2019-09-05 296 views
-這間茶飲店好像都開在屋村住宅區而且有不少分店平常經過的時候也覺得生意不錯喔-◾️#小時候波霸奶茶 HKD $22鮮奶茶跟奶茶之間我掙扎了超久🤣但奶精調出來的奶味會更厚一點就點了這一杯請大家記得要點半糖以下因為真的真的很甜........(我怎麼會有勇氣點全糖😢)珍珠也是單純的甜味但我覺得是蠻Q的這個價格覺得可以喔-◾️#芝士奶蓋紅茶 $30看到芝士奶蓋總是期望很高而這款的芝士奶蓋會喝到芝士塊的但說實在的,喝奶蓋真的不想再咬東西😞我比較喜歡順滑的奶蓋而且芝士味也沒有很濃至於紅茶算是不苦不澀(可以我點全糖的關係)但這杯全糖卻不會覺得很甜-這間店比較像第一代的珍奶店雖然東西沒有很驚人或是想再喝的衝動但由於分店很多又近民宅區在沒什麼選擇的情況下也是不錯的喔🤣👍🏼(重點是良心店家👍🏼) (各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌑🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌗🌑服務分數: 🌕🌕🌘🌑🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌑🌑總分數: 🌕🌕🌕🌑🌑-賞茶(樂富)🍴樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪📞3188 4613🕐星期一至日11:30-21:30-

這間茶飲店好像都開在屋村住宅區
而且有不少分店
平常經過的時候也覺得生意不錯喔

◾️#小時候波霸奶茶 HKD $22
鮮奶茶跟奶茶之間我掙扎了超久🤣
但奶精調出來的奶味會更厚一點
就點了這一杯
請大家記得要點半糖以下
因為真的真的很甜........
(我怎麼會有勇氣點全糖😢)
珍珠也是單純的甜味
但我覺得是蠻Q的
這個價格覺得可以喔
◾️#芝士奶蓋紅茶 $30
看到芝士奶蓋總是期望很高
而這款的芝士奶蓋會喝到芝士塊的
但說實在的,喝奶蓋真的不想再咬東西😞
我比較喜歡順滑的奶蓋
而且芝士味也沒有很濃
至於紅茶算是不苦不澀
(可以我點全糖的關係)
但這杯全糖卻不會覺得很甜
這間店比較像第一代的珍奶店
雖然東西沒有很驚人或是想再喝的衝動
但由於分店很多
又近民宅區
在沒什麼選擇的情況下也是不錯的喔🤣👍🏼

(重點是良心店家👍🏼) (各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌑🌑
🍴樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪
📞3188 4613
🕐星期一至日11:30-21:30
2019-08-19 270 views
其實樂富餐廳選擇挺多,在這兒上班,每天中午也會想食什麼。今天因為想飲芝士奶蓋綠茶所以選左賞茶作午餐自從第一次試了這兒的芝士奶蓋綠茶後便念念不忘因為賞茶的奶蓋內含芝士粒粒,口感較其他奶蓋豐富但不膩,選少甜恰到好處。是我signature drink而且lunch比單點飲品便宜午市套餐$48蚊 (包指定飲品有4 款), 但我每次也會比$10蚊轉奶蓋芝士綠茶---及會免費升級至600cc至於午餐選了豬軟骨魚腐烏冬
其實樂富餐廳選擇挺多,在這兒上班,每天中午也會想食什麼。
今天因為想飲芝士奶蓋綠茶所以選左賞茶作午餐
自從第一次試了這兒的芝士奶蓋綠茶後便念念不忘

