「好chill 歐美風海濱長廊bar🪄」好耐都冇去將軍澳行行🙈,今日小妹就同朋友一齊將軍澳玩,在海濱長廊散步嘅時候就發現呢間好chill 嘅酒吧餐廳,餐廳入面好大,可以選擇坐出面或者外面,入面仲有電視睇,如果平時黎食lunch set會更加平🥳salmon tartare 三文魚韃靼 $168呢個入面的份量比我地想像中多很多🤣,上面一層係用橄欖油,香蔥和洋蔥等等調過味嘅三文魚,味道唔錯,三文魚都很新鮮,,下面就係新鮮的牛油果🥑和少量火箭菜,整體口味油香味較重,前菜嘅份量已經同主菜差唔多😂😂four cheese pizza & seafood pizza $198四種芝士薄餅 & 海鮮薄餅pizza除了可以選擇原個之外,還可以選擇兩個口味各一半拼,有厚皮或者薄皮餅底提供,四種芝士的pizza真的可以食得出各種唔同芝士嘅味道🤣,很厚一層🤭,鹹鹹得口感又帶有芝士濃郁的香氣🙈,海鮮pizza入面就有三四種海鮮🦞,魷魚,蜆肉,蝦仁🍤等等,上面都有青醬和芝士份量都算豐富,味道幾鮮美,12寸pizza好大一個,我地兩個女仔食唔曬😂Tiramisu 意大利芝士蛋糕 $88外表已經十分精緻,蛋糕份量很
「好chill 歐美風海濱長廊bar🪄」

salmon tartare 三文魚韃靼 $168

四種芝士薄餅 & 海鮮薄餅

Tiramisu 意大利芝士蛋糕 $88
外表已經十分精緻,蛋糕份量很大,Mascarpone Cheese 與cream的比例很好,食得出黎入面還加入了咖啡酒,會帶少少酒香味,整體口感比較柔軟細膩,甜度也掌握得很好,還搭配新鮮的藍莓和草莓🍓,所以食完一個都唔會覺得漏🥰
2022-12-23 27 views
今日放半日,想同朋友relax下,去咗將軍澳沿海嗰邊嘅餐廳。佢有戶外及室內座位,戶外感受到陽光氣息,室內就有酒吧風味!我哋揀咗坐高枱位置。▶️SALMON TARTARE$168三文魚他他配牛油果呢一個最佳配搭。三文魚切成一粒粒,牛油果份量亦都多,底下仲有火箭菜。以為呢個配烤麵包係有幾塊,原來只係一塊喺面做裝飾,哈哈!▶️CALAMARI FRITTI $178炸魷魚🦑好香脆,炸粉漿唔會厚,薄薄香脆,魷魚又幾鮮味。有辣醬同甜酸醬,我鍾意甜酸醬解油膩感,可以越食越多。▶️HALF & HALF PIZZA $198鍾意呢款可以自選兩款口味,我哋揀咗辣肉腸及巴馬爾火腿。pizza 底係薄底,配料有好多芝士。辣肉腸硬脆唔會太辣,巴馬爾火腿夠大塊,Pizza大大個,兩個人成份量足夠!

佢有戶外及室內座位,戶外感受到陽光氣息,室內就有酒吧風味!

我哋揀咗坐高枱位置。

▶️SALMON TARTARE$168

▶️CALAMARI FRITTI $178

▶️HALF & HALF PIZZA $198

2022-12-23 24 views
✵餐廳位於將軍澳海濱南岸,距離地鐵站大約10分鐘路程,由於近海邊的關係設有室內和室外座位,平日中午來到的時候,客人不算太多裝修風格走歐陸式設計。✵安格斯牛肉漢堡:內裏有牛肉切餅車打芝士蕃茄洋蔥酸瓜和山菜。牛肉切餅五成熟,肉質juicy 又有口感。✵雜錦海鮮意大利麵:香噴噴的雜錦海鮮,配有魷魚,蝦,和青口等,每款海鮮有同樣的吸引。熱騰騰的意大利麵幾彈口又好味。✵雖然天氣寒冷,但選擇了這裏一杯凍mocha ,份量多,在香濃咖啡與朱古力味中,享受寫意環境午餐。

