樂富有乜好食?#小火焰韓式咖啡廳 就好好食啦😋我地3個人叫左個「弘大二人套餐」$488A.前菜(包2款)-醬油蝦配糖心蛋+手握紫菜飯第一次食醬油蝦,原來佢係生迪😱糖心蛋係最好食嘅😋,手握紫菜飯如果可以多啲紫菜就好啦🫣-三色前菜裏面有泡菜,酸蘿蔔,紫菜?正正常常冇咩特別B.沙律🥗脆米豬手沙律🥗冇諗過個豬手咁冧呀,原來豬手配沙律都幾夾👍🏻👍🏻C.炸雞半份芝味炸雞🍗炸雞個炸得好薄,有夠脆🥰有芝士粉喺面同埋芝士醬😍岩曬#芝士控 D.鍋物雪香牛骨湯鍋材料有雞蛋,青瓜,韓式粉絲,豆腐,牛骨,韓式年糕。。。個湯仲好好飲😋😋😋E.主食牛肉石鍋飯🤩七彩顏色超級靚😍撈勻佢之後等2分鐘就食得😋少少辣辣地幾好食F.甜品香蕉朱古力窩夫🧇呢個真係有啲食唔落啦😵‍💫飽到飛起,個糖漿建議唔太喜歡食甜野嘅唔好落,落咗就真係超甜,配上雪糕同埋香蕉一齊食,超正😍G.飲品-藍柑白桃梳打 原價$55 套餐+$28呢個嘅感覺係梳打再加啲甜嘅感覺-紅柚荔枝梳打 原價$55套餐+$28呢杯比較好飲👍🏻荔枝味比較重原本驚唔夠食,所以加多左個小食韓式煎餃子🥟$78有餃子之餘仲有沙律🥗😱餃子覺得比較普通🫣熱比利時朱古力🍫 $32朱古力味都
樂富有乜好食?#小火焰韓式咖啡廳 就好好食啦😋

我地3個人叫左個「弘大二人套餐」$488

A.前菜(包2款)
-醬油蝦配糖心蛋+手握紫菜飯

-三色前菜
裏面有泡菜,酸蘿蔔,紫菜?
正正常常冇咩特別

B.沙律🥗
脆米豬手沙律🥗
冇諗過個豬手咁冧呀,原來豬手配沙律都幾夾👍🏻👍🏻

C.炸雞半份
芝味炸雞🍗

D.鍋物
雪香牛骨湯鍋
材料有雞蛋,青瓜,韓式粉絲,豆腐,牛骨,韓式年糕。。。
個湯仲好好飲😋😋😋

-藍柑白桃梳打 原價$55 套餐+$28
呢個嘅感覺係梳打再加啲甜嘅感覺

-紅柚荔枝梳打 原價$55套餐+$28
呢杯比較好飲👍🏻荔枝味比較重

原本驚唔夠食,所以加多左個小食

韓式煎餃子🥟$78
有餃子之餘仲有沙律🥗😱餃子覺得比較普通🫣

熱比利時朱古力🍫 $32
朱古力味都比較重👍🏻幾好飲嘅

呢度個環境都好大,入到去都有好多位👍🏻店員服務好好,好親切,開頭到咗都搵唔到間鋪,最後打俾店員,佢哋教我點樣行過去👍🏻

小火焰韓式咖啡廳 (樂富廣場)
📍地址: 樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1171-1179號舖
電話: 36188203

我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-05-31
$250 (Dinner)
2022-05-29 30 views
淨係門面及內在環境色彩繽紛已經吸引咗我去食三色前菜(辣)點少得前菜醒下位先,有海帶, 蘿蔔 和泡菜原味韓式炸雞, 食韓國菜點少得炸雞 第一次食先試原味,半份雖然得四件, 但每件都好大隻,又厚肉外脆內滑。仲有兩款醬汁,一款係韓式甜辣醬另一隻芥末蜜糖拉絲芝士bb豬肋骨拌泡菜炒飯(辣) 鍾意食芝士一定要試,勁爆拉絲芝士勁多唔使同朋友爭食豬肋骨軟淋易入口, 飯底煙韌剛剛好可能太肚餓好快已經食曬韓式煎雜菜蝦餅(辣) 菜餅底煙煙韌韌好特別唔會好乾,蝦除咗爽仲有鮮味香脆蘑菇雞翼 上枱已聞到好似西多嘅香味果然炸得香脆,隻隻都肥嘟嘟,滿滿嘅芝士同蘑菇可以一試 夠juicy香蕉朱古力窩夫 已經食到飽飽,但餐牌嘅甜品實在太吸引,最後抵受唔到誘惑,窩夫外脆內軟, 朱古力夠實淨至少唔易溶。食完甜品大大滿足感餐牌勁多選擇,仲有二人四人餐, 下次要叫多幾個好友一齊食可以試多啲。食後感:所謂嘅辣其實唔算辣 大件夾抵食
淨係門面及內在環境色彩繽紛已經吸引咗我去食

