Hiring
$16,000-$16,500
$17,000-$20,000
$17,000-$23,000
2024-07-15 1333 views
早排喺網上見到,呢間平時都有食開嘅日本嘢,竟然出咗一個叫做二重奏嘅丼飯,最鍾意食日本嘢嘅我就梗係一家大細一齊去試試佢🫶由於今日夜晚約咗一間喺尖沙咀附近嘅餐廳晚飯,所以我哋都揀咗去旺角食中午,食完順便仲可以行下街🫶我哋叫咗兩個二重奏套餐,一個係角切魚生飯拼冷烏冬,另外一個就係月見豬腩飯配黑咖哩炸雞🐟角切魚生丼每粒魚生都非常新鮮,份量都好足夠,配上飛魚子同埋特製嘅醬油,令到魚生顯得格外鮮味。冷烏冬配有烏冬沾麵嘅醬汁,食落去好爽口🫶🐷月見豬腩丼配黑咖哩炸雞飯首先我都有啲先入為主覺得呢一種豬腩咁樣燒出嚟應該係又乾又硬,所以我係食咗個炸雞飯先嘅,炸雞非常有水準,飯粒亦都粒粒分明👍喺我食豬腩嘅時候令到我非常意外,豬腩竟然係軟綿juicy😲😲面頭仲有啲切得好細嘅小蔥,非常香口。仲有一隻流心嘅日本溫泉蛋,撈落去啲飯嗰度帶有絲絲嘅蛋香💓每一個便當丼飯其實一個人真係食唔曬嘅😂你以為百幾蚊佢會畀好少你其實真係勁大份!另外仲會有沙律、麵豉湯、同埋甜品、飲品附送🥤芒果梳打菠蘿梳打套餐送嘅飲品我哋就唔想咁普通飲奶茶咖啡,見到餐牌上面有菠蘿梳打同埋芒果梳打叫咗嚟試下都好香嘅蔬果味!同埋都唔會太甜菠蘿梳打裏面仲有真嘅
早排喺網上見到,
呢間平時都有食開嘅日本嘢,竟然出咗一個叫做二重奏嘅丼飯,
最鍾意食日本嘢嘅我就梗係一家大細一齊去試試佢🫶

🐟角切魚生丼
每粒魚生都非常新鮮,份量都好足夠,
配上飛魚子同埋特製嘅醬油,令到魚生顯得格外鮮味。
冷烏冬配有烏冬沾麵嘅醬汁,食落去好爽口🫶

🐷月見豬腩丼配黑咖哩炸雞
面頭仲有啲切得好細嘅小蔥,非常香口。
仲有一隻流心嘅日本溫泉蛋,撈落去啲飯嗰度帶有絲絲嘅蛋香💓

另外仲會有沙律、麵豉湯、同埋甜品、飲品附送

🥤芒果梳打菠蘿梳打
都好香嘅蔬果味!同埋都唔會太甜
菠蘿梳打裏面仲有真嘅菠蘿肉💓

成日去呢間嘢食嘅我哋仲加入咗佢會員有得儲分,有時仲會有啲coupon或者折頭
唔知會有啲咩禮物換呢?
期待下一次再食!

• 角切魚生丼
2024-10-18 248 views
呢日食晏嘅時間比較較多,想搵間坐得舒服,又可以坐耐啲,都唔使驚阻到做生意嘅餐廳炙宴座位闊落,絕對係坐得舒服之選。最近天氣比較涼,食熱辣辣嘅拉麵都幾好,所以我order咗增量嘅火炙沖繩琉香豚豬骨湯拉麵🍜拉麵嘅賣相吸引,擺盤好靚。味道方面,豚肉油脂充足,好適合作為拉麵嘅餸菜;但係拉麵煮嘅時間,拿捏得唔係太準確,拉麵硬度不足,甚至可以話有啲糊雖然拉麵唔算話好難食,但因為未加服務費嘅價錢 已經價值$123 ,我認為收呢個價錢嘅話,理應提供更好嘅食物質素😛

