Abbraccio

2024-07-22 398 views
📍 Abbraccio (中環)中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈5樓Abbraccio 食過一次佢個環境坐得人很舒服,無論係室外定室內有好chill嘅感覺。而且食物質素高,同朋友慶祝生日仲可以寫字係甜品,冇得頂!!!!!👉 四道菜午餐+飲品(餐湯+沙律+披薩 或 意大利麵+甜品+飲品)💰228😋😋😋😋.8/5💙Zuppa del Giorno 係好濃既蕃茄湯!酸酸甜甜好開胃!💙Insalatina 沙律內有番茄🍅,紅洋蔥,蘿蔔,好fresh 💕💕💙Gamberi (+$28)呢款pizza 有超彈牙既鮮蝦,加上手工番茄醬的,水牛芝士和布拉塔芝士🧀,成個pizza都充滿令芝士香味,而且pizza 餅底好有咬口成個配搭好正。😆💙Pollo e Funghi呢個長通粉入面有雞肉絲、鲜奶油、白酒、新鲜百里,每條長通粉都有好濃郁既芝士🧀香味卻不油膩,加上嫩口雞肉絲真係令人食唔停!好好食!💙Mini Tiramisu (+$20)朋友生日🎂餐廳仲準備左係甜品上寫字,拎岀嚟既時候餐廳職員仲一齊唱歌,朋友都好開心💕💕💙Caffe Affogato (雪糕配特濃咖啡)Caffe Affogato係將特
📍 Abbraccio (中環)

👉 四道菜午餐+飲品
(餐湯+沙律+披薩 或 意大利麵+甜品+飲品)
💰228
😋😋😋😋.8/5
💙Zuppa del Giorno
係好濃既蕃茄湯!酸酸甜甜好開胃!

💙Insalatina
沙律內有番茄🍅,紅洋蔥,蘿蔔,好fresh 💕💕

💙Gamberi (+$28)

💙Pollo e Funghi

💙Mini Tiramisu (+$20)

💙Caffe Affogato (雪糕配特濃咖啡)
Caffe Affogato係將特濃咖啡與雪糕融化在熱辣辣既濃縮咖啡☕️香甜既雪糕加上無甜既咖啡完美溶合😺

💙soft drink/ iced tea/coffee
飲品自行配搭❤️

回頭: yesyesyes,環境一定係滿分!配撘埋好食既食物同友善既員工一定會come back 💕
📍 Abbraccio (中環)中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈5樓Abbraccio 的主打菜品主要圍繞經典意大利料理,包括精心製作的手工麵點、各式熱情芳香的披薩、濃郁醇厚的主菜以及應季新鮮的前菜沙拉。餐廳的設計風格簡約優雅,融合了現代歐陸元素和意大利鄉村田園韻味,營造出溫馨舒適的用餐環境👉 四道菜午餐+飲品(餐湯+沙律+披薩 或 意大利麵+甜品+飲品)💰228😋😋😋😋.8/5🟡Zuppa del Giorno (當日選湯)今日的蕃茄餐湯細緻醇厚,濃郁的湯底完美融合了時令食材的鮮甜,為用餐者帶來溫暖柔和的感受🟡Insalatina (什葉沙律、番茄、紅洋蔥、西瓜蘿蔔)這份清新的什葉沙律融匯了番茄、紅洋蔥和西瓜蘿蔔等多種食材,口感清脆爽口,搭配適量的調味料,為整餐增添了幾分清新活潑的氣息🟢Nduja di Manzo (自家製牛肉、手工番茄醬、度大利水牛芝士、布拉塔芝士、新鮮番茜)(+$28)這道Nduja di Manzo pizza集義式經典與創新於一身。自家製的辣味牛肉香腸與手工番茄醬的完美融合,再加上度大利水牛芝士和布拉塔奶酪的細膩濃郁,令整道菜口感層次豐富,既有熱情奔放的辣
📍 Abbraccio (中環)

👉 四道菜午餐+飲品
(餐湯+沙律+披薩 或 意大利麵+甜品+飲品)
💰228
😋😋😋😋.8/5
🟡Zuppa del Giorno (當日選湯)