三色前菜(辣)點少得前菜醒下位先
,有海帶, 蘿蔔 和泡菜

豬肋骨軟淋易入口, 飯底煙韌剛剛好可能太肚餓好快已經食曬

食後感:所謂嘅辣其實唔算辣
大件夾抵食

TakeAway
2022-05-28 32 views
次次去開樂富經過呢間店舖都想入去試, 但係平時一個人又食唔到幾多嘢 ,今次約埋三五知己聚一聚之如食返餐, 我們六點左右到餐廳, 可能未到晚飯時間人唔算太多, 唔使點等位。餐廳設計顏色鮮豔, 有幾幅韓式炸雞壁畫, 還有播放韓國音樂及MV, 好有韓國快餐店感覺地方寬闊 , 唔會有擠迫感 ,門口及周圍更有好多少火焰的擺設, 餐牌內的食物選擇亦很多, 有一個二人餐四百幾蚊非常豐富, 由前菜沙律主菜甜品到飲品, 一共可以有七個選擇。 見到都開心炸雞嘅選擇都有幾款, 佢成班有選擇困難症嘅人嚟講係好難選擇, 最後我哋揀咗原味韓式炸雞。三式前菜碟, 有海帶,醃蘿蔔,泡菜三款, 我個人最喜愛它的泡菜和醃蘿蔔 ,味道好之餘又爽口, 先開開胃。拉絲芝士bb豬肋骨泡菜炒飯, 拉斯馬蘇里拉芝士極之邪惡, 豬肋骨肉嫩多汁味濃厚, 泡菜炒飯味道亦剛剛好配埋紫菜碎食一流原味炸雞, 個皮超脆肉質亦很鮮嫩, 還配有蜜糖芥末醬和韓式甜辣醬韓式煎雜菜蝦餅, 佢嘅泡菜冇得輸蝦亦很入味和彈牙。最後食埋個甜品我哋揀咗蜜糖朱古力窩夫, 窩夫熱騰騰脆口配以 凍冰冰的朱古力雪糕, 絕配 !完美的結尾

拉絲芝士bb豬肋骨泡菜炒飯, 拉斯馬蘇里拉芝士極之邪惡

韓式煎雜菜蝦餅, 佢嘅泡菜冇得輸蝦亦很入味和彈牙。

$150 (Dinner)
樂富分店環境大,可以容納超多客人,座位仲要闊落。餐廳內播有kpop音樂,好有韓國氣氛。用QR code落單,有wifi提供,慢慢揀食物都冇問題。餐牌應有盡有,由前菜到甜品都有,素/肉食者都岩,單點/套餐都有。平日晚市,餐廳客人眾多,仲有唔少人外賣自取,有優惠仲有食物送。芝味炸雞(半份$108),一送上枱就傳來濃烈既芝士味。炸雞沾有芝士粉及醬,唔鍾意可以選擇走粉/醬添。炸雞香脆,外皮唔係平時個款炸皮,但口感依然好食。雞肉嫩,唔會乾/老。半份有2隻髀2件近雞胸位,就算近雞胸部位,肉質都滑。侍應仲提供手套,方便拎上手食雞。吹賬水牛芝士牛肉野菌沙律($138), 打卡呃like首選,有一大個水牛芝士氣球。用刀刺穿,配搭牛肉,或者就咁食,一樣滋味。牛肉堆砌後,撥開食,發現原來份量唔少,而且每片都有適當厚度,好難得唔係沙律既菜多過肉~牛肉唔會燒得過熟,所以唔會好靭/老。表面灑左d辣粉,提味。沙律加左黑醋調味,特別在於仲有菇菌,所以更鮮甜,同埋多一種蔬菜,唔會只得菜葉單一。宮廷野菌炒年糕($88), 超級好食兼入味,份量多都滿,醬汁甜甜唔膩。配料有大量煙靭年糕、雜菇、栗子粒(?)、紅椒、翠肉瓜,食極

