2023-11-29 147 views
香港難得不限時餐廳🤗 環境舒服,適合和朋友聚餐、詳談~ 餐廳有兩層,下層適合情侶/女仔打卡💗,以粉紅色為主題;上層有長枱,裝飾較中性,適合四至六人詳談~💬四人餐份量不錯 省時方便🤪1/ 性價比高,包前菜、牛扒、豬鞍、甜品,特飲可加$25 食物質素整體不錯2/ 出餐次序有待改善,前菜和豬鞍一起上,但食物溫度不錯3/ 店員服務小驚喜,上飲品後還會自動提供水,定時收碟和加水~ 令整體對餐廳感覺更良好☺️ 和朋友暢談也不口乾 :b4/ 雖是星期二,旺角很多餐廳都有限時… 難得可以坐三個鐘嘅餐廳,2樓座位之間有適當空間,渡過美好的晚上☺️食物質素少意見:千島海鮮pizza - 蕃茄醬蓋過了千島醬味道,但pizza有充足海鮮,Pizza厚度也很好 (期待會有改善~)[是次原不打算寫食評,但整體聚餐感覺良好~ 抱歉沒有拍照食物,有空會再光顧]

四人餐份量不錯 省時方便🤪

2/ 出餐次序有待改善,前菜和豬鞍一起上,但食物溫度不錯

食物質素少意見:

2023-11-28
$180 (Dinner)
2023-11-27 193 views
工作䌓重📈要平衡返身心,星期一約埋「社畜一號」一齊食返個Blue Monday Dinner ,比大家一個喘息空間😂大家行過麥花臣球場附近,近洗衣街有無發現到一間全少女粉紅外觀既西餐廳呢?原來佢係人氣打卡熱@amico1890 ,上次中午行過見到好多女仔喺門口影相📸️,果然個個女仔都真係藏有一顆少女❤️知唔知人氣食店最重要係咩?😂係記得要預約呀~雖然係星期一但真係好多人,因為我地比較坐近門口位置所以眼見枱枱客人都係有預約,為免等候時間長所以先溫馨提示🔔一下大家!巴馬火腿田園沙律🥗$68先來個健康沙律作頭盤,一路食一路傾計💬沙律菜拌有粟米粒,加入少許日式麻醬,再夾住巴馬火腿咸咸香香,很不錯!墨西哥雞鎚$58我自己比較偏愛食雞鎚,墨西哥口味帶點微辣,雞鎚焗得焦香絕對惹味開胃!雙鵝肝牛肉漢堡$188「社畜一號」話自己好耐無食過鵝肝,咁又試下依個配搭!竹炭漢堡包,配二片鵝肝,鵝肝煎得好好,外表焦焦脆脆但咬落去唔會爆到一口油,有點意外驚喜!牛肉漢堡肉味夠濃連同特製醬汁一齊食又再多一點層次,二人分享我覺得都幾適合!美國安格斯肉眼$188落單時會問要求熟度,今日想食熟一點!肉眼熟一點肉味會再突出,輕沾粒

巴馬火腿田園沙律🥗$68

墨西哥雞鎚$58

雙鵝肝牛肉漢堡$188

美國安格斯肉眼$188
落單時會問要求熟度,今日想食熟一點!肉眼熟一點肉味會再突出,輕沾粒粒粗鹽就更完美,配搭既薯條係大條粗身款,好正!

求其特飲$38
杯特飲好鬼靚,勁打卡😂紅莓+藍莓+士多啤梨+檸檬+梳打,點會唔好飲架啫😂

Tiramisu Latte $48
又係令人瘋狂打卡之作!到底我食左先定飲左先呢?😂媽,Why not both?

草莓海鹽奶蓋可頌$58
髒髒海鹽奶蓋可頌$58
是咁的,聽聞佢地既可頌非常出色,我又點可以唔留限額比我個甜品胃呢?叫二款係必須,髒髒款靚到我唔捨得去食,btw 可頌係真好食架!

隱藏😶‍🌫️飲品(唔知叫咩名)
社畜一號仲想叫多杯飲品,又唔知自己飲咩好~店員推薦我地飲杯有外在美又有內在美既飲品🥳睇圖啦(有雪糕球嗰杯呀!)

