2024-07-15
早排喺網上見到,呢間平時都有食開嘅日本嘢,竟然出咗一個叫做二重奏嘅丼飯,最鍾意食日本嘢嘅我就梗係一家大細一齊去試試佢🫶由於今日夜晚約咗一間喺尖沙咀附近嘅餐廳晚飯,所以我哋都揀咗去旺角食中午,食完順便仲可以行下街🫶我哋叫咗兩個二重奏套餐,一個係角切魚生飯拼冷烏冬,另外一個就係月見豬腩飯配黑咖哩炸雞🐟角切魚生丼每粒魚生都非常新鮮,份量都好足夠,配上飛魚子同埋特製嘅醬油,令到魚生顯得格外鮮味。冷烏冬配有烏冬沾麵嘅醬汁,食落去好爽口🫶🐷月見豬腩丼配黑咖哩炸雞飯首先我都有啲先入為主覺得呢一種豬腩咁樣燒出嚟應該係又乾又硬,所以我係食咗個炸雞飯先嘅,炸雞非常有水準,飯粒亦都粒粒分明👍喺我食豬腩嘅時候令到我非常意外,豬腩竟然係軟綿juicy😲😲面頭仲有啲切得好細嘅小蔥,非常香口。仲有一隻流心嘅日本溫泉蛋,撈落去啲飯嗰度帶有絲絲嘅蛋香💓每一個便當丼飯其實一個人真係食唔曬嘅😂你以為百幾蚊佢會畀好少你其實真係勁大份!另外仲會有沙律、麵豉湯、同埋甜品、飲品附送🥤芒果梳打菠蘿梳打套餐送嘅飲品我哋就唔想咁普通飲奶茶咖啡,見到餐牌上面有菠蘿梳打同埋芒果梳打叫咗嚟試下都好香嘅蔬果味!同埋都唔會太甜菠蘿梳打裏面仲有真嘅
呢間平時都有食開嘅日本嘢,竟然出咗一個叫做二重奏嘅丼飯,
最鍾意食日本嘢嘅我就梗係一家大細一齊去試試佢🫶
🐟角切魚生丼
每粒魚生都非常新鮮,份量都好足夠,
配上飛魚子同埋特製嘅醬油,令到魚生顯得格外鮮味。
冷烏冬配有烏冬沾麵嘅醬汁,食落去好爽口🫶
🐷月見豬腩丼配黑咖哩炸雞飯
面頭仲有啲切得好細嘅小蔥,非常香口。
仲有一隻流心嘅日本溫泉蛋,撈落去啲飯嗰度帶有絲絲嘅蛋香💓
另外仲會有沙律、麵豉湯、同埋甜品、飲品附送
🥤芒果梳打菠蘿梳打
都好香嘅蔬果味!同埋都唔會太甜
菠蘿梳打裏面仲有真嘅菠蘿肉💓
成日去呢間嘢食嘅我哋仲加入咗佢會員有得儲分,有時仲會有啲coupon或者折頭
唔知會有啲咩禮物換呢?
期待下一次再食!