這道Nduja di Manzo pizza集義式經典與創新於一身。自家製的辣味牛肉香腸與手工番茄醬的完美融合,再加上度大利水牛芝士和布拉塔奶酪的細膩濃郁,令整道菜口感層次豐富,既有熱情奔放的辣味,又兼具醇厚綿密的奶香。新鮮的番茜點綴其上,為這道主菜增添了更多的清新感。無疑是主角菜品中的佼佼
🟢Pesto Genovese (蔗大利麵、熱那亞香草醬)
這道熱那亞式香草醬意大利麵融合了地中海風情,醬汁濃郁卻不油膩,完美包裹住細長的麵條,口感綿密滑順。不同於一般的奶油或肉醬意面,這款特色醬料更能突出意大利料理的地道風味,讓用餐者沉浸在濃郁的香草香氣之中

🟣Mini Tiramisu (馬斯卡彭芝士、可可、濃縮咖啡)(+$20)
迷你提拉米蘇將經典義式甜點發揮到了極致。綿密的馬斯卡彭奶油與濃郁的可可粉及濃縮咖啡完美結合,味道濃郁香醇,讓人回味無窮。作為一道清新爽口的餐後甜點,無疑是此套餐的完美點綴,生日更可於甜品上寫字,非常貼心❤️
🟣Caffe Affogato (雪糕配特濃咖啡)
Caffe Affogato是一道義式經典甜品,將濃郁醇厚的特濃咖啡與香醇冰淇淋巧妙融合。冰涼的冰淇淋融化在熱騰騰的濃縮咖啡中,交織出夢幻般的混合風味,既能清新提神,又能滿足甜蜜欲望。無疑是一道令人愉悅的餐後甜點

🟡soft drink/ iced tea/coffee

回頭: yesyesyes,整體來看,這一系列菜品充分展現了地中海飲食文化的精華,無論是開胃前菜、經典主菜,還是甜品飲品,都令人難忘。相信都能以舒適愉悅的用餐體驗,感受到正宗的義式風情❤️❤️🙌🏻🙌🏻🙌🏻
2024-07-16 251 views
成日見人哋影出大館個景好靚,今次終於去咗食😝餐廳室內好有氣氛好啱打卡,仲有得睇師傅即場整pizza🍕如果坐室外嘅話就係望大館嘅景色,室內室外都好啱打卡!你都冇理由唔叫佢Pizza! 呢個Al Pesto,餅皮非常柔軟,配上香蒜醬同水牛芝士,食落一啲都唔會覺溜,仲有火箭菜獨有嘅香味,成件事好昇華😋食到唔停口!牛排就嗌咗Punta d’Anca 5成熟,肉質軟腍,識落韌仲好有牛味。呢個Tiramisu真係正!口感滑溜,咖啡味夠晒香,啖啖都係幸福感🤍🤍仲有個加分位係佢哋有live brand! 星期六日限定!!

🔈🔉🔊💿站在大“館”前 細心看看 我的路📀📀再下個車站 到“屋企” 當然最好💿🔊🔉🔈中環係一個新舊交融、中西薈萃嘅好地方,穿過IFC 幾條馬路同幾條signature樓梯就會見到好多充滿住香港特色嘅建築,貴為現今嘅一所古蹟mix藝術館,原來佢曾係香港結合執法、司法及懲教嘅重地,所以吸引到好多人慕名而來打卡。我都唔例外,上網search 左原來有間意大利菜餐廳可以自己選擇坐係室外定室內甘眺望大館。邊俯瞰中環嘅夜景,邊歎住美食都幾chill,仲好有情調,氣氛一流。今次叫左一set 4 courses $498  (1 份頭盤或 沙律 + 1 份披薩或意大利麵 + 1 份牛排或海鮮+ 1 份甜品)再 加多個甜品,包括:📌ANTIPASTI 頭盤Piovra意式薄切八爪魚冷盤 價值$228 (依家 Dinner Set另加 $58)主角薄切八爪魚,配上火箭菜、檸檬、帕爾馬芝士、蘿蔔、松子、橘子汁,好開胃,夏天甘熱一食呢個冷盤即刻透心涼,將胃口打開😋👅📌PIZZE 披薩Margherita DOP 瑪格麗特 價值$198意大利水牛芝士、手工番茄醬、羅勒餐廳源用意大利原產地Mozzarella芝士
🔈🔉🔊💿站在大“館”前 細心看看 我的路📀
📀再下個車站 到“屋企” 當然最好💿🔊🔉🔈

