2023-04-07 195 views
之前我堂食過呢間餐廳,覺得好唔錯,今日途經呢度,決定買外賣返屋企同家人分享。佢啲嘢食即叫即做,等一陣間就外賣到手。海鮮三重奏Seafood goodness bowl $128呢個super bowl 好多料,色彩繽紛,令人睇見好開心。有魚柳,魷魚,大蝦,,椰菜花,西蘭花,毛豆,紅蘿蔔,沙律菜,藜麥,杏仁片等等,將材料撈勻一齊食,口感豐富。我揀咗雜錦飯底,紫菜絲加上芝麻撈飯加上少少燒汁同埋沙律醬,好有日式味道。所有套餐加$30就會有沙律/湯同埋飲品,其實抵食,但係我今日外賣費事麻煩所以冇加。海鮮冬陰蕃茄意粉seafood Tom yum pasta $128個意粉微辣,冬陰功嘅香味幾出,加埋青檸汁,泰式味道出晒嚟,海鮮都幾豐富,有青口,蝦同埋魚肉,意粉質地做得軟硬適中,好掛汁。牛油果慢煮雞肉墨西哥卷Avocado slow cook chicken Mexican roll $78呢個小食熱辣辣,墨西哥卷個皮焗到少少香脆,勁多雞粒同芝士,一咬就會拉絲,牛油果香滑軟綿,仲有啲青椒粒,成個卷好惹味,材料好多好充實,爆曬餡,好味又飽肚。英式傳統香腸薯蓉British sausage with

英式傳統香腸薯蓉British sausage with mash $63
啲薯蓉好香滑,配上洋蔥野菌汁,好惹味。香腸都唔錯,唔係cheap 腸。

原來餐廳的食物可拎入餐廳旁邊的戲院進食,以後黎圓方睇戲可以食住好嘢睇。另外,去M+ 出面野餐都可以响度買外賣。
2023-04-07 113 views
今晚約左朋友去圓方睇戲,先知道戲院有間西餐廳,而且野食仲可以拎人戲院食添🤩餐廳環境舒服,而且食物種類都幾多有main、pasta&rice、power bowl、bread等,超出左我對戲院食店嘅認知,最重要係價錢唔算貴,加$30就可以升級做套餐,有湯/沙律同飲品1.法式豬鞍厚切豬鞍,肉質鮮嫩多汁,一切d肉汁就走晒出黎,而且調味岩岩好,唔需要額外落調味。除咗豬鞍肉之外,d配菜都好好食,有車厘茄、南瓜、翠肉瓜同西蘭花苗。😋😋2.深海魚扒魚肉質地緊實,口感十分清新又唔會腥。真係食唔停口。魚扒配上白汁同埋烤蔬菜,令味道更加豐富。😋😋3.南瓜三文魚湯。湯有濃郁嘅南瓜味道,湯嘅質地滑溜,入口即化。加上三文魚味,口感清新,湯同魚味嘅配搭非常協調,令味道更加豐富。😋4.冰糖雪梨茶。茶味淡淡,冰糖煮得剛剛好,甜味岩岩好。飲落去十分清爽,令人舒服,好啱係夏天飲用。5.餐包麵包焗到非常鬆脆,味道香濃,加埋舊牛油一齊食,一個字,正呀🤩整體黎講,餐廳質素高,環境舒服,野食又可以拎入戲院食,下次可以再黎食過