✵安格斯牛肉漢堡:

✵雜錦海鮮意大利麵:

2022-12-19
$250 (Lunch)
1K
2022-12-22 27 views
東涌又一隱世餐廳好值得去!我喜歡環境西化裝修好大好靚,有特大電視📺仲重溫緊早前熱切切的世界盃⚽️🏆,平時都播放不同體育節目,又有音樂live 聽, 相信平時特別節日更有氣氛!食物水準又高!豬仔肋骨 (半份)半份都相當大份,豐富到極,豬仔肋骨配上醬料十分濃香,烤得剛剛好,肉質鮮嫩鬆軟,多汁又好吃😋公司Pizza 🍕都是好大份,可選擇薄批或厚批 ,披薩🍕充滿各種配料芝士多多又香噴噴!最後品嚐chocolate brownie 的甜點,香草🌿雪糕🍦配熱熱的朱古力brownie ,一凍一熱口感更層次享受😎下次都會再幫襯!A Tavola Bar & Grill東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖

豬仔肋骨 (半份)

公司Pizza 🍕

下次都會再幫襯!

A Tavola Bar & Grill
東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖

2022-12-17 76 views
We seated at 1:30pm, asked the waitress if any set lunch available but she said only available on Monday to Friday.We ordered a house special pizza and a beef lasagna. Pricey but nothing special.We noticed that the table besides us ordered the set lunch. When we checked the bill, we asked the waitress why they can order but not us. She said because of poor business, they serve set lunch after 2pm.We were going to leave after we settled the bill. The manager came to us at the door and shouted at

We were going to leave after we settled the bill. The manager came to us at the door and shouted at us. We are not cheating, it is clearly written on the menu that set lunch only available on weekdays.

Did I ever use the word “cheating”? I don’t know why he kept shouting at us “we are not cheating”

Poor business tells everything. 90% empty seats is no cheating.
2022-12-13 42 views
餐廳有室外室內,我地簡左坐入面,氣氛唔錯,坐得舒服,仲有得睇波,員工係外國人為主,有少少遠離市區既感覺☺️我地叫左LUNCH SET 有前菜/湯,主菜,同飲品,另外可以再加錢叫小食😋😋前菜:沙律🥗好有特色,健康既感覺蔬菜🥬湯夠味開胃又夠熱,唔錯-辣椒蕃茄長通粉 $98微辣,惹味夠味,份量十足-新西蘭肉眼扒配薯條 🍟牛扒五成熟剛好,熟度均勻,有牛味,厚度適中有咬口雞翼上菜時夠熱,好香口,外脆,入面又夠入味野食配埋環境加🍻夠晒feel🤪🤪