芝味炸雞(半份)

吹賬水牛芝士牛肉野菌沙律

宮廷野菌炒年糕

配料有大量煙靭年糕、雜菇、栗子粒(?)、紅椒、翠肉瓜,食極都有,仲要全部都好入味,必點年糕類。

整體,侍應服務有禮,開心享受韓國美食,食物種類花多眼亂,多d人食,就可以試多幾款。讚。
2022-05-20
$180 (Dinner)
芝味炸雞(半份)
吹賬水牛芝士牛肉野菌沙律
宮廷野菌炒年糕
2022-05-17 34 views
餐廳的裝潢顏色奪目摩登,充滿韓風活力,睇得出食物都係主打比較新潮的韓式料理,加入西式咖啡廳元素。燴牛肋淮山麵吃貨都知牛同蕃茄濃湯係最佳拍檔,牛肋燜得入味而湯底蕃茄味濃郁,淮山麵條幼細口感滑溜,正!如果牛肋多幾舊就好,宜家係少吃多滋味🤣牛肉石鍋飯正常傳統石鍋飯味道,牛肉份量足且嫩口,飯量多到接近二人份量,配菜都係各類素菜絲同泡菜為主,泡菜口味會偏酸一啲,個人口味鍾意偏辣。創意小食嘗試了酥脆芝士磨菇雞翼,咬開烤香的雞翼外皮,裏面滿滿的蘑菇芝士餡料。另外石板韓風魷魚,滋味有咬勁。

燴牛肋淮山麵

牛肉石鍋飯

2022-05-16 38 views
今日係樂富同fd約咗食晚飯,係樂富廣場無意中發掘到呢間韓國餐廳,佢嘅環境裝修都幾舒服,座位都幾多,坐得好舒服!我哋嗌咗兩個主食,第一個係燴牛肋淮山麵配蕃茄濃湯,啲牛肉炆得好入味,食落好嫩,個蕃茄湯底夠曬濃,啲麵吸曬啲湯底食落真係好開胃!另一個就係韓國必食嘅牛肉石鍋飯,呢個石鍋飯份量真係好大份,起碼夠三個人食!好足料食落,啲飯焦又夠香!我哋另外都點咗份石板韓風魷魚,呢個魷魚食落都好爽口,佢仲配搭咗一啲泡菜同埋椰菜,食落幾爽口,都值得一試!最後仲有叫左份酥脆磨菇雞翼,入面仲有包住好多芝士,咬落成口芝士香味,啲雞都烤得好香好脆!平時都好少機會會食韓食,估唔到呢間水準咁好,係少有令我認為值得一食嘅韓國餐廳!

2022-05-15 38 views
嘩嘩嘩,有大大個人像喺餐廳門口,可以去打卡呀😍門面又大,唔會阻到人出入,爽😝行過啲仲有多個打卡位,啱晒大家啦。入去其實仲有左邊轉彎位,餐廳好多座位,lunch hour 都唔怕排好耐餐廳環境舒服,座位闊落,多數都係卡位。餐牌方面,款式眾多,而且大部份菜式都可以追加小食,奉送咖啡或茶,好抵食有拌飯、咖喱飯…價錢方面,每人平均消費都係大約$100左右。今日兩個人食,叫咗個味噌豚肉鍋。平時食韓式豚肉鍋都係辣嘅,今次第一次食味噌味,感覺好特別,比起平時冇咁濃味,清淡啲,而且配料上都會比較多,有芽菜、冬菇等等。食唔到辣嘅朋友強烈推薦呢一個。炸豬扒蕃茄湯烏冬,豬扒炸得好鬆脆,蕃茄湯底都好濃郁下,而且粟米係選用新鮮粟米粒小食追加,芝士餡餅嘅芝士份量都好多吓,但係芝士味比較淡再加多個蜜糖芥茉炸雞鎚,差啲食唔晒,又話太飽。講返個雞鎚,雞鎚其實眼見都見到炸得好脆,內裏肉質鮮嫩,配埋蜜糖芥末醬,頂呱呱。