1.法式豬鞍

2.深海魚扒

5.餐包

2023-04-07 309 views
Element戲院隔離有間西餐廳Alimente,相對商場其他餐廳,呢度食物價錢合理,好啱睇戲前後用餐。Menu選擇都唔少,午餐包飲品,晚餐加$30可以升級做set,配沙律/餐湯,仲有一杯果茶/咖啡/茶/汽水。先喺收銀處點餐付款,之後再自己搵位坐,店員會跟號碼牌送餐。點咗兩份套餐,一份要沙律、一份要餐湯,仲附送兩塊香脆麵包,配埋牛油🧈。是日果茶係冰糖雪梨茶,仲要係無冰的,健康好飲!餐湯係田園蔬菜湯,幾濃郁,充滿蔬菜甜味!沙律菜新鮮,醬汁酸酸地,好開胃!芝士脆雞意式包配薯條 $128估唔到有兩塊脆雞,配埋流心芝士,再加大量蔬菜,呢個配搭健康又好食😋 雞扒外脆內嫩,有肉汁唔乾,配意式包都幾夾。鍾意薯條偏粗,啖啖薯味!深海魚扒配烤菜 $158魚扒煎到外脆內嫩,魚味都ok, 魚肉鮮甜有油脂。烤菜有椰菜仔、茄子、紅黃椒、脆肉瓜等,爽甜健康!美式傳統香腸薯蓉(配洋蔥香菌汁)$63有3條英式香腸,有少少香草喺面頭,香腸彈牙肉味不錯。薯蓉超級幼滑creamy,配埋洋蔥汁剛剛好,香甜不膩。呢度食物有質素,價錢相宜。睇戲前唔夠時間食飯仲可以喺度買食物入戲院食👍🏻

先喺收銀處點餐付款,之後再自己搵位坐,店員會跟號碼牌送餐。

芝士脆雞意式包配薯條 $128

深海魚扒配烤菜 $158

美式傳統香腸薯蓉(配洋蔥香菌汁)$63

Dinner
嚟到圓方搵食,喺戲院隔離見到呢一間西餐廳叫Alimente. 原來呢間餐廳的食物可拎入餐廳隔離嘅戲院到食😱,真係好特別同埋方便啊。The Ali Bowl呢一個三文魚沙律Bowl真係極度推介想食輕食而又想補充豐富蛋白質嘅朋友仔,呢一個沙律Bowl顏色鮮艷吸引,內容仲勁豐富,有好多唔同顏色嘅蔬菜,加埋三文魚, 真係好正啊,再配埋佢哋自家製嘅醬汁,撈埋一齊食真係好美味。如果有啲肚仔餓,仲可以轉做米飯底,係一個唔錯嘅健康選擇。Sesame Honey Wings芝麻蜜糖雞翼肉質滑嫩,芝麻蜜糖外皮燒得勁香,一咬開基本上都甩骨,好味嘅呢👍🏻😊Juicy Frenched Pork Rack with Roast Vegetables一上枱見到份量十足,夠晒二至三人一齊share,豬鞍架肉質juicy,燒到脂肪位有啲焦香,加埋配搭嘅醬汁一齊食真係好味呀,而配菜亦都燒啱啱好,茄子南瓜,翠玉瓜等等,真係好正呀。分別都轉左兩個做套餐,有餐湯同埋果茶跟埋,值得一提嘅係餐湯都濃郁,果茶甜到啱啱好,都幾值得加錢配搭埋㗎🌸🫶🏻🍡

The Ali Bowl
呢一個三文魚沙律Bowl

Sesame Honey Wings

Sesame  Honey  Wings

Juicy Frenched Pork Rach with roast vegetables

分別都轉左兩個做套餐,有餐湯同埋果茶跟埋,
2023-03-26
  • Sesame  honey  wings
  • Frenched  pork  rack
睇戲之前,順便去戲院隔離嘅西餐廳Alimente食dinner。睇完menu,發覺呢度應該係主打健康,有main, pasta & rice, power bowl等選擇。我哋揀咗2個set, 再加一份小食。喺收銀處付款先,之後再搵位坐,店員會送餐。餐廳有兩個area可以坐,揀咗比較入面嘅area。環境安靜,帶點復古feel,幾啱傾偈。晚餐時段+$30就可以升級做套餐,可以揀沙律/餐湯,仲有一杯果茶/咖啡/茶/汽水。我哋揀咗一個餐湯同一個沙律,餐飲揀咗果茶。是日果茶係冰糖雪梨,都幾潤喉,無冰很好。餐湯係田園蔬菜湯,幾濃郁!沙律都幾大份,好新鮮!仲有兩塊烘得好脆嘅麵包,加埋少少牛油🧈,正!深海魚扒配烤菜 $158見到係👍🏻推介,就一於試下。魚肉都幾嫩滑,一啲都唔乾,魚皮香脆,夾埋上面嘅蒜粒一齊食都幾惹味!烤菜有好多款,有平時比較少食嘅椰菜仔,蔬菜香甜又健康!芝士脆雞意式包配薯條 $128有兩塊雞扒夾喺包入面,加埋大量蔬菜,仲有流心芝士,好吸引😋 等咗一陣先切開一半分享,脆雞仍然係熱嘅,雞肉仲幾juicy,配埋意式包都幾好食!薯條香脆,幾有薯味!美式傳統香腸薯蓉(配洋蔥香菌汁)$63見到相

