2023-03-13 70 views
【小火焰韓式咖啡廳】主打以芝士為題的韓國菜式,在觀塘、大圍、樂富都有分店。身兼韓國菜fans及芝士迷,自然是常客。韓式甜辣年糕炸雞 半份 ($108)可選半份,2人分享剛好。炸雞外皮鬆脆,雖然經過高溫烹調,內裡雞肉仍帶肉汁,吃下嫰滑不油膩。甜辣醬下得慷慨,酸甜微辛,非常醒胃。炸雞還配上年糕條,更添煙韌口感。Bang Bang 薯條 ($68)以長型炸篩盛載,份量巨型。幼薯條炸得熱辣香脆,上面淋上芝士醬及灑上大量芝士粉,鹹甜夾雜叫人忍不住一條接一條吃至精光。泡菜鰻魚石鍋炒飯 ($128)石鍋熱度夠高,底部烘出的香脆飯焦成為爭吃目標。饅魚切成粒狀可份量一點也不少,差不多每口都嚐到其鮮美。拌勻韓式泡菜及栗米粒,濕潤可口。燒汁蜜桃豬扒泡菜炒飯 午餐 ($73)焗飯上面舖滿芝士,趁熱吃還可拉出絲來。豬扒嫩滑加上蜜桃香非常下飯,配料還有蘑菇、泡菜和翠玉瓜,不但顏色繽紛,營養也很均衡。辛辣小杯年糕 跟餐 (+$10) 3.6牛乳奶凍 跟餐 (+$10)午市套餐除了飲料,還可追加各式小食及甜品,人少少也可以多試幾款。甜辣煙韌的"辛辣小杯年糕"及奶香十足"3.6牛乳奶凍",每都只需$10,非常實惠。熱拿

韓式甜辣年糕炸雞 半份 ($108)
Bang Bang 薯條 ($68)
泡菜鰻魚石鍋炒飯 ($128)
燒汁蜜桃豬扒泡菜炒飯 午餐 ($73)

熱拿鐵咖啡 ($32) 熱紫薯拿鐵 跟餐 (+$10)
隨咖啡附上小曲奇非常貼心。紫薯Latte內充滿綿密紫薯蓉,拌勻咖啡味道天然帶微微香甜,冬天能喝上一杯幸福感滿滿。

2023-03-05
Type of Meal
Lunch
一打開本Menu好多相片, 好吸引, 樣樣都好想食, 終於簡左幾款試下#柚子蜜糖雞翼炒年糕(辣)見到Menu寫辣, 所以我哋註明要少辣, 加上有柚子蜜糖, 甜甜地, 唔太辣, 配年糕一齊食, 味道唔錯, 雞翼係煎過的, 好香口。#蜂蜜提子脆米炸雞(半份)兩個人叫半份, 大約有4-5件雞, 蜂蜜提子呢個味道幾夾, 但炸雞粉漿厚左少少, 有些油膩, 同埋如果可以四分之一份炸雞叫就好, 一個人都可以叫黎食。#豬頸肉豬骨湯准山麵好少可餐廳有准山麵食, 未食過一於試下, 准山麵無味的, 不過感覺好健康, 都唔錯的, 會再食。#巨峰乳酸&藍柑白桃梳打兩杯野飲都以自己落單時, 選擇甜度及冰量, 簡左兩杯都少甜少冰, 個人覺得藍柑白桃梳打比較好飲。
#柚子蜜糖雞翼炒年糕(辣)

#蜂蜜提子脆米炸雞(半份)

#豬頸肉豬骨湯准山麵

#巨峰乳酸&藍柑白桃梳打
2023-03-10 60 views
樂富廣場有分A區同B區,唔好行錯!呢到係A區,出咗地鐵好快就行到💃🏻💃🏻 韓式蟹籽卷蛋🥚- 不嬲都中意食蛋嘅我,呢個好高質,蛋包住紫菜飯,加埋蟹籽增加咗口感,仲有醬層次做得好好,好正🤤 冰梅有機甜蕃茄🍅- 好特別嘅前菜,好甜好開胃,佢外表普通,但食落真係好有驚喜🤗 薄烤牛肉野菌沙律🥗 - 牛肉都算多,加埋dressing做前菜一流😝 Combo醬油配手握紫菜飯同韓式煎雜菜蝦餅相對普通,無咩驚喜😗 但整體都幾好👍🏻

