Hiring
$17,000-$23,000
Monthly
相片已經紀錄了壽喜燒和豬腩肉丼美味的程度,現場加上氣味,口感,層次,想起都想再encore,不過價錢係有點進取的。.整體食物質素滿意,份量很足,豬腩肉丼烤到有脆邊,不過醬汁好濃,覺得愈食愈鹹。另外,服務質素也一般,因為丼飯等了近半小時才有😪 .壽喜燒雖然伴上上乘的豚肉及和牛,但份量其實得幾片,但整個火鍋加埋一,近$200都幾貴。.🐮🐷 宮崎和牛拼特上日本豚壽喜燒火鍋 $179 轉烏冬加$10🐷月見豬腩肉丼 $82
🐮🐷 宮崎和牛拼特上日本豚壽喜燒火鍋

$179 轉烏冬加$10
🐷月見豬腩肉丼 $82

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
比門口嗰隻肥豬燈籠吸引咗,見佢裝修都幾有地道日本餐廳嘅感覺,又好耐無食過丼飯,一於試試佢🐖🐷🐽入到去發現佢食物嘅選擇都幾多,除咗主打嘅豚丼之外仲有宮崎和牛,有一人鍋、拉麵、咖喱飯都有⋯⋯😹不過今次第一次去食就梗係試吓佢嘅丼飯啦!✧ 月見豬腩肉丼 $𝟠𝟚見間鋪周圍掛晒豬仔燈籠咁,無理由唔試佢主打嘅豬肉丼!一個燒肉丼好唔好食,都不外乎米飯嘅質素、秘制嘅醬汁同燒肉嘅火喉。根據餐牌介紹呢間餐廳用嘅都係日本宮城縣嘅「一見鍾情」(ひとめぼれ)米。呢隻米香味同黏度都好適中,的確適合用嚟做丼飯。不過咁,隻米靚都要煮得好食先得,最驚啲餐廳用完日本米但又煮到啲飯爛晒咁,真係徙晒!好彩今次無呢個情況發生,米飯方面安全過關!至於醬汁,味道夠日式但唔係特別突出。重頭戲炙燒豬肉⋯⋯竟然有啲韌😭個表面雖然有炙燒嘅香氣,但咬落去時有啲乾,無期待中嘅juicy效果😭 總體嚟講算係好食,不過未去到好好食🥺✧ 特選宮崎和牛飯 $𝟙𝟞𝟡係入口即溶嘅宮崎和牛呀😻不過講真如果連宮崎和牛呢種咁靚嘅肉都煮得唔好食就死得了😹望住啲炙燒咗有一層亮晶晶油脂係面嘅和牛放喺個「重箱」(即係漆盒)入面真係好吸引!但一撥開面個層牛肉,發現⋯⋯得好

✧ 月見豬腩肉丼 $𝟠𝟚

✧ 特選宮崎和牛飯 $𝟙𝟞𝟡
係入口即溶嘅宮崎和牛呀😻不過講真如果連宮崎和牛呢種咁靚嘅肉都煮得唔好食就死得了😹望住啲炙燒咗有一層亮晶晶油脂係面嘅和牛放喺個「重箱」(即係漆盒)入面真係好吸引!但一撥開面個層牛肉,發現⋯⋯得好少飯,唔係好夠食🙈🙈🙈 講起日本和牛,前排喺第二度食咗個好好食炙燒石垣牛飯,價錢貴呢度一百蚊,但啲飯同樣咁少🤫所以呢度個和牛丼嘅性價比其實都算Ok🙈

✧ 沖繩四季柑威士忌梳打 $𝟜𝟠
威士忌梳打,即係Highball,清爽易入口得嚟又帶到比人一種微醺感覺,喺日本幾普遍但喺香港就唔係度度有得飲同好飲,試過去一間港島區嘅居酒屋飲但稀到好似淨飲緊梳打水咁😹 呢度有最大路嘅Suntory角瓶highball,亦有三種果味(四季柑/ 香桃/ 熱情果)嘅highball。啱晒啲鐘意飲少少酒但又唔係好飲得嘅人。呢度個highball幾抵又幾好飲,大家可以趁Happy Friday試試佢🤗

