2024-09-10 313 views
之前喺呢度附近返工,見到呢一間手撕雞店好吸引, 每次放break都會偷偷地行去望下,但就係冇機會食🥲 皇天不負有心人,我終於食到啦😭勁開心😭我大概四點鐘落單,買咗$40香辣味嘅手撕雞飯(原味同價),唔係好辣油唔多,主要以香為主,而且飯裏面有加藜麥,豐富口感,雞肉好嫩滑,食唔停口,如果份量多啲就好喇~ 買飯仲包埋一碗雞湯㗎,雞湯好鮮甜,而且主要做街坊同學生生意價錢唔會太貴,質素同想像中 一模一樣,咁掂呀🙈

之前喺呢度附近返工,見到呢一間手撕雞店

2024-07-19
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
$40 (Tea)
  • 秘製淡淡肉手撕雞配有營藜麥飯
2023-12-17 655 views
街坊燕姐佳味手撕雞小店🥕麻椒雞(半隻)$68試左招牌既麻椒雞,非常香既花椒味再帶點麻辣,食落不會太辣對🐰黎講非常好,反而係麻椒花椒味更出眾更加香濃,成件事好過口癮!🥕自家製低糖檸檬百香果茶$13百香果味好濃郁,但又有茶去中和,茶味都好出,成件事就變得非常自然清新既酸甜,自家製飲品係不同的!🥕海蜇買任何產品+$20就有架啦~非常爽脆。見店家仲有自家製既麻辣醬都好吸引,有興趣既朋友仔都可以試下。======詳情======燕姐佳味手撕雞專門店美孚美孚新邨2期吉利徑19號地下50B5號舖👣美孚站D出口步行約6分鐘================
街坊燕姐佳味手撕雞小店

🥕麻椒雞(半隻)$68

🥕自家製低糖檸檬百香果茶$13

自家製低糖檸檬百香果茶

🥕海蜇
買任何產品+$20就有架啦~非常爽脆。

======詳情======
燕姐佳味手撕雞專門店
美孚美孚新邨2期吉利徑19號地下50B5號舖
👣美孚站D出口步行約6分鐘
================
自家製低糖檸檬百香果茶
2023-12-10 521 views
今日去美孚搵食,喺港鐵D出口出咗之後,發現到一間外賣小店,叫做燕姐佳味手撕雞專門店。呢間店專做手撕雞外賣,主打係唔同款式嘅手撕雞,望落都有成十幾款,每款都有張好醒目嘅poster貼喺舖頭裏面,方便揀食乜。呢間你可以買手撕雞返屋企加餸,又或者揀有配飯或撈面嘅款式,當午餐晚餐一樣ok!我就揀咗佢舖頭主打嘅招牌沙薑手撕雞。手撕雞嘅份量都好多,而且唔會有好多肥膏出現,食落肉質一啲都唔乾,感覺有俾心機製作。雞肉絕對有事先醃過,而且再有用沙薑撈過,所以食落都幾夠味。啲雞皮仲有彈性,有意外驚喜!呢款$65,買返屋企加餸都唔錯。另外買咗日式雞絲撈麵,可以自選醬料,有麻醬同埋辣醬,我就揀咗辣醬。用辣醬Mix手撕雞非常之野味。手撕雞同撈面嘅份量都幾足,一個人食都絕對夠飽。最緊要係性價比好高,$40就有一兜。有時一個人唔知食乜嘅話,呢個就係好好嘅選擇。另外都試咗佢嗰支低糖檸檬百香果茶,味道好清香,而且果香好重,帶有少少果酸、超級解膩,$13一支值得推介!

我就揀咗佢舖頭主打嘅招牌沙薑手撕雞。

另外買咗日式雞絲撈麵,

另外都試咗佢嗰支低糖檸檬百香果茶,
2023-12-09 396 views
燕姐佳味手撕雞專門店😘😘😘多元化美味手撕雞美孚新邨、老牌屋苑、總給人感覺沒有好嘢食、居然比我找到一間手撕雞專門外賣店、環境整潔、仲有各種唔同嘅手撕雞配搭、可以配搭出咁多款新口味、店主果然有心思❤️曰式雞絲撈麵$40配日式麻醬、雞絲嫩滑、濃香雞味、麵條爽口彈牙、吃時混醬、一起撈、滋味又惹味😆秘製啖啖肉手撕雞配有營藜麥飯$40帶點香辣手撕雞、肉質鮮嫩、有嚼口、配青瓜絲、味道爽甜勁夾、非常開胃、藜麥健康有營養、雞湯不油膩、超抵套餐👍🏻自家製低糖檸檬百香果茶$13百香果清新怡人、甜到恰好、又不太酸、又解辣、店主細心配搭之選👀*加餸好選擇🤪🤪燕姐佳味手撕雞專門店(美孚)美孚美孚新邨二期吉利徑19號地下港鐵美孚站D出口、步行約6分鐘
燕姐佳味手撕雞專門店
😘😘😘

