2024-08-04 351 views
Elements 雖然都有唔少餐廳,但健康選擇就唔多,可能只可以去Pret 買個沙律或者yogurt。未係ICC返工前就試過呢間Alimente,係ICC返工黎就每星期都會黎一次,貪佢健康得黎又夠飽肚。今次黎都係食返chicken power bowl,揀白飯加紅米飯會飽肚啲,配埋沙律,鷹嘴豆,薯仔,紫薯一齊食,味道清新得黎又夠豐富。lunch set 跟埋湯同茶,都幾抵食。有時都會揀食三文魚,唔會煎得乾,比雞肉會香口啲。
2024-08-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
2024-06-25 836 views
自從嚟咗ICC返工之後,喺冇乜餐廳嘅選擇下,呢間成為咗我嘅飯堂,每個星期都要嚟一次。百零蚊嘅lunch set ,有power Bowl仲包湯同嘢飲。power Bowl都有幾款揀,我最常食就係三文魚同雞肉,肉質唔嚡,配埋其他鷹嘴豆、沙律菜、薯仔食好夾。想最健康嘅就可以淨係配沙律,我就驚唔夠飽要配返飯🤭,食晒成個lunch set夠哂飽。除咗power Bowl仲有意粉或者肉眼扒/燒雞選擇,等我下次試埋呢啲睇吓質素係咪都咁好先。

2024-06-23
$110 (Lunch)
2024-03-17 1465 views
唔係第一次食了,繼續係高水準😋價錢唔算係好貴,質素係絕對超值👍🏻今次朋友食左香烤三文魚菜底(佢有飯底揀)同意式脆雞包,佢地話好大份,好好食☺️,我自己就食慢煮雞胸黑松露忌廉扁意粉🍝超讚,味道剛剛好👍🏻飲品我地分別都點左佢荔枝果茶(呢個跟餐送既)、洋甘菊花果茶、柚子茶(呢兩個加錢追加)⋯仲有一個唔記得佢飲咩啦😂,地點係喺圓方戲院隔離,都算易搵,地方闊落,唔迫,好坐😎又無加一服務費,超讚🤩只要你繼續做落去,我都必定會回頭幫襯
只要你繼續做落去,我都必定會回頭幫襯
香烤三文魚
意式脆雞包配薯條
黑松露慢煮雞胸扁意粉
朱古力brownies
2024-03-17
$138 (Lunch)
香烤三文魚
意式脆雞包配薯條
黑松露慢煮雞胸扁意粉
朱古力brownies
  • 慢煮雞胸黑松露扁扁意粉
  • 果茶
2023-09-12 2240 views
I come here about once a week for a late lunch. My favorite is their Ali Bowl, which consists of salmon, avocado, carrot, potatoes, corn, kidney beans and salad. You can choose a base of salad or rice. The dressing is homemade. The set comes with a drink and a small soup or side salad. You can customize to have less dressing or less rice. I also love their onion rings as they make them perfectly crispy. The people are kind and friendly. They answer your questions with patience. I always have a p

The people are kind and friendly. They answer your questions with patience. I always have a pleasant and relaxing time when I dine there.

2023-05-09
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$109 (Lunch)
2023-06-11 1683 views
舊年同友人睇concert之前嚟食過呢間,印象幾好!所以呢日又係去西九睇concert,就好自然想再嚟食呢間!舊年覺得幾抵食,因為有得自己揀配唔配套餐(加湯/飲品),唔配嘅話埋單$100頭就得,今次再嚟,價格貴咗,因為全部都配埋湯同飲品😂 Anyway好食嘅都唔介意嘅~叫咗個香烤三文魚bowl,配南瓜湯同熱烏龍茶~ 材料豐富,份量充足,健康有營,食完大大的滿足,healthy not heavy,值得推介嘅👍🏻

