2024-09-27 3491 views
今日同同事搭左叮叮去銅鑼灣食晏成日去金朝陽跳舞都見到樓上有好多餐廳見到呢間個名好特別同事最鍾意試期間限定既餐🐮牛魔王濃湯麵 $88Beef King Noodles in Soup有牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩,麵揀左粗麵湯底濃厚,溏心蛋唔錯,麵質比教腍牛筋軟糯黏口滿滿骨膠原難得牛肚都比較腍~厚切有咬口牛坑腩份量都幾多~牛味重牛腱一d都唔韌~不失口感我叫左紅燒牛崩砂腩濃湯麵 $118Braised Butterfly Beef Brisket Noodles in Soup🥚一樣有半隻溏心多,冬菇入味崩砂腩份量多又大塊~炆到好腍好鍾意湯底濃厚得嚟唔會太咸幼麵同樣比較腍~如果可以自選硬度會更好套餐均配有四款涼拌小菜酸辣雲耳~入味爽口微辣好開胃萵筍 ~ 非常爽脆~前菜嚟講份量都唔少海帶 ~ 口感幾特別,味道調得唔錯🍉西瓜 ~ 作為飯後果,清甜起沙,解膩一流店內裝修好有創意~靠窗位置頭頂有鳥籠做燈另一邊背景係霓虹燈做牆無論公仔人物或字句都好新潮近門口既卡座十分寬敞頭頂仲有好多經典語錄非常多打卡位~大推
今日同同事搭左叮叮去銅鑼灣食晏
成日去金朝陽跳舞都見到樓上有好多餐廳
見到呢間個名好特別

同事最鍾意試期間限定既餐
🐮牛魔王濃湯麵 $88
Beef King Noodles in Soup
有牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩,麵揀左粗麵
湯底濃厚,溏心蛋唔錯,麵質比教腍
牛筋軟糯黏口滿滿骨膠原

難得牛肚都比較腍~厚切有咬口

牛坑腩份量都幾多~牛味重

牛腱一d都唔韌~不失口感

我叫左紅燒牛崩砂腩濃湯麵 $118

🥚一樣有半隻溏心多,冬菇入味

崩砂腩份量多又大塊~炆到好腍好鍾意
湯底濃厚得嚟唔會太咸
幼麵同樣比較腍~如果可以自選硬度會更好

套餐均配有四款涼拌小菜
酸辣雲耳~入味爽口微辣好開胃
萵筍 ~ 非常爽脆~前菜嚟講份量都唔少
海帶 ~ 口感幾特別,味道調得唔錯
🍉西瓜 ~ 作為飯後果,清甜起沙,解膩一流

店內裝修好有創意~
靠窗位置頭頂有鳥籠做燈

非常多打卡位~大推
2024-09-27
Lunch
2024-09-03 4051 views
今日去銅鑼灣shopping, 揀咗依間去滾食晏,之前有試過夜晚嚟打邊爐,估唔到日頭嚟又係另一個feel, 我哋叫咗兩個午市套餐,好豐富,份量好大,食到勁飽😂牛魔王濃湯麵 $88呢碗麵真係好正!牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩一應俱全,份量勁多,肉質鮮嫩,咬落去有彈性,完全唔會韌。牛筋軟淋,骨膠原滿滿😍湯底濃郁,牛味十足,飲完都想再加一碗!我哋揀咗粗麵,麵條吸收咗湯汁,滑嘟嘟,真係一流。紅燒牛崩沙腩濃湯麵 $118呢碗就更加勁!牛崩沙腩煮得剛剛好,肉質軟滑,份量又係好多,食極都有,湯底香濃,帶有一絲甜味,我哋揀咗幼麵,麵質彈牙爽口,真係令人回味無窮。套餐小食套餐仲包埋四小碟小食,青瓜、雲耳、海帶同西瓜,清爽又健康,正好平衡咗主菜嘅濃郁感。跟餐揀竹蔗馬蹄水 $15,清甜解膩,唔錯!總括來講,呢兩款午市套餐真係超值,無論係味道定係份量都好滿意,推介俾大家試下!評分:最高為 5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺去滾銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓📍銅鑼灣港鐵站B出口3分鐘路程#healingbobo #foodie #hkf

牛魔王濃湯麵 $88

紅燒牛崩沙腩濃湯麵 $118

套餐小食

跟餐揀竹蔗馬蹄水 $15,清甜解膩,唔錯!