總結:定價合理,食物質素幾好而且有心思,回頭率極高!
仲有生日甜品畫提供(詳情請問店家,因為我未試過😂)

*設有加一服務費
係旺角穿過粉紅色門,到達今次嘅目的地《Amico1890》。之前因為有朋友慶生嚟過一次,仲記得戈時甜品畫左隻獅子比佢,生日嘅人收到都好開心。餐廳上下有兩種唔同風格,樓上係露營風,燈光會比較暗。所以我都係揀左樓下嘅粉紅色少女風比較啱我多啲。慢煮脆皮挪威三文魚 $228非常厚身嘅三文魚扒,可以見到連外皮煎香。魚皮香脆,內層嘅魚肉熟度就剛剛好,加上秘製香料嘅調味,充滿咸香。露絲瑪莉羊扒 $268以為出面細細塊嘅羊扒!?咁就大錯特錯,3塊巨大嘅羊扒,肉切開粉嫩嘅外層,肉質軟腍又唔會有羊羶味。鵝肝多士 $68軟身嘅鵝肝煎到外皮微微焦香,配搭多士一齊食可以減低油膩感。Tiramisu latte Latte杯面上放左一條Tiramisu手指餅,一啖Tiramisu一啖咖啡,真係好過癮。髒髒海鹽奶蓋可頌 面頭嘅海鹽奶蓋,充滿咸味和芝士,配搭香濃嘅朱古力味道,甜而不膩。Amico 1890 (旺角)旺角洗衣街24號地舖

慢煮脆皮挪威三文魚 $228

露絲瑪莉羊扒 $268

鵝肝多士 $68
軟身嘅鵝肝煎到外皮微微焦香,配搭多士一齊食可以減低油膩感。

Tiramisu latte

髒髒海鹽奶蓋可頌

Amico 1890 (旺角)
旺角洗衣街24號地舖

門面同店內環境滿滿粉紅色瞬間少女心大爆發🩷🩷🩷餐廳分上下兩層,座位闊落舒適食物選擇眾多,多款打卡甜品及飲品因為朋友生日,肥妹提前預訂手繪畫碟只需要同餐廳講底圖案同字句就可以啦✾ 美國安格斯肉眼 $198肉眼大塊,兩面煎至焦香入口粉嫩粉嫩又多汁;牛味濃郁,啖啖肉食時點少少粗鹽食更惹味伴碟有香脆厚切薯條同沙律菜✾ 加拿大豬鞍扒 $128豬鞍扒厚身,表面燒微微焦脆肉質鬆軟鮮嫩且帶點肉汁邊邊位置帶脂肪,油香滿滿配搭滿滿蘋果蓉醬汁,酸酸甜甜幾開胃令豬鞍扒充滿果香,香而不膩✾ 提拉米蘇牛角窩夫 $68預訂左肥妹最愛Linabell畫碟為朋友慶祝生日畫得超靚超逼真❤️❤️係森林探險中的Linabell遇上牛角窩夫 牛角窩夫外脆內軟糯,滿滿牛油同蛋香而牛角窩夫上奶滑忌廉同香脆手指餅更有奶蓋及灑滿咖啡粉,口感層次豐富✾ 髒髒海鹽奶蓋可頌 $58造型可愛得意,雪糕跌落可頌上濃厚細膩海鹽奶蓋,芝士奶香中帶點微咸可頌酥脆鬆軟;底層係朱古力雪糕,好邪惡呀😈肥妹豪邁地直接整杯拎起大大啖咬可頌🫣✾ Tiramisu Latte $48咖啡層次好靚,滿滿忌廉的手指餅放杯上底層Expresso;中間鮮奶;上層綿密
門面同店內環境滿滿粉紅色
瞬間少女心大爆發🩷🩷🩷
餐廳分上下兩層,座位闊落舒適
食物選擇眾多,多款打卡甜品及飲品
因為朋友生日,肥妹提前預訂手繪畫碟
只需要同餐廳講底圖案同字句就可以啦

✾ 美國安格斯肉眼 $198
肉眼大塊,兩面煎至焦香
入口粉嫩粉嫩又多汁;牛味濃郁,啖啖肉
食時點少少粗鹽食更惹味
伴碟有香脆厚切薯條同沙律菜

✾ 加拿大豬鞍扒 $128
豬鞍扒厚身,表面燒微微焦脆
肉質鬆軟鮮嫩且帶點肉汁
邊邊位置帶脂肪,油香滿滿
配搭滿滿蘋果蓉醬汁,酸酸甜甜幾開胃
令豬鞍扒充滿果香,香而不膩