蒜味洋蔥宮崎和牛丼配溫泉蛋這道蒜味洋蔥宮崎和牛丼,每一口都能品嚐到宮崎和牛的嫩滑與蒜味洋蔥的香氣。不會太肥太膩啱啱好,撈埋溫泉蛋,為這道菜增添了一份絲滑的口感。配上清爽的沙律和一碗暖心的麵豉湯,這是一頓讓人感到無比滿足的美味盛宴。豚肉鰻魚雙拼飯豚肉和鰻魚的雙重享受,絕對不容錯過。豚肉多汁鮮美,鰻魚香甜嫩滑,而且好大塊,形成完美搭配。餐後還有一道甜品蕨餅,Q彈的口感和淡淡的甜味,為這頓飯畫上完美的句號。
蒜味洋蔥宮崎和牛丼配溫泉蛋

豚肉鰻魚雙拼飯
2024-09-12 527 views
呢間日本餐廳望落好似好高級,心諗食物質素應該唔會差,點知就中伏。嗰日叫咗個和牛丼套餐,買到成160幾蚊。個餐送到上枱望落賣相都叫靚,點知食落完全唔係嗰樣嘢。啲日本和牛勁韌,完全咬唔到,唔好話講吞落肚。冇諗過啲黃牛係可以un成咁樣。所以佢呢個餐影相打卡就OK放入口就唔合格。環境方面算係正常日式餐廳擺設,而且唔會坐到好迫又夠光猛乾淨,服務算係不過不失,不過如果比到咁貴食個餐,但啲食物質素咁差就唔抵了。

試佢哋嘅「$168和牛丼定食」,心情真係有啲矛盾。😅首先,呢個和牛丼嘅賣相絕對係一流!啡紅色嘅和牛片圍繞住個金黃色蛋黃,再灑上蔥花同芝麻,睇落去已經好有食慾。🤤但係一食落去,就感覺有啲失望。和牛片雖然睇落去好鮮嫩,但實際上真係幾難咬。可能係切得太厚,又或者係煮嘅時間唔夠,總之食落口有啲費勁。😓不過個蛋黃就好正!同飯同肉一齊食,都幾夾。味道方面都幾出色,有濃郁嘅牛肉香同醬油香。套餐仲包括一碗味噌湯同埋蕨餅,蕨餅都有口感,都算係小小安慰。總括嚟講,呢個和牛丼定食有佢嘅亮點,但就因為和牛嘅口感問題,令整體體驗大打折扣。如果餐廳可以改善和牛嘅處理方法,相信會好好多。對於$168嘅價錢嚟講,我覺得性價比一般。如果你係睇相打卡為主嘅話可以一試,但想食到啖啖肉嘅就要諗下喇。
試佢哋嘅「$168和牛丼定食」,心情真係有啲矛盾。😅

和牛丼定食
2024-07-24 706 views
高質親民幸世二重丼系列✨📌角切魚生丼配冷烏冬角切魚生飯色彩繽紛,新鮮刺身大雜燴,帆立貝、油甘魚、三文魚、三文魚籽,玉子,食材新鮮,配料相當豐富,每啖也交集著不同的味道,衝擊味蕾!冷烏冬幼身順滑,冷食令口感更加彈牙,沾上高湯進食,味道清新醒胃📌宮崎和牛丼配烏冬和牛肥美,油脂分布平均且油脂豐富,肌肉紋理分明,火喉剛好,燒至微燻,入口隨即融化,肉質嫩滑,與珍珠米一同品嚐,一大享受!每款均配味噌湯、沙律、沖繩豬肉煎餃、甜品和飲品😋蜜桃檸檬茶蜜桃感覺清新,內有蜜桃果肉,果香配搭檸檬茶倍添清爽,推介@aburien_hk炙・宴 (MOKO新世紀廣場)📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓156號舖
高質親民幸世二重丼系列✨

📌角切魚生丼配冷烏冬

📌宮崎和牛丼配烏冬

每款均配味噌湯、沙律、沖繩豬肉煎餃、甜品和飲品😋

蜜桃檸檬茶
蜜桃感覺清新,內有蜜桃果肉,果香配搭檸檬茶倍添清爽,推介

@aburien_hk
炙・宴 (MOKO新世紀廣場)
📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓156號舖