2023-06-08
Dinner
2023-05-22 1206 views
約左朋友係九龍站打羽毛球,做運動之前,當然要補充能量,係咁多間圓方既餐廳,見呢間咁多好評,就試試先我今次選了三文魚Power Bowl, 其實係類似Poke bowl, 可以選飯底或者沙律底,飯底可以選白米+紅米,糙米,什錦飯。我比較貪心,所以選什錦飯。Power Bowl送上黎既時候,色彩繽紛,睇見都開心🥳味道不錯,因為加左沙律醬,有少少酸,都幾開胃。分量都適中,唔會太餓或者太飽。另外套餐包餐湯/沙律,同埋餐飲。因為Power Bowl都有唔少菜,所以我就揀左餐湯。今次係南瓜湯,都幾杰身,淡淡既南瓜味,不錯不錯。餐飲我揀左凍果茶,甜甜地,幾消暑。整體來講,有機會黎圓方,我都會再食。

整體來講,有機會黎圓方,我都會再食。
2023-05-21
Lunch
2023-05-08 1009 views
ALIMENTE SET DINNER 晚市套餐SOUP/SALAD+ DRINK餐湯/沙律+飲品Seafood Bowl 海鮮三重奏 $158.00 with salad Base沙律 and bally Fruit Tea (Prown. Barramundi. Sauld. Broccoll. CaullflowerCabbage. Carrot, Cherry Tomato, Cucumber & edamome)睇相已經被深深吸引。這個 Seafood Bowl 看起來非常漂亮,色彩鮮豔,各種食材的顏色搭配在一起非常美觀。海鮮和蔬菜的組合也非常健康美味。健身人士或減重必吃蛋白質組合。口感方面,這個 Seafood Bowl 的口感非常清爽,因為其中包含了很多蔬菜,這些蔬菜的口感比較脆爽。海鮮🦞的配搭有蝦和魚肉,吃起來肉質很新鮮。藜麦的口感軟糯,與其他食材一起搭配很滿足口感上的需求。Fusion Unangi Bowl 日式鰻魚 $158.00 with salad Base沙律and bally Fruit Tea (Unagi & Scramble Egg with Car
ALIMENTE SET DINNER 晚市套餐
SOUP/SALAD+ DRINK餐湯/沙律+飲品

睇相已經被深深吸引。

(Unagi & Scramble Egg with Carrot, Broccoli, Cauliflower.
Beetroot. Corn. Okro. Onion & Red Shredded Cabbage)

Fusion Unagi Bowl是一道結合日式鰻魚和多種蔬菜的料理。外觀方面,這個碗裝飾豐富,色彩斑斕,從紅色的甜菜根、紫色的紅捲心菜、綠色的胡蘿蔔、花椰菜和西蘭花,到黃色的玉米和深綠色的秋葵,色澤鮮豔,非常吸引人。

口感方面,烤鰻魚肉質柔軟,口感鮮美,與炒蛋的柔軟口感相輔相成,非常鮮美。而配菜的胡蘿蔔、花椰菜和西蘭花都保留了它們的脆度和甜味,甜菜根則帶有一點嚼勁和甜味,整個碗的口感非常豐富多樣,非常美味。各種蔬菜的纖維質和鰻魚的蛋白質相互融合,讓這道料理不僅美味,還能讓人感到飽足和健康。

鹹蛋黃薯條🍟
鹹蛋黃薯條是炸好之後混合鹹蛋黃醬,味道夠出,即叫即造同平時一般的完全不同層次❤️份量夠多,主食叫了沙律所以點了代替碳水化合物🤣🤣薯條亦唔會太鹹😎可以返兜的出色薯條。