✾ 提拉米蘇牛角窩夫 $68
預訂左肥妹最愛Linabell畫碟為朋友慶祝生日
畫得超靚超逼真❤️❤️
係森林探險中的Linabell遇上牛角窩夫
牛角窩夫外脆內軟糯,滿滿牛油同蛋香
而牛角窩夫上奶滑忌廉同香脆手指餅
更有奶蓋及灑滿咖啡粉,口感層次豐富

✾ 髒髒海鹽奶蓋可頌 $58
造型可愛得意,雪糕跌落可頌上
濃厚細膩海鹽奶蓋,芝士奶香中帶點微咸
可頌酥脆鬆軟;底層係朱古力雪糕,好邪惡呀😈
肥妹豪邁地直接整杯拎起大大啖咬可頌🫣

✾ Tiramisu Latte $48
咖啡層次好靚,滿滿忌廉的手指餅放杯上
底層Expresso;中間鮮奶;上層綿密奶泡
Latte 入口順滑帶淡淡咖啡香
朋友更將手指餅浸落Latte 中,令手指餅外軟內脆又充滿咖啡香

✾ 朱古力雪糕Mocha $48
Mocha滿滿朱古力同咖啡香味
表面灑滿可可粉及朱古力醬流出
最特別係放了朱古力甜筒❤️又一邪惡之選
將朱古力雪糕浸入Mocha中,令Mocha 更濃郁且帶Creamy 口感

✾ 一陣先 $38
白桃|檸檬|可爾必思
特飲名字好有趣有創意🤣
入口濃濃香味白桃香且帶點檸檬微酸
甜度剛剛好,口感清新
旺角🇭🇰 粉紅少女心打卡cafe💞.比佢門口咁靚嘅粉紅色吸引左入黎😆 lunch set價錢好抵 只係$5x左右 包埋野飲☝🏼而家食lunch都好難搵到呢個價錢.🔸香草雜菌意大利粉 $𝟓𝟒鍾意佢夠多菇 亦都唔會好乾身 食落每一條意粉都好掛汁~.🔸蒜香辣肉腸茄乾意大利粉 $𝟓𝟓配上辣肉腸同少少辣椒🌶️食落更香口 但個意粉就有啲乾 尚算可以.份量唔算多 但就幾足料 餐廳環境都舒服😌 附近返工/行街可以黎試下lunch set 幾抵食😆.📍Amico 1890🗺️旺角洗衣街24號地舖..#mytaste_旺角#mytaste_西餐
旺角🇭🇰 粉紅少女心打卡cafe💞

🔸香草雜菌意大利粉 $𝟓𝟒
鍾意佢夠多菇 亦都唔會好乾身 食落每一條意粉都好掛汁~

🔸蒜香辣肉腸茄乾意大利粉 $𝟓𝟓

📍Amico 1890
🗺️旺角洗衣街24號地舖
#mytaste_旺角
#mytaste_西餐
非初次嘗試Amico 1890,見證佢由裝修前到裝修後變成靚靚打卡餐廳,間中都會同朋友再食,旺角地點咁就腳,梗係要約埋係附近做野嘅朋友趕走Blue Monday。美國安格斯肉眼 $198.三成熟唔會太韌.留有少少脂肪位,但整體肉量都幾夠二人分享鵝肝多士 $68.鵝肝比想像中大塊,油脂豐腴無咩怪味.加上黑醋連多士同食,口感不俗香脆紐約薯條 $58.厚切薯條薯蓉頗多,炸得乾爽.建議加$10配埋芝士黑松露醬,幾抵食同夠濃郁提拉米蘇牛角窩夫 $68.牛角窩夫幾有牛油香.面層忌廉頗多髒髒海鹽奶蓋可頌 $58.夠飽肚,麵包口感較重,帶有少許酥皮質感.忌廉偏稠身,入口微鹹益力多梳打 $38.清爽解膩.冰量唔少,酸度相對有啲淡Tiramisu Latte $48.面層加上灑有咖啡粉同忌廉嘅手指餅.咖啡基調濃厚Mocha $48.打卡一流,杯邊加上一大球朱古力雪糕.咖啡味相對溫和

