2024-07-20 583 views
當天晚飯後漏低手機,回家才發現,餐廳已關門;待第二天早上才去餐廳搵,感謝好心靚仔經理幫我妥善保管,還返俾我,亦感謝待應冇貪心私有我部手機(雖然已經係舊款),香港仍然有好多善良嘅人;餐廳食物一般,但因為呢啲好心人,我會再去,但今次會千萬小心

2024-07-02 969 views
未試過難食到咁,超市求其買包點心叮完再翻叮都好食過佢,咬佢個燒賣第一啖就諗起飛機餐嘅味道,粉果完全係可以笑出嚟,皮厚餡散,福建炒飯啲米仲要係生嘅,見到附近幾圍食飯完全冇笑容,好想走過去問吓,閣下係心情唔好,Anyway, 不可一,不可再!
未試過難食到咁,
超市求其買包點心叮完再翻叮都好食過佢,
咬佢個燒賣第一啖就諗起飛機餐嘅味道,
粉果完全係可以笑出嚟,皮厚餡散,
福建炒飯啲米仲要係生嘅,
見到附近幾圍食飯完全冇笑容,
好想走過去問吓,閣下係心情唔好,
Anyway, 不可一,不可再!
2024-06-21 993 views
環境很逼,完全沒有轉身位置,服務員留長指甲上菜,很不舒服半隻烤鴨上來完全不熱,像預制菜,只有皮無肉,充滿油膩感黑松露炒蛋蝦球很油膩,炒蛋黏稠吃完令人作嘔的一餐,差評!真心不推薦,沒有下次
環境很逼,完全沒有轉身位置,服務員留長指甲上菜,很不舒服

半隻烤鴨上來完全不熱,像預制菜,只有皮無肉,充滿油膩感

黑松露炒蛋蝦球很油膩,炒蛋黏稠

吃完令人作嘔的一餐,差評!真心不推薦,沒有下次
2024-06-21
2024-06-15 795 views
今晚和女兒首次於Airside食晚飯,看中這間裝修別緻中式餐廳,員工有禮,點了松露大蝦炒蛋,手撕脆鷄及乾扁四季豆,味道不錯,女兒更難得添飯,配上中茶,正!我哋坐喺窗邊座位,甚有風味!讚!😃👍
2024-06-12 625 views
排队攞位安排一塌糊涂, 问佢攞卡片头拧拧嘴藐藐. 连食野的胃口亦没有. 今时今日噉嘅服务态度。就算你啲野食识飞啲客都会走。何况啲嘢食只係一般。商场入边有太多选择。多佢一个差唔多少一个。good luck to all
2024-05-23 779 views
無相, 太差懶得影, 原本不想浪費時間差評,但係愈諗條氣愈唔gur約了朋友去AIRSIDE, 坐私家車去的,一出來就是B1, 見到這家好似有人又沒試過就諗住試下.中午時候入場.1點左右5個人, 等左10分鐘左右, 入到去原來一堆吉位, 等客人等下位谷下人氣?個時就應該走人換第2間叫了4個午餐SET (78)+ 3個點心 (28)+ 甜品 +花茶(22)前菜 四喜烤夫 雞絲粉皮  比正餐都好 碗仔翅+10蚊就麻麻地午餐SET 咕嚕肉可以 , 鴨類菜式非常一般, 3蔥爆鴨 不入味,  炆鴨米鴨肉老到O晒嘴,  酸菜魚有少少辣, 味道OK3款 點心 普通,  有一款海鮮卷直接沒貨甜品, 豆沙鍋餅, 沒豆沙,  笑鬼死我花茶最坑錢,  22蚊1位,  5個人, 給1個茶包自己沖, 好意思收22蚊1位
中午時候入場.1點左右
3款 點心 普通,  有一款海鮮卷直接沒貨
甜品, 豆沙鍋餅, 沒豆沙,  笑鬼死我
Other Info. : 花茶最坑錢, 22蚊1位, 5個人, 給1個茶包自己沖, 好意思收22蚊1位
2024-05-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 咕嚕肉
2024-05-10 867 views
又到Airside,搵食當然想嚐新,但又不希望太肥膩因閨蜜還有重重難關要闖。環顧四周,小菜飯餐相對合適便選擇了的「阿不鴨不」。套餐不包飲品,1-4人可選一款茗茶。蛋角很大份,蛋香是足夠的可惜煎得有點實,但午飯時間人客衆多,火候控制略為強差人意也屬正常。午市套餐有不少選擇,有平也有貴一點的小菜選擇,牛小排高鐵質、帶子則富含蛋白質,這兩款食材貴一點也無可厚非。蜜糖豆及百合清甜爽口,牛小排肉味濃,火候掌握得不錯,可惜帶子質素有待改進。尋常貨色,有點像超市冷凍食品,質素可想而知。平或貴價套餐均可選擇一碟青蔬,安排不錯。
茉莉春毫