食物仲可以進入戲院,或到m+食,正。
TakeAway
「銀河守護隊3」近排啱啱上晝,作為Marvel迷嘅🐻為咗防止劇透,首映個日已經立即衝去睇🤓睇戲前緊係要食餐好,咁先有好情🤪Element戲院隔離正正有間Cafe「Alimente」,高質開餐之選🌟.餐廳主打西餐及健康Power Bowl💕由於係戲院餐廳關係,呢到買嘅食物都可以拎入餐院食,勁方便🤟🏻堂食的話都免加一,喺點餐區落order後會有人送餐上嚟😌.🍴紐西蘭香草肉眼扒配田園烤菜💰$208肉眼外層煎得焦香,內裡粉嫩,賣相好靚仔😍肉質軟腍,好重肉味😋就咁食都好好味,如果想再濃味啲可以蘸個醬汁,帶點酒香😚旁邊有烤茄子、翠玉瓜、南瓜、蕃茄仔、蘆筍等配菜✨.🍴海鮮冬陰功蕃茄意粉💰$158有驚喜嘅意粉❣️意粉口感完全做到Al Dente😆冬陰功嘅酸辣香完全滲入意粉當中,令人一食有胃口大增嘅感覺🤪內裡有青口、魚塊、三色椒、洋蔥等配菜,好豐富😚.晚市套餐包埋餐包、餐湯及飲品💕今次是日餐湯係西蘭花三文魚湯,好香滑且有粒粒西蘭花口感🥦額外加$38配紅酒襯返個扒🤣.食飽飽就去睇戲,大滿足🥰

🍴紐西蘭香草肉眼扒配田園烤菜
💰$208

🍴海鮮冬陰功蕃茄意粉
💰$158
海鮮冬陰功蕃茄意粉

晚市套餐包埋餐包、餐湯及飲品💕今次是日

食飽飽就去睇戲,大滿足🥰
  • 海鮮冬陰蕃茄意粉
今日去圓方睇戲,原來依家戲院唔止有爆谷🍿仲有餐廳可以攞入去食🫣OMG 餐廳除左堂食,仲有得外賣係戲院食,超興奮😆必叫小食拼盤咩都有,有炸雞、洋蔥圈、薯條配有茄汁同沙律醬。全部即叫即炸,所以都要等一陣,但炸物就係要熱先好食🤤薯條粗身,小編推介炸雞,非常惹味🤤🤤洋蔥圈都好好食🤭之後叫左個明太子三文魚意粉忌廉汁入面有非常多三文魚,而且配長通粉,鍾意食忌廉汁就岩曬啦🤭原來主食可以加$30就有埋湯同飲品每日都唔同湯今日南瓜三文魚湯👍🏻非常濃郁完全無諗過戲院有得飲湯🤣飲品係水果茶都不錯蜜糖雞翼份量都幾多 ,甜甜地都幾好食德國腸薯蓉一開蓋嚇親成碗薯容都飽左曬🤣😆重點係德國腸,都有3條整體野食好好食,好滿足🤭下次睇戲又有好野食

餐廳除左堂食,仲有得外賣係戲院食,超興奮😆

必叫小食拼盤
薯條粗身,小編推介炸雞,非常惹味🤤🤤
洋蔥圈都好好食🤭

之後叫左個明太子三文魚意粉
原來主食可以加$30就有埋湯同飲品
每日都唔同湯
今日南瓜三文魚湯👍🏻非常濃郁

完全無諗過戲院有得飲湯🤣
飲品係水果茶都不錯

蜜糖雞翼
份量都幾多 ,甜甜地都幾好食

德國腸薯蓉
一開蓋嚇親成碗薯容都飽左曬🤣😆重點係德國腸,都有3條
整體野食好好食,好滿足🤭下次睇戲又有好野食
2023-04-30 464 views
九龍站圓方商場多國美食俱備, 戲院旁邊嘅Alimente 餐廳, 可選擇堂食或者外賣, 如選擇外賣請在評論提及餐廳外帶食物可進入戲院,或到m+等地方進食。從食品賣相以至味道, 可看出其製作認真。香烤三文魚Power bowl圖畫般嘅賣相, 三文魚, 牛油果和 烚雞蛋色彩配搭很調和,還有 洋蔥和南瓜清甜, 加上薯仔, 粟米和 紅腰豆嘅實在口感。日式鰻魚Power bowl又厚又大條日式鰻魚鋪在飯面, 食材色彩配搭很吸引, 西蘭花, 椰菜花和紅椰菜等健康又纖維豐富, 紅菜頭, 甘筍和洋蔥帶來清甜, 加上滑滑 秋葵和甘香炒蛋, 口感十分豐富。還有雞肉牛油果墨西哥卷和香辣雞翼等小食, 令人回味。