而且lunch比單點飲品便宜

至於午餐選了豬軟骨魚腐烏冬
  • 芝士奶蓋綠茶
2019-06-11 347 views
聽講樂富商場,入面嘅百貨公司會搬走, 所以我也來湊湊熱鬧。 行咗街幾個鐘之後,都要搵個地方休息一下。夏日炎炎,當然想飲番杯冰凍嘅飲品. 遙望過去平台,見到有一間裝修幾靚嘅嘗茶,店面裝修精緻,走小清新路線, 表面面積很大,設有座位給顧客在堂內用膳。店面的餐牌睇到有套餐,亦有單點的台式飲品 。在店外研究一番後,還是只想淨係飲杯冰凍飲品。 最後揀咗波霸極品嚐鮮奶茶, 特別order少糖同少冰。波霸極品嚐鮮奶茶真的是比較失望, 奶茶的茶味不夠香濃, 而且奶味很稀薄。 以這樣的價錢其實有更多好的選擇

遙望過去平台,見到有一間裝修幾靚嘅嘗茶,

。 最後揀咗波霸極品嚐鮮奶茶, 特別order少糖同少冰。

波霸極品嚐鮮奶茶
真的是比較失望, 奶茶的茶味不夠香濃
, 而且奶味很稀薄
。 以這樣的價錢其實有更多好的選擇

2019-02-26 529 views
之前經過以為只賣台式飲品,到今日先知有套餐堂食。R君話因為佢晏d踢波,只會食少少野,所以揀左呢間。由於時間關係,佢影左menu俾我揀食咩。R君的煎豬扒拼花枝丸湯烏冬&凍日月潭紅茶賣相幾吸引,搞到我有d後悔無揀呢個。我食左一粒炸花枝丸(即係墨魚丸),個樣好似魚蛋😂幾彈牙同足料,唔係平時個d好實既假墨魚丸👍🏻飲左幾啖紅茶,清清地,茶味唔濃又唔太甜,不錯。我食鹽酥一口雞拼貢丸沙茶乾拌即食麵&熱蜂蜜綠茶🍵我唔鐘意食貢丸,兼其實想食有湯既野,但為了鹽酥雞而叫左呢個😗鹽酥雞外脆內嫰,貢丸都不錯,唔鐘意貢丸既我接受到,麵係普通即食麵😂起初睇menu覺得d食物偏向輕食,所以特登揀麵,望落份量有d少,驚唔飽,點知食完岩岩好。總括而言,食物味道唔鹹,唔會食完好口渴,份量適合細食或淨係想食少少野既人😀p.s. 1 紙杯設計幾特別,熱飲同凍飲(好似)都係用紙杯。p.s. 2 自己攞食物同食完要回收返餐具同餐盤。

R君的煎豬扒拼花枝丸湯烏冬&凍日月潭紅茶

我食鹽酥一口雞拼貢丸沙茶乾拌即食麵&熱蜂蜜綠茶🍵

p.s. 2 自己攞食物同食完要回收返餐具同餐盤。
2018-12-30 284 views
There have so so so many drink shops open recently, that’s why for me is fine , no matter which brand I just focus their type of drink. Today I try for this “A nice Gift”, I order a cup of 柚子烏龍茶(hot) and not too sweet, the service is good, as I order a hot tea but I don’t want too hot, they help to make it warm which I can drink it now. Good experience and nice drink

2018-12-06 236 views
返工黎開呢頭,試下d餐廳。今日就黎到賞茶,其實未見過佢有餐廳,可能我見識少😂所以就黎睇試吓台式餐廳。見到佢個Menu上面嘅餐好抵,我就叫咗個L1餐。喺門口買嘢飲嗰到直接order會俾個通知器你,當佢響嘅時候就可以去拎返自己嘅餐啦值得一提嘅係佢嘅套餐飲品有波霸奶茶,蜂蜜綠茶加錢就可以玩佢啲特色台灣野飲啦等左10分鐘到就有得食啦。🔹 L1 台式肉操雞扒拌手作麵 $48 set 評分6/10 本身睇佢外貌好吸引,但食落口嘅時候就有啲失色滷蛋偏鹹將肉操撈勻啲面之後都沒有味道而且偏油。分量都只係啱啱好。但麵質是彈牙的。雞扒方面沒有太肥嘅脂肪,唔鞋ge而且多汁但lunch Time來講值得一試