2021-07-25 578 views
睇完電影奇蹟的燒肉,就好想食燒肉,但等咗幾個鐘都冇位,唯有食依間🙊之前係屯門V City的分店食過一次,所以今次食都唔會話好期待,不過食到好食的牛,總係會令人心情開朗!因為疫情,已經好耐冇去過日本,相信好多香港人都係靠行don don donki同食日本食物止一止癮!我都唔例外!既然要食,緊係食特選宮崎和牛飯啦!A5和牛,配合燒汁一齊食,真係好滿足!而且和牛份量多,大概都有7-8塊,唔會唔夠,跟住仲嗌咗小食,飽

2021-05-08
Type of Meal
Dinner
2021-07-25 7469 views
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5(P.S. 灣仔、將軍澳、元朗、屯門都有分店)平常外出我不常吃丼飯,因為我本身不是「飯桶」喇 😆,但之前在IG常見有人介紹這間「炙・宴」,那天又剛巧半餓狀態路過,所以….. 😅日式炙燒丼飯專門店,以烤肉作招徠,選用北海道豚肉、九州宮崎和牛等上乘材料,提供多款丼飯及拉麵,還有一人鍋和各式一品料理,選擇繁多;餐廳裝潢是傳統連鎖店的四正格局,座位舒適;餐牌圖文並茂,簡單易明,果然是快靚正之選~ 👍🏻💋 Aburi-En 豚肉丼 ($78)份量適中的豚肉丼,剛上檯已被其香烤氣味吸引!🤤 豚肉用名火烤過,肉邊帶點焦香,香氣四溢,而豚肉本身略有厚度,油脂分佈平均,入口即溶,加上那非常滋味的醬汁和蔥絲,還有粒粒分明的日本米,加起來的每一口都是出奇的美味啊!🍚 以這價錢來說,CP值高 👍🏻💋 宮崎和牛漢堡兒童套餐 ($128)兒童餐包括宮崎和牛漢堡、日式煎蛋、炸蝦、蔬菜、薯條、沙律、味素白飯、啫哩,份量相當不錯 👍🏻 宮崎和牛漢堡的肉質、肉味都相當有水準,配上特濃醬汁
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
(P.S. 灣仔、將軍澳、元朗、屯門都有分店)

💋 Aburi-En 豚肉丼 ($78)

💋 宮崎和牛漢堡兒童套餐 ($128)
兒童餐包括宮崎和牛漢堡、日式煎蛋、炸蝦、蔬菜、薯條、沙律、味素白飯、啫哩,份量相當不錯 👍🏻 宮崎和牛漢堡的肉質、肉味都相當有水準,配上特濃醬汁,很好下飯~
2021-07-24
$100 (Tea)
  • ABURI-EN豚肉丼
2021-07-22 500 views
近排四處都有分店的這家日本火炙燒肉飯專門店,初初經過他的日式柔和燈光充滿能量已經吸引到我了,今次踩完單車經過就入去一試究竟.例牌非常多人排隊,所以增加我的考慮成本,在門口的餐牌上不斷尋找心儀的食物,揭到第二頁這本月見豬腩肉飯已經吸引到我了.令到一向要排隊就走嘅我今次都排咗5分鐘.入到店內柔和燈光確實非常舒服,在設計學上色溫暖和柔和是給人放鬆神經和感覺溫暖所以家居士適合這種色溫,而工作空間才需要加入較冷的色調以提升專注力.藍色紫色等等較冷的食物顏色都會勾起人類大腦天生的基因記憶覺得是有毒的食物,令食物大打折扣.所以在裝修的時候使用溫暖的材料和燈光能給人教良好的飲食體驗.由於食客太多為了不影響他們進食,而沒有影在餐廳環境,大家嚟到就能明顯感受到.清新百花香一路擔心與菜單上的相片貨不對版,但好快就送到上我的桌面上火炙豬的碳化與梅納反應加上高級豬肉的由香有如香烤的咖啡加清新百花香一樣.油的香味代表豬所食的食物質素,而且沒有發情期的豬騷味,更可能是母豬,脂肪較多又平均.蛋黃雖然較細但都是高品質的因為顏色非常之深黃和挺身.擺碗方法唔錯像花開一樣展示食物的模樣也能夠張薄薄的肥豬片表達得更加豐盛.一食