有拌飯、咖喱飯…

價錢方面,每人平均消費都係大約$100左右。

小食追加,芝士餡餅嘅芝士份量都好多吓,但係芝士味比較淡

2022-04-30
$100 (Lunch)
2022-05-15 165 views
屋村商場最多平民美食要搵唔難,最多人食果間就係。依間有埋Anson Lo 係門口,好難唔入係正商場入口,一入就係入面係滿哂,一家大細係咁叫價錢親民先可以做到menu 其實好多野睇,影唔哂一個人食飯,叫唔到好多野建議大家多d 人黎食,可以試多d 野藍柑白桃梳打 $55幾chill, 打卡唔錯味道正常,相機食多過人食嘅石鍋泡菜鰻魚炒飯 $128一枝公,叫個飯食韓國煲仔飯,份量夠,味道唔錯鰻魚幾多下熱住咁上,食飯小心,唔好hi 到
屋村商場最多平民美食
要搵唔難,最多人食果間就係。

依間有埋Anson Lo 係門口,好難唔入
係正商場入口,一入就係

入面係滿哂,一家大細係咁叫
價錢親民先可以做到

menu 其實好多野睇,影唔哂

一個人食飯,叫唔到好多野
建議大家多d 人黎食,可以試多d 野

藍柑白桃梳打

藍柑白桃梳打 $55
幾chill, 打卡唔錯
味道正常,相機食多過人食嘅

石鍋泡菜鰻魚炒飯 $128
一枝公,叫個飯食

韓國煲仔飯,份量夠,味道唔錯
鰻魚幾多下
熱住咁上,食飯小心,唔好hi 到

2022-05-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
藍柑白桃梳打
2022-05-10 45 views
小火焰韓式咖啡廳 (樂富廣場) (樂富).好耐無食小火焰,今晚Happy Friday又想去樂富扔下彩虹🌈就食佢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)其實食物味道都幾好,但係餐具有啲油笠笠.▪️ 弘大二人精選套餐 ▪️$488.呢個set真係超抵食,包前菜,沙律,主菜同甜品,仲有兩杯特飲!.▪️醬油蝦配糖心蛋手握紫菜飯▪️.我本身唔係特別喜歡食醬油蟹啲frd,不過呢個醬油蝦又幾好食,唔會太鹹.▪️ 脆米豬手沙律▪️.豬手有幾片,非常有咬口有啲蒜粒,沙律份量多.▪️甜辣年糕炸雞🍗▪️.有四件,兩雞胸兩雞脾,仲有少少韓國年糕,好好食呀甜辣醬(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).▪️大醬海鮮鍋▪️.呢個味道恰到好處,有少少辣,再加上有蝦,菇,魷魚鬚,粉絲,娃娃菜等配料,好正!.▪️泡菜肥牛粉絲▪️.食咗上面嗰啲,最後一個再嚟埋呢個肥牛粉絲,個肚已經飽咗七成.▪️ 吉士蛋糕拼3• 6牛乳奶凍▪️.呢個後上嘅甜品要早少少叫,因為佢個吉士蛋糕要整10至20分鐘,吉士蛋糕好似平時喺台灣食嘅車輪餅,再配埋曲奇雪糕,連個牛乳奶凍都好好食!.📌 小火焰韓式咖啡廳 (樂富廣場) (樂富)樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1171-1179號舖
小火焰韓式咖啡廳 (樂富廣場) (樂富)
其實食物味道都幾好,但係餐具有啲油笠笠