深海魚扒配烤菜 $158

芝士脆雞意式包配薯條 $128

美式傳統香腸薯蓉(配洋蔥香菌汁)$63
見到相好吸引,有3條英式香腸,都幾香幾juicy。薯蓉份量好多,超級幼滑,好creamy!

呢度食物整體都好唔錯,店員服務態度仲好好,價錢又合理。嚟開附近睇戲,仲可以買食物入戲院食,又或者買外賣去西九野餐都幾好👍🏻
  • 德國腸
  • 沙律
2023-04-03 57 views
◾️ ◾️【 ✨柯士甸足料高質戲院餐廳🎬✨ 】 ◾️◾️▎可外賣入戲院食😋 提供各種健康餐✨琴晚同朋友去咗圓方睇戲🎬順道就去咗戲院隔離嘅呢一間餐廳食嘢😋發現性價比唔錯除咗提供各款滋味西餐之外餐廳亦都提供各種健康餐 啱晒所有減肥人士✨👍👍◾️◾️◾️◾️◾️ 【 General Info 】 ◾️◾️◾️◾️◾️▎Overall rating:8 out of 10▎Will Revisit?:Yes▎菜式分類:#mayfoodie_西式 ▎人均消費:Ard HKD 150▎地區分類:#mayfoodie_austin▎前往方法:九龍地鐵站C1出口 圓方廣場2樓▎餐廳位置:📍 Alimente (尖沙咀)📍尖沙咀柯士甸道西1號圓方商場火區2樓2131號舖◾️◾️◾️◾️◾️【 環境方面 】 ◾️◾️◾️◾️◾️👉Rating:8 out of 10餐廳位置非常便利👍👍鄰近圓方廣場戲院🤓啱晒大家可以入戲院睇戲之前醫一醫肚最方便嘅位係你可以拎住餐廳外賣直接入戲院睇戲慳返啲時間🙈當然餐廳都有提供堂食位置座位亦都算寬敞👍◾️◾️◾️◾️◾️【 精選菜式 】 ◾️◾️◾️◾️◾️餐廳提供多款西餐選擇例如係漢堡包 🍔 意粉🍝 最特別嘅係餐廳提供多款健康餐選擇有唔同類
◾️ ◾️【 ✨柯士甸足料高質戲院餐廳🎬✨ 】 ◾️◾️

▎人均消費:Ard HKD 150
▎地區分類:#mayfoodie_austin
▎前往方法:九龍地鐵站C1出口 圓方廣場2樓
▎餐廳位置:
📍 Alimente (尖沙咀)
📍尖沙咀柯士甸道西1號圓方商場火區2樓2131號舖

漢堡包大大份非常抵食
麵包咬落去口感鬆軟
配合牛油拱香😋
即叫即整 十分美味
Score總分 75-80講到九龍站Element ,大家一定諗到“高尚”、“貴”、“好味”等字眼......而我試過嘅,都的確係有一定水準。今次介紹就係位於九龍站內,Element 內,戲院旁邊的Alement 餐廳,食西餐嘅。當日,服務人員態度好好,環境幽靜可慢慢坐慢慢食。而最大賣點一定係“可以買這些食物入去旁邊的戲院 及 高鐵 上進食”,咁最少有多個選擇啦~而我介紹得嘅,都唔會好貴,係價錢方面,在Element 商場內,算合理,性價比 4粒星(5星滿分)💪。如果大家去開附近拍拖 或 睇好戲 或 Hea, 都可以試試~
Score總分 75-80