清新百花香

一食入口
確實是高品質的豬油,入口清新爽口油脂芬芳,豬的溫度足夠所以沒有油膩感. 豬肉片的醬汁味道非常好如果可以多啲就好了,一般食法都是將豬肉片夾一些飯而進食,但因為我很快食曬豬肉片,要將豬肉片的醬汁塗上底下的飯上,如果唔係開心完就要食白飯.

論白飯
白飯雖然沒有響日本能夠周圍食到的鮮甜煙韌白飯的感覺,雖然少了鮮甜和撲鼻的飯香,但在香港都算是高質的日本飯.

貪心無盡而感恩
這個價錢都能食到一碗好味的豬肉飯實在是有驚喜,當然作為食客都是貪心無盡的,如果醬汁多一啲,飯甜啲煙韌啲,整個旅程就沒有洞口了.

另外店面爆滿他們都能維持既定質素,讚賞一下廚房人員的努力.店面職員依舊能專業保持笑容和放鬆,辛苦曬.

多謝大家收看此食評

2021-07-04
Type of Meal
Dinner
  • 月見豬腩肉飯
2021-07-13 645 views
昨日去左沙田既炙·宴食晚飯,一個豬豬夢幻美食之旅。今次早在網上取票,到步後大概等5分鐘左右就可以進入。 我在餐廳外已被櫥窗的豬豬吸引,走到餐廳裡面更見到一隻又一隻懸掛在半空的豬,好像走進了豬豬夢幻樂園。 我叫了一個火炙三文魚親子丼。火炙三文魚令魚肉有雙重口感,而且十分鮮味可口。而魚子跟飯放在口裡,令平凡白飯帶來神奇的美味,令人食指大動。 今次晚餐大概$100左右,性價比十足。總結來說,夢幻豬豬配上美食,是piggymouth一大樂事。

2021-07-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2021-07-12 326 views
呢間嘅炙燒豚肉同埋牛肉都好吸引 另外仲有一人火鍋 拉麵 咖哩飯 而且份量都好足料擺盤非常吸睛(ㆁᴗㆁ✿)✾ ABURI-EN豚肉丼🐖 (hkd75)見呢個係招牌丼就點左黎試 果然無令人失望 黎到見到有5大塊香噴噴嘅燒豚肉☺️ 已經忍唔到口 入口非常惹味 燒得岩岩好又唔會好油膩 而且每塊都好有咬口 推介👍🏻👍🏻✾ 櫻花蝦叉燒拉麵🍜 (hkd88)豬骨湯底同平時食嘅差唔多 加左櫻花蝦幾香口🦐 但份量可以多啲濃啲 叉燒都係一般水準 整體不過不失 感覺係呢度食丼飯會有驚喜特別啲🤭小食方面點左牛舌同埋燒明太子 牛舌好爽口幾出色 但真係好細塊 性價比一般 而燒明太子好唔錯 鹹鹹香香 好岩做下酒菜😋✨

✾ ABURI-EN豚肉丼🐖 (hkd75)

✾ 櫻花蝦叉燒拉麵🍜 (hkd88)

