Hiring
$16,000-$16,500
$17,000-$20,000
$17,000-$23,000
2022-05-02 499 views
一個人想食日本野,唔想太頹,又想環境好啲,就可以選擇呢間餐廳!之前疫情好勁時無咩人,而家 resume normal多左好多人,所以都要等一等先有得坐。餐廳選擇唔係好多,但樣樣都令人好想食🤣 之前揀過拉麵,但份量細,所以今次叫左個月見豚肉飯。可以加$15轉套餐 (I.e. 加沙律同麵豉湯),但因為中女唔想食生冷菜,所以另加炸豆腐🤣。豚肉燒得好香,啲日本珍珠米加埋隻蛋黃,😆yummy! 炸豆腐外脆內軟,新鮮好熱,有驚喜!

月見豚肉飯
炸沖繩豆腐
2022-05-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$132 (Lunch)
月見豚肉飯
炸沖繩豆腐
2022-01-01 1099 views
今日gathering約咗朋友喺呢度食飯,lunch~ 想食日本嘢又見佢新開所以入去試吓啦!我哋個個都嗌火鍋,天氣凍吖嘛!之後再加啲小食一齊share食 $38嘅芥辣八爪魚好細份!不過好好味,比平時食開嘅夠Wasabi味食正我個飯 $88嘅燒三文魚沙律,都有成八至10片三文魚都正正常常~不過我而家唔係咁好三文魚姐~ 沙律菜正常質素,都fresh ge佢嘅火鍋選擇只有三種,日本和牛,日本豚肉、或者牛同埋豚肉雙拼 ~我覺得選擇太少,因為我其實想食啲瘦啲嘅肉,如果有普通牛肉或者雞肉揀就好啲啦!因為得兩種肉係少啲選擇嘅不過佢啲牛肉好重牛肉味喎!店員話肉嘅份量係磅嘅, 所以會係四至五片好多菜㗎 !我好鍾意呢一點!不過其實一人火鍋全部都係咁,唔通佢俾晒肉你咩🤣🤣全部食物都不過不失~我哋加$10轉烏冬好好味但係$25.1隻嘅炸蠔好似唔係好值!因為好非常之細粒,粉亦都好厚~好似蠔仔粥嗰啲豪咁大少少🤏啦!不過想提一年嘅就係,呢度所有服務員嘅服務態度都非常之好同埋快所以要讚一讚佢哋
食正我個飯
$88嘅燒三文魚沙律,都有成八至10片三文魚

全部食物都不過不失~我哋加$10轉烏冬好好味

所以要讚一讚佢哋
Type of Meal
Lunch
2022-01-01 642 views
2021年最後一日路過Moko,見有間新開餐廳就試下!之前其他商場都見過呢間餐廳,但次次都見好多人,好彩商場有app 可以預早攞飛,一去到等一陣就有位!👍見到餐牌及餐廳佈置都好吸引,兩個人點左兩個飯!點左炙燒北海道帶子海鮮丼 $138, 加$15 轉套餐,有味噌湯及迷你沙律!可惜冇得加配飲品,要正價買!海鮮丼賣相好吸引,食第一口飯時登左一下!本身個人對米飯有d 要求,呢個飯第一啖,已經好有喺日本當地食飯既感覺,有少少壽司醋味,口感煙韌,真係好好味!魚生又唔會得個凍字,👍口感有少少火炙但又好似冇...食到尾先記得影個飯...😅再點左宮崎和牛鰻魚雙拼飯 $169,加$12 可配温泉蛋!宮崎和牛肉質未至於一入口即溶,但有好香既牛肉味!😌條鰻魚燒得好滑好好味,推介!👍

見到餐牌及餐廳佈置都好吸引,兩個人點左兩個飯!

海鮮丼賣相好吸引,食第一口飯時登左一下!
魚生又唔會得個凍字,👍口感有少少火炙但又好似冇...

食到尾先記得影個飯...😅

再點左宮崎和牛鰻魚雙拼飯 $169,加$12 可配温泉蛋!

2021-12-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$183 (Dinner)
Celebration
New Year's Eve
  • 宮崎和牛鰻魚雙拼飯
  • 炙燒北海道帶子海鮮丼
因為屋企人喺附近返工,放左工之後想食餐豐盛d,行行吓見到呢間掛曬豬仔燈籠又幾得意,老竇提議想食呢間就入左去@@咁我地就叫左一家三口就一人叫左一個飯,分別係南蠻炸雞飯,宮崎和牛烏冬同炙燒三文魚飯。先講炸雞飯,炸雞炸得有香脆而不油膩,而且配上南蠻醬果然係一流~熱辣辣食落,完全就係米飯殺手,沙律配上南蠻醬食都迅速食曬!而和牛烏冬我就食左一啖肉,感覺都幾真材實料,半生熟感覺先係最正!而三文魚飯我都係食左一啖,媽媽就話幾鍾意呢個飯,我都覺得唔錯既,飯凍d就好啦。啱啱見到冇食評,先發現可能新開幕關係,d服務都比較好,而且坐得都幾舒服~
又幾得意,老竇提議想食呢間就入左去@@

2021-12-13