呢次嚟到樂富附近行街,見到呢間小火焰韓式咖啡廳嘅食物好吸引,所以決定入去一試究竟。前菜三小碟:分別有傳統泡菜、韓味甜蘿蔔、冰梅有機甜番茄,是一個很好的開胃菜,口感清新,讓人胃口大開。薄烤牛肉野菌沙律:牛肉火候控制得宜,沙律配料夠哂清新,加埋野菌獨特嘅香味,口感非常好。韓式甜辣年糕炸雞:炸雞炸得好香脆,雞肉仍能保持嫩滑多汁,而年糕口感煙韌,加埋惹味嘅韓式的甜辣醬汁,非常開胃。韓式蟹籽卷蛋:卷蛋口感嫩滑,好有蛋香味,而表面有好多蟹籽同埋沙律醬,令味道口感都好豐富。韓燒豬頸肉:肉質非常鮮嫩多汁,加埋韓式醬汁令豬頸肉味道更豐富。Combo醬油配手握紫菜飯:入面有兩隻醬油鮮蝦同埋兩隻鮑魚,配埋手握紫菜飯團,令人食完後心滿意足。

韓式甜辣年糕炸雞炸雞炸得好香脆,雞肉仍能保持嫩滑多汁,而年糕口感煙韌,加埋惹味嘅韓式的甜辣醬汁,非常開胃。

嚟樂富廣場行完街發現原來呢度都有間小火焰朋友一向鍾情食韓國野二話不說就埋去攞位食韓國野點少得炸雞✨炸雞Combo一次過滿足哂三個願望除咗超惹味嘅炸雞之外,仲有芝士薯條同雞粒✨ 泡菜鰻魚石鍋炒飯熱辣辣嘅石鍋飯,粒粒飽滿嘅珍珠米,泡菜嘅辣度同醬汁完全融入米飯之中加埋鰻魚味道同口感好夾✨ 柚子蜜糖雞翼炒年糕 超好味又多汁嘅雞翼,配上柚子味道好清新底層煙煙靭靭嘅炒年糕,份量充足✨ 炸紫菜卷炸到脆卜卜嘅紫菜卷好香口薄薄嘅炸粉都做到酥脆口感✨芝士海鮮菜餅舖上芝士同海鮮嘅菜餅,即叫即焗熱辣辣仲有拉絲感✨ 芒果布朗尼3.6牛乳雪花冰最後點咗呢款甜品作結尾新鮮芒果肉,加上布朗尼,甜滑又冰凍

嚟樂富廣場行完街
發現原來呢度都有間小火焰
朋友一向鍾情食韓國野
二話不說就埋去攞位

食韓國野點少得炸雞
炸雞Combo
一次過滿足哂三個願望
除咗超惹味嘅炸雞之外,仲有芝士薯條同雞粒

✨ 泡菜鰻魚石鍋炒飯
熱辣辣嘅石鍋飯,粒粒飽滿嘅珍珠米,
泡菜嘅辣度同醬汁完全融入米飯之中
加埋鰻魚味道同口感好夾

✨ 柚子蜜糖雞翼炒年糕
超好味又多汁嘅雞翼,
配上柚子味道好清新
底層煙煙靭靭嘅炒年糕,份量充足

✨ 炸紫菜卷
炸到脆卜卜嘅紫菜卷好香口
薄薄嘅炸粉都做到酥脆口感

✨芝士海鮮菜餅
舖上芝士同海鮮嘅菜餅,
即叫即焗熱辣辣
仲有拉絲感

✨ 芒果布朗尼3.6牛乳雪花冰
最後點咗呢款甜品作結尾
新鮮芒果肉,加上布朗尼,
甜滑又冰凍
2023-03-09 41 views
最近睇完韓劇就好想去食炸雞🍗揀左樂富呢間小火焰🔥 貪佢多好評😝 佢既芝士炸雞真係勁好食,多汁又juicy!芝士愛好者必食呀。不過其實佢既原味都唔差既!另外個人最鐘意佢既炸紫菜卷,真係好香口好脆,外面比較小見。至於柚子蜜糖雞翼就好開胃🤤同埋佢有一個柚子明蝦水冷麵🍜都幾特別,係涷既有d似日本果種流水麵質地。炸雞combo仲有埋芝士薯條🍟 成個餐都幾抵食,睇返d相就肚餓了🥶好想再食過呀😆😆😆
2023-03-09 36 views
想食韓國菜就黎左樂富小火焰韓式咖啡廳😋叫左個弘大二人精選套餐 $488🥗三色前菜,有泡菜、海帶同埋蘿蔔,泡菜好好食,最正嘅開胃菜🍙醬油鮑魚配手握紫菜飯,+$10,鮑魚好大隻,啖啖都係肉🐖脆米豬手沙律,沙律加左啲脆米係入面,食落個口感好特別🍗年糕炸雞(半份),食得出即叫即炸,雞肉香滑嫩口🐂雪香牛骨湯鍋,呢道菜主要係飲個湯,牛骨湯好香牛肉,若果可以多啲湯就好喇🥘泡菜肥牛炒粉絲,食到呢道錯其實都已經飽飽地,但個粉絲好吃到我都食哂,粉絲彈牙又入味🧇香蕉朱古力窩窩夫,甜品就覺得一般般,可能因為已經食得好飽🍺Cass啤酒,炸雞配啤酒,完美組合
想食韓國菜就黎左樂富小火焰韓式咖啡廳😋
叫左個弘大二人精選套餐 $488