📌ANTIPASTI 頭盤

📌PIZZE 披薩
Margherita DOP 瑪格麗特 價值$198
意大利水牛芝士、手工番茄醬、羅勒
餐廳源用意大利原產地Mozzarella芝士🧀去整嘅呢個瑪格麗特Pizza🍕,獲得意大利DOP認證嘅。我都仲可以係玻璃櫥窗見到廚師由頭到尾嘅整pizza表演,即叫即搓即整即烤,熱辣辣嘅芝士拉絲,係芝士控無法抗拒嘅😈

📌 Carré di Agnello 烤羊排 價值$358
2 件烤羊排以番薯泥、雜香草料、檸檬片墊底,仲可以揀幾多成熟,一上枱一啲都唔騷,肉質嫩滑多汁,羊肉味香濃而不帶騷味,廚師處理得剛剛好,唔韌仲好有彈性,推薦!

DOLCI 甜品
📌Tiramisu Classico 經典提拉米蘇 價值$118
 馬斯卡彭芝士、可可、手指餅乾、濃縮咖啡
必試正宗意大利口味嘅Tiramisu,最原始風味就係呢種面層鋪上大量可可粉,以淡淡忌廉芝士同濃縮咖啡製造出層次分明,口感絲滑濕潤嘅感覺,甜品控大愛🩷

📌Affogato 阿法其朵 $88
雪糕配特濃咖啡
店員會問我哋想自己定佢幫我哋係一個杯底裝左意式雪糕🍨上淋上一杯剛煮好嘅Espresso,要掌握呢一個完美打卡timing梗係要自己嚟啦,雖然好論盡甘倒瀉咗啲😂😂😂但係我就可以依自己嘅節奏品嚐到嗰個冰火冷熱嘅雙重🧊🔥感覺,咖啡愛好嘅你必試☕

