀咗後者,味道清新。~~~而家姐揀嘅沙律bowl,味道亦都好唔錯,可以自己選擇 bowl底,沙律啦、壽司飯同埋冷烏冬等等,滿足到唔同人嘅喜好。特色嘅主菜就有三文魚、帆立貝、雞胸、吞拿魚等等,低卡高蛋白,唔少女仔都鍾意。~~~仲“可以揀好多特別嘅配菜,例如有🇯🇵日本蜜糖燒南瓜、梅酒蜜餞去皮車厘茄、焦糖蘋果南瓜紫薯蓉沙律等等,當中我哋就揀咗焦糖蘋果南瓜紫薯蓉,大大球好似雪糕咁,好香甜。~~~另外特別啲嘅仲有山藥芥末八爪魚同日式山椒燒秋葵,下次有機會再嚟試下。😊~~~醬料方面,佢哋有8款醬料可以選擇而且全部都幾特別。例如有柚子蛋黃醬、夏日芒果🥭Wasabi
高質清新bowl店 burger亦有水準
🐟脆炸魚柳芝士煙肉漢堡
配金柚羽衣甘藍沙律:
~~~
醬料方面,佢哋有8款醬料可以選擇而且全部都幾特別。例如有柚子蛋黃醬、夏日芒果🥭Wasabi醬,我哋最後就揀咗沙律專用嘅低卡蜜糖意大利黑醋醬🍯。
~~~
最後其他配料就可以揀全選,紫椰菜、青瓜粒 甘筍、蛋絲、秘製脆脆,加晒落去之後令到成哥bowl都好豐富又清新。
~~~
如果懶得自己選擇嘅話,佢哋都有set好晒嘅選擇比客人揀,幾貼心
~~~
A Bowl (秀平商業大廈) (上環)
上環蘇杭街104號秀平商業大廈地舖
2022-07-23 67 views
港島區有幾間著名的夏威夷蓋飯專門店,這天來到上環的A Bowl, 除了夏威夷蓋飯之外還有融合菜,而A Bowl的夏威夷蓋飯也融合了其他國家的菜式變成新的蓋飯。特色蓋飯有幾款,有生有熟,適合不吃魚生的人。我和朋友選了韓式辣三文魚配自家秘製泡菜和日式柚子牛油果刺身壽司飯,兩款皆有用醬汁醃漬過的切塊魚生,有三文魚、鯛魚等刺身,可謂是十分豐富。蓋飯足量大碗,包含溏心蛋、毛豆、蔥、芝麻、魚籽、牛油果、沙律菜、沙律醬、魚生和壽司飯......。各樣元素混合得十分完美,很有營養,低脂又健康,魚生醃漬得剛剛好,食材新鮮,壽司飯沾了醬汁及沙律醬後口感更豐富。除了蓋飯外,我們還點了美國芝士煙肉牛肉漢堡配自家製海膽鹹蛋黃醬,餐牌上的圖片實在太吸引了,而漢堡來到後當然沒有令我們失望,滿瀉的自家製海膽鹹蛋黃醬令人胃口大開,伴碟還有即製熱騰騰的粗薯條。漢堡包皮有烘烤過,內裏軟熟邊緣香脆,煙肉牛肉漢堡和海膽鹹蛋黃醬配合得天衣無縫,牛肉漢堡煎得剛剛好,鮮嫩多汁,十分美味。

2022-07-06
Dinner
  • 日式柚子牛油果刺身壽司飯
  • 韓式辣三文魚配自家秘製泡菜壽司飯
2022-07-19 35 views
今日那麼熱🔥,不想吃飯麵,朋友在上環工作,建議去這間有多款沙律選擇的餐廳。見餐牌有signature dish,可選壽司飯、沙律菜、烏冬、長通粉,十分適合不同人士的喜好。我和朋友也選了沙律底。🎉慢煮牛柳🐂梅酒車厘茄配秘制蕃($98)一上枱便有驚喜,顏色配搭得很靚,賣相已令人開胃。牛柳處於半熱狀態,嫩滑有硬口,而且有心思地切成小塊,既方便撈在沙律,也可一啖一口牛柳。加上特別的蕃茄醋,混在一起,味道特別。朋友十瞓欣賞用醋做調味,比普通沙律醬低脂,十分健康👍🏻🥑日式柚子牛油果刺身($98)牛油果🥑份量多,超級fresh,刺身也質素高,加上柚子味,夏天吃好適合。沙律菜很多,食完有消去今天午餐的油膩。那溏心蛋很好味,半熟,真正做到超溏心!😋牛油果🥑鮮奶奶昔($34)香蕉🍌鮮奶奶昔($30)侍應姐姐細心地介紹餐廳是用北海道360的鮮奶,是無糖的。飲落去果然十分香滑,奶味濃郁,配以新鮮熟透的牛油果,完全沒有牛油果的澀味,又好飲又健康。朋友也很滿意她的的香蕉鮮奶奶昔,味道濃郁,奶昔幼滑😀見餐廳還有其他漢堡、意粉、意大利粉等,下次再試