🥗三色前菜,有泡菜、海帶同埋蘿蔔,泡菜好好食,最正嘅開胃菜

🍙醬油鮑魚配手握紫菜飯,+$10,鮑魚好大隻,啖啖都係肉

🐖脆米豬手沙律,沙律加左啲脆米係入面,食落個口感好特別

🍗年糕炸雞(半份),食得出即叫即炸,雞肉香滑嫩口

🧇香蕉朱古力窩窩夫,甜品就覺得一般般,可能因為已經食得好飽

🍺Cass啤酒,炸雞配啤酒,完美組合
2023-03-09 44 views
原來樂富都有小火焰,好耐以前係觀塘食過就冇再食啦,今次唔同分店,但食物質素都可以😌醬油鮑魚醬油蟹就食過,醬油鮑魚就第一次食,都幾入味,好彈牙,好鍾意個醬油味,旁邊既流心蛋都好正😆韓式煎雜菜蝦餅呢款煎餅比較薄身,脆脆地好香口,入面材料都唔少,有甘荀、洋蔥、蝦肉等,上面仲有泡菜添,呢隻食法真係食唔停口呀😆炸紫菜卷呢個小食外脆內軟,紫菜包住粉絲,又幾好食幾特別柚子蜜糖雞翼柚子蜜糖雞翼真係個個都爭住食,大人小朋友都鍾意,而且d汁仲要厚厚咁包住個雞翼,好邪惡呀🤩芝味炸雞🍗炸雞即叫即炸,入面好juice ,個芝士醬非常惹味,岩哂芝士控,如果佢既芝士醬可以多啲就好啦😋

醬油鮑魚

韓式煎雜菜蝦餅

炸紫菜卷
呢個小食外脆內軟,紫菜包住粉絲,又幾好食幾特別

柚子蜜糖雞翼

芝味炸雞🍗
2023-03-08 56 views
個日去左樂富搵朋友,臨走個陣一齊去樂富廣場食個飯,試左呢間韓國餐廳都幾多野食,價錢都唔算好貴~芝味炸雞食韓國野見到menu有炸雞多數都會忍唔住😆今次呢度仲有芝士炸雞,極度邪惡呀😈炸雞啱啱炸起,拎上手仲係熱辣辣~上面仲淋左d芝士醬同芝士粉,雙重芝味🤤薄烤野菌牛肉沙律個沙律都幾大盤!烤牛肉份量都幾多~配埋黑醋汁感覺更健康👍🏻沙律菜同野菌都好多,仲有隻溫泉蛋係面,十分豐富!野菜煎雜菜蝦餅餅皮唔會太厚,所以邊皮都係煎到脆卜卜,好香口😍中間餡料都幾多,好食😋韓燒豬頸肉豬頸肉燒到啱啱好唔會太乾,味道同d辣醬好夾~始終豬頸肉油脂比較多客易覺得油膩,旁邊既沙律菜正好可以用黎解膩☺️Combo醬油配手握紫菜飯呢個combo有齊醬油蝦同醬油鮑魚🥹兩款都好入味但唔會咸過頭👍🏻紫菜飯大細適中,一個人食都夠飽👍🏻