從食品賣相以至味道, 可看出其製作認真。

香烤三文魚Power bowl

日式鰻魚Power bowl

還有雞肉牛油果墨西哥卷和
香辣雞翼等小食, 令人回味。

好耐無相約妹妹外出食飯談心今日難得有時間 就相約妹妹去圓方睇戲兼食飯印象中係圓方睇戲睇過一兩次 座位舒適而且夠寬敞戲院隔離剛好就有cafe AlimenteAlimente主打營養健康蓋飯及西餐不論是餐前小食又或是晚餐都一應俱全亦有素湯、自家製冷壓果汁、果茶、咖啡同酒精類飲品不得不提是 呢度買既小食同套餐全部都可以帶入戲院食連酒類飲品類都可以架 紅酒白酒香檳都有 酒類選擇都不少邊睇戲邊食邊飲 真係有夠爽 有興趣下次不妨試試唔好錯過深海魚扒 配烤菜厚切既魚扒 煎得外皮香脆可口魚扒既內裡保持嫩口香滑之餘 切開之後魚肉仲唔會太散值得一讚是魚扒上既香料同醬汁唔會搶去魚鮮味零腥味之餘仲要零雪味加上烤得正好既雜菜 真心覺得不錯主菜只要加$30就可以升級套餐有齊餐包、是日餐湯同花茶或果茶紫薯食得多 紫薯湯真的有夠特別濃稠質感 零甜味之餘仲帶點香草味道南洋宮保大蝦意大利麵 大蝦大大隻爽口彈牙 滿有質感煮得剛好既意粉 入口有咬口不會太腍亦不會太軟身用上宮保雞丁既煮法 食落帶點微辣惹味出奇地同意粉好夾 口感蠻豐富 令人胃口大增蜜糖芝麻雞翼燒得剛好 上枱香氣滿滿 食落唔會太油膩雞翼肉質嫩滑外皮帶點香口只可以
好耐無相約妹妹外出食飯談心
今日難得有時間 就相約妹妹去圓方睇戲兼食飯

印象中係圓方睇戲睇過一兩次 座位舒適而且夠寬敞
戲院隔離剛好就有cafe Alimente

Alimente主打營養健康蓋飯及西餐
不論是餐前小食又或是晚餐都一應俱全
亦有素湯、自家製冷壓果汁、果茶、咖啡同酒精類飲品
不得不提是 呢度買既小食同套餐全部都可以帶入戲院食

值得一讚是魚扒上既香料同醬汁唔會搶去魚鮮味
零腥味之餘仲要零雪味
加上烤得正好既雜菜 真心覺得不錯
主菜只要加$30就可以升級套餐
有齊餐包、是日餐湯同花茶或果茶
紫薯食得多 紫薯湯真的有夠特別

出奇地同意粉好夾 口感蠻豐富 令人胃口大增

蜜糖芝麻雞翼

燒得剛好 上枱香氣滿滿 食落唔會太油膩
雞翼肉質嫩滑外皮帶點香口
只可以講蜜糖、芝麻同雞翼真係好夾

餐廳仲會提供外賣到會服務
有興趣不妨搵店員了解一下
2023-04-04
2023-04-24 354 views
唔行後啲都留意唔到有間咁高性價比嘅西餐係戲院後面!!買完野食,就行入去有個細細地嘅用餐位,都坐得幾舒服幾有格調!紐西蘭香草肉眼扒 配田園烤菜 $208扒份量有一隻手掌咁大!我哋叫咗5成熟,入面有啲位係粉嫩,超好食!但入面有啲薄小小嘅位就相對乾咗小小🙈個汁比較杰身,味道唔會搶牛扒味!烤菜都多種類有茄子,長型西蘭花,脆玉瓜同孜然南瓜😆忌廉牛肝菌意大利飯 $168加咗$20要慢煮雞肉!好食好多🤣雞肉切到細細粒,多咗重口感!見到佢都落咗小小芝士好香!份量唔算多,但都夠哂飽lu!由於佢地係晚餐set,所以仲會有得配湯/沙律+飲品!今晚嘅湯係南瓜三文魚湯😍高質!!好濃味鮮甜!好飲👍🏼👍🏼飲品我哋揀咗佢地嘅果茶😍😍超級鍾意❤️有茶嘅濃但又飲到陣陣梨香味!!好好飲!好舒服作為全晚一個完結🤭

紐西蘭香草肉眼扒 配田園烤菜 $208

忌廉牛肝菌意大利飯 $168

由於佢地係晚餐set,所以仲會有得配湯/沙律+飲品!