🎉慢煮牛柳🐂梅酒車厘茄配秘制蕃($98)

🥑日式柚子牛油果刺身($98)

牛油果🥑鮮奶奶昔($34)
香蕉🍌鮮奶奶昔($30)

見餐廳還有其他漢堡、意粉、意大利粉等,下次再試
上一次食 Poke bowl 已經係一、兩年前,當時係喺中環一邊OT一邊食。上星期收工之後同朋友黎到上環,呢到有好多不同類型既餐廳,多數都係西餐廳同埋酒吧。我地都想食啲健康啲既西式料理,於是就去左呢間出名食poke bowl 既餐廳~餐廳以藍色為主調,用左一條鯨魚做logo🐳,睇黎係以海洋為主題。餐廳門外擺放左幾個不同嘅餐牌,展示左各款不同嘅signature bowls,每一個bowl 都有其特色,例如proteinbowl係專為健身人士而設💪🏼。入到餐廳就見到一張長長既高枱同埋幾張二至四人枱,仲有一個好大既酒櫃🍷🍾另外,前台有一部巨大既啤酒機🍺,好有格調。喺我地點餐同埋進食期間,都不斷見到好多黎買外賣既食客 🥗🍣🍔🥡餐牌精美簡潔,囊括左多款美食~ 有招牌poke bowl、意粉、burger 同埋小食等等,每一道菜都好吸引。而飲品方面,佢地提供汽水同酒類飲品等🍸日式柚子牛油果刺身沙律 $98我地首先點左一道Signature bowl,再喺四款食材當中挑選一款做bowl 底。由於本身想試既稻庭冷烏冬已經售罄,而壽司飯同長通粉又太heavy,所以最後我揀左沙律菜🥗呢款poke bow

日式柚子牛油果刺身沙律 $98

呢款poke bowl 色彩繽紛,面頭鋪滿綠油油既牛油果🥑、橙紅色既刺身,同埋半隻溏心蛋。刺身有三款,包括三文魚、吞拿魚同埋鯛魚🍣。每一款都係新鮮肥美,魚油豐腴,同日式柚子醋好相配👍🏼
牛油果肉質細膩,成熟程度岩岩好。入口香軟細滑,味道鮮美 🥑

半熟蛋 🥚

呢到既半熟蛋拿捏得好好~蛋白好嫩滑,而半熟蛋黃同酸酸甜甜既沙律菜相映成輝,香甜稠密😋

美國芝士煙肉牛肉漢堡配薯條 $108

芝士煙肉牛肉漢堡即叫即整,淨係睇賣相已經非常吸引~

新鮮即炸既薯條外脆內軟,一端上枱面已經聞到濃濃既薯香。咬開金黃色香脆既外皮🍟 可以品嚐到新鮮既薯蓉,口感一流😋

牛肉漢堡夾著生菜、洋蔥同芝士,重點當然係中間塊香煎牛肉漢堡。整塊牛肉漢堡分量十足,同手掌一樣大,鮮嫩多汁。
我地將漢堡包切成兩份享用🍔 除左品嚐到香濃既牛肉味道,洋蔥同生菜亦為漢堡帶來一點小清新。