▪️ 弘大二人精選套餐 ▪️$488

▪️醬油蝦配糖心蛋手握紫菜飯▪️

▪️ 脆米豬手沙律▪️
豬手有幾片,非常有咬口有啲蒜粒,沙律份量多

▪️甜辣年糕炸雞🍗▪️

▪️大醬海鮮鍋▪️

▪️泡菜肥牛粉絲▪️
食咗上面嗰啲,最後一個再嚟埋呢個肥牛粉絲,個肚已經飽咗七成

▪️ 吉士蛋糕拼3• 6牛乳奶凍▪️

📌 小火焰韓式咖啡廳 (樂富廣場) (樂富)
樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1171-1179號舖
2022-04-29 57 views
呢日同屋企人去左樂富呢間韓國餐廳食dinner,餐廳都幾大間,環境唔錯。打開餐牌,見到有好多好吸引既韓國菜,而且價錢都幾抵。呢度用QR code 落單,好方便。我地點左三樣野,首先係石鍋蟹籽彩雲拌飯,呢個飯望落去好colourful,入面有8樣料咁多,包括有蛋絲、冬菇絲、木耳絲、醃蘿蔔、青瓜絲、紅蘿蔔絲、醃酸瓜同埋蟹籽,連埋啲飯撈埋一齊食,超豐富。另外,仲點左鮑魚人參鴿配人參酒,呢度菜感覺好養生,人參酒可以就咁飲或者倒落人參鴿湯入面。個鍋聞落有好香既人參味,鴿肉亦都幾嫩滑。甜品方面,我地點左糯米糍3.6牛奶乳雪花冰,雪花冰好綿密,有香濃既朱古力味,仲有煙韌既糯米糍,加埋朱古力雪糕,perfect,高度推薦!
打開餐牌,見到有好多好吸引既韓國菜,而且價錢都幾抵。
呢度用QR code 落單,好方便。
2022-04-27 52 views
又有好嘢食啦,今次來到樂富廣場嘅小火焰韓國餐廳,我話過我鍾意闊落嘅空間,而呢度正正係咁樣。我發覺呢度勁多4人檯,就算坐4個都好够坐,而家陣坐2個實在太開心喇。話說人參雞相信人人都食過,但人參鴿你食過未呢,我就未喇,今次就叫咗"鮑魚人參鴿配人參酒",可以話係“另類人參雞"的豪華版本,加咗鮑魚,仲有人參酒配搭,待應話啲酒可飲亦可加入鴿湯令到成個湯有埋酒嘅香氣,試咗果然係增色不少,而且個湯有濃郁參味亦好鮮甜,好爽。"石窩蟹籽彩雲拌飯"色彩繽紛,有白色,黃色的蘿蔔,绿色的青瓜,黑色的木耳,有橙色蟹籽,又有冬菇,芽菜,健康又好味。"糯米糍3.6牛奶乳雪花冰"係朋友的至愛,而我更愛嘅係啲朱古力糯米糍,煙煙韌韌够口感。

入座前個職員講話可以食到21:30無問題照食,我哋20:30入座既坐低俾咗餐牌,野食有啲咩都未睇有個藍色衫女職員話21:00就要離座我話你另外個同事可以食到21:30架喎佢唔出聲,企左係旁邊等我哋叫野食問題係野都未睇清楚要食咩…仲催我地快啲嗌嘢食,你哋唔好自己掃code落單喇,無咁快架,我同你落我話 唔好意思 仲未睇到食咩 俾少少時間佢行開左食緊既過程都無乜嘢,大概20:45仲入左枱客到21:25分上甜品,我哋仲有部分熟食未食哂,個女職員又催,我哋21:30要收喎,示意我哋拿拿林放哂啲食物入口啦離奇既係佢又唔趕另一枱客🤔我哋走,另一枱客仲吹緊水飲野😂😂其實除咗個位女職員外,食物環境都無問題~
入座前個職員講話可以食到21:30
無問題照食,我哋20:30入座既
坐低俾咗餐牌,野食有啲咩都未睇
有個藍色衫女職員話21:00就要離座
我話你另外個同事可以食到21:30架喎
佢唔出聲,企左係旁邊等我哋叫野食
問題係野都未睇清楚要食咩…
我話 唔好意思 仲未睇到食咩 俾少少時間
佢行開左
食緊既過程都無乜嘢,大概20:45仲入左枱客
到21:25分上甜品,我哋仲有部分熟食未食哂,
離奇既係佢又唔趕另一枱客🤔
我哋走,另一枱客仲吹緊水飲野😂😂
其實除咗個位女職員外,食物環境都無問題~
2022-04-26
$200 (Dinner)
2022-04-24 65 views
小火焰🔥樂富 睇門面 樓底好高落重本裝修仲有Anson Lo紙牌企門口神徒可以打卡😂食物上菜速度慢左啲服務可以Using QR code scan order what you wantThe apple lemon soda is quite funny😂
小火焰🔥
樂富 睇門面 樓底好高
落重本裝修
仲有Anson Lo紙牌企門口
神徒可以打卡😂
食物上菜速度慢左啲
服務可以

好耐未食過韓國菜,今日嚟到樂富見到呢間餐廳就試吓啦🤗🔖蟹黃炒淮山麵💰108淮山麵同醬汁比想像中嘅份量更加多,奶味都幾重,口感creamy,有啲似食緊西式嘅意粉🤣淮山麵質感爽彈,感受新鮮😙配料方面有一絲絲嘅蟹肉同埋蟹子,另外仲有紅椒、黃椒、翠玉瓜同雜菌😌成個配搭非常唔錯😊💫推薦指數: 8.5/10🔖拉絲芝士BB豬肋骨伴泡菜炒飯💰108呢個菜式用想上滿滿嘅芝士忌廉汁,拉絲效果十足🧀飯粒由於加入咗泡菜,所以味道會有少少香辣,另外仲有紫菜同粟米,非常惹味☺️最後就講吓個豬肋骨啦🐽味道酸酸甜甜,肉質方面都幾易咬到~💫推薦指數: 8/10🔖熱蜂蜜生薑茶💰28呢款茶飲帶有陣陣嘅薑味,但又唔會話太過濃郁🫖加入咗蜂蜜之後味道甜甜哋,飲落去都幾滋潤🍯💫推薦指數: 8/10
好耐未食過韓國菜,今日嚟到樂富見到呢間餐廳就試吓啦🤗