多元化美味手撕雞
曰式雞絲撈麵$40
秘製啖啖肉手撕雞配有營藜麥飯$40
自家製低糖檸檬百香果茶$13
*加餸好選擇🤪🤪
燕姐佳味手撕雞專門店(美孚)
美孚美孚新邨二期吉利徑19號地下
港鐵美孚站D出口、步行約6分鐘

秘製啖啖肉手撕雞配有營藜麥飯
2023-12-09
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$53 (Tea)
秘製啖啖肉手撕雞配有營藜麥飯
  • 自家製檸檬百香果茶
2023-12-09 225 views
位於美孚新邨2期嘅❤︎︎燕姐佳味手撕雞❤︎︎專做外賣,有唔同口味嘅手撕雞🐔亦有撈麵,藜麥飯同沙律。lunch食又得,夜晚加餸都得,我最鍾意幫襯呢啲小店,唔使成日食來食去都係大集團口味。❤︎︎傳統原味咸香手撕雞❤︎︎半隻$65店主用散養土雞,啲肉好嫩滑好有雞味,就算雞胸位都唔會鞋口我平時唔食雞皮,但佢啲雞皮一啲肥膏都冇,入口唔會油淋淋,重好爽滑😋配料有新鮮嘅紫洋蔥,莞茜同花生。❤︎︎日式雞絲撈麵❤︎︎(麻醬)$40配料有青瓜絲,紅蘿蔔絲,望上去色彩繽紛,落埋濃郁嘅麻醬,滋味滿滿超開胃。會跟埋一碗冇味精雞湯。❤︎︎自家製低糖檸檬百香果茶❤︎︎$13店主新鮮製,絕冇🙅🏻‍♀️添加任何防腐劑,保證飲得健康💪🏻有百香果同檸檬肉碎,酸酸甜甜。樽身重寫上✫彡除了愛,什麼都不添加,feel到店主對食客嘅用心💕

❤︎︎傳統原味咸香手撕雞❤︎︎半隻$65

❤︎︎日式雞絲撈麵❤︎︎(麻醬)$40

❤︎︎自家製低糖檸檬百香果茶❤︎︎$13

2023-12-08
$59 (Tea)
  • 傳統原味咸香手撕雞
2023-12-03 180 views
在美孚新邨見到一間新開的外賣小店,就在車輪餅小姐的同一巷子裡。今次就買了外賣嚐嚐。✪ 秘製香辣手撕雞半隻 ⌫ 💲65手撕雞肉質鮮嫩多汁,調味料中的香辣味道恰到好處,加上芫荽,讓人垂涎欲滴。份量十足,非常值得一試。✪ 日式雞絲撈麵加麻醬 ⌫ 💲40價格實惠,物超所值。麵條彈牙有嚼勁,配上麻醬的濃郁風味和鮮嫩的雞絲,味道好好。加配了一碗雞湯,雖然沒有特別的調味,但湯頭清澈,口感鮮美。【燕姐佳味手撕雞專門店】📌美孚美孚新邨2期吉利徑19號地下50B5號舖