評分:最高為 5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺

去滾
📍銅鑼灣港鐵站B出口3分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #牛魔王 #崩沙腩 #CWB #銅鑼灣 #ASmokingAffair #去滾

2024-08-28
$100 (Lunch)
2024-08-26 4621 views
@asmokingaffair.hk Hong Kong retro-style 🥢 with neon lighting for a edgy style 🚦 specializes in Hong Kong-style hotpot 🍲 offers Taiwanese lunch sets starting at $68 that includes soup noodles and rice 🍱 each set comes with four side dishes@asmokingaffair.hk 港式懷舊風格 🥢 螢光燈飾 帶點型格 🚦 主打港式火鍋 🍲 推出$68 起台式午市湯麵飯套餐 🍱 每款配四款涼拌小菜 🍜 紅燒牛崩沙腩濃湯麵 HKD$118braised butterfly beef brisket noodles in soup湯底濃郁 帶蕃茄甜 🍅 牛崩沙腩 肉質軟腍 🐄可選刀削麵或幼面 🥢 刀削麵彈牙有嚼勁🍗 宮保雞丁飯 HKD$78kung pao chicken served with rice 雞粒嫩滑 香辣惹味 🌶️ 醬汁濃郁 飯粒分明🍱 涼拌小菜

🍜 紅燒牛崩沙腩濃湯麵 HKD$118
湯底濃郁 帶蕃茄甜 🍅 牛崩沙腩 肉質軟腍 🐄
可選刀削麵或幼面 🥢 刀削麵彈牙有嚼勁

🍗 宮保雞丁飯 HKD$78
雞粒嫩滑 香辣惹味 🌶️ 醬汁濃郁 飯粒分明

🍱 涼拌小菜 (套餐附送 x 2)
萵筍 清爽嫩脆 🥒 海帶 蒜香爽脆 🌊
木耳 麻辣彈爽 🍄 西瓜 清甜解渴 🍉

📍銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓🇭🇰
6 day(s) ago 0 views
Midtown好多好嘢食,我哋今次去咗"去滾", 聽個名都知搞笑餐廳入面啲裝修幾復古,好多打卡位我哋叫咗個芫茜豆腐皮蛋湯,清清哋但係都幾多湯料醬料架唔算話有超多嘢揀,但係勝在啲食材夠新鮮!🐮特級即日新鮮街市肥牛有啲厚度,肥瘦適中,食落幾有質感🐮新鮮牛脷芯有肉香,同埋都有好多片🥗鮮嫩正菜蔬菜拼盤非常新鮮,有好多款菜可以揀,我哋揀咗豆苗同埋我最鐘意嘅皇帝菜同冰菜,份量剛好🦑黑白墨魚丸彈牙可口,每粒都有墨魚粒,黑白撈埋幾特別 🥟 沙爹牛肉洋蔥餃好特別,咬落肉汁超多,洋蔥好香,又有沙爹味!🦑 黃金魷魚鬚 咸蛋味好重,等待火鍋起都要時間,係不錯嘅選擇!
餐廳入面啲裝修幾復古,好多打卡位

我哋叫咗個芫茜豆腐皮蛋湯,清清哋但係都幾多湯料
醬料架唔算話有超多嘢揀,但係勝在啲食材夠新鮮!