美國安格斯肉眼 $198
.三成熟唔會太韌
.留有少少脂肪位,但整體肉量都幾夠二人分享

鵝肝多士 $68
.鵝肝比想像中大塊,油脂豐腴無咩怪味
.加上黑醋連多士同食,口感不俗

香脆紐約薯條 $58
.厚切薯條薯蓉頗多,炸得乾爽
.建議加$10配埋芝士黑松露醬,幾抵食同夠濃郁

提拉米蘇牛角窩夫 $68
.牛角窩夫幾有牛油香
.面層忌廉頗多

髒髒海鹽奶蓋可頌 $58
.夠飽肚,麵包口感較重,帶有少許酥皮質感
.忌廉偏稠身,入口微鹹

益力多梳打 $38
.清爽解膩
.冰量唔少,酸度相對有啲淡

Tiramisu Latte $48
.面層加上灑有咖啡粉同忌廉嘅手指餅
.咖啡基調濃厚

Mocha $48
.打卡一流,杯邊加上一大球朱古力雪糕
.咖啡味相對溫和
2023-11-20
Type of Meal
Dinner
2023-11-21 62 views
朋友喜歡粉紅色就同佢試下啦,裝修同環境都好特別,喜歡粉紅色既朋友記得要book枱啦🩷野食都好好食😋我地食左幾款菜式睇下你地會想食咩🥰芝士焗青口青口肉質鮮嫩多汁,與濃郁的芝士完美結合,形成口感豐富的層次。金黃酥脆的外層包裹著濃郁奶香的芝士,入口即化鮮甜炸魚薯條金黃酥脆的外層包裹著鮮嫩多汁的魚肉,搭配著炸至酥脆的薯條,口感絕佳。每一口都能品味到魚肉的鮮美和薯條的香脆,搭配著酸甜的番茄醬和黑松露芝士醬,帶來無比的滿足感鵝肝多士鵝肝的豐潤滑順與多士的酥脆結合,口感豐富。金黃的多士外層包裹著香濃的鵝肝,入口即化,每一口都能品味到鵝肝的絲滑和多士的香脆,帶來無比的享受黑松露卡邦尼意大利粉香濃的卡邦尼醬與黑松露完美融合,每一口都能品味到醬汁的濃郁和黑松露的香氣,令人陶醉其中。意大利粉煮得剛好彈牙,配上滿滿的醬汁,帶來口感的豐富層次

芝士焗青口

炸魚薯條

鵝肝多士

黑松露卡邦尼意大利粉
2023-11-11 157 views
旺角粉紅少女打卡cafe💕仲有幾款新甜品~—————首先講下最有驚喜嘅甜品牛乳草莓蛋糕!個名冇乜特別但原來係用原粒士多啤梨+兩款cream! 上面原味下面係奶蓋芝士鹹香味🤤 冇想像中咁甜,蛋糕佔整體唔夠一半,cream多過蛋糕🤣 另一款甜品係髒髒海鹽奶蓋可頌,上面係暖暖嘅可頌同海鹽奶蓋,切嘅時候覺得硬但食落軟硬度適中,底部係朱古力雪糕😙-講返主食,呢度嘅肉都比較濃同調味重,燒安格斯牛小排定食包三大塊連骨牛小排,不過每件嘅肥瘦不一,比較肥同油🤔 medium rare嘅美國安格斯肉眼都整得幾好味,本身都有黑椒調味,可以根據個人口味再點碟旁嘅鹽花~-前菜同小食試咗煙三文魚沙律、薯條同水牛城雞翼🤗 薯條係比較少見長+巨型粗薯條,份量都好多😂 黑松露醬值得試!-飲品試埋朱古力雪糕mocha,唔怕heavy可以試下~Mocha超濃,加埋放喺杯邊嘅朱古力雪糕同雪糕筒夠哂誇張,打卡一流!-價錢參考:燒安格斯牛小排定食 ( $158; 5點前$108)美國安格斯肉眼 ( $198 )香脆紐約薯條 ( $48 +$10黑松露醬 )煙三文魚田園沙律 ( $62 )水牛城雞翼 ( $62 )朱古力雪糕moc
旺角粉紅少女打卡cafe💕仲有幾款新甜品
—————
價錢參考:
燒安格斯牛小排定食 ( $158; 5點前$108)
美國安格斯肉眼 ( $198 )
香脆紐約薯條 ( $48 +$10黑松露醬 )
煙三文魚田園沙律 ( $62 )
水牛城雞翼 ( $62 )
朱古力雪糕mocha ( $48 )
牛乳草莓蛋糕 ( $68 )
髒髒海鹽奶蓋可頌 ( $58 )
P.S. 喺門口已經有粉紅牆打卡位,店內地面嗰層係粉紅style,而樓上係露營同型格風,想揀中意嘅位記得預先book位呀🥰
食物中規中矩又可以打卡,兩者兼備唔容易。Amico 1890 都係個唔錯嘅選擇甜品又好食🤤特別係著得復古少少會好襯個環境拍MV都唔錯😂𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 龍蝦汁蟹肉粉 108✨ Tiramisu Latte 48✨ 牛小扒定食 108✨ 曲奇OR0奶昔沙冰 25 跟餐✨ 芝士焗西蘭花 58✨ 草莓海鹽奶蓋可頌 68✨ 提拉米蘇牛角窩夫 68ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ Amico 1980📍 旺角洗衣街24號地
食物中規中矩又可以打卡,兩者兼備唔容易。
Amico 1890 都係個唔錯嘅選擇