前菜:
沙律🥗好有特色,健康既感覺
蔬菜🥬湯夠味開胃又夠熱,唔錯

-辣椒蕃茄長通粉 $98
微辣,惹味夠味,份量十足

-新西蘭肉眼扒配薯條 🍟
牛扒五成熟剛好,熟度均勻,有牛味,厚度適中有咬口

雞翼上菜時夠熱,好香口,外脆,入面又夠入味

野食配埋環境加🍻夠晒feel🤪🤪
2022-12-13 170 views
假日同丫姨入將軍澳澳南海岸睇樓, 入夜時間六點左右我倆都覺肚餓, 就係附近隨意入咗間餐廳享用dinner。呢間餐廳全由外國人主理, 全程以英文對答, 而且餐廳裝修格局都富有外國風, 有如置身外國一樣。 食物以意大利西餐為主, 仲有多款調酒飲。【Beef Lasagna】HK$198千層麵被焗至金黃半熔狀態嘅白汁芝士同埋牛肉整整覆蓋著, 而且每層疊起同樣都夾滿了芝士、牛肉同埋茄醬, 很足料! 麵條沾有香濃芝士+ mix埋酸尾尾茄醬兼充滿濃郁肉味嘅肉醬, 令味道濃厚飽滿, 正! 【Pepperoni pizza】HK $178Pizza面平均佈滿了Mozzarella cheese、番茄醬、辣肉腸, 熱辣辣時可以拉起長長芝士絲, 超邪惡, 芝士味濃郁, 配上辣肉腸本身鹹鹹地又滲出少少辣, 惹味。 【Apple crumble】HK $128以鐵pan熱辣辣焗起上檯, 而去皮嘅蘋果肉爽甜, 份量多, 每一啖都食到蘋果肉, 配上肉桂同好似蛋撻皮嘅餅碎一齊食, 很有層次, 再加上雲呢拿雪糕, 冷熱對比, 令雪糕入口即溶, 後繼再食到蘋果嘅果甜。 【Jasmine peppermint】HK$35
【Beef Lasagna】HK$198
Beef Lasagna

【Pepperoni pizza】HK $178
Pepperoni pizza
 【Apple crumble】HK $128
Apple crumble
 【Jasmine peppermint】HK$35
飯後飲杯熱辣辣嘅茉莉薄荷, 薄荷味唔會太重, 易入口, 清新。
Jasmine peppermint
2022-12-10
Type of Meal
Dinner
Beef Lasagna
Pepperoni pizza
Apple crumble
#fatchubelly將軍澳 A Tavola Bar &Grill (將軍澳)Stella $38 每日7點前都有2款啤酒特價🍻$38大大杯好抵飲Spaghetti Allo Scoglio $178 🍝入面除有蕃茄仔仲有啲油漬番茄🍅蕃茄味特別濃配上好重嘅herb味 幾正😚有好多款海鮮蝦仁、青口、魷魚、蜆特別係個蝦🦐好大隻好彈牙🙈意粉軟硬度岩岩好面頭仲有啲花裝飾🤣Seafood Pizza $198 🍕Pizza 上到嚟嗰時熱辣辣啲芝士仲要可以拉絲😍配搭蕃茄醬同海鮮好夾啲海鮮上面仲有青醬❤️Pizza餅皮就不過不失唔會太厚另外佢都有跟一個BBQ醬未食嗰時覺得有少少奇怪但原來配搭上Pizza都幾夾🤣大家記得要試吓!
#fatchubelly將軍澳

A Tavola Bar &Grill (將軍澳)

Stella $38

仲有啲油漬番茄🍅
蕃茄味特別濃
配上好重嘅herb味 幾正😚
有好多款海鮮
蝦仁、青口、魷魚、蜆
特別係個蝦🦐

唔會太厚

另外佢都有跟一個BBQ醬
未食嗰時覺得有少少奇怪
但原來配搭上Pizza都幾夾🤣
大家記得要試吓!
難得放假去食返個lunch ,之前食過夜晚都唔錯。但lunch就抵食好多,呢到有幾款set lunch,最平$96就有每個set包咗是日餐湯或沙律+主食+飲品🌟南瓜湯🌟煙三文魚沙律餐湯同沙律款式每日都唔同,今日嘅餐湯同沙律我地都各要咗一樣,兩款味道都正常🌟白酒蜆肉意粉 $96意粉係細條既扁意粉,蜆肉份量正常,味道係辣辣地幾開胃,但就油少少🌟香烤新西蘭肉眼扒配薯條 $128呢個都幾抵食,肉眼扒好大塊,可以自己揀熟度,要咗五成熟咗少少,但烤得幾香,唔會有筋。另配咗薯條同沙律。🌟Latte $45🌟OREO SMOOTHIE $78Oreo Biscuits, Fresh Milk, Honey, Plain Yoghurt and Simple Syrup見到賣相都幾靚就叫咗,會食到啲Oreo粒粒,甜甜地都幾好飲。🌟APPLE CRUMBLE 蘋果金寶 $128Set都可以加錢加甜品,但得兩款可以揀,咁我地另外叫咗個甜品。最底係粒粒蘋果餡,再鋪滿左麵包屑去焗,最後放上香草雪糕。麵包屑夠鬆脆,蘋果同雪糕酸酸甜甜,仲有一凍一熱口感.📍 A Tavola Bar & Grill (將軍澳) 將軍