如果食得曬嘅話4 courses $498係最抵嘅,因為淨係一份烤羊排都價值$358,數口至精嘅你⚖️,一定識揀😏😏😏

💸連加一$708

📍Abbraccio

#大館
#中環
#意大利菜
#手工pizza
#情調餐廳

朋友👩🏻‍🎨想食高質素意大利菜🇮🇹咁我諗一諗就帶咗朋友👩🏻‍🎨嚟呢間樓上意大利🇮🇹餐廳🍽️開餐🤣INSALATE 沙律 $158 Insalata di Pollo 雞肉沙律材料有呢啲:Mix garden leaves, chicken breast, Tomato, Grana Padano 24 months, onion in mild spices, balsamic vinegar crema 😋;雞胸肉都竟然可以做到好軟熟又有雞味真係難得👍,田園雜菜新鮮好食😋,撈埋24個月 Grana Padano 格拉納帕達諾芝士🧀同 意大利🇮🇹 balsamic vinegar,清新好味😋又叫咗一個 $498 嘅 4-Course Dinner Set ~ 1 Antipasti or Insalate + 1 Pizza or Pasta + 1 Carne or Di Mare + 1 Dolci,即係 自己揀 1個頭盤/沙律+1個披薩/意粉+1個牛肉/海鮮+1個甜品😋ANTIPASTI 頭盤Vitello Tonnato 吞拿魚醬牛仔肉材料有 veal, tuna sauce,
INSALATE 沙律
$158 Insalata di Pollo 雞肉沙律
ANTIPASTI 頭盤
Vitello Tonnato 吞拿魚醬牛仔肉
材料有 veal, tuna sauce, capers, Parmigiano Reggiano 24M shaves;小牛肉淡粉紅色,肉質幾柔軟;特別嘅應該係個醬汁,係打到溶咗嘅吞拿魚,又滑又有吞拿魚味😋;Parmigiano Reggiano不嬲我都鍾意食,呢個24個月嘅 味道夠濃郁😋
PIZZE 披薩
CLASSICHE (Artisan tomato sauce base)經典披薩系列(手工蕃茄醬)
Tonno 吞拿魚
有Mozzarella di bufala Campana DOP, Artisan Tomato sauce, tuna, onion, fresh oregano 😋;個 dough 真係做得好,外邊脆脆哋裏邊少少煙靭,絕對係高質素高技巧嘅 pizza dough 😋;蕃茄醬充滿 umami 😋;mozzarella di buffala Campana DOP 應該係意大利🇮🇹水牛芝士🧀,好香濃(DOP 全寫係 “Denominazione di Origine Protetta”, 即係 Protected Designation of Origin,通常係指保證由意大利🇮🇹某地區出產)😋;呢個係好高質素嘅 pizza 👍
DI MARE 海鮮
Pesci e Giambotta 烤比目魚紅燒蔬菜
比目魚柳燒得好滑 😋;旁邊嘅 Braised Vegetables 亦都好好味🤣
DOLCI 甜品
Tiramisu Classico 經典提拉米蘇
材料包括 Mascarpone, Cacao, Savoiardi, Espresso🤩;大大杯,唔係好甜,十分creamy,頗為厚身,食得好飽兼好開心🤣
餐廳除咗室內仲有室外部份,室內同室外其實都可以望到大館😁
$360 (Dinner)
2024-07-08 453 views
今次同朋友去中環既「Abbraccio 」,地點係大館對面,大廈隔離係石板街,都易搵。餐廳有室內位和戶外位,雖然戶外位個風景幾好,又望到大館,但天氣太熱,都係坐室內涼冷氣算了。一坐低侍應送咗杯凍水比我,對於已經滿頭大汗的我,簡直遇到救星啊~室內裝潢好歐美風格又光猛,梳化坐椅坐得舒服😌Lunch set $228/位餐湯+沙律沙律是什葉沙律、蕃茄、紅洋蔥,非常新鮮。配上濃味南瓜湯,好正👍🏻Gamberi (+$28)手工pizza,有意大利水牛芝士、鮮蝦、手工番茄醬、布拉塔芝士,最愛佢個餅底,有炭香又薄脆,好好食,推介推介👍🏻👍🏻Alla Bolognese 有意大利麵、慢煮牛肉醬、巴馬臣芝士,呢個肉醬意粉,最正反而係個意大利麵,麵質比較厚但又有啲煙靭,好有口感。個肉醬味道調得幾好味。Caffe Affogato 雪糕配特濃咖啡濃咖啡溝雪糕,將佢搞溶晒,一啖飲咗落去,係幾正喎!Mini Tiramisu ($20)個Tiramisu 有馬斯卡彭芝士、可可、濃縮咖啡,出嚟效果好Creamy啊!好滑又有濃濃嘅咖啡味,真係唔錯呀!👍🏻凍檸茶味道ok,冰比較多,喺咁熱嘅天氣底下,透心涼!

Lunch set $228/位
南瓜湯

餐湯+沙律

Gamberi

Gamberi (+$28)

雪糕配特濃咖啡
濃咖啡溝雪糕,將佢搞溶晒,一啖飲咗落去,係幾正喎!

Mini Tiramisu

Mini Tiramisu ($20)

檸檬茶

凍檸茶
味道ok,冰比較多,喺咁熱嘅天氣底下,透心涼!
2024-07-02
Lunch
南瓜湯
Gamberi
檸檬茶
2024-07-07 197 views
與朋友慶祝生日,食物不算出色但好食,星期六夜晚8pm有live band, 氣氛很好,staff親切有禮,服務態度很好,人均最低消費350, 中環區來講性價比算高,我哋book左6pm,坐到10點幾,聊天一流。(重覆:與朋友慶祝生日,食物不算出色但好食,星期六夜晚8pm有live band, 氣氛很好,staff親切有禮,服務態度很好,人均最低消費350, 中環區來講性價比算高,我哋book左6pm,坐到10點幾,聊天一流。)
上個禮拜收工約左朋友嚟到中環呢邊食dinner, 我哋揀咗呢間意大利餐廳~逢星期四五六夜晚仲有live Band,一邊聽歌一邊食好嘢,好chill~我哋揀咗4-course dinner,佢包咗前菜,牛扒同甜品好豐富雞肉前菜一碟擺盤好靚嘅雞肉切片,配埋佢自家製嘅醬汁,好特別嘅感覺,食落覺得唔錯吞拿魚蕃茄Pizza好大塊pizza,上面有幾塊,有好多吞拿魚碎,佢嘅調味好正,仲有拉絲嘅效果,pizza幾香脆,食落覺得好好味😋牛扒鐵板上邊嘅牛扒肉,半肥瘦嘅牛扒,食落覺得幾有咬口,有juicy嘅感覺~仲有兩種唔同嘅醬汁,各有佢嘅風味,配埋海鹽,鹹鹹地幾好食Tiramisu好香咖啡味☕️仲有啲rum酒味,食落覺得幾軟滑,同埋幾易入口,幾鍾意佢啲忌廉芝士,甜甜地同埋鬆軟嘅感覺Cocktail一大半淡紅色嘅cocktail,係呢間餐廳嘅signature cocktail~唔會有好濃嘅酒味,適合我呢啲唔鍾意飲酒嘅人,飲落有新鮮refresh嘅感覺~