芝味炸雞

薄烤野菌牛肉沙律

野菜煎雜菜蝦餅

韓燒豬頸肉

Combo醬油配手握紫菜飯
星期一唔一定係blue Monday🤣同同事出去食下lunch傾下計,可以放鬆下心情!今日我同同事一行四人去附近食韓式lunch~座位都幾寬闊,店面裝飾都好可愛,好多公仔。睇完menu之後,我地決定點4個主食share食!辛辣茄子牛肋焗泡菜炒飯 $73————————————賣相頗吸引!因為焗到啲芝士拉絲🧀牛肋肉都好淋好易入口。泡菜豆腐鍋 $68————————————並非一般韓式餐廳開醬嘅泡菜鍋,小火焰嘅泡菜豆腐鍋有佢自己嘅特色,更加香辣,配上水晶粉絲,仲有一個飯!甜薯咖喱雞腿肉飯 $58————————————咖喱飯🍛係不敗嘅配搭!柚子雞翼淮山麵 $78————————————柚子雞翼酸酸甜甜都幾開胃!炸紫菜卷 $48————————————炸紫菜好酥脆!入面係粉絲餡,幾特別~紅柚荔枝梳打 跟餐 $28————————————跟餐好抵呀!顏色好靚,啱晒打卡!凍岩鹽焦糖咖啡 $36————————————好Creamy嘅咖啡!怕飲苦咖啡又想飲咖啡☕️點佢就啱!下次Lunch再去食~

辛辣茄子牛肋焗泡菜炒飯 $73
辛辣茄子牛肋焗泡菜炒飯

賣相頗吸引!因為焗到啲芝士拉絲🧀牛肋肉都好淋好易入口。

泡菜豆腐鍋 $68
泡菜豆腐鍋

甜薯咖喱雞腿肉飯 $58
甜薯咖喱雞腿肉飯

咖喱飯🍛係不敗嘅配搭!

柚子雞翼淮山麵 $78
柚子雞翼淮山麵

柚子雞翼酸酸甜甜都幾開胃!

炸紫菜卷 $48
炸紫菜卷

炸紫菜好酥脆!入面係粉絲餡,幾特別~

紅柚荔枝梳打 跟餐 $28
————————————
跟餐好抵呀!顏色好靚,啱晒打卡!

凍岩鹽焦糖咖啡 $36
————————————
好Creamy嘅咖啡!怕飲苦咖啡又想飲咖啡☕️點佢就啱!

下次Lunch再去食~

2023-03-06
$101 (Lunch)
  • 辛辣茄子牛肋焗泡菜炒飯
2023-03-08 40 views
🉐Fusion韓國菜🉐食物款式多元化大醬黑豚粉絲鍋🐷🍲呢款好推介,因為黑豚肉好出色,口感有層次,揀選既部位揀得好,大醬湯好夠味,後勁有辣味,入面仲有大量粉絲同蔬菜。鰻魚燒蕃茄湯烏冬🍅🐟🍜鰻魚有稍為燒香,肉質軟淋,蕃茄湯底好足料,酸度較高既一款,烏冬好煙韌!小火焰拼盤🍱好豐富既小食拼盤,有雞軟骨🐤、薯條🍟、燒芝士蘑菇釀雞翼🍖、芝士夾餅🌮、煎韓式餃子🥟、韓式漬物🥕,燒芝士蘑菇釀雞翼好多餡,燒得好香,其他炸物都好香口,但又唔會油膩,食得好滿足!紅柚茘枝梳打🍊🍹 Cass啤酒🍻紅柚茘枝梳打既賣相岩哂黎打卡,係常見韓國餐廳會將樽倒轉一路飲一路倒出黎,感覺上可以減慢d汽流失!
🉐Fusion韓國菜
🉐食物款式多元化