🌟南瓜湯
🌟煙三文魚沙律

🌟白酒蜆肉意粉 $96

🌟香烤新西蘭肉眼扒配薯條 $128

🌟Latte $45
🌟OREO SMOOTHIE $78

🌟APPLE CRUMBLE 蘋果金寶 $128

📍 A Tavola Bar & Grill (將軍澳)
2022-12-06 33 views
上個Weekend咁好天~ 踩完單車又係將南搵好野食!呢間之前有叫過外賣,印象唔錯,今次就黎試下堂食啦!A Tavola環境非常chill,設有室外座位,行入去最eye catching就係個酒櫃,仲有電視播世界盃,岩哂一班朋友過黎吹水睇波!我地都忍唔住晏就要叫返兩杯cocktail chill下~餐廳menu選擇算好多,由前菜﹑沙律﹑Burger﹑意粉﹑Risotto﹑Pizza﹑主菜﹑甜品都有。Drinks menu既選擇更加多~ 無酒精﹑有酒精既drinks都有,總有一款岩心水!♢ 🌽墨西哥玉米片 $216見到真係「嘩」左聲!名符其實既Nachos山呀~Nachos用左胡椒調味,再加左芝士去焗過,夠哂鹹香同脆口!醬料都絕不手軟,有大量酸奶油﹑牛油果醬同莎莎醬,總有一款岩心水~ 呢碟原價係$168,我地加多左雞肉(+$48),所以多左好多雞肉粒粒,配埋Nachos一齊食口感好豐富!♢ 🍝意大利雲吞 $218呢個係餐廳推薦菜式~ 真心有驚喜!開頭以為係類似餃子形狀果種雲吞,點知係Potato Gnocchi Pasta (土豆團子),姐係用薯仔搓成一粒粒小雲吞咁,又幾特別~ 個sau

♢ 🌽墨西哥玉米片 $216

♢ 🍝意大利雲吞 $218
呢個係餐廳推薦菜式~ 真心有驚喜!開頭以為係類似餃子形狀果種雲吞,點知係Potato Gnocchi Pasta (土豆團子),姐係用薯仔搓成一粒粒小雲吞咁,又幾特別~ 個sauce非常之正,滿滿既黑松露醬+奶油醬,口感夠哂creamy!仲有切碎左既意大利香腸,仲帶點鹹香既感覺~ 雖然成碟野好多醬咁,但都唔會覺得太膩,所有野都調味得岩岩好!

♢ 🍸Signature Cocktail - Rose Drop & Purple Rain $198 for 2
黎到bar咁chill點可以唔叫酒呢? 今次試左佢既招牌Cocktail,叫兩杯仲平少少添!兩杯既顏色都好夢幻~ 都係用lemon juice做底,分別加入左rose syrup同butterfly tea syrup,入口好fresh,酸酸甜甜咁,唔錯!

A Tavola Bar & Grill 環境好舒服,係間氣氛比較輕鬆既西餐酒吧。餐廳D野食都好大份,價錢合理,兩個人都食到超飽超滿足!個Nachos份量真係多到好誇張,有D可惜無試到甜品,下次必定再訪!