等左10分鐘到就有得食啦。

本身睇佢外貌好吸引,但食落口嘅時候就有啲失色
但lunch Time來講值得一試

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
2018-11-24 179 views
行行吓街朋友肚餓就入咗去賞茶食個tea。30幾蚊來講個份量都叫啱啱好。佢碗粉味道有啲奇怪,同啲肉燥唔係太夾。碗湯反而有少少驚喜,個味道唔錯,紫菜都幾好味。但係啲貢丸就麻麻哋。杯奶茶就正正常常,冇乜特。
2018-10-24 225 views
行樂富咗一陣街之後,有啲口痕口渴,所以又搵咗一間台式飲品買黎飲吓☺️比我見到賞茶呢間台式飲品,佢除左有台式飲品之外,仲有得堂食,食麵食小食等等😊飲品都有非常多既選擇,例如有原味茶、果茶、波霸系列、芝士奶蓋茶等等。飲品亦都可以揀冰量同甜度。我叫左杯冬瓜鮮檸檬🍋加珍珠,少冰半糖。價錢係$25蚊,雖然叫左微糖,但都非常之甜,就算少冰,冰既份量都好似無乜減少過。飲落都係覺得添加劑多,一d都唔似新鮮的😅😅

飲品亦都可以揀冰量同甜度。
TakeAway
2018-10-13 130 views
我喜愛台式飲料,特愛芋頭奶。今日經過樂富又想飲杯就買左 賞茶 熱芋頭奶綠。 等左10分鐘左右職員就叫到我手上既號碼票。第一口我覺得..甜,我諗半甜應該較適合我。今日等飲品既途中發現原來賞茶有App,有儲分優惠,下次大家可以留意下。
我喜愛台式飲料,特愛芋頭奶。
第一口我覺得..甜,我諗半甜應該較適合我。
今晚食完飯,覺得仲未飽,就去買杯野飲,點知就中伏了!見呢間賞茶好似係好多地方開左分店,一直都未試就試下啦!芝士奶蓋紅茶 $28芝士奶蓋好稀身,而且d芝士定奶粉好似未搞溶,飲到好多一粒粒😰,一d都唔滑身,同我之前飲過幾間d芝士奶蓋好唔同😓味道好似普通奶茶,冇乜芝士味!🤭係我飲過最唔掂的芝士奶蓋😩唯一可取係個杯身畫上插畫幾令,同有得堂食,有套餐同下午茶!不過呢杯芝士奶蓋紅茶真係好令我失望,早知叫芋頭牛奶算🙈
今晚食完飯,覺得仲未飽,就去買杯野飲,點知就中伏了!

見呢間賞茶好似係好多地方開左分店,
一直都未試就試下啦!

芝士奶蓋紅茶 $28

味道好似普通奶茶,冇乜芝士味!🤭
係我飲過最唔掂的芝士奶蓋😩
唯一可取係個杯身畫上插畫幾令,
同有得堂食,有套餐同下午茶!

不過呢杯芝士奶蓋紅茶真係好令我失望,早知叫芋頭牛奶算🙈
2018-08-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$28 (Other)
2018-06-05 394 views
原來賞茶都有堂食😳平時外賣野飲就多,反而好少見到堂食,今次都係第一次食`其實我覺得樂富冇咩野特別好食,同同學平平地食下台灣野~~台式肉燥雞排拌手作麵$48雞排金黃香脆,仲係好大塊,手作麵唔會太乾,麵質偏腍,但若果麵可以彈牙啲會比較好,肉燥汁撈麵不錯~~如果鹵蛋係糖心蛋既話,就更加好!!我覺得整體正正常常,亦都唔係特別驚喜~套餐還包括#珍珠奶茶,略嫌茶味淡啲,不過珍珠好有咬口❤️賞茶地址:樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪
其實我覺得樂富冇咩野特別好食,同同學平平地食下台灣野~~
台式肉燥雞排拌手作麵$48

如果鹵蛋係糖心蛋既話,就更加好!!