🐮特級即日新鮮街市肥牛有啲厚度,肥瘦適中,食落幾有質感

🐮新鮮牛脷芯有肉香,同埋都有好多片

🦑黑白墨魚丸彈牙可口,每粒都有墨魚粒,黑白撈埋幾特別

2025-02-05 103 views
餐廳裝修好有心思 店名名稱鬼馬之餘 菜式也很鬼馬🐴真係唔滾唔知身體好~食火鍋之前建議大家着返個肚兜😂湯底|鴛鴦戲水😘 麻辣鮮淮山鴨血鍋x 蕃茄豬骨薯仔湯麻辣鍋好重料,鴨血好多,而且鴨血係好實淨又有口感🤩蕃茄薯仔湯係一個可以飲既湯底,配料亦非常多!調味配料也很多任君選擇,不過本身湯底的味道已經很有層次,不加任何調味更吃出鮮味!|火鍋主食肉類點了美國頂級靚肥牛,油脂分布得好平均。牛柳粒入口鬆化。|蔬菜叫了個蔬菜拼盤,有竹笙萵筍及芋頭萵筍略嫌有點少🙂餐廳座位好寬闊亦有好適合打卡嘅霓虹燈場和中式古風裝修😊📍去滾 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓
餐廳裝修好有心思 店名名稱鬼馬之餘 菜式也很鬼馬🐴
真係唔滾唔知身體好~
火鍋之前建議大家着返個肚兜😂

湯底
|鴛鴦戲水😘
麻辣鮮淮山鴨血鍋x 蕃茄豬骨薯仔湯
麻辣鍋好重料,鴨血好多,而且鴨血係好實淨又有口感🤩
蕃茄薯仔湯係一個可以飲既湯底,配料亦非常多!

火鍋主食
肉類點了美國頂級靚肥牛,油脂分布得好平均。牛柳粒入口鬆化。

|蔬菜
叫了個蔬菜拼盤,有竹笙萵筍及芋頭
萵筍略嫌有點少🙂

餐廳座位好寬闊亦有好適合打卡嘅霓虹燈場和中式古風裝修😊

📍去滾 (銅鑼灣)
2025-02-04 372 views
位於銅鑼灣的「去滾」是一間裝潢極具舊香港特色的火鍋店,一步出lift就看見特色霓虹燈牌裝飾及打卡牆💡無論裝潢以至menu都經過悉心設計,一絲不苟❤️ 火鍋店環境舒適,而且座位寛闊坐得很舒服🥰火鍋店會營業至凌晨🌓啱晒一班夜鬼子👻 密密翻啅沙嗲湯 $168沙嗲以秘製配方調配而成,火鍋湯底沙爹味香濃🥜🤩未食已聞到香噴噴,濃郁惹味,鍋裡更附有豬皮🤩蝦膠釀油炸鬼 $98即叫即炸的小食‼️油炸鬼釀入鮮味的蝦膠🦐,外層口感脆口,蝦膠口感緊實彈牙🥰非常惹味,真係食唔停口呢😁 頂級靚肥牛 $198肥牛🐮中分佈著均勻的油花,牛肉味濃,口感嫰滑。牛B子 手打牛丸 (4粒) $68手打牛丸🐮咬下去滲出啖啖牛油香,牛味香濃,口感彈牙爽口。 黑松露餃 (4隻) $68黑松露餃的黑松露🍄‍🟫味道好濃郁😍 手工潮汕魚皮餃 (6隻) $38魚皮餃粒粒飽滿實在,口感豐富。 鮮腐竹 $38鮮腐竹形狀呈塊狀,口感軟腍滑溜👍🏻 稻庭烏冬 $32烏冬掛滿湯汁,口感煙韌彈牙,夾埋一齊食非常美味可口🍜 雜果味爆爆珠仙果凍 $118火鍋店也有甜品呢🤩這是一個雜果仙草凍,用一個小火鍋爐盛載著,配搭乳酸爆珠,令口感更豐富,整體清新解膩👍🏻青檸