假日黎到將軍澳海濱長廊散步,行到餓就入左去呢間Bar 道食lunch😋餐廳裝修同設計都充滿外國風情,微暗既環境令人好放鬆!☺️🌟 Beef Lasagna 💰$198呢排愛上左食千層麵😋切開中間粗略估計有八層咁多,中間係滿滿既牛肉餡同芝士😍邊邊既麵焗到脆身😋🌟Fish & Chips 💰$198炸魚薯條又黎喇🤣以啤酒醃炸既魚柳外皮脆卜卜,魚肉鮮嫩多汁☺️🌟Oreo Smoothie 💰$78勁多cream 超邪惡😋可以咬到粒粒Oreo 脆脆🤩🌟Latte 💰$45好香濃咖啡香,奶比例較少餐廳內有部超大螢幕,同班波友一路睇波,一路食野飲下啤酒🍻爽呀!😆而且設有室外露天位置,有毛孩既朋友仔可以帶埋愛寵黎添呀!☺️

餐廳裝修同設計都充滿外國風情,微暗既環境令人好放鬆!☺️

🌟 Beef Lasagna 💰$198
呢排愛上左食千層麵😋
切開中間粗略估計有八層咁多,中間係滿滿既牛肉餡同芝士😍
邊邊既麵焗到脆身😋

🌟Fish & Chips 💰$198
炸魚薯條又黎喇🤣
以啤酒醃炸既魚柳外皮脆卜卜,魚肉鮮嫩多汁☺️

🌟Oreo Smoothie 💰$78
勁多cream 超邪惡😋
可以咬到粒粒Oreo 脆脆🤩

🌟Latte 💰$45
好香濃咖啡香,奶比例較少

餐廳內有部超大螢幕,同班波友一路睇波,一路食野飲下啤酒🍻
爽呀!😆

• Beef Lasagna
2022-11-30 45 views
將軍澳Donki旁邊有唔少餐廳,其中呢間有得睇波,啱晒宜家世界盃期間Chill住睇,我果晚去睇住阿根廷對沙特阿拉伯,望住沙特個守龍好似開左外掛咁真係全場嘩嘩聲,氣氛好正!① Special Set Dinner $698 講完題外話,講返餐廳食物,同朋友叫左個二人餐,有前菜,小食,主菜,甜品及飲品前菜可選餐湯或沙律,最近天氣涼左,飲碗南瓜湯暖下胃啱晒,幾濃幾蓉。小食三選一選了炸魷魚,份量都唔少,口感幾彈牙主菜六選二選了新西蘭肉眼扒10Oz及意式烤雞扒意粉。肉眼扒Medium rare做到切開見到粉嫩,烤雞扒肉質唔鞋,加埋芝士鋪面,口感幾好。甜品有意大利芝士蛋糕及朱古力布朗尼甜品好好食,Tiramisu好大件,入口溶化,味道香濃。Brownie有口感但唔會太硬,味道唔會太甜。.飲品當然揀啤酒啦!Cheers!
Special Set Dinner