依間日本丼飯店原來已經有5間分店,星期五夜晚去食都要排隊等位~ 由於主打高性價比,所以就算採用日本第一宮崎和牛,北海道十勝豚肉,鰻魚等 高級食材,價錢都相對較貼地,最平$158 就食到和牛丼🤩 而且食物種類幾多,除左以上主打,仲有拉麵,魚生飯,咖哩飯 及一人鍋,可算幾多選擇~-宮崎和牛鍋 ($179) 可以揀壽喜燒風/豬骨清湯。會附送 生雞蛋 及 白飯🍚 可加$10轉烏冬~ 主角宮崎和牛有4塊,見到明顯雪花紋,入口質感軟滑富油香,就算煮耐左啲都唔會鞋口🥢 吸收左壽喜燒甜甜嘅湯底,再沾上蛋汁,好滿足🥰 配菜有娃娃菜,芋絲,鮮菇,豆腐等,份量偏少,如果冇左碗飯會唔夠飽*宮崎和牛•鰻魚雙拼飯 ($169) 除左鰻魚仲可以拼豚肉~ 一個飯裏面就可以試哂兩樣人氣item! 今次依款宮崎和牛以日式燒肉汁係鐵板上燒過,所以面層帶焦香✨ 質感同樣夠柔嫩,唔會乾身,保留到肉汁~ 鰻魚份量幾大,可惜外皮欠缺焦脆感🥲 同埋如果個飯多少少醬汁送飯就好了,飯粒用上日本一見鐘情米,煙韌嘅口感很不錯*宮崎和牛薯餅 ($28) 外層炸得十分酥脆,內裏夾雜左少量肉粒*柚子雪葩 ($48) 仲有水蜜桃 & 椰子。以結左

柚子雪葩 ($48) 仲有水蜜桃 & 椰子。以結左冰嘅新鮮生果磨成沙冰,再以原個柚子呈上。柚子味濃郁,酸酸甜甜,味道清新天然,非常解膩💕

三得利角瓶威士忌梳打 ($42) 幾特別竟然可以飲到highball,而且價錢幾貼地~ 雖然只飲到淡淡嘅whiskey 味,但加入檸檬 & 梳打,幾解渴🥃 仲有果味highball 選擇

位於沙田新城市的「炙·宴 Aburi•En 」,行到去Log-on 再下一層就到。門口有隻醒目的巨形豬仔燈籠🏮屯門V City亦有一隻🐷💛 火炙宮崎和牛拉麵 Miyazaki Wagyu Beef Ramen 湯底味道濃郁,牛肉配上拉麵湯底極開胃🤩火炙燒過的牛肉好有風味,好似好快就把牛肉食完🐂其實味道是有點太重口,食得清淡的人應該會接受不了,調味粉多了令人有點口喝🧊💛炙燒蘋果吉列豬扒芝士黑咖哩飯 Deep Fried Pork Cutlet Black Curry Rice with Apple & Cheese 純粹想試,看名字覺得有點伏味🤣其實比想像中的好😳蘋果的味道混合其中十分特別,不過食過黑咖哩+吉列豬扒之後,再試不到蘋果味🍎看圖片真有點黑暗料理的感覺😂😂不過黑咖哩的味道很豐富,只是不太能試到芝士味,重口味到懷疑味蕾是否壞掉🤣🤣

炙燒蘋果吉列豬扒芝士黑咖哩飯
炙燒蘋果吉列豬扒芝士黑咖哩飯
2021-06-26 649 views
今晚四個人去左沙田新城市,肚餓之下就搵到呢間食店,比佢門口既刺身飯吸引住,疫情之下坐位相隔遠,寬濶,乾乾淨淨咁,睇餐牌佢有分類,小食,飯,麵,火鍋飲品。係呢度食到沖繩既味道,鐘意去沖繩既人一人鐘意😋😋我地叫左以下:炙燒北海道海鮮丼🐟:帶子好甜,但唔夠炙燒,三文魚好厚好香,三文魚子好新鮮,但整體個飯唔夠香,飯偏酸。特選官崎豚肉飯🍚:好大塊豬,似平時無激安買返去煮既一樣,燒得好香,岩岩好,肉汁好多汁,個醬汁好夾個飯,菇好好味,飯唔乾,三種食材一起食好夾,讚。👍🏻柑橋和風叉燒冷麵🥢:呢個麵我好鐘意,有驚喜又唔算貴,有驚喜係竟有三文魚子,個麵好爽,好鐘意食,配埋個汁食到停唔到口,份量差少少。❤️😋沖繩豬腸仔🍗:呢樣必食,腸外脆內熱多汁,比想像中大條,超級好味。蕃茄牛油果野菜沙律🥗:好清新,但唔夠沙律汁,要叫佢比碗汁,唔係就無味,牛油果太少🥑環境方面:坐得舒服,服務好。價錢:略貴,食熟食比較抵食。總體呢間我會來食,前提係要識叫先好食又抵~~😎😎🤗

