2024-06-26
中環有間景觀幾獨特嘅意大利食店,佢喺雲咸街其中一個商業大廈5樓,有室內同戶外用餐區,戶外可以俯瞰大館嘅建築物夜晚好有情調。呢度星期四至六仲有現場樂隊駐場演唱,下次要星期五嚟現場感受下。今晚先同朋友去relax 下。佢晚餐有兩個套餐$398選三道菜同$498選四道菜,我哋今晚選四道菜試下。頭盤 自家製安格斯牛肉丸Polpetoni $198能食得出濃濃嘅牛味,配上酸酸甜甜嘅蕃茄醬,好開胃帕爾瑪醃鴨胸Duck Prosciutto$228鴨胸係好似一片紙咁薄,係真正嘅風乾鴨胸肉,肉質帶點鹹味,配上小巧嘅薄餅,佐酒一流。三文魚忌廉直通粉Salmone e Panna$218佢嘅長通粉比較煙韌,好好食,忌廉汁有奶香味,配上清淡嘅三文魚呢個配搭好夾。烤羊扒Carre di Agnello$358兩塊羊扒份量好足,炭烤嘅味道一上枱就聞到。肉質嫩滑,冇羊騷味好好食。甜品經典提拉米蘇Tiramisu Classico $118以杯裝上嘅提拉米蘇,非常正宗嘅意大利口味,奶香酒香混合口中,滿滿幸福感。
頭盤
自家製安格斯牛肉丸Polpetoni $198
能食得出濃濃嘅牛味,配上酸酸甜甜嘅蕃茄醬,好開胃
帕爾瑪醃鴨胸Duck Prosciutto$228
三文魚忌廉直通粉Salmone e Panna$218