2024-07-23 648 views
次次去moko都無見到呢間餐廳!明明喺一樓都係當眼位,都係無食過!今次同小朋友一齊行,佢見到個門口好多豬豬燈籠同偽真火裝飾話一定要食呢間!好!最緊要有人決定食嘜野啦🤣第一次食,我覺得一定要食名物,間餐好唔好食最緊要係最出名嘅野食!雖然個豬腩肉丼係最出名,但係我真係比較想加埋隻生蛋黃😆😆😆都一樣係豬腩肉丼。朋友叫左個豚肉拉麵!佢話一定要試下!😆點樣知究竟嗰樣嘢好唔好食呢?就係小朋友搶住食呀!半碗佢食哂!但真係好好食!首先豚肉做到好難好香,佢個汁唔會太鹹仲帶少少甜!最重要係咩!係可以自己揀多汁呀!真係好美好!雖然呢朋友就話佢嗰個拉麵都好好食,但係我試咗一啖之後就覺得原來真係會相對地失色㗎😆😆😆最後仲叫左個吉士泡芙!同我個想像有啲唔同原來呢佢好似蛋糕咁,又香又少少脆卜卜,啱啱焗好,真係好好食!呢間餐廳應該又會成日去食😆

好!最緊要有人決定食嘜野啦🤣

朋友叫左個豚肉拉麵!佢話一定要試下!😆

呢間餐廳應該又會成日去食😆

• 月見豬腩肉丼
>>和牛丼惹味軟稔 魚生就至啱夏日<<\\\\\\\ 好味又多➕正常價🟰 回訪率80% 🥢 ///////幸せの二重丼 每個set都有飯、烏冬同餃子,食落一啲都唔會heavy~個「宮崎和牛丼配烏冬(熱)」,薄切和牛口感幾好,撈埋菇菇同淋咗燒汁嘅飯食好正~「角切魚生丼配冷烏冬」啲魚生切粒,吞拿魚、三文魚、三文魚籽呢個無敵組合,同青瓜粒粒、甜蛋粒好夾,一食就知係夏日清爽味道~跟餐嘅豬肉煎餃多餡咬落又juicy,個黑糖麻糬都無令我失望,煙煙韌韌好有嚼口🤭🏷️幸せの二重丼餐牌定食 $138-$158(套餐配味噌湯、沙律、豬肉煎餃、甜品、飲品)\\\\\\📍炙。宴 Aburi-EN @aburien_hk //////(旺角MOKO)==============================👉Follow @nnthrive #筷筷和你食好西==============================#幸せの二重丼#炙#宮崎和牛#魚生丼#旺角美食#moko

>>和牛丼惹味軟稔 魚生就至啱夏日<<

🏷️幸せの二重丼餐牌定食 $138-$158
(套餐配味噌湯、沙律、豬肉煎餃、甜品、飲品)

(旺角MOKO)

👉Follow @nnthrive #筷筷和你食好西

#幸せの二重丼#炙
#宮崎和牛#魚生丼
#旺角美食#moko

2024-06-16 508 views
平日有時候突然想吃日式丼飯都會來炙•宴 ABURI-EN,最近炙•宴推出了新定食,幸せの二重丼,可以一次過滿足有選擇困難的我。一個定食有兩款主食選擇。▶️ 月見豬腩肉丼 配 炸雞芝士黑咖喱飯 定食$128月見豬腩肉丼的豬腩肉大大塊,燒得十分香口,搭配溫泉玉子一起吃增加不同口感。炸雞芝士黑咖喱飯的炸雞即叫即炸,肉汁非常多,芝士黑咖哩飯很惹味。▶️ 宮崎和牛丼 配 熱烏冬 $158宮崎和牛丼內的和牛用燒肉醬汁調制,油脂豐富,和日本米一口一起吃是絕配。熱烏冬的鰹魚湯底味道剛剛好,不會太鹹,烏冬十分滑溜,很不錯。定食除主食外還會提供沙津菜、麵豉湯、沖繩豬肉煎餃、是日甜品和飲品。📍 炙・宴 屯門/元朗/荃灣/大圍/沙田/旺角/鑽石山/灣仔/銅鑼灣/將軍澳