雞肉前菜

吞拿魚蕃茄Pizza

牛扒

Tiramisu

Cocktail
2024-05-26
Dinner
2024-07-07 181 views
Long weekend梗係要約frd chill下🥂呢日約咗去蘭桂坊食飯飲嘢,即刻諗起呢間靚景露台意大利餐廳😏 我哋2個當日都好晏先食嘢,所以唔係好肚餓淨係叫咗2個appetizer 然後嗌咗好多杯酒🤣Vitello Tonnato $198係好鮮嫩嘅牛肉配上tuna sauce同芝士,又開胃又好啱餸酒🤭Piovra $228酸酸甜甜嘅章魚原來因為加咗檸檬同citrus dressing,有口感得嚟又醒胃嗌咗杯Bubble Gum #2 $148,係 Vodka,溝咗Cranberry 同orange Juice 好易入口另外試咗幾款紅白酒,開心暢飲🥳📍 Abbraccio @abbracciohk 地址: 中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈5樓電話: 26333878

Vitello Tonnato $198

Piovra $228

另外試咗幾款紅白酒,開心暢飲🥳

📍 Abbraccio @abbracciohk
地址: 中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈5樓
電話: 26333878
2024-07-05 174 views
中環soho區有好多唔同類型餐廳,今日就同老公去左間樓上意大利餐廳食晚飯。餐廳歐式裝修,燈光柔和舒服,坐位有室內同室外。室外景觀有大館等歷史建築,另外逢星期四、五同埋六夜晚仲有 live band表演,環境同氣氛幾唔錯。餐牌選擇都OK,可散叫,而dinner set就可叫3 courses ($398)或4 courses ($498)。3 courses包括沙律或頭盤 + 薄餅或意粉 + 甜品,而4 courses就多左個牛排。我哋就叫左4 courses,呢個價錢食到正宗意大利菜,我哋就覺得抵喇。另外主廚是外國人,上完主菜後會問每枱客人味道如何,有甚麼意見,可見餐廳用心經營,主廚好nice。Borgo Imperiale Prosecco, NV, Italy:來自意大利嘅氣泡酒,老公話果香味重,唔太甜,口感清新。Polpetoni:自家製安格斯牛肉丸,安格斯肉碎粒好瘦,肉味濃,意式蕃茄醬汁甜味重,配上巴馬臣芝士好香,好好食。Frutti di Mare:海鮮意大利粉有帶子、大蝦、魷魚、青口同蜆等,充滿海鮮鮮味。意粉用左白酒同橄欖油炒,意粉彈牙,味道好香,好好食。Gamberi (

Gamberi (set dinner +$38):手製pizza即叫即做,餅底鬆軟。薄餅有蝦、意大利水牛芝士同布拉塔芝士等配料,大蝦新鮮爽口,水牛芝士軟身煙韌,加埋手工蕃茄醬,整體口感濕潤,每啖都食到配料,好豐富。

