2022-08-04
🄰 🄲🅄🄿 🅃🄷🄸🄽🄶 🧁🍝佐敦開咗間文青小cafe,裝修簡潔得黎好清新,主要用咗湖水綠同埋白色做basic colours,坐得好舒服,好適合同朋友一齊食個brunch或者afternoon tea ☕️ 店員都好nice 同 friendly👍 好詳細咁同我地介紹吓個menu 😌另外佢啲食物都好吸引,主食方面我會推介「𝚂𝚙𝚊𝚐𝚑𝚎𝚝𝚝𝚒 𝙰𝚐𝚕𝚒𝚘 𝚎 𝙾𝚕𝚒𝚘 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙲𝚛𝚊𝚋 𝚊𝚗𝚍 𝙲𝚕𝚊𝚖 𝙼𝚎𝚊𝚝 香蒜蟹肉蜆肉意大利麵」🦀 同埋「𝙿𝚊𝚗-𝚏𝚛𝚒𝚎𝚍 𝚂𝚌𝚊𝚕𝚕𝚘𝚙 𝙼𝚎𝚗𝚝𝚊𝚒𝚔𝚘 𝚂𝚙𝚊𝚐𝚑𝚎𝚝𝚝𝚒 香煎帶子明太子意大利麵」🍝 ◀️ 呢個係佢其中一個signature dish❤️ 份量啱啱好,另外醬汁同埋帶子都整得好balanced,超好食😋👍飲品方面我會推介「𝚄𝚓𝚒 𝙷𝚘𝚒𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 宇治焙茶牛奶」🍵 自己本身都好鍾意飲焙茶latte,可以揀熱飲或者凍飲都得👍另外佢都有啲咖啡都比較特別啲,值得試吓👍 我會推介「𝙷𝚘𝚗𝚍𝚞𝚛𝚊𝚜 | 𝙼𝚊𝚜𝚊𝚐𝚞𝚊𝚛𝚊 洪都拉斯 | 馬蕯瓜拉」🫢 呢個就會有少少荔枝同埋提子味嘅,同咖啡味都幾夾,少少甜甜地好入味☕️甜品就當然
甜品就當然唔可以錯過佢嘅「𝙹𝚊𝚙𝚊𝚗𝚎𝚜𝚎 𝚆𝚊𝚛𝚊𝚋𝚒 𝙼𝚘𝚌𝚑𝚒 (𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊) 日式手工蕨餅 (抹茶)」🥳 呢個真係超特別!好少喺cafe可以食到,仲要係每日新鮮整嘅😛 整得好煙韌好有口感,當然佢嘅抹茶味都超正啦,仲可以俾你自己加抹茶醬添🤣