我地叫左以下:

日本燒豚肉飯
叉燒冷都田
沖繩燒睇口
蕃茄牛油果沙律🥗
環境方面:坐得舒服,服務好。

價錢:略貴,食熟食比較抵食。

總體呢間我會來食,前提係要識叫先好食又抵~~😎😎🤗
2021-06-22
$120 (Dinner)
日本燒豚肉飯
沖繩燒睇口
  • 柑橋和風叉燒冷麵
  • 特選官崎豚肉飯
  • 沖繩豬腸仔
2021-06-24 454 views
半斤八兩A fair Deal星期六是女兒們的補習日,幾乎每次也是在補習社的茶餐廳解決。今次打破規律,來這裡試試套飯。My daughters used to have Cha Chaan Teng on Saturdays.  We decided to break the regularity and try something new here.這是女兒們吃的豚肉丼,一人一個。豚肉看起來是乾的,但吃下去口感卻是出乎意料的滑,而且油脂感十足,吃起來一點也不乾,和白飯是良配。This was the pork rice bowl for my daughters (one for each).  Although the pork looked dry, it did not taste like so.  In contract, the pork was quite oily and fresh, and was the perfect match of rice.  My daughers had KOed the entire bowl.這是我的和牛+鰻魚飯,同樣令人滿意。無
半斤八兩
A fair Deal

豚肉丼

這是我的和牛+鰻魚飯,同樣令人滿意。無論是和牛抑或鰻魚,油脂的分佈也很好,和白飯同樣是絕配。那隻蛋是另加的,需另收費,也是很不錯。
This is my Wagyu and Eel Combo Rice, which yielded similar satisfaction to me.  The oil distribution of the Wagyu and Eel were also perfect, which were also perfect match for rice.  For information, that egg was additionally ordered with charge.
和牛、鰻魚雙拼飯

雖然食品令人感到滿意,但價錢相對卻是有點貴。不過,畢竟是一分錢、一分貨,八兩可以有半斤其實已經好理想。
Satisfying goods (to Customers) must come along with satisfying price (to the restaurant), that's for sure. To me, the deal was fair.  Recommended.
$150 (Lunch)
2021-06-21 633 views
今天父親節,一家大細到了新城市廣場第三期吃午餐。每間餐廳都排晒隊,見到呢間只需等一張枱,所以沒有猶豫選定呢間。宮崎和牛烏冬$108因為係小朋友食,所以點餐時要求了和牛是全熟,想不到每一片和牛都好嫩滑,可惜湯底有點鹹;烏冬都好彈牙,不過份量唔算多。火炙叉燒豬骨醬油拉麵$88有頗多粟米粒、木耳絲、叉燒略為多肥膏,肉與肥膏嘅比例大約是三比一,拉麵份量都幾多,可惜腍咗啲。特選宮崎豚肉飯$88(推廣價)豚肉偏甜,採用日本米,有咬口,只是太多豬油滲入飯底,略嫌有點油膩。炙燒蘋果吉列豬扒芝士黑咖喱飯$98吉列豬扒炸得好鬆化可口,黑咖喱不算太辣,味道似日式甜咖喱,只係咖喱顏色變了黑色;蘋果味道酸酸甜甜,與咖喱嘅味道都幾夾。沖繩豬展餃$48餡料鮮甜,外皮香脆!