套餐不包飲品,1-4人可選一款茗茶。
潮式肉碎菜脯煎蛋角

鹽麴百合炒日本帶子牛小排

點心雙拼

尋常貨色,有點像超市冷凍食品,質素可想而知。
翠綠小碟

平或貴價套餐均可選擇一碟青蔬,安排不錯。
2024-03-06
$115 (Lunch)
2024-05-07 813 views
平日夜晚8點幾,冇乜人唔使等位,叫咗普通嘅普洱茶$12/位,茶都有獨立嘅餐牌幾款可以揀,價錢要視乎你揀乜嘢茶葉,唔知係咪就嚟收工發夢咁,上咗菜果壺茶仲未到,提佢先如夢初醒中⋯⋯餐廳環境乾淨整潔,但食物性價比普通,不過不失,冇乜特別
餐廳環境乾淨整潔,但食物性價比普通,不過不失,冇乜特別
北京填鴨半隻
Birthday
北京填鴨半隻
椒鹽脆大腸,三蔥香煎比目魚扒,西施蝦球日本帶子脆米
  • 片皮鴨
  • 椒鹽滷大腸,比目魚,蝦脆米
  • 奶油津白
2024-04-26 808 views
點心唔係主打?就算唔係主打,都無理由咁低質真係好耐無食過咁唔好食嘅點心春卷一上枱已經心感不妙,其中一條爆晒口,厚皮餡小,外層炸到過晒火,又乾又硬再黎魚翅餃,餡嘅味道調味似小籠包,但肉散爛得太誇張,完全無質感,完全係我未食過嘅魚翅餃蒸蝦米腸味道可以,無咩蝦米香,但係浸住個汁上,唔知係未店鋪特色???去到鳳爪同埋奶黃包,雖然正常味道,但係今餐最好食!進駐Airside這新商場,新地標, 姑勿論特色,不論服務或食物質素,連基本都做唔好時,真係夠競爭力?
點心唔係主打?
就算唔係主打,都無理由咁低質
真係好耐無食過咁唔好食嘅點心
去到鳳爪同埋奶黃包,雖然正常味道,但係今餐最好食!
2024-04-21
2024-04-02 948 views
見到招牌菜式全部有九折,所以入去試吓。品嘗了兩款非常特別的菜餚:片皮鴨和黑松露手撕雞。首先談談片皮鴨,它的外皮烤得金黃酥脆,一咬下去便能聽到令人滿足的「啪嚓」聲。鴨皮下的肉質細嫩多汁,搭配秘製醬料,味道豐富而不膩,絕對是餐桌上的明星。接著是黑松露手撕雞,這道菜將傳統手撕雞的風味提升到新的層次。雞肉本身經過慢火燉煮,肉質柔軟易撕,加上黑松露的加持,每一口都散發著濃郁的香氣和層次感。黑松露的奢華味道與雞肉的鮮美完美結合,令人回味無窮。總體來說,這兩道菜不僅在味覺上帶來了極致享受,也在視覺和嗅覺上提供了豐富的體驗。無論是尋求創新口味的食客,還是喜愛傳統美食的饕餮者,都不容錯過這樣的美味佳餚。
2024-03-24
2024-03-17 791 views
與同事吃午飯,原本不知吃什麼,於open rice 見到這間便試一試。我們人多,預訂便可以不怕沒位置了,到達時已經可以直入坐下。發現午餐抵食,可以選一款小食、一碟主菜,然後再選飯、粥或油菜。我選了點心2件及蔥爆炒鴨肉。鴨肉大件啖啖肉,而且炒得火候夠,同事選醉雞,份量亦很大碟,大家都食得開心。環境亦坐得舒服,亦可以refill 茶,多人聚餐地點推介。唯一是我以為會有片皮鴨吃,但午餐menu 沒見到,有點失望。
2024-03-15
$100 (Lunch)
2024-02-17 950 views
片皮鴨好難食、皮夾上黎係爛嘅,片皮鴨皮成層肥膏,全都係肥膏連皮,冇肉的。真係好救命!未試過咁難食嘅片皮鴨,絕對冇下次,服務又差,坐低,唔叫都唔來開茶,唔係要主動問飲咩茶咩。了?!其他菜都差到一個點。
2024-01-23 1323 views
小炒牛肉加生(裡面還有很多血,拜託這不是牛扒,小炒牛肉還要手動5分熟?)、豬排咬不動(不知道是本身豬排骨買的就不新鮮,還是overcooked,完全咬不動,梅菜豬排非常甜膩,醬汁也黑糊糊的讓人沒有食慾,超差的菜品,3歲小孩還好意思要收茶位費,基本沒服務還要收+1,大家千萬避雷這家!(看看這麼多差評就知道了)服務態度放在一邊且不說,關鍵是菜品真的太難吃了,而且價格也不便宜,性價比超低,花錢買氣受,建議趕緊關門給其他餐廳挪地方吧。總結一句話:千萬別來吃,吃了包後悔