▶️ 月見豬腩肉丼 配 炸雞芝士黑咖喱飯 定食$128

▶️ 宮崎和牛丼 配 熱烏冬 $158

📍 炙・宴
2024-04-26 628 views
旺角新世紀廣場炙. 宴日本菜,日本木系設計裝修座位寬敞舒適,晚餐有好多定食選擇。月見豬腩肉丼配炸雞芝士黑咖哩飯套餐火灼豬腩肉非常入味,日式炸雞肉質嫩滑嫩滑雞皮脆口,日式黑咖哩不辣味道香,配上日式溫泉蛋,日本珍珠米粒粒分明口感彈牙.跟餐免費凍熱飲.
月見豬腩肉丼配炸雞芝士黑咖哩飯套餐
火灼豬腩肉非常入味,
日式炸雞肉質嫩滑嫩滑雞皮脆口,
日式黑咖哩不辣味道香,
配上日式溫泉蛋,
日本珍珠米粒粒分明口感彈牙.
跟餐免費凍熱飲.
2024-04-13 656 views
旺角新世紀商場,炙。宴日式料理,日式定食有好多選擇,餐廳日式木系設計座位寬敞環境舒適. 特上鰻魚.照燒雞肉拼飯定食鰻魚焦香肉質嫩滑,照燒雞肉肉質彈牙,配上日本珍珠米一粒粒有口感.味噌湯有海帶.豆腐.味噌味道非常之好.咖啡或者檸茶無需要加價錢
特上鰻魚.照燒雞肉拼飯定食
味噌湯
有海帶.豆腐.味噌味道非常之好.
咖啡或者檸茶無需要加價錢
2024-04-12 521 views
平時見到依間餐廳都好多人去食,於是今次就去試吓啦🤤!餐廳門口有三隻豬燈籠🐷🏮,好容易辨認,超得意!-🍴雜錦海鮮炸物丼飯🍤🍚 ($92)炸物分別有軟殼蟹🦀、海蝦、廣島蠔🦪、三文魚、南瓜同冬菇,都好多款,炸物下面有椰菜絲👍🏻,食嘅時候減少咗油膩感,不過美中不足係啲飯有少少濕🥲。除咗丼飯之外,仲配有味噌湯、蕨餅同一小碟甜醬。最有驚喜係個炸海蝦🍤,口感好彈牙,一啲都唔hea🤩,加上炸衣唔會好厚,好好食!-🍴熱奶茶☕️(跟餐)
🍴雜錦海鮮炸物丼飯🍤🍚 ($92)
🍴熱奶茶☕️(跟餐)
1958 views
2024-04-12
$101.2 (Lunch)
2024-03-19 538 views
個人意見食呢間豬仔餐廳呢除咗火鍋之外其他嘢都係唔好食嘅雖然呢度嘅壽喜燒鍋呢係有少少貴(對比起份量) ),不過又真係好好味㗎我哋今次就叫咗一🐷豬一牛建議要加錢轉烏冬,因為呢度嘅烏冬係好幼幼同埋好彈牙㗎,唔知係咪真係手打烏冬呢?不過份量就真係有啲少
個人意見食呢間豬仔餐廳呢除咗火鍋之外其他嘢都係唔好食嘅

我哋今次就叫咗一🐷豬一牛

2024-01-04 782 views
炙·宴的招牌丼飯聽講以北海道十勝地區的豚肉丼為基礎,經過改良後呈現出獨特的風味。不過阿囡最愛係佢地嘅「宮崎牛」每次去食都會清晒😆除了傳統的料理方法,炙·宴更自行研發出秘製醬汁,搭配日本種植的稻米,讓丼飯的色、香、味更上一層樓。真係會食到 停不到口!😋
炙·宴的招牌丼飯

不過阿囡最愛係佢地嘅「宮崎牛」每次去食都會清晒😆

真係會食到 停不到口!😋
2023-12-20 633 views
踏入《炙 宴Aburi En》,一陣香氣撲鼻,令人食指大動!首先試咗個《火炙豬腩肉豬骨湯拉麵》,個豬腩受火一炙,邊燶得嚟又啖啖肉,夾埋個湯底豪邁咁入口,嗰陣黑蒜嘅迷人香味直撲腦門,簡直正到出晒聲!跟著嚟個限定嘅《宮崎和牛芝士黑咖喱飯》,我話你知,個黑咖喱辣得嚟又唔會過火,啖啖和牛細滑至極,薯角彈牙,芝士半溶,用個詞形容呢盤嘢食,就係「滿足」。啖完重口味,再嚟一杯《香檸蝶豆花梳打》,酸爽得嚟又解膩,真喺飲食天堂咁!箇中感受,唯有身處現場,先至啱哂味。今次嘅味覺之旅,無論係味道定係口感,都絕對值得再嚟幾轉!🍜🥩🍛