我覺得整體正正常常,亦都唔係特別驚喜~

套餐還包括#珍珠奶茶,略嫌茶味淡啲,不過珍珠好有咬口❤️

賞茶地址:樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪
2018-04-14 491 views
某天在樂富辨點後在附近找午餐吃,見到有間台式餐廳唔係太貴又未食過,所以入去試吓。餐廳地方細細,屬自助形式,在收銀處買餐後就有個BB機俾你通知你個餐有未,如果BB機響就自己去個窿度攞餐。午市有套餐,基本上不需$50就有交易,都幾經濟。鹽酥雞中翼配鮑魚菇湯手作麵+凍波霸奶茶鹽燒雞翼炸得都幾脆,而且醃得都夠味,鮑魚菇也是鹽燒的,挺特別,但啲餸好似少咗啲,如果雞翼和鮑魚菇各多一件就比較好。麵底有啲似刀削麵,不過不失。珍珠奶茶叫咗少甜,味道OK,但叫得波霸珍珠以為好大粒,原來比一般還細粒,而且唔夠煙靱,但個紙杯好靚!
午市有套餐,基本上不需$50就有交易,都幾經濟。

鹽酥雞中翼配鮑魚菇湯手作麵+凍波霸奶茶
2018-04-11
$48 (Lunch)
2018-03-12 410 views
週六的下午樂富人山人海,為了節省時間,便到不用排隊的賞茶光顧熟食雖然對飲品店的午餐不抱有太大期望,但餐牌上的餐點富有台式風味,而且以午餐並附送珍珠奶茶而言,可謂非常划算手作麵向來最能吸引我,今次點了L1套餐,台式肉燥雞排乾伴手作麵配波霸奶茶餐點很快送上,賣相也不令人失望,即炸雞排氣味可口整體對手作麵的評價一般,主要因為手作麵非常糊口,麵質可能因煮太久的關係,質感黏稠,肉燥略嫌太少,令麵身感覺太乾,唯獨是新鮮現炸的雞扒能挽回分數波霸奶茶不過不失,雖然已是微糖但甜度仍偏高,建議不嗜甜的食客一定要微糖甚至走糖雖說食物質素有進步空間,但價錢仍屬吸引,或許可試試其他套餐

餐點很快送上,賣相也不令人失望,即炸雞排氣味可口

雖說食物質素有進步空間,但價錢仍屬吸引,或許可試試其他套餐
2018-02-19 295 views
平時去開黃大仙個間賞茶 今日經樂富諗住試下呢間都係叫最普通珍珠奶茶 珍珠可以 但茶底幾乎無茶味咁濟 色水偏白 得個甜字 好似用媡奶沖出黎既水咁既味 仲要$20失望 唔會再幫襯 完~
平時去開黃大仙個間賞茶 今日經樂富諗住試下呢間

失望 唔會再幫襯 完~

TakeAway
2017-11-26 368 views
今晚去開樂富, 見到呢邊都有好多食肆, 又想食台式野, 見到呢間分店既賞茶有晚巿供應, 有啲分店只係得飲品賣, 冇午巿晚巿食, 但呢到有囉, 咁梗係要試下啦, 晚上7點半左右都唔算多人, 得兩枱人食緊野, 所以唔駛等位香酥雞翼新竹米粉 - 雞翼外層好脆口, 雞肉好嫩滑, 拌碟有菇, 但個皮好厚好硬, 類似啲秀珍菇類, 好爽口, 新竹米粉口感還可以香酥炸雞撈烏冬 - 賣相麻麻, 味道還可以, 炸雞雞肉嫩口 總結 : 以咁既晚餐價錢, 其實都好抵因為包500CC飲品, 但飲品就有限幾款, 珍珠奶茶, 蜂蜜綠茶

香酥炸雞撈烏冬 - 賣相麻麻, 味道還可以, 炸雞雞肉嫩口

2017-11-24