密密翻啅沙嗲湯 $168
密密翻啅沙嗲湯
蝦膠釀油炸鬼 $98
頂級靚肥牛 $198
肥牛🐮中分佈著均勻的油花,牛肉味濃,口感嫰滑。
牛B子 手打牛丸 (4粒) $68
手打牛丸🐮咬下去滲出啖啖牛油香,牛味香濃,口感彈牙爽口。
牛B子 手打牛丸
黑松露餃 (4隻) $68
黑松露餃的黑松露🍄‍🟫味道好濃郁😍
手工潮汕魚皮餃 (6隻) $38
魚皮餃粒粒飽滿實在,口感豐富。
鮮腐竹 $38
鮮腐竹形狀呈塊狀,口感軟腍滑溜👍🏻
鮮腐竹
稻庭烏冬 $32
烏冬掛滿湯汁,口感煙韌彈牙,夾埋一齊食非常美味可口🍜
稻庭烏冬
雜果味爆爆珠仙果凍 $118
雜果味爆爆珠仙果凍
青檸梳打 $38
打邊爐都要叫杯凍飲🍋‍🟩,味道清新微澀,清新鮮膩☺️
青檸梳打
鮮腐竹
稻庭烏冬
雜果味爆爆珠仙果凍
青檸梳打
聽朋友講銅鑼灣有間環境同食物都好正既火鍋, 叫「去滾」。所以帶埋老公去睇下佢身體好唔好😂 ! 店面好多好有特色既霓虹燈!有點懷舊同玩味,好適合用打卡!! 餐牌好多選擇!睇到我地眼花撩亂呀🤩🤩 打邊爐首選必須係沙爹湯!!秘製沙爹湯好香濃!入面仲有好多豬皮同蘿蔔,建議到中後段食,咁樣就超級入味!!基本上有呢個湯都唔駛點醬料😆😆打邊爐必需食牛!叫左美國手切牛頸脊(M),份量足夠兩個人食!牛肉賣相靚,肉味好濃,好淋!😋 黑松露餃🥟大大粒!冰豆腐超級合適打邊爐!完全係吸晒湯既精華😋😋😋 蝦滑好彈牙🦐!仲有健康之選,鮮淮山!好新鮮爽口☺️。澱粉質愛好者打邊爐一定要叫返個麵😂😂伊府麵又係索湯一流!店家比左個兜兜可以直接放入爐度淥!好方便!!最後叫埋個甜品結尾!雜果味爆爆珠仙草凍以火鍋既造型送上!打完熱辣辣既邊爐,最岩就係食返個凍冰冰既甜品降下火! 乳酸味既爆珠完全解到膩!總結,「去滾」唔單止好多Gimmick既裝修,食物質素都超高質!!仲可以試下戶外打邊爐! 寒冬下可以真•測試身體好唔好!😏😏😏

芝士燒魚卷

下面滑手打蝦滑

伊府麵

芝士燒魚卷
下面滑手打蝦滑
伊府麵
  • 冰豆腐
2025-01-31 256 views
🍴Hotpot位於銅鑼灣既去滾係一間港式火鍋店。呢間火鍋店不論係餐廳裝修同埋食物都絕對適合打卡📸我地今次叫左個二人餐($328/位),然後再單點左黃喉,牛頸脊…牛肉好淋牛味好重,然後點左個鴛鴦花膠雞湯/蕃茄薯仔湯底都好好味😋湯底好濃好甜,仲有大大塊花膠😍餐廳負責人仲好好知道我哋今次係farewell朋友佢仲特登送個甜品俾我哋好sweet💕💰$650+ For one (Dinner)📍HKG去滾 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓#candydiary#hkfoodie #hkfoodblogger#hkfoodpic #hkfood #foods#去滾
🍴Hotpot

💰$650+ For one (Dinner)

📍HKG
去滾 (銅鑼灣)