✪ 秘製香辣手撕雞半隻 ⌫ 💲65

✪ 日式雞絲撈麵加麻醬 ⌫ 💲40

【燕姐佳味手撕雞專門店】
📌美孚美孚新邨2期吉利徑19號地下50B5號舖

2023-12-01 565 views
今天到美孚區跟朋友交收物件,之後打算買車輪餅,但喜歡的口味已經售罄,剛剛看到隔離鋪有一家賣手撕雞的專門店「燕姐佳味手撕雞專門店」,又看到有不少街坊客光顧,看來很不錯,就索性買點回家作晚餐。鋪內裝修簡簡單單,廚房內員工不停製作手撕雞,刻意往內看,地方整潔,衛生企理,叫人吃也吃得放心。另一邊就有一大個凍櫃,供應多款罐裝或紙包裝飲品,更有一款自家製低糖檸檬百香果茶。在門內已經有大大個食物菜牌,可以慢慢選,而手撕雞的款式十分之多,而且,最底下還有、飯、撈麵及沙律供選擇。還推出了一款二人套餐,看來幾豐富,合共也不過百元。在等外賣期間,看到除了有手撕雞之外,更有兩款自家製的醬料作零售:麻辣醬及香辣醬,店主極力推介,說是充滿誠意的製作,況且,定價不貴,值得一試。所以,刻意揀了一份日式雞絲撈麵,這樣就可以配香辣醬,另外加一份涼拌 及一份手撕雞,這就是是夜晚餐了。家人很喜歡吃海蜇,所以,單單點要一份「海蜇」($20),海蜇很爽口彈牙,作為冷盤前菜,最好不過。手撕雞方面,就選了這個「低脂低卡手撕雞」($70)  ,因為這一款手撕雞去清所有外皮,所以,讓人吃得更健康,鹹鹹香香的雞肉,入口很嫩滑,加上伴了大量
還推出了一款二人套餐,看來幾豐富,合共也不過百元
自家製醬料:麻辣醬及香辣醬
,作為冷盤前菜,最好不過。
海蜇
手撕雞方面,就選了這個「低脂低卡手撕雞」($70)  ,因為這一款手撕雞去清所有外皮,所以,讓人吃得更健康,鹹鹹香香的雞肉,入口很嫩滑,加上伴了大量紫洋蔥、青瓜、芫荽、花生、芝麻,令整體味道更清爽
低脂低卡手撕雞
低脂低卡手撕雞
始終都要有些主食,所以,揀選了一客「日式雞絲撈麵」($40) ,醬汁就當然選自家製的香辣醬,麵條口感有韌勁,手撕雞絲真的很嫩滑,帶有蔥油香味,而拌勻香辣醬、青瓜絲、甘筍絲,食味一流
日式雞絲撈麵
現在的手撕雞店大行其道,能否突圍,就要靠真功夫了!
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$65 (Dinner)
2023-11-29 155 views
🌶️清香藤椒手撕雞🐓手撕雞份量很多,真係足半隻,價格亦唔貴都係街坊價,雞肉很嫩很滑溜,食落啖啖肉😍濃郁既花椒味唔會太辣聞落好香,有好多配料:紫洋蔥、芫茜、芝麻、脆花生,Mix埋一齊超好味!😉雞去皮不油也不膩,配飯應該更加正!當冷盤吃又得,當前菜一流!間唔中買黎加餸又得!👍🏻🐓秘製啖啖似手撕雞配有營藜麥飯🍚而家搵一盒$40既飯盒已經難,有香辣/原味選擇,仲附送一個雞湯,雞肉肉質鮮嫩,醬汁香辣有勁,愈食愈滋味,非常開胃,仲有青瓜絲好fresh,藜麥可以再多少少更好,雞湯絕不油膩,好入味好好飲!😛🍋低糖檸檬百香果茶🥤真係低糖!!飲到百香果同檸檬原味,雖則細細枝但真材實料,不錯!
🌶️清香藤椒手撕雞🐓

🐓秘製啖啖似手撕雞配有營藜麥飯🍚

🍋低糖檸檬百香果茶🥤
2023-11-29 261 views
【燕姐佳味手撕雞專門店】試過返尋味,抵食又健康。由於我好鍾意食手撕雞,來到美孚,特登叫了外賣回家,質素不負眾望。我點了半隻的原味鹹香手撕雞,僅僅70元!這道手撕雞絕對是健康飲食的首選,因為它不僅低脂低卡,而且還幫你去皮,讓你越吃越健康。每一口都能品味到鹹香的滋味,肉質鮮嫩多汁。還有他們的日式雞絲撈麵$40。這道麵條有兩款口味可選,一款是日本麻醬口味,另一款是辣味口味。我選擇了麻醬味,麻香味十足!配上嫩滑的雞絲和彈牙的麵條,簡直是一種絕妙的口感組合。最後,我點了一杯自家製低糖檸檬百香果茶$13。這杯茶清新怡人,口感恰到好處,既不過甜也不過酸,絕對是解渴的最佳選擇。而且它還低糖,讓你享受到飲品的美味同時也不用擔心攝入過多的糖分。燕姐佳味手撕雞專門店 (美孚)美孚美孚新邨2期吉利徑19號地下50B5號舖#燕姐佳味手撕雞專門店 #手撕雞 #低脂低卡 #日式雞絲撈麵 #自家製檸檬百香果茶 #美食評論 #美食推薦 #外賣 #美味食物 #鹹香滋味 #健康美食 #燕姐佳味 #foodie #instafood #foodreview #delicious #tasty #yummy #foodporn