Their 80HKD dollar “tortilla” is essentially two bite yuck. Miniature Tortilla bread with one leaf of lettuce and mayo in it.Same goes for all their “snacks” you can buy to go inside the cinema.If you feeling hungry before the movies def avoid this place and visit any other place around the corner.
2023-03-26 49 views
戲院隔離就係Aliment, 睇戲食飯超方便。✔️我揀咗魚扒🐟,海鮮意粉🍝,雞翼🍗,沙津🥗,餐湯配餐包🍲同埋凍果茶🍹。魚扒真係好好食,肉質鮮嫩,外皮脆脆,好好味!海鮮意粉都好正,意粉煮得啱啱好,加上豐富嘅海鮮,味道鮮美,好好食!雞翼係我嘅至愛小食之一,呢度嘅雞翼醬汁好濃,口感好好!沙津嘅材料都新鮮,調味剛剛好,好開胃丫!餐湯配餐包同凍果茶都好唔錯,餐湯好濃郁,配埋餐包,好味!凍果茶係一個好好嘅結尾,清涼解渴!👍🏻😋

2023-03-25 31 views
早兩日同朋友去圓方睇戲🎬喺戲院買完飛見仲有時間食dinner, 隔離就有間西餐廳,有炸物 意粉 🍝salad bowl 等等,同朋友試下呢間戲院餐廳☺️同職員傾落先知,原來係呢間餐廳所買嘅食物係可以帶入戲院食✌🏻!終於唔洗淨係食戲院爆谷🍿😁肉腸薯蓉我好鐘意佢煮既肉汁!加埋菇入面食落好夾薯蓉👌🏻三文魚明太子意粉好夠熱辣辣,醬汁調得剛好開胃,啲熟三文魚肉足料👍🏻👍🏻百香果茶開胃解渴既百香果茶🤘🏻重要唔太甜玫瑰花🌹茶好香濃玫瑰茶包,唔甜 適合養生女士😙

肉腸薯蓉
我好鐘意佢煮既肉汁!加埋菇入面食落好夾薯蓉👌🏻

三文魚明太子意粉
好夠熱辣辣,醬汁調得剛好開胃,啲熟三文魚肉足料👍🏻👍🏻

百香果茶
開胃解渴既百香果茶🤘🏻重要唔太甜

玫瑰花🌹茶
好香濃玫瑰茶包,唔甜 適合養生女士😙
2023-03-14
Dinner
假日去左圓方睇戲🎬睇完戲出黎睇到戲院隔離有間餐廳食飯,睇睇餐牌好多野食就入去坐低食野嘆番杯酒,原來呢間餐廳既野食可以帶入戲院食,除左食爆谷、熱狗就多個選擇啦~深海魚扒呢隻魚唔係普通雪藏魚柳,切開同食落都係新鮮魚既口感😍啲肉唔會係爛既感覺,上面既香料同底既白汁唔會搶哂魚既味 高質👍🏻我地叫左一紅一白 夾返叫左既法式豬鞍配烤菜😽豬鞍肉質好嫩滑 外面煎乾脆 切完入面肉汁爆出 好冧身口感好正😜仲有其他翠肉瓜 南瓜做配菜 健康啲😊

深海魚扒

2023-03-25 26 views
今次同朋友嚟呢度食,原因係我個朋友好鍾意呢間舖頭嘅burger。好surprise,環境靚,性價比高,又免+1,好正啊!職員推薦炸雞意式包,勁足料香口!好鍾意食啊!!
好surprise,環境靚,性價比高,又免+1,好正啊!
職員推薦炸雞意式包,勁足料香口!好鍾意食啊!!
2023-03-22 32 views
如果唔係過黎睇戲真係唔會試到佢同知道有佢既存在🥲想講佢地質素好好,完全值得多啲人識!Fusion Bowl 日式鰻魚一條大大條又厚肉嘅鰻魚!肉質唔妹幾好食!入面仲有秋葵、蘿蔔、西蘭花、椰菜花、紅菜頭、粟米…勁豐富!食完真係好滿足能量滿滿!Power bowl 香烤三文魚 呢個主菜就係三文魚,魚肉都算嫩滑。今次啲配料有啲唔同!有牛油果、薯仔、甘筍、粟米、洋蔥絲、南瓜等等,好有心思!而且加$30就可以升級成套餐!!有餐湯同野飲,都幾抵食!

Fusion Bowl 日式鰻魚

Power bowl 香烤三文魚

而且加$30就可以升級成套餐!!有餐湯同野飲,都幾抵食!