總結一句話:千萬別來吃,吃了包後悔
《阿不鴨不》美味的中式小菜💓💓已經來了Airside好幾次,每次來,都總是食。每次經過這間中菜餐廳,都想試一試,今次終於有機會試。這間中菜餐廳,外型與內部的裝修也非常特別。外型用上了中式建築的設計,內部的設計則有一種在家吃飯的感覺。今次我們一行14個人來,有老人家也有小朋友。所以我哋可以叫很多不同的菜式。餐廳為我們安排了兩張圓枱。我們叫了以下菜式:🦆北京填鴨 288/半隻小朋友就好鍾意食塊皮,大人就好鍾意食個北京填鴨,外皮酥脆,肉質鮮嫩,味道不錯,最怕食到成口油,幸好這個沒有這種口感。值得一提的是這道菜是餐廳的招牌菜。🐷古式特上黑豚叉燒 $168/1份每次去中菜館,叉燒都係必然會試的菜式之一。特別喜歡厚切的叉燒,厚切的肉質飽滿,入口即化,只是酒味稍微重了一點。🐷菠蘿西班牙咕嚕肉 $128/1份已經第二次食這個咕嚕肉,一口咬落去,非常鬆脆,帶有微酸,肉質鮮嫩。🍄XO醬茶樹菇 $58/1份喜歡炸物的朋友一定要叫😝,一口咬落去的時候,並不知道是茶樹菇,侄仔們平時最討厭食菇,也忍唔住食晒成碟。茶樹菇帶有少少辣,配上XO醬,更加煑味。🐔黑松露脆皮手撕雞 $328/1隻誠意推薦-一向鍾情手撕雞,這
《阿不鴨不》美味的中式小菜💓💓

🐷菠蘿西班牙咕嚕肉 $128/1份

🐔黑松露脆皮手撕雞 $328/1隻
誠意推薦-一向鍾情手撕雞,這個手撕雞最好味的,就是那一塊雞皮,非常鬆脆,送飯一流,黑松露的味道不會太濃味(我好怕那些濃味,又不自然的黑松露味)。

🥬蒜蓉炒芥蘭 $88/1份
一餐飯總要叫一碟炒菜,必然會要爽口的炒芥蘭😝,這道炒芥蘭爽口清脆!

🐟甜酸珊瑚石班魚 $168/1份
應該係女士最喜歡的菜式之一,去骨的石斑魚配上酸酸甜甜的汁,非常醒胃。

🥣養生燉湯 $68/份
侍應說,每一天的燉湯也不同,今次飲了茶樹菇燉雞湯,😍清甜的雞湯,好好飲ar !

🍛香蔥三蝦炒飯 $128/1份
炒飯配上蝦乾,鮮🦐,正常味道。

整體感覺也不錯😌,性價比高,適合同一家大細來吃,如果唔想去大型酒樓,去這裏也是一個不錯的選擇。誠意推介😌。
蒜蓉炒芥蘭 $88/1份
🐷菠蘿西班牙咕嚕肉 $128/1份
🍄XO醬茶樹菇 $58/1份
$200 (Dinner)
Celebration
Chinese New Year
蒜蓉炒芥蘭 $88/1份
  • 黑松露脆皮手撕雞
  • 甜酸珊瑚石班魚
  • 養生燉湯
  • 北京填鴨
2024-01-06 1023 views
今日係Airside睇完戲順便搵間餐廳食晚飯。咁啱見到呢間阿不阿鴨主菜有8折就入坐試下,咁啱又想食片皮鴨,被餐牌張圖呃左完全中伏我哋兩個人嗌左兩道招牌菜。$288 片皮鴨半隻落完單好快就上檯,配料都算多,有蒜蓉幾特別,但啲皮肥到食唔落,而家得好少肉,完全唔值$288,唯一可取係得塊麼麼皮又薄又軟熟~$148 炒牛頸脊睇圖就見到啲油多到呢~ 廚師唔使咁重手呀嘛茶位$12或$22一位,睇吓揀咩茶。真係唔會再嚟幫襯,十分唔推薦大家嚟~
今日係Airside睇完戲順便搵間餐廳食晚飯。

我哋兩個人嗌左兩道招牌菜。

$288 片皮鴨半隻

$148 炒牛頸脊
睇圖就見到啲油多到呢~ 廚師唔使咁重手呀嘛

茶位$12或$22一位,睇吓揀咩茶。
真係唔會再嚟幫襯,十分唔推薦大家嚟~