🔖蟹黃炒淮山麵

🔖熱蜂蜜生薑茶
💰28
💫推薦指數: 8/10
2022-04-23 98 views
疫情下,香港人想食韓餐,你認為要付多少才能有正常的質素?晚市開放第一日,滿心歡喜想食餐好,荷包不但無謂出血,食完個肚仲扁過一開始。。二人中伏後,友人一旁揶揄道:「我自己整都好過佢」來到美食沙漠,排不到XX,又想試下韓餐,睇下餐牌,相片貌似不錯。雖然長期無人進駐,以為係地理原因,原來係背後隱含極大「驚喜」。二人共點三項食物,一杯飲品,加一後埋單共$398。以下娓娓道來,現時餐廳如何溢價,質素配不上價錢,份量配不上圖片。1.芝士豬肋骨飯一上餐點我以為係大家X,攞個圓形兜裝住。豬肉咬唔斷,kick 晒係牙喇,梅過我塊擦膠。芝士不熱,米飯普通,青紅椒生食,極美味。2.魷魚水冷麵$108我個人未吃過水冷麵,打算一嚐滋味。麵底,有股奇怪無法形容的味道,有興趣請自行嘗試。湯底,沒有特別,飄散的幾粒草莓令我夢回元朗農場。魷魚不爽脆,軟爛,味道無味。3.韓式炸雞(半份)$108一開始來到,滿心期待,肚子打鼓好想大快朵頤😋數後,1大雞槌,1中雞部位,1小雞部位,1雞翼,數條年糕。為何稱之為「部位」?因為某些根本吃不出什麼雞肉部分。雞肉:冰鮮雞,骨頭發黑,肉到尾有紅血,極老不嫩。差過我係佳X買的雞肉質素,依

1.芝士豬肋骨飯
一上餐點我以為係大家X,攞個圓形兜裝住。
豬肉咬唔斷,kick 晒係牙喇,梅過我塊擦膠。
芝士不熱,米飯普通,青紅椒生食,極美味。

2.魷魚水冷麵$108
我個人未吃過水冷麵,打算一嚐滋味。
麵底,有股奇怪無法形容的味道,有興趣請自行嘗試。
湯底,沒有特別,飄散的幾粒草莓令我夢回元朗農場。
魷魚不爽脆,軟爛,味道無味。

3.韓式炸雞(半份)$108
一開始來到,滿心期待,肚子打鼓好想大快朵頤😋
數後,1大雞槌,1中雞部位,1小雞部位,1雞翼,數條年糕。
為何稱之為「部位」?因為某些根本吃不出什麼雞肉部分。
雞肉:冰鮮雞,骨頭發黑,肉到尾有紅血,極老不嫩。差過我係佳X買的雞肉質素,依家想食炸雞寧願去KFX,MCX買雞桶,9件10件捧住食,吃壞肚皮。
最驚喜係炸雞竟然配上雞翼,食咁多年雞第一次見,「韓國炸雞·翼」。

4.巨峰乳酸特飲$38
圖片上極多乳酸,實體半杯冰,乳酸極少在底部。飲品低於平均,差過放題任斟質素。$38,早知自己買串提子,或者提子汽水都開心。

服務:自助點餐,服務員送餐,態度普通。有幾個頗「輕佻」地隨著歌曲起舞,另類服務。

環境:循環播放K-Pop,餐廳宣傳片,乍看之下,似乎真的是一間「美好韓餐」。

額外:餐廳外面寫住晚市9折,消費滿送etcetc,付款時才發現在收銀台寫住「外賣」
,真是一入「韓門深似海」!。

總結:開返晚市啦,不如留係屋企食仲好過,睇多兩篇真實食評,否則就要自己交學費喇。

Ps:想加入圖片,完全無法加入。
$200 (Dinner)