#candydiary
#hkfoodie
#hkfoodblogger
#hkfoodpic
#hkfood
#foods
#去滾
2025-01-30 379 views
🙋🏻‍♂️餓底探員去咗銅鑼灣調查呢間火鍋店,一出𨋢門就見餐廳門面寫住「唔滾唔知身體好」,店內亦有多句用霓虹燈做成嘅標語,餐牌上菜式名同樣盞鬼有創意,貫徹咗店名「去滾」嘅概念,咁有特色,點可以唔「去滾」😂🍲密密返啅沙嗲湯 $168🙋🏻‍♂️表示湯底沙嗲味香濃,湯底入面有爽口嘅豬皮同軟稔嘅蘿蔔,吸收咗沙嗲湯嘅精華,非常入味🥩美國手切牛頸脊 $228🙋🏻‍♂️表示牛頸脊油花均勻,肉質鬆軟,食落牛味香濃,配上醬料調味更能提升牛肉鮮味🥩爽滑牛胸爽 $138🙋🏻‍♂️表示牛胸爽係牛胸前嘅脂肪,屬稀有部位,雖然係脂肪,但食落非常爽口,一啲都唔油膩,口感特別🦐哈波子手打蝦丸 $88🙋🏻‍♂️表示蝦丸經手工捶打,口感彈牙有鮮味🐟手工潮汕魚皮餃 $38🙋🏻‍♂️表示魚皮餃手工製,味道鮮香多汁,充滿潮汕風味🦐蝦膠釀油炸鬼 $98🙋🏻‍♂️表示油炸鬼釀滿蝦膠,炸到金黃酥脆,蝦膠爽彈,加上香口嘅油炸鬼,層次感豐富🍧雜果味爆爆珠仙草凍 $118🙋🏻‍♂️表示個仙草凍放咗喺鍋入面,「滾」住咁上枱,入面有多款鮮甜嘅雜果,Q彈嘅仙草凍同好有口感嘅爆珠,加上香滑花奶,味道好正📈吃貨指數😋好味度 8.5/10🔙返啅度 8.5/10

密密返啅沙嗲湯
🍲密密返啅沙嗲湯 $168

🥩美國手切牛頸脊 $228
爽滑牛胸爽

🥩爽滑牛胸爽 $138
哈波子手打蝦丸

🦐哈波子手打蝦丸 $88
🙋🏻‍♂️表示蝦丸經手工捶打,口感彈牙有鮮味

🐟手工潮汕魚皮餃 $38
🙋🏻‍♂️表示魚皮餃手工製,味道鮮香多汁,充滿潮汕風味

🦐蝦膠釀油炸鬼 $98

密密返啅沙嗲湯
爽滑牛胸爽
哈波子手打蝦丸
2025-01-29 343 views
🫧今日臨近新年,放工同男朋友去銅鑼灣打邊爐,朋友介紹我哋食呢間去滾,🥰成日喺ig見到其他人講,今次終於有機會去啦,我哋8:30pm後入座仲有85折!🥹🥹真係好開心!😆🥳✨醬料 $44✨清酒煮卜卜蜆湯底 $298一開頭上湯底嘅時候已經好有視覺享受,睇到嘩嘩聲🥳🥳!湯底清淡鮮美,卜卜蜆鮮甜,仲要超級多,兩個人食極都仲有😚,清酒🍶嘅香氣令整個湯更加誘人😍✨青檸梳打 $38呢杯青檸🍋‍🟩梳打好清新,酸酸甜甜,係解膩嘅好飲品,真係好適合配餐!🙂‍↕️🙂‍↕️✨頂級靚肥牛 (M) $198肥牛質素超高,肉質滑嫩,煮出嚟嘅肉汁豐富,食落去每一啖都好滿足!🥩✨去滾咪走雞(1/4隻) $78雞肉鮮嫩🍗,味道入味,配上醬料更加美味,2個人食1/4隻啱啱好,唔會太多,又可以留quota食其他嘢食🥰✨鮮嫩正菜蔬菜拼盤 $98自選嘅拼盤真係好抵,可以揀3款菜,🤣我哋揀嘅豆苗、冰菜同娃娃菜都好新鮮,清脆爽口,打邊爐一定要食菜!🥬✨雜果味爆爆珠仙果凍 $118呢個甜品真係太靚,果味濃郁,西瓜同蜜瓜都好fresh又好甜,加埋啲爆珠好有層次感!真係完美嘅結尾!🍈🍉