大醬黑豚粉絲鍋🐷🍲

鰻魚燒蕃茄湯烏冬🍅🐟🍜

小火焰拼盤🍱

紅柚茘枝梳打🍊🍹 Cass啤酒🍻
之前同同事去樂富開會,見到商場呢間韓國餐廳性價比幾高,就決定喺度食Lunch🇰🇷Menu實在太多選擇,見到明洞二人套餐好豐富🤤有齊沙律、小食、鍋物、主食、甜品同飲品,就揀左黎share享用~🌟薄烤牛肉野菌沙律一上菜已經聞到好香嘅黑醋味,食落好開胃😙甜酸比例啱啱好!啲牛肉煎得好香,有咬口得嚟又一啲都唔老🥩同埋個份量十足,好抵食!🌟黑醋烤韓國豬肉餅成日岀街食呢類小食會怕佢一係鬆散,一係就太硬呢個豬肉餅就完全冇問題,實得嚟又夠啉🐷又有黑醋調味,作為前菜小食一流🌟迷你肥牛粉絲鍋個湯底好夠味,入面啲料都好足🙌🏻最驚喜就係有年糕🍲配合豬骨湯底有種中韓風格cross over嘅感覺🌟拉絲芝士香燒雞翼伴泡菜炒飯芝士勁多,一定滿足到鍾意拉絲嘅朋友🧀泡菜炒飯夠味但唔辣,適合所有人👏🏻畫龍點睛係雞翼調味較甜🍗同炒飯有鮮明對比,令整體多咗層次感🌟奶油芒果窩夫雪糕芒果味濃郁🥭唔會太甜,夾埋芒果果肉食好正!窩夫即叫叫整,熱辣辣🧇外脆內軟,口感非常好👍🏻🌟即磨咖啡/荔枝乳酸特飲即磨咖啡會有塊餅乾俾客人配搭享用,好細心☕特飲嘅荔枝味好似細個食果種啫喱,一飲童年回憶翻哂嚟🥤就算冇叫少甜都啱啱好😜餐廳座位闊落,坐得舒服又

🌟薄烤牛肉野菌沙律
一上菜已經聞到好香嘅黑醋味,食落好開胃😙甜酸比例啱啱好!
啲牛肉煎得好香,有咬口得嚟又一啲都唔老🥩
同埋個份量十足,好抵食!

🌟黑醋烤韓國豬肉餅
成日岀街食呢類小食會怕佢一係鬆散,一係就太硬
呢個豬肉餅就完全冇問題,實得嚟又夠啉🐷
又有黑醋調味,作為前菜小食一流

🌟迷你肥牛粉絲鍋
個湯底好夠味,入面啲料都好足🙌🏻

🌟拉絲芝士香燒雞翼伴泡菜炒飯
芝士勁多,一定滿足到鍾意拉絲嘅朋友🧀
泡菜炒飯夠味但唔辣,適合所有人👏🏻
畫龍點睛係雞翼調味較甜🍗同炒飯有鮮明對比,令整體多咗層次感

🌟奶油芒果窩夫
雪糕芒果味濃郁🥭唔會太甜,夾埋芒果果肉食好正!
窩夫即叫叫整,熱辣辣🧇外脆內軟,口感非常好👍🏻

🌟即磨咖啡/荔枝乳酸特飲
即磨咖啡會有塊餅乾俾客人配搭享用,好細心☕

餐廳座位闊落,坐得舒服又有私隱度
店員服務態度亦好有禮貌👍

📍小火焰韓式咖啡廳 (樂富廣場)
樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1171-1179號舖

Type of Meal
Lunch
2023-03-06 71 views
🤭好耐都未去過韓國,一於喺香港搵間韓國餐廳頂住癮先!😇今次嚟到樂富嘅小火焰韓式咖啡餐廳,試吓佢哋最出名嘅炸雞先!😆🌟韓式甜辣年糕炸雞(半份)😝呢款甜辣韓式炸雞相當好味,外層香脆,醬汁甜甜辣辣,雞肉咬落Juicy 多汁,配搭埋煙韌嘅小年糕,嚟到呢度必點食物之一!🌟芝味炸雞(半份)🧀呢款炸雞芝士味都幾濃郁,雞肉同樣Juicy,鍾意食芝士嘅你千祈唔好錯過!🌟蟹黃炒淮山麵🦀好少見到淮山麵喺韓式餐廳出現,所以今次就試吓!淮山麵口感軟身,配合蟹肉同蟹籽,感覺十分新鮮。🌟韓式蟹籽卷蛋🍳呢款卷蛋唔會煎得太乾,咬落幾濕潤,好似食緊玉子,配合買沙律醬同蟹子,口感豐富!

🌟韓式甜辣年糕炸雞(半份)

🌟芝味炸雞(半份)

