2022-08-14
今日嚟到樂富廣場既小火焰韓式咖啡廳,入到門口,侍應已經好積極咁歡迎同帶位,態度幾好啵!店面地方好大,大把位坐,私隱度亦十分足夠!好多時諗住韓式餐廳就係食炸雞啦?但呢度既食物種類比想象中又豐富得多!我地就各自嗌咗一個午市套餐試一試佢!(順帶一提,呢度都係用QR Code落單架,仲提供免費wifi,記得帶定電話嚟!)我就叫咗一客「酥炸黑豚肉拌飯」($62),睇個賣相就覺得好惹味!豚肉十分鬆脆,有咬勁,配埋椰菜絲上面既芝士醬同粟米蓉,味道超級豐富!底下既拌飯係有紫菜配搭既,成個飯多重滋味,又食得飽,好值得試!我朋友就揀咗「泡菜醬燒黑豚拌飯(辣)」($68),雖然餐牌寫明係辣,但泡菜辣度唔算好高,食開小辣既朋友都可以頂得住,而醬燒黑豚肉同我果個比較更加軟熟,差唔多入口即溶,口感好唔一樣!加埋啲配菜,成個飯既味道好平衡,亦唔會覺得膩!小食方面,我地加咗一客「芝味雞粒」(跟餐加$15)同「泡菜餃子」(跟餐加$10),前者既芝士醬好香,份量都唔少;後者偏辣,食得辣既朋友可以一試!我地不約而同嗌咗「凍咖啡」(跟餐加$3)飲,畢竟係咖啡廳嘛!咖啡大大杯,都好香濃,整體嚟講不過不失啦!最後,我地加咗一人一
入到門口,侍應已經好積極咁歡迎同帶位,態度幾好啵!
店面地方好大,大把位坐,私隱度亦十分足夠!
好多時諗住韓式餐廳就係食炸雞啦?
但呢度既食物種類比想象中又豐富得多!
我地就各自嗌咗一個午市套餐試一試佢!
我就叫咗一客「酥炸黑豚肉拌飯」($62),
睇個賣相就覺得好惹味!豚肉十分鬆脆,有咬勁,
配埋椰菜絲上面既芝士醬同粟米蓉,味道超級豐富!
我朋友就揀咗「泡菜醬燒黑豚拌飯(辣)」($68),
加埋啲配菜,成個飯既味道好平衡,亦唔會覺得膩!
咖啡大大杯,都好香濃,整體嚟講不過不失啦!
最後,我地加咗一人一個「3.6牛乳奶凍」(跟餐加$10),
3.6牛乳奶味濃就不在話下啦,成個奶凍亦好creamy,甜度足夠,
作為餐後甜品,可以話係總結咗成餐!
嘢食太惹味,朋友最後再嗌咗罐「白桃烏龍氣水」(單叫$18)OOHA一下~
仲有好多嘢食未試,下次要再嚟幫襯!