宮崎和牛烏冬$108
火炙叉燒豬骨醬油拉麵$88
特選宮崎豚肉飯$88(推廣價)
炙燒蘋果吉列豬扒芝士黑咖喱飯$98
沖繩豬展餃$48
餡料鮮甜,外皮香脆!
特選宮崎豚肉飯
宮崎和牛烏冬
沖繩豬展餃
炙燒蘋果吉列豬扒芝士黑咖喱飯
火炙叉燒豬骨醬油拉麵
2021-06-20
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
Celebration
Father's Day
宮崎和牛烏冬
沖繩豬展餃
炙燒蘋果吉列豬扒芝士黑咖喱飯
❀ 炙・宴 #沙田 ❀❗️日本燒肉丼飯專門店 平價食到日本豚肉宮崎縣和牛❗️——————————————————前牌經過灣仔利東街見到呢間新開嘅餐廳,門口掛咗隻招牌大豬仔,裝修又幾靚,覺得幾吸引😍後來發現原來沙田新城市廣場都有,啱啱經過就決定一試!資料蒐集下得悉佢哋係日本燒肉丼飯專門店,所採用嘅肉類都係非常上乘,包括嚴選嘅豚肉、日本和牛、優質雞肉👍🏻除咗丼飯之外,亦有拉麵、火鍋、甚至刺身飯等等,而招牌豚肉丼都只係$78,價錢算幾合理👌🏻覺得幾啱平日想食下個快得來又有啲水準嘅一餐。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 特選宮崎和牛飯 $169 (3.9/5)採用九州宮崎縣和牛🐮喺九州宮崎縣養育就霜降分布平均,近乎入口即溶,呢個質素來講算幾平~用上日本獨家調製燒肉醬汁,甜甜地,唔錯。白飯都係用日本「一見鍾情」米,粒粒飽滿分明,不過略嫌和牛同醬汁唔夠送飯🙈,始終平價可能唔可以要求太多。另外如果想食豚肉同和牛,可以選擇雙拼壽喜燒飯,一次過滿足兩個願望,價錢仲平少少添!.☞ 宮崎日本牛拼特上日本豚壽喜燒火鍋$165 (4/5)除咗丼飯之外仲有日式火鍋🍲分別有壽喜燒同埋豚內湯底揀!另外亦可揀全和牛/豚肉/雙拼。今次揀咗
❀ 炙・宴 #沙田 ❀
❗️日本燒肉丼飯專門店 平價食到日本豚肉宮崎縣和牛❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 特選宮崎和牛飯 $169 (3.9/5)
用上日本獨家調製燒肉醬汁,甜甜地,唔錯。
特選宮崎和牛飯

☞ 宮崎日本牛拼特上日本豚壽喜燒火鍋$165 (4/5)
今次揀咗雙拼,無論係和牛定豚肉都非常腍,亦唔會太肥。
最出色係個壽喜燒湯底,甜度恰到好處,非常入味,令到所有肉類、蔬菜都好好味😋。另外仲有隻生雞蛋俾你點牛肉(我哋傻傻的加咗落個火鍋度,但出乎意料地吸晒啲受喜燒湯底,甜甜地都好好食😆)。
另外我哋仲可以加$10轉烏冬,或者加配其他配料。
我哋當日誤打誤撞加配咗餃子$28/3、帶子$28,當時以為係小食,點知原來係生嘅🤣🙈,感覺普通,覺得用啲錢嚟食佢其他丼飯會更加正。