另外,餐廳選用自家製海膽咸蛋黃醬作為調味醬汁,頗有特色。

當晚真係好滿足,連朋友都大讚有驚喜。餐廳店員既態度親切和藹,耐心地為我地解答有關食材既問題。A bowl 係一個好唔錯既小聚地點,好適合放工後或假日去放鬆一下,同朋友慢慢傾、慢慢食 😋
2022-07-07
2022-07-17 35 views
呢排熱到飛起最岩係食個salad bowl 消下暑又消下脂。Signature Bowl -揀左沙律菜同兩款主菜-韓式辣三文魚配自家製泡菜: 微辣,三文魚大大粒,新鮮肥美-香煎吞拿魚配芒果莎莎: 吞拿魚非常厚切,唔乾唔柴,加埋芒果莎莎好開胃風乾煙肉脆片黑松露大啡菇意大利麵-朋友係澱粉怪所以叫左pasta,非常有驚喜的一碟!-黑松露好香,食得出&聞得出係高質貨,份量好多,每條麵都沾到大量松露-煙肉脆片絕對係畫龍點睛,鹹香味恰到好處,脆片令每一啖更有口感-加埋日本溫泉蛋整個麵更香更滑

Signature Bowl
-揀左沙律菜同兩款主菜
-韓式辣三文魚配自家製泡菜: 微辣,三文魚大大粒,新鮮肥美
Signature  bowl

風乾煙肉脆片黑松露大啡菇意大利麵
-朋友係澱粉怪所以叫左pasta,非常有驚喜的一碟!
-加埋日本溫泉蛋整個麵更香更滑
Black  truffle  portobello  Parmesan  cheese  pasta
2022-07-07 60 views
是日收工同同事一起去A bowl食晚餐,poke bowl係呢間餐廳既Hero product就點左一份韓式辣三文魚配自家秘制泡菜+壽司飯同埋一份黃金辣味海膽三文魚籽帶子意大利麵。個bowl配料非常豐富,有沙律菜、三文魚、毛豆、 泡菜、溏心蛋半隻同三文魚籽,壽司飯份量不少,加上醬汁充足,各樣材料都亦好新鮮,不單賣相吸引,口感仲好豐富,如果辣度可以再多一點就更加perfect了黃金辣味海膽三文魚籽帶子意大利麵,pasta份量不算大,海膽加入了醬汁內煮,食到一點海膽碎,醬汁非常濃及帶有一點甜味,但口感有些沙沙的,問過店員是有香料混入在醬汁內。餐廳氣氛不錯,上菜速度快,下次有機會試下其他signature bowl。

2022-07-07 46 views
今日陪同事去上環買嘢,之後佢帶咗我去一間日式健康餐廳A bowl 食晚餐,一向注重食物健康的她好喜歡呢間餐廳。餐廳地方不大,但就好有氣氛,有柔和的燈光,醉人的音樂,客人都食得健康又開心!脆炸魚柳三重芝士煙肉漢堡配金柚羽衣甘藍沙律:即叫即做,份量十足,魚柳外脆肉嫩滑、煙肉鹹香,三重芝士惹味,加上新鮮蔬菜,食漢堡包都可以食得好味又健康!日式柚子牛油果刺身配壽司飯,食材新鮮簡單調味就足夠 ,沙律菜爽脆,牛油果香滑、三文魚和吞拿魚切粒有口感,有魚油香。用了日本柚子汁,味道酸酸甜甜好清新!

日式柚子牛油果刺身壽司飯,食材新鮮簡單調味就足夠 ,沙律菜爽脆,牛油果香滑、三文魚和吞拿魚切粒有口感,有魚油香。用了日本柚子汁,味道酸酸甜甜好清新!
2022-06-28
Dinner
一直都很喜歡吃poke bowl,今晚經過特地來試一下。坐在bar 枱聽著輕快的音樂、晚上來的感覺挺chill!有手工啤酒提供,做緊7折!酒櫃仲有多款不同日本酒黑松露大啡菇巴馬臣芝士意大利麵配日本溫泉蛋平常吃的黑松露芝士意大利麵大多會偏油膩、想不到這個完全沒有、黑松露和Parma ham的鹹香好像中和了、流心蛋好靚、大啡菇厚肉juicy,味道非常有驚喜!!上面仲有脆片、一起吃超好吃!慢煮牛柳梅酒車厘茄秘製蕃茄醬沙律菜新鮮爽脆、有車厘茄、毛豆、味道調較得很好、清新之餘亦帶點惹味。慢煮牛柳好軟嫩、以梅酒煮成、酒味比想像中重。對牛油果有特別偏好的我點了這個牛油果鮮奶奶昔、真的好重鮮奶味!而且沒有加糖,都是天然的牛油果味,很健康!如果喜歡甜的朋友都可以要求另外加糖呢。

有手工啤酒提供,做緊7折!

