2024-12-07
已有一段時間沒有到此商場,今日行下行下,無意間到了這間「阿夫利」食面。因為我們突然間想食「沾面」。同餃子🥟。又見到好似好多人排隊,所以都決定排下,在此食午餐🥣!點了一個面套餐,包一個小食及一杯飲品。1)豚肉柚子醬沾麵2)配3隻炸餃子🥟3)一杯青檸柚子梳打4)再另外加了一入冬甩(豆腐冬甩,配以薑蜜糖醬)我想講個沾面同平時一般日本🇯🇵餐廳食的味道很不一樣。這裡比較清淡。絕對不是平時中環食有好濃郁濃湯鰹魚味道的那一種。我自己估,可能我自己點了「柚子味」所以比較重醋同柚子味道。面的口感正常。蛋都是溏心的。面🍜內的豚肉份量不多,面的份量也不算好多。不知道是否因為是套餐的關係? 不過豚肉我覺得不夠林。 但,整體還可以吧。至於炸餃子,外皮是香脆,不過餡內的豚肉偏少少乾,沒咩肉汁。有點兒失望。飲品正常。最後甜點(日式豆腐冬甩),都炸的香脆,內裡的面包都鬆軟,不過就只係得好淡好淡嘅豆腐味。由於選擇了薑蜜糖🍯。所以將冬甩同薑蜜一齊食嘅時候,個感覺好似食緊番薯糖水咁,好得意!「服務員態度和藹,都好好👍🏻」
1)豚肉柚子醬沾麵
2)配3隻炸餃子🥟
3)一杯青檸柚子梳打
4)再另外加了一入冬甩(豆腐冬甩,配以薑蜜糖醬)
最後甜點(日式豆腐冬甩),都炸的香脆,
「服務員態度和藹,都好好👍🏻」