Punta d’ Anca:叫左medium rare,牛扒用左牛臀尖,呢個部位係比較肌肉豐富,肉質鮮嫩,口感滑同爽,脂肪亦剛好,咬落有爆油感,調味剛好,唔駛加配鹽同醬汁都已經夠味道。
Tiramisu Classico:經典Tiramisu口感軟綿濕潤,甜度剛好,呢個就係意大利風味。
西瓜及蜜瓜:免費贈送,食完甜品仲有生果,真係覺得好開心。
2024-06-29
Dinner
2024-07-05 132 views
餐廳環境幾好,三五知己聚聚又冇時間限制,我們四人叫咗四個晚餐加支酒(其實三個餐係足夠有餘)食物份量好足,前菜、沙律等新鮮味美,意粉,長通粉亦好味!Pizza餅底唔錯,味道中規中矩。美中不足是服務員忘記上甜品,亦沒有作出提醒。價錢合理,會再回頭光顧。本人亦忘掉至回家路上才記起😅
2024-06-27 150 views
星期日中午去咗中環雲咸街「Abbraccio」食lunch🍴餐廳設有戶外露台座位,可以欣賞中環大館美景午市時段設有Set Lunch,已包括餐湯及沙律,意粉或Pizza,甜品或飲品蕃茄湯當日嘅精選餐湯係蕃茄湯,酸酸甜甜,幾好飲沙律翠綠的雜錦沙律菜,紅洋蔥及車厘茄,新鮮爽脆,清新開胃Penne Arrabiata長通粉口感軟硬適中,加入咗白酒、鮮辣椒及車厘茄等等一齊烹調,每條長通粉都吸滿醬汁,濃郁滋味Nduja di Manzo Pizza即叫即焗的pizza熱騰騰,批邊香脆可口,充滿麵粉香!表面放滿意大利水牛芝士、布拉塔芝士及自家製辣牛肉,頗Juicy,味道同口感都好豐富哦Mini Tiramisu經典意大利甜品Tiramisu ,由Mascarpone芝士、可可粉及濃縮咖啡所組成,質感軟滑,甜而不膩,帶芝士香Caffe Affogato雲呢拿雪糕配特濃咖啡,冷熱交融,兩者平衡得恰當剛好,甜美可口,滿載咖啡香氣

蕃茄湯

當日嘅精選餐湯係蕃茄湯,酸酸甜甜,幾好飲

沙律

翠綠的雜錦沙律菜,紅洋蔥及車厘茄,新鮮爽脆,清新開胃

Nduja di Manzo Pizza

Caffe Affogato

$250 (Lunch)
2024-06-26 119 views
中環有間景觀幾獨特嘅意大利食店,佢喺雲咸街其中一個商業大廈5樓,有室內同戶外用餐區,戶外可以俯瞰大館嘅建築物夜晚好有情調。呢度星期四至六仲有現場樂隊駐場演唱,下次要星期五嚟現場感受下。今晚先同朋友去relax 下。佢晚餐有兩個套餐$398選三道菜同$498選四道菜,我哋今晚選四道菜試下。頭盤 自家製安格斯牛肉丸Polpetoni $198能食得出濃濃嘅牛味,配上酸酸甜甜嘅蕃茄醬,好開胃帕爾瑪醃鴨胸Duck Prosciutto$228鴨胸係好似一片紙咁薄,係真正嘅風乾鴨胸肉,肉質帶點鹹味,配上小巧嘅薄餅,佐酒一流。三文魚忌廉直通粉Salmone e Panna$218佢嘅長通粉比較煙韌,好好食,忌廉汁有奶香味,配上清淡嘅三文魚呢個配搭好夾。烤羊扒Carre di Agnello$358兩塊羊扒份量好足,炭烤嘅味道一上枱就聞到。肉質嫩滑,冇羊騷味好好食。甜品經典提拉米蘇Tiramisu Classico $118以杯裝上嘅提拉米蘇,非常正宗嘅意大利口味,奶香酒香混合口中,滿滿幸福感。