① Special Set Dinner $698
南瓜湯
炸魷魚

小食三選一選了炸魷魚,份量都唔少,口感幾彈牙
新西蘭肉眼扒
意式烤雞扒意粉

主菜六選二選了新西蘭肉眼扒10Oz及意式烤雞扒意粉。
朱古力布朗尼
意大利芝士蛋糕

甜品有意大利芝士蛋糕及朱古力布朗尼
飲品當然揀啤酒啦!Cheers!
$380 (Dinner)
Special Set Dinner
南瓜湯
炸魷魚
新西蘭肉眼扒
意式烤雞扒意粉
朱古力布朗尼
意大利芝士蛋糕
2022-11-29 27 views
地址-A Tavola Bar & Grill將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖💋烤小排骨(半份),佢呢半份排骨都好大件下,好彩叫左半份,如果全份真係難以想像有幾大份,而排骨D肉質非常之淋滑,用佢附送的刀仔輕輕一𠝹就可以切開,佢面層D燒烤醬勁濃郁,味道恰到好處,佢D配料係薯條,勁多之餘又好香脆,正。💋墨西哥玉米片,一上碟見到佢D玉米片擺到成座山咁高,畫面真美,而佢差唔多每一塊都鋪滿左椒粉,食落脆口之餘又帶一點辛辣味,幾刺激,而佢D酸忌廉配埋牛油果醬一齊食已經好夠味,但如蘸埋佢跟的茄醬一齊食,味道帶多一點茄醬的酸味,層次豐富,而佢份量好多關係,我地可以一路睇住世界盃,而一路慢慢地享受住美食,勁爽。💋雜錦海鮮意大利麵,佢D料係勁豐富,裡面有蝦,魷魚,三文魚,青口等,勁正,佢D海鮮件件都好大件,肉質又彈牙,而佢個蕃茄汁又好香甜,配埋意大利麵一齊食,正!💋LL Splash,呢杯有好多熱情果籽係裡面,配埋荔枝味同埋香茅的糖漿,甜得黎帶一點清新,解膩作用一流,正。💋Fruity Iced Brewed Tea,呢杯就有桃,士多啤梨同埋西瓜糖漿,配埋佢地的手作茶
地址-A Tavola Bar & Grill

💋Fruity Iced Brewed Tea,呢杯就有桃,士多啤梨同埋西瓜糖漿,配埋佢地的手作茶,估唔到出到黎D效果都唔錯,有D似台式手搖飲品店的感覺。

2022-11-23
  • BBQ醬燒豬仔骨(半份)
介紹返💁🏻‍♀️。。🇮🇹 意大利菜 在將軍澳 🇮🇹。A Tavola Bar & Grill。MONTEREY Place 地下G08號舖。NZ Mussels。HKD85 + 10%Salmon Tartare。HKD168 + 10%Half & Half PizzaFour Cheese Pizza x Seafood Pizza。HKD198 + 10%🤫 新鮮滾熱辣..尋晚同將軍澳之友出咗去海濱嗰邊搵間酒吧睇波..雖然個人嚟講係唔係好識睇波..但係話晒都係四年一度嘅世界盃..都要出去應吓節嘅🤭🤫 我哋今次幫襯嘅係A Tavola..有Indoor同Outdoor Seats..但係因為尋晚煙霧離漫..又有雨粉..基本上全部人都揀坐Indoor..咁都有半個場Full咗嘅..座位都幾闊落舒適..而且每個位都睇到大電視..咁我哋兩條女就決定叫兩個Starter 加一個Pizza🤫 嘢食都算好快嚟到.. 先講吓Starter嘅青口先..紐西蘭青口Size算係大..仲有成十幾廿隻咁多..調味係有啲似蕃茄清湯加咗些少香茅同菠菜..估唔到咁好味個喎..我平時食青口淨係鍾意食白酒煮嘅咋..今
介紹返💁🏻‍♀️