✨醬料 $44

✨清酒煮卜卜蜆湯底 $298

✨青檸梳打 $38

✨頂級靚肥牛 (M) $198

✨去滾咪走雞(1/4隻) $78

✨鮮嫩正菜蔬菜拼盤 $98

✨雜果味爆爆珠仙果凍 $118
2025-01-28 259 views
今晚食團年飯,午餐諗住食一碗牛肉麵就好,點知碗麵非常有份量,超多餸,還有四小碟。咁不如唔好食晒,點知太好味,不但食晒,連湯都飲埋。去滾午市套餐:🏅牛魔王濃湯麵($88 )~有牛筋、牛肚、牛腱、牛坑腩,還有半隻蛋。選了粗麵,原來是滑溜的闊條麵,湯底非常濃郁。🏅紅燒牛坑腩濃湯麵($68)~超多牛坑腩,還有半隻蛋。選了幼麵,軟腍爽口。四小碟分別是榨菜、青瓜木耳、麻香海帶絲和西瓜片。加$15有竹蔗茅根水,冰涼清甜。環境古色古香,座位闊落,是銅鑼灣午市是好選擇。

去滾午市套餐:

四小碟分別是榨菜、青瓜木耳、麻香海帶絲和西瓜片。
加$15有竹蔗茅根水,冰涼清甜。
環境古色古香,座位闊落,是銅鑼灣午市是好選擇。
2025-01-28
Lunch
2025-01-27 224 views
之前揸車經過已經見到個招牌好醒目,間餐廳叫做*去滾*,咁得意既😂所以就帶埋老死夜晚一齊去試下滾😂間餐廳係燈籠街midtown 27樓。一入到去覺得個裝修好有心思,係用舊時香港嗰啲霓虹光管整咗d裝飾。坐得都好舒服。原個椰子雞湯佢真係成個椰子咁樣拎過嚟喺你面前開先加入去👍煮好咗職員會幫你加一碗湯先。勁鮮甜。雞都煮得好滑😉新鮮蔬菜籃叫咗炸芋頭,蓮藕片,萵筍片。好夾個湯底,啲蔬菜索咗啲椰子汁同埋雞湯,甜甜的😍手打牛肉滑係其他地方通常都係食墨魚滑,呢度咁特別有牛肉滑就梗係要試下🐱牛味好出,好鮮味,重好食過普通牛丸🤤