今晚嘅湯係南瓜三文魚湯😍
高質!!好濃味鮮甜!好飲👍🏼👍🏼

飲品我哋揀咗佢地嘅果茶😍😍
  • 果茶
2023-04-12 316 views
圓方戲院旁有間餐廳食物款式都算多餐廳位置仲好岩外賣去鄰近嘅m+ 同西九野餐睇黎野餐又多個選擇炸物拼盤有炸雞、洋蔥圈、香脆薯條 份量都算大份新鮮炸起剛剛好 薯條比較粗身炸雞大細剛好一件放入口好適合同朋友分享芝麻蜜糖雞翼食落好甜絲絲 加上灑左芝麻粒非常香口傳統牛頰肉醬長通粉套餐有湯或沙律同飲品跟南瓜湯色澤好濃厚而且好香甜食落有南瓜蓉飲品係水果茶另可加錢轉咖啡肉醬味道好濃牛肉同蕃茄味又少少香草同芝士碎整份長通粉都好夠味芝士脆雞意式包 配薯條一樣套餐有湯或沙律同飲品跟包嘅雞扒味道好味 就算外賣都保持好脆同熱入面仲有芝士 菜 洋蔥 蕃茄好豐富旁邊有薯條配搭

圓方戲院旁有間餐廳食物款式都算多

餐廳位置仲好岩外賣去鄰近嘅m+ 同西九野餐
睇黎野餐又多個選擇

炸物拼盤

炸雞、洋蔥圈、香脆薯條 份量都算大份
新鮮炸起剛剛好 薯條比較粗身

包嘅雞扒味道好味 就算外賣都保持好脆同熱
入面仲有芝士 菜 洋蔥 蕃茄好豐富
旁邊有薯條配搭
2023-04-09 259 views
最近去圓方發現一間隱世小食店位置就係戲院入面餐廳旁邊可以堂食或者買入戲院邊睇邊食如果takeaway仲可以去m+或者西九海濱食添佢地主打係大大碗嘅power bowl 配料包含大量蔬菜豆類等等大碗飯可以揀三色飯/沙律行走健康路線另外主菜都有意粉/包/肉選擇款式類別非常之多總有一款啱你心水必點推介佢地嘅意式包入邊有兩塊厚雞扒 而且新鮮炸起 味道好似連鎖快餐店咁惹味一咬落蕃茄同菜都好甜 我個人唔係特別鍾意食生嘅蔬菜類都覺得好而且有新鮮炸粗條薯條 好豐富第二樣推介係墨西哥卷咬落去餡料都好多 因為佢嘅肉係用慢煮方式烹調 所以口感比較滑身嫩口牛油果味唔算太重明太子三文魚意粉味道都唔差雖然明太子煮到溶哂入忌廉汁入面但食落就好香口 意粉都唔會因外賣影響變硬同乾估唔到戲院餐廳質素可以咁高又多款式

最近去圓方發現一間隱世小食店

2023-03-31
TakeAway
Tea
2023-04-07 304 views
悠閒Cafe西餐,係正戲院隔離,可以食完野就份場睇戲,甚至買入戲院先都OK!! 離開場仲有D 時間,我地就坐定慢慢食~❤️法式豬鞍架配烤菜 豬鞍好厚身但內質嫩滑又結實,大大塊啖啖肉,調味唔錯仲有烤香既味道,烤菜有南瓜 車厘茄 茄子 青椒 西蘭花 mini椰菜等等~好豐富!!🧡深海魚扒配烤菜 魚扒外層非常香脆,魚肉好嫩滑,配烤菜之外仲有香滑薯蓉,份量十足,又好味又夠肚跟餐有微微甜既多士餐包,好多蕃茄蓉既蕃茄湯,仲有是aw水果茶清新清甜幾好飲~