🇮🇹 意大利菜 在將軍澳 🇮🇹
。A Tavola Bar & Grill
。MONTEREY Place 地下G08號舖

NZ Mussels
。HKD85 + 10%

Salmon Tartare
。HKD168 + 10%

Half & Half Pizza
。HKD198 + 10%

🤫 嘢食都算好快嚟到.. 先講吓Starter嘅青口先..紐西蘭青口Size算係大..仲有成十幾廿隻咁多..調味係有啲似蕃茄清湯加咗些少香茅同菠菜..估唔到咁好味個喎..我平時食青口淨係鍾意食白酒煮嘅咋..今次試到另外一種適合我嘅味道啦..青口伴有超級甜嘅車厘茄..呢個我推薦
🤫 然後另外一個Starter我哋就揀咗三文魚Tartare..平時出邊食嗰啲Tartare味道唔算好出..但係呢度嘅呢就好香檸檬味..少少酸酸咪咪但係又唔會太搶..而且牛油果同埋三文魚嘅份量都多..下邊仲墊咗啲火箭菜添..我朋友仔平時唔多好Tartare都話Yummy
🤫 最後講吓我哋嘅Main Dish.. 食得意大利菜梗係要試吓佢哋個Pizza啦..我哋兩條為食妹呢個味又想試..嗰個味又想試..一於揀Half & Half..滿足兩個慾望..先講吓我自己鍾意啲嘅Four Cheese..雖然係完全冇肉嘅一片Pizza..但係佢嗰啲Cheese嘅香濃味道..真係不得了..就算係食肉獸都要俾個Like..第一個最出嘅味係Gorgonzola Cheese..嗰種難以形容嘅Blue Cheese味..鍾意芝士嘅你一定明白我講咩..然後仲有Taleggio Cheese嘅軟熟口感..再加上Mozzarella Cheese嘅微微煙韌同Parmglano-Reggiano Cheese嘅鹹香..我愛呀呢個
🤫 然後另外嗰半嘅Pizza呢..我哋就揀咗海鮮Pizza..外表就唔係特別討好..佢啲海鮮應該用咗啲香草去調味..表面睇每嚿海鮮都係綠綠地色😂..但係其實食落又OK喎..而且都放咗好多種唔同嘅海鮮落去㗎..我就食得出有青口..魷魚.. 蝦同嚿嚿都好大嘅三文魚..調味方面相比起Four Cheese淡口..雖然都係有芝士..但係蕃茄醬羅勒葉嘅味道會再出啲..朋友仔就話佢鍾意呢個多啲喎
🤫 其實本身我就想啤啤佢嘅..話晒都睇世界盃呀嘛..隔離嗰幾枱都喺度啤緊..不過礙於某啲唔適合飲啤酒嘅日子..我哋唯有忍一忍口..飲住水先囉..睇返個Menu..A Tavola Weekday好似有Happy Hour..全部Alcohol都平好多咁..好..等我下一次校啱個時間再嚟過
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️(5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2022-11-27
Type of Meal
Dinner
上星期六見好太陽,我就去咗TKO海濱長廊附近嘅呢間歐陸風體育酒吧餐廳食咗一餐chill lunch。餐廳都有枱可以坐出面曬太陽,又可以坐入面,坐梳化涼冷氣睇電視。我怕曬又熱,所以揀咗坐入面。11月有HK Wine and Dine Festival 飲食推廣活動裡有優惠套餐HK$148就食到 3道菜+1飲品嘅午餐。Salad of the Day.是日是海鮮沙律,有鮮甜的蜆肉和魷魚、爽脆清甜嘅沙律菜、清甜嘅車厘茄配橄欖油,好開胃呀~Fish & Chips.炸魚魚肉幾嫩滑,只係啤酒炸麵糊比較厚一點,唔夠脆.個他他醬整得好好食,一少杯不夠配2件炸魚,所以我要求店員幫忙添加一些😄.厚肉薯條,香脆,份量剛好.仲配有凉拌卷心菜 (coleslaw),我好耐冇食,覺得整得好好食😋Tiramisu.平凡的賣相,但我覺得好吸引.比較多意大利軟芝士,口感軟綿creamy,但食完唔會好漏.配低下伴碟裝飾嘅朱古力醬一齊食,味道變得與別不同,好好食喎!Cranberry Juice.揀咗杯紅莓汁,含有豐富的維他命C、E和多酚類,可抗氧化、增強免疫力和抗衰老,好有益㗎!📌提提你:.Wine & Dine Fe

Salad of the Day

Salad  of  the  day

Fish & Chips
.炸魚魚肉幾嫩滑,只係啤酒炸麵糊比較厚一點,唔夠脆
.厚肉薯條,香脆,份量剛好

Tiramisu
.平凡的賣相,但我覺得好吸引
.比較多意大利軟芝士,口感軟綿creamy,但食完唔會好漏

Cranberry Juice

Cranberry  Juice

📌提提你:
.Wine & Dine Festival 推廣期係2022年11月1-30日
2022-11-19
$163 (Lunch)
Salad  of  the  day
Cranberry  Juice