——————————————————
✨整體味道: 4/5
✨環境裝修: 3.7/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣:3.8/5
💞整體來講
比我嘅感覺有啲似高級嘅吉X家,唔係用普通肥牛、豬肉片,而係用上高級宮崎縣和牛、豚肉👍🏻既有丼飯,又有拉麵、仲有火鍋,定價算合理,,適合平日想食個casual dinner👌🏻除咗沙田,佢哋喺屯門、元朗、將軍澳、灣仔、都有分店,住喺附近嘅可以試吓。
宮崎日本牛拼特上日本豚壽喜燒火鍋
炙・宴 𝗔𝗕𝗨𝗥𝗜-𝗘𝗡 🐷🇯🇵我成日去沙田新城市廣場覓食🤣 星期六周圍都係人⋯今次去食去一田必定會經過𝗔𝗕𝗨𝗥𝗜-𝗘𝗡 🐷🐷!等左一陣就有位啦😋 𝙇𝙪𝙘𝙠𝙮!!!! 🌟✨𝗔𝗕𝗨𝗥𝗜-𝗘𝗡 係一間日本丼飯燒肉專門店,以「豚丼」作為賣點,嚴選豚肉、日本和牛同優質雞肉等豐富食材。一打開Menu就俾『月見豬腩肉丼』吸引咗😍有隻鮮雞蛋係中間,被滿滿嘅豚肉圍住,勁吸睛😍😍 月見豬腩肉丼 𝗛𝗸$𝟴𝟮 🐷🐷🐷𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗕𝗲𝗹𝗹𝘆 𝗥𝗶𝗰𝗲 𝗕𝗼𝘄𝗹 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗙𝗿𝗲𝘀𝗵 𝗘𝗴𝗴 𝗬𝗼𝗹𝗸- 同圖片一樣😍😍好多豚肉!!!佢係採用日本嘅「一見鍾情」米🇯🇵🍚,日本獨家調製燒肉醬汁同日本雞蛋🥚100%日本製造🤣🤣 個燒肉醬溝埋隻雞蛋勁邪惡😈 食左好多好多飯🥰 豚肉有6大片!!!!每一塊都好大,好扺食💯!炙燒北海道帶子海鮮丼 𝗛𝗸$𝟭𝟯𝟴 🇯🇵🍣🍱𝗦𝗲𝗮𝗿𝗲𝗱 𝗛𝗼𝗸𝗸𝗮𝗶𝗱𝗼 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗥𝗶𝗰𝗲 𝗕𝗼𝘄𝗹- 好耐冇食魚生,嗌個刺身丼食下😋份量都幾多!除左帶子,仲有三文魚同魚籽。好新鮮,同樣又食左好多飯🤣蒲燒鰻魚 𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗘𝗲𝗹 𝗛𝗸$𝟭𝟭𝟴 🎣- 😍 鰻魚!Al
炙・宴 𝗔𝗕𝗨𝗥𝗜-𝗘𝗡 🐷🇯🇵

月見豬腩肉丼 𝗛𝗸$𝟴𝟮 🐷🐷🐷

炙燒北海道帶子海鮮丼 𝗛𝗸$𝟭𝟯𝟴 🇯🇵🍣🍱

蒲燒鰻魚 𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗘𝗲𝗹 𝗛𝗸$𝟭𝟭𝟴 🎣
- 😍 鰻魚!All time favourite 😋 大約半條左右,肉質好嫩,個鰻魚汁都好野味🥰

炸北海道八爪魚 𝗛𝗸$𝟱𝟴 🐙
𝗗𝗲𝗲𝗽 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗛𝗼𝗸𝗸𝗮𝗶𝗱𝗼 𝗢𝗰𝘁𝗼𝗽𝘂𝘀
- 大大粒!每粒咬落去都「卜卜」聲🤣 熱辣辣!!!正🤩

成餐都好滿意🥰 餐廳好忙又坐滿晒,但店員服務依然好好👍🏻!總有一個係你左緊☺️☺️ 𝗔𝗕𝗨𝗥𝗜-𝗘𝗡 有五店分店,分別喺沙田、屯門、元朗、將軍澳、灣仔。以連鎖店嚟講,質素真係幾好☺️

𝑹𝒆v𝒊𝒔𝒊𝒕?! 𝑶𝒇 𝒄𝒐𝒛!!!!! ❤️❤️❤️
  • 月見豬腩肉丼
2021-06-09 577 views
係沙田行完街見呢間餐廳唔使等位,同埋見到入面都坐無虛席,裝修都幾OK,我地諗應該都唔會難食嘅,就直接入去食了。朋友點了豚肉丼,肉係燒得幾香,醬汁味道也不錯,但飯太淋,加埋蛋漿更加淋。另外,我點了火炙三文魚丼,燒過的三文魚有少少魚油味,但飯沒有加醋,而且太淋了,感覺就似三文魚加白飯,完全沒有丼飯的味道。雖然呢間餐廳豚肉比較出名,但其他菜式都唔可以整得咁馬虎,唔值呢個價錢。 今餐我真係唔知自己食咗啲咩,太伏了!!!