2023-03-22 39 views
Elements戲院傍 有一間都有啲隱蔽嘅餐廳呢度原來空間都好大 食物嘅選擇有好多可以攞入戲院嘅輕食 , Power Bowl 又或者喺餐廳慢慢食嘅 西餐 都應有盡有呢間餐廳叫Alimente 就算係都買咗去附近嘅西九 或者就咁落去商場睇人喺溜冰場玩ice hockey 都係一個幾好嘅選擇♥海鮮三重奏 Sea Goodness Bowl $128 一個飯碗裝住色彩鮮艷嘅蔬菜 加上大粒嘅海鮮 睇落非常之吸引 食落去 個醬汁好味道 我要配飯 米嘅米粒 多纖維 唔同嘅微量元素 咬落去都好軟熟其實我都幾鍾意食呢啲 Bowl 見到有我都會叫♥ Ali Beef Burger with crunchy fries 招牌漢堡配薯條 $128 用上高質靚牛肉整成嘅漢堡扒 大概5成熟食落去 厚肉多汁 大大啖食好滿足物有所值 ♥ Happy meal ~ 慢煮雞肉牛油果墨西哥卷 $78 呢個睇落細細條 但係食落去都幾飽材料新鮮 食落去嘅感覺好清新 健康下次都會再食Dinner +$30 有 soup/ salad & drink ♥三文魚味噌湯 呢個真係好值得食 點麵包 一流係有好香嘅三文魚味道 口感濃郁

Elements戲院傍 有一間都有啲隱蔽嘅餐廳
呢度原來空間都好大 食物嘅選擇有好多
可以攞入戲院嘅輕食 , Power Bowl
又或者喺餐廳慢慢食嘅 西餐 都應有盡有

呢個真係好值得食 點麵包 一流
係有好香嘅三文魚味道 口感濃郁
但係又唔會太過咸 仲有豆腐喺裏面
2023-03-21 37 views
最近喺圓方戲院Premier Element 發掘咗一間餐廳🍴, 可以堂食、外賣拎入隔離戲院🎬一邊睇戲一邊進食, 又或者拎去西九藝術公園嗰邊野餐都得🧺!用餐區係自助形式的, 有水、餐具等等提供, 堂食係免加一㗎🤗 食物款式種類多, +$30仲可以升級套餐, 包埋餐湯/沙律、飲品, 性價比高👍🏻!🥗生酮素食 𝕂𝔼𝕋𝕆 𝕍𝔼𝔾𝔼𝕋𝔸ℝ𝕀𝔸ℕ 𝔹𝕆𝕎𝕃個 keto bowl色彩繽紛🌈, 大大碗, 又好足料, 配料豐富!有牛油果🥑、蘑菇、紅菜頭、西蘭花🥦、花椰菜、紫椰菜、車厘茄、青瓜、雞蛋、杏仁片, 我另外再加咗烤三文魚。每款配料都好新鮮, 牛油果熟度剛好, 烤三文魚好香好鮮嫩, 調味唔錯👍🏻!加埋我最愛嘅牛油果、藜麥, 個沙律食落更 fresh!滿滿的蛋白質, 好食、健康又飽肚!🍗香茅春雞配烤菜 燒春雞外皮燒至焦香, 肉質軟嫩又juicy, 醃得好好味😋!底下有烤南瓜🎃、青椒🫑、蔬菜, 配上醬汁更惹味!🫔慢煮雞肉牛油果芝士墨西哥卷墨西哥卷皮好軟熟, 搭配雞肉、牛油果、芝士, 餡料相堂豐富, 烘熱食好味😋!🍫自家製 Brownie Brownie好鬆軟, 濕潤度剛好, 朱古力味香濃, 仲加入核

🥗生酮素食 𝕂𝔼𝕋𝕆 𝕍𝔼𝔾𝔼𝕋𝔸ℝ𝕀𝔸ℕ 𝔹𝕆𝕎𝕃

🍗香茅春雞配烤菜

🫔慢煮雞肉牛油果芝士墨西哥卷

🍫自家製 Brownie
Brownie好鬆軟, 濕潤度剛好, 朱古力味香濃, 仲加入核桃, 吃起來更有口感!
2023-03-21