原個椰子雞湯

新鮮蔬菜籃

手打牛肉滑

2025-01-21 385 views
餐廳好有特色!好多金句真係笑到肚痛位於商業旺區。一行入去,裝修風格頗具現代感,燈光明亮又溫馨,座位布局寬敞,唔會覺得擁擠。地面、桌面都好乾淨!多款鍋底可以選擇!我選擇左我最愛嘅沙爹同番茄鴛鴦鍋😎呢個雪花牛肉一上桌,就被其美觀嘅大理石花紋吸引住。牛肉切得厚薄均勻,看得出師傅手藝精湛。放入火鍋稍微一涮,牛肉顏色一變就可以食喇。入口嘅瞬間,雪花牛肉嘅嫩滑口感令人驚艷,油脂嘅香氣同牛肉本身嘅鮮甜在口腔中爆發,簡直係味蕾嘅盛宴。而且雪花牛肉好掛汁,無論係浸牛骨原湯定麻辣湯底,都能充分吸收湯底嘅味道,每一口都充滿層次感。整體價格中等偏上,美國手切牛肉嘅價位相對高啲,但考慮到牛肉嘅品質同新鮮度,仲有餐廳嘅環境同服務,都算物有所值。如果係同朋友一齊去,大家夾埋錢,人均消費都算合理。
餐廳好有特色!好多金句
真係笑到肚痛
多款鍋底可以選擇!我選擇左我最愛嘅沙爹同番茄鴛鴦鍋😎
一到冬天季節真系會瘋狂地打邊爐🍲 而呢間位於銅鑼灣登龍街既港式火鍋「去滾」🇭🇰🥢 佢最特別系場內既金句霓虹燈打卡位📸 避風塘魷魚鬚 $98打邊爐習慣咗會嗌啲小食😂 外層好酥脆 而魷魚鬚食落爽口🦑 避風塘口味夠哂惹味蕃茄豬骨薯仔湯 $168用上蕃茄做湯底味道上帶微甜同微酸🍅 非常開胃 加入豬骨味道更香甜🦴美國手切牛頸脊 (L) $318餐廳以薄切處理 肉質相對結實爽滑 而且肉味較濃郁 有如雪花般細緻既紋理🐮沙爹牛肉洋蔥餃 (8隻) $88比較特別既一款餃子🥟 咬左一啖 沙嗲香味大爆發 非常惹味😋鮮嫩正菜蔬菜拼盤 $98我地自選左三款蔬菜 有口感清脆既唐生菜🥬 ; 口感清嫩既芥蘭苗 同埋 嫩滑無渣既豆苗🌱雜果味爆爆珠仙草凍 $118打完邊爐再食個甜品下下火😆 有西瓜同哈蜜瓜襯配爆爆珠同仙草凍!食落口QQ滑滑🍮飲品方面我地嗌左Asahi同竹蔗馬蹄水😆

避風塘魷魚鬚 $98

鮮嫩正菜蔬菜拼盤 $98

雜果味爆爆珠仙草凍 $118

飲品方面我地嗌左Asahi同竹蔗馬蹄水😆
2025-01-14
$627 (Dinner)
  • 避風塘魷魚鬚
  • 蕃茄豬骨薯仔湯
  • 沙爹牛肉洋蔥餃
  • 鮮嫩正菜蔬菜拼盤
  • 雜果味爆爆珠仙草凍
  • 美國手切牛頸脊
  • 竹蔗馬蹄水
2025-01-16 474 views
蕃茄豬骨薯仔湯湯底味道濃郁😋😋😋結合左蕃茄鮮甜同骨湯既香氣,飲一啖就感受到豐富層次🍅🌟十分美味美國手切牛頸脊牛頸肉切割均勻,肉質鮮嫩🥩✨並且油花分布均勻,燙煮後肉汁四溢🤤🤤🤤令人忍唔住一口接一口黃金脆魚皮脆魚皮外酥內脆,帶有淡淡海鮮風味😆😆😆為火鍋增添了唔同口感層次,再搭配蕃茄湯底更加絕配🥳🥳🥳手打蝦滑餃子口感Q彈,內餡鮮美😋😋蝦仁鮮甜同餃子香脆形成完美對比,令人回味無窮🤩😙黑松露餃餃子口感非常細膩🥟🥟外皮柔軟且彈性十足,內餡豐富口感同黑松露香氣相互交融😋😋😋帶來令人愉悅味覺享受,令人陶醉豆沙芝麻球豆沙芝麻球外脆內軟,豆沙餡香甜可口😚😋搭配芝麻香氣,係火鍋後既完美收尾✨✨✨雜果味爆爆珠鮮果凍鮮果凍口感滑嫩🥳🤩爆爆珠的Q彈感同果凍柔軟形成鮮明對比,每咬一口,果汁四溢🍏🍐🍊🍋‍🟩🍉令人感受到水果自然甜美。
蕃茄豬骨薯仔湯

黃金脆魚皮