頭盤

自家製安格斯牛肉丸Polpetoni $198

能食得出濃濃嘅牛味,配上酸酸甜甜嘅蕃茄醬,好開胃

帕爾瑪醃鴨胸Duck Prosciutto$228

三文魚忌廉直通粉Salmone e Panna$218

烤羊扒Carre di Agnello$358

甜品

經典提拉米蘇Tiramisu Classico $118

今日lunch去到位於中環雲咸街既意大利餐廳「Abbraccio」,享受一個正宗既意大利午餐🇮🇹餐湯番茄湯🍅沙律雜菜沙律🥗Margherita DOP🍕有番茄、意大利水牛芝士、初榨橄欖油,而意大利水牛芝士Mozzarela di Bufala Campana DOP更加係意大利法定產區產品,一款經典既意大利pizza,餅皮夠簿而餅邊香脆,好好食Penne Arrabiata 🍝用上車厘茄、白酒、鮮辣椒煮成既長通粉,車厘茄酸酸甜甜,酒香加上鮮辣椒既辣,簡單既材料但味道卻不簡單Alla Bolognese🍝用上慢煮牛肉醬 & 巴馬臣芝士既意大利粉,都係以番茄為base,牛肉醬肉味香濃,經典又正宗既肉醬意粉Caffe Affogato 雲呢拿雪糕淋上一shot Espresso,咖啡同雪糕冷熱交融,好好味Mini Tiramisu 口感軟滑,係經典既味道環境舒適,味道正宗,天氣實在太熱,如果涼d坐室外個vibe都好chill,價錢合理又高質,一定會再幫襯

餐湯
番茄湯🍅

雜菜沙律🥗

Margherita DOP🍕
Margherita DOP

Penne Arrabiata 🍝

Alla Bolognese🍝

Mini Tiramisu
口感軟滑,係經典既味道

Margherita DOP
2024-06-26 72 views
Set lunch 有齊湯、沙律、主菜、甜品同飲品之前嚟過一次 好鍾意呢度個view對住大館影相超級靚 不過今次嚟天氣太熱了🥵都係乖乖地坐返嚟indoor zone✔️蕃茄湯起晒沙 濃郁得嚟唔會話好酸✔️沙律就係油醋沙律 仲配埋少少蕃茄同洋葱 食落好清新 份量以一個前菜嚟講 都算幾大份✔️pizza 點咗Contadina~ 即係農家嘅意思~配料有雞胸肉絲、忌廉、 馬蘇里拉芝士、車打芝士、炒大葱、再配手工白汁~ 成個配搭好清新,標準尺寸係七吋 如果想食多少少,就可以轉10吋 最鍾意佢哋個餅底薄得來,又帶少少煙靭 ✔️ 波隆那肉醬意大利麵 配料有慢煮牛肉醬、格拉納帕達諾芝士 平時食開嘅肉醬意大利麵個感覺會好膩 呢度嘅醬汁反而口味唔會太重 食完個感覺唔會太heavy 重點係個意大利麵係彈牙嘅✔️Affogato~雪糕用上雲呢拿味嘅Movenpick🩷 配埋杯espresso 冰火交融 有令人醒神嘅感覺本身以為甜品或者飲品二揀一點知又兩樣都有唔啊~Chef又會親自出嚟問下食客嘅意見絕對係想做到精益求精
Set lunch 有齊湯、沙律、主菜、甜品同飲品

之前嚟過一次 好鍾意呢度個view對住大館
影相超級靚 不過今次嚟天氣太熱了🥵
都係乖乖地坐返嚟indoor zone

✔️蕃茄湯起晒沙 濃郁得嚟唔會話好酸

✔️沙律就係油醋沙律 仲配埋少少蕃茄同洋葱
食落好清新 份量以一個前菜嚟講 都算幾大份

✔️pizza 點咗Contadina~
即係農家嘅意思~配料有雞胸肉絲、忌廉、
馬蘇里拉芝士、車打芝士、炒大葱、再配手工白汁~
成個配搭好清新,標準尺寸係七吋
如果想食多少少,就可以轉10吋
最鍾意佢哋個餅底薄得來,又帶少少煙靭

✔️ 波隆那肉醬意大利麵
配料有慢煮牛肉醬、格拉納帕達諾芝士
平時食開嘅肉醬意大利麵個感覺會好膩
呢度嘅醬汁反而口味唔會太重
食完個感覺唔會太heavy 重點係個意大利麵係彈牙嘅

配埋杯espresso 冰火交融 有令人醒神嘅感覺

本身以為甜品或者飲品二揀一
點知又兩樣都有唔啊~
Chef又會親自出嚟問下食客嘅意見
絕對係想做到精益求精