酒櫃仲有多款不同日本酒

黑松露大啡菇巴馬臣芝士意大利麵配日本溫泉蛋

慢煮牛柳梅酒車厘茄秘製蕃茄醬

2022-07-02 46 views
又係宅女出動食飽番學既時候~今晚番薄扶林,兜左入上環先食野。5點幾上環呢邊都算靜,少少外國人飲下野吹下水。呢排熱到傻,想食番清新口味,就揀左呢家有沙律🥗既地方。本身想試下撈烏冬,但係都係想食清d,最後揀左香煎吞拿魚配芒果莎莎。點知店員一拎上枱勁驚喜, 首先係顏色好靚,勁有食慾, 其次係個碗好大,大過我個頭!超大份量好抵食!吞拿魚煎左又唔會太熟,配咗芒果莎莎好清爽,好似去左外國食野咁。叫多左份美國芝士煙肉牛肉漢堡配自家製海膽咸蛋黃醬,嗰醬係好香既,牛肉又多汁,佢嘅薯條仲要好厚切好大份,淨食都飽🤣總括嚟講呢間嘢,食得呢啲嘢好大份,大食人士岩哂!

5點幾上環呢邊都算靜,少少外國人飲下野吹下水。

呢排熱到傻,想食番清新口味,就揀左呢家有沙律🥗既地方。

總括嚟講呢間嘢,食得呢啲嘢好大份,大食人士岩哂!
2022-06-23
Tea
2022-06-30 50 views
最近食得太多,要揀啲健康啲既食物平衡下。上網搵到上環有一間食夏威夷蓋飯poke bowl小店 - A Bowl. 又近地鐵站,就黎健康下。餐廳門面非常突出,藍色主題配上流行音樂,氣氛好好,咁先有夏威夷感覺。-
Fishbowl😋
外相非常吸引,fishbowl顧名思義係食魚為主,有三款魚,三文魚,呑拿魚,鯛魚,三款都好新鮮,特別有印象係呑拿魚,魚味最為突出,牛油果都夠熟,果味香味都出哂黎。
-自選menu😋
我揀左三文魚,黑椒香煎呑拿魚配芒果沙沙做主食,三文魚依舊新鮮,黑椒香煎呑拿魚煎得岩岩好,唔會過火,有黑椒香味,但係冇蓋過魚既鮮味。兩個飯份量超大,我咁大食都係岩岩食哂,超值。******************************😋好食 | 😐可以 | 🥵 難食評分 : 7/10簡評 : 健康好味,性價比算高既夏威夷蓋飯
Fishbowl😋
自選menu😋
😋好食 | 😐可以 | 🥵 難食
評分 : 7/10
簡評 : 健康好味,性價比算高既夏威夷蓋飯
2022-06-24 661 views
今餐晚餐我覺得勁健康,終於比我食到 Poke Bowl 啦!收工約朋友去咗上環食 A Bowl 先嚟必食推介有 [ 烤雞泡魚干 $48 ] 烘乾後,油脂清香,送酒一流,叫完小食就要叫正餐因為咩都想食,所以叫咗份 [ Salad Combo $148 ] 本身一款($98) 已經好豐富,額外加一款 $25 (最多加4款),最後我揀多兩款,共3款嚟到先知咁誇張,多料到不得了,勁大碗,賣相已經勁吸引,每款配料都超多;滿滿沙律菜底,撈埋個 “ 日式和風明太子醬 ”,三款配料包括有:日式柚子牛油果刺身,切件軟綿綿牛油果配上切粒新鮮刺身,口感鮮甜肥美 + 白松露慢煮雞胸配日本燒南瓜開心果仁,香濃白松露,慢煮雞胸肉質較滑,配埋燒南瓜,口感軟綿 + 焦糖蘋果南瓜紫薯蓉沙律另外友人叫咗碟 [ 自家製泡菜山椒日本豬腩意大利飯 $168 ] 豬味香濃,豬腩滑嫩,滋味香口,肥瘦均勻,泡菜山椒味道少辣,意大利飯食落粒粒分明夠口感,食到一半,加幾滴青檸汁,令味道不一樣,而且更突出飲品就叫咗呢杯 [ 牛油果鮮奶奶昔 $34 ] 香滑好飲,鮮奶味濃郁;友人叫咗杯 [ 熱檸檬水 $26 ]A Bowl 上環蘇杭街10

A Bowl 上環蘇杭街104號秀平商業大廈地舖
2022-06-21