燕姐佳味手撕雞專門店 (美孚)
美孚美孚新邨2期吉利徑19號地下50B5號舖

#燕姐佳味手撕雞專門店 #手撕雞 #低脂低卡 #日式雞絲撈麵 #自家製檸檬百香果茶 #美食評論 #美食推薦 #外賣 #美味食物 #鹹香滋味 #健康美食 #燕姐佳味 #foodie #instafood #foodreview #delicious #tasty #yummy #foodporn #foodlover #foodstagram #foodgasm #foodphotography #foodblogger #foodgram
2023-11-28
$50 (Dinner)
2023-11-26 102 views
一場嚟買車輪餅~點知比我發現新大陸😎響隔兩個鋪位開咗間手撕雞外賣店睇落個舖面乾淨企理~一於幫襯下😉既然一場嚟到~簡幾樣返去加餸❣️孜然手撕雞睇落就唔太見有孜然粉嘅啡色初初仲擔心唔夠濃點知食落陣孜然味慢慢滲出嚟❣️手撕雞沙律生律菜好新鮮 而且食落好乾爽配上一隻溏心蛋 蕎麥麵好爽口 唔會煮到好淋仲有四款醬汁可以選擇零罪惡感嘅可以簡檸檬汁我就要就柚子沙律汁~勁清新仲有啲青瓜、紅蘿蔔層次勁豐富❣️藤椒手撕雞平時如果唔想食麻辣咁強又想食啲辣都會簡藤椒味~食落好香口 但入口又好舒服每款口味都可以簡要半隻雞/一隻雞雞肉食落好有咬口 每日新鮮現做如果唔想食凍冰冰嘅雞 仲有蟲草花蒸雞呢個option ga見到學生哥仲有優惠餐添
一場嚟買車輪餅~點知比我發現新大陸😎

雞肉食落好有咬口 每日新鮮現做

如果唔想食凍冰冰嘅雞 仲有蟲草花蒸雞呢個option ga
見到學生哥仲有優惠餐添
2023-11-25 93 views
美孚新開的手撕雞專門店,放工去買外賣返屋企加餸,地點十分方便,而且價錢合理。手撕雞全部即叫即撈,有多款味道,包括沙薑、麻辣、還有女士至愛的低脂低卡,十分健康。除了手撕雞外,還有手撕雞拌麵及盆菜、甚有特色。麻辣手撕雞有半隻及一隻選擇,手撕雞即叫即撈,加了些芫茜、花生等,雞皮爽口不油膩,雞肉嫩滑有雞味。手撕雞飯可揀原味或辣味,有些青瓜絲及花生,還配上雞湯,味道鮮甜。手撕雞撈麵可配辣醬或麻醬,拌麵有些青瓜絲及紅蘿蔔絲,味道清爽,麻醬口味較清新。

除了手撕雞外,還有手撕雞拌麵及盆菜、甚有特色。

麻辣手撕雞

手撕雞飯

可揀原味或辣味,有些青瓜絲及花生,還配上雞湯,味道鮮甜。

手撕雞撈麵

2023-11-24 66 views
前排去美孚探朋友,傾開食,佢就介紹左間手撕雞舖俾我,既然朋友介紹到,雖然屋企夠哂餸點都要俾俾面試下,去到都見到好多口味配搭.雖然估到隻鷄都係個隻鷄,只係調味唔同,最終叫左個海蜇拼手撕雞,打開望落已經唔錯,點知估唔到食落又真係鷄有鷄味,都唔記得影相,已經手起筷落,呢類手撕雞都幾過癮,戒澱粉嘅人可以當沙律食,而我呢啲飯桶就好好送飯,結果其他餸食剩哂,唯獨呢兜鷄清鬼哂,食完先至記得影相,我會為咗呢兜鷄,多啲去探呢個朋友
,食完先至記得影相,我會為咗呢兜鷄,多啲去探呢個朋友

TakeAway
2023-11-21 67 views
美孚最近開左幾間新既外賣小店,而最深得我心既就係呢間手撕雞☺️招牌沙薑手撕雞 加 海蜇招牌菜,老闆大力推介必食!望落去顏色偏淡,但食落口出奇地超入味😍沙薑味香濃但唔會太鹹,好味🤓 手撕雞係走地雞,雞肉真係勁滑呀!海蜇都好爽口❤️天府川香麻辣手撕雞另外仲有幾款辣既選擇,我就揀左麻辣味,唔會得死辣,依然食到雞既香味,唔錯。仲有好多脆花生喺面勁正🥰雞絲粉皮芝麻醬好香,粉皮爽滑,夠晒開胃🫶🏻仲會跟埋雞湯👍自家制低糖檸檬百香果茶真係低糖😍百香果好香,食到粒粒果肉,真材實料

招牌沙薑手撕雞 加 海蜇

天府川香麻辣手撕雞

雞絲粉皮
芝麻醬好香,粉皮爽滑,夠晒開胃🫶🏻仲會跟埋雞湯👍

自家制低糖檸檬百香果茶
真係低糖😍百香果好香,食到粒粒果肉,真材實料