🌟蟹黃炒淮山麵

🌟韓式蟹籽卷蛋
觀塘嘅「小火焰韓式咖啡廳」,我間唔中都會去食lunch,次次都要等位人氣幾高,今次去開樂富見都有分店就試吓晚巿~我哋叫咗個【明洞二人套餐】,有齊飲品,沙律、小食、鍋物、主食、甜品,各項都有幾個options,鍾意食乜自由配搭。飲品連乳酸特飲都唔駛加錢~朋友叫咗杯【巨鋒乳酸特飲】,我就飲【熱蜂蜜生薑】驅寒。【薄烤牛肉野菌沙律】沙律都幾大兜,牛肉份量都多。沙律用黑醋dressing所以肉多都唔覺滯。下面有菇菌同多律菜,都幾豐富。撈埋蛋汁口感香滑。【韓燒豬頸肉】豬頸肉上面有芝麻同甜辣醬,食落香口。我哋加$48將鍋物升級做【鮑魚人參鴿配人參酒】人蔘酒係另外用玻璃杯仔上,想濃味啲就落晒佢。乳鴿入面釀有糯米,再加埋人蔘、紅棗、蒜、粟子,都幾豐富,冬天食暖身啱晒。【拉絲芝士香燒雞翼伴泡菜炒飯】泡菜飯唔算辣,芝士份量好多,口感軟滑。雞翼燒得香口又大隻。甜品可以加$28升級做窩夫,我哋揀咗【奶油芒果窩夫】。窩夫香脆,仲有雪糕同鮮芒果粒,完美~成個set份量都幾多,三個人都夠食,抵呀!

【薄烤牛肉野菌沙律】

【韓燒豬頸肉】
豬頸肉上面有芝麻同甜辣醬,食落香口。

我哋加$48將鍋物升級做【鮑魚人參鴿配人參酒】

【拉絲芝士香燒雞翼伴泡菜炒飯】
泡菜飯唔算辣,芝士份量好多,口感軟滑。雞翼燒得香口又大隻。

成個set份量都幾多,三個人都夠食,抵呀!
2023-03-04 58 views
小火焰韓式咖啡廳 📍樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1171-1179號今日去左位於樂富小火焰韓式咖啡廳~食中午餐~順便食埋芒果窩夫同草莓沙冰🍧~食到飽飽~高質又抵食🙌小食。韓式煎雜菜蝦餅 $88 餅皮做到薄薄的~餅邊做到脆卜卜有洋蔥絲、甘筍絲、蝦肉配埋泡菜~口感非常好主食。鷺梁津海鮮石鍋炒飯 $138材料超豐富 ~ 有青口、蝦🦐、魷魚 、元貝配上珍珠米做成既石鍋飯~仲食到飯焦🤪呢款炒飯食落帶點黑椒香味~唔錯午市套餐 跟餐飲~ 蜂蜜生薑茶。鰻魚燒蕃茄湯烏冬 $78 特別喜酒個蕃茄湯~濃香又美味烏冬入口彈牙~配上啖啖肉鰻魚👍🏻正而且仲有套餐加購 優惠+$10 。泡菜餃子 🥟~兩隻~係韓或泡菜餃。3.6牛乳奶凍 ~奶味好重😆入口好滑特飲。草莓沙冰🍧 $48 上枱時嘩一聲🤩勁大杯🤣兩個人飲都得打卡一流~勁靚甜品。芒果🥭窩夫 🧇 $78 芒果肉配上芒果雪糕🍦~同埋即調即整嘅新鮮窩夫🧇味道唔錯~岩哂一班人開心share
小火焰韓式咖啡廳
📍樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1171-1179號

今日去左位於樂富小火焰韓式咖啡廳~
食中午餐~順便食埋芒果窩夫同草莓沙冰🍧
~食到飽飽~高質又抵食🙌

小食
。韓式煎雜菜蝦餅 $88

餅皮做到薄薄的~餅邊做到脆卜卜
有洋蔥絲、甘筍絲、蝦肉配埋泡菜
~口感非常好

主食
。鷺梁津海鮮石鍋炒飯 $138

材料超豐富 ~ 有青口、蝦🦐、魷魚 、元貝
配上珍珠米做成既石鍋飯~仲食到飯焦🤪
呢款炒飯食落帶點黑椒香味~唔錯

午市套餐 跟餐飲~ 蜂蜜生薑茶

。鰻魚燒蕃茄湯烏冬 $78
特別喜酒個蕃茄湯~濃香又美味
烏冬入口彈牙~配上啖啖肉鰻魚👍🏻正

而且仲有套餐加購 優惠+$10

。泡菜餃子 🥟~兩隻~係韓或泡菜餃

。3.6牛乳奶凍 ~奶味好重😆入口好滑

特飲
。草莓沙冰🍧 $48

上枱時嘩一聲🤩
勁大杯🤣兩個人飲都得
打卡一流~勁靚

甜品
。芒果🥭窩夫 🧇 $78

芒果肉配上芒果雪糕🍦~
同埋即調即整嘅新鮮窩夫🧇
味道唔錯~岩哂一班人開心share