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

Amico 1980

📍 旺角洗衣街24號地
2023-11-07 1932 views
突然發現洗衣街有間外面成間都係粉色的cafe,今次就同朋友嚟試下。入面裝修係簡約風,好多都係四人位,啱曬幾個朋友一齊嚟。而且店員服務態度好好,非常有耐性,值得一贊👍🏻✼••┈┈┈••食物••┈┈┈••✼ 🥐髒髒海鹽奶蓋可頌 $58🥐士多莓莓雪頂可頌 $68新出的甜品有驚喜(๑ºั╰╯ºั๑)✨️上檯係超ig-able呢~2款的奶蓋可頌都唔算太甜,切開入面鬆軟,入口淡淡的牛油香味,食完唔會好膩,平日少食甜品的我都自己一個人完食左一份(๑Ő௰Ő๑)🫶🏻個人比較鍾意海鹽奶蓋可頌喲!减肥都值得留quota吃₍ᐢ⑅•ᴗ•⑅ᐢ₎♡下次想同朋友下午茶時間再嚟吃甜品!☕️Tiramisu Latte☕️朱古力雪糕 x Mocha雖然叫做飲品但其實係飲品加甜品,兩個願望一次滿足,造型都好吸引,好睇好飲又好食😍🥗日本帶子刺身沙律  $58 #kurin沙律地圖🍱日式燒安格斯牛小排定食  $158 1set主菜+沙律+珍珠飯🍚有沙律就一定要試下,再加埋定食會包嘅沙律食咗勁多沙律(都係日式芝麻醬,减肥人士記得叫走醬啦)。牛小排唔會太韌,味道都幾好。另外珍珠飯有加肉鬆,米飯偏軟係珍珠米!🐟慢煮脆皮挪威三文魚配香草是拉差醬

✼••┈┈┈••食物••┈┈┈••✼
🥐髒髒海鹽奶蓋可頌 $58
🥐士多莓莓雪頂可頌 $68

士多莓莓雪頂可頌

新出的甜品有驚喜(๑ºั╰╯ºั๑)✨️
上檯係超ig-able呢~

tiramisu latte

主菜+沙律+珍珠飯🍚

🐟慢煮脆皮挪威三文魚配香草是拉差醬  $228 1set
三文魚

主菜+甜品+餐湯/咖啡/茶

三文魚勁大份,根本係二人份量,非常抵食,另外有小小沙律菜、車厘茄、炒香嘅菇同薯條,鹽🧂同茄汁🥫係另上可按喜好點喲~

士多莓莓雪頂可頌
tiramisu latte
朱古力雪糕Mocha
  • 朱古力雪糕mocha
2023-10-18 244 views
地方細細,食物種類多,飲品款式又多最要直得一題就係聽落個名普通好又簡單咁,就係薯條啦⋯⋯絕對唔係普通的薯條!而係真係識到薯仔的厚切薯條!之後就係主菜啦⋯⋯主菜建議大家唔好係咁多主,因為份量真係好多,食得太多意粉,就食唔到小食啦⋯⋯😂😂除咗薯條之外,仲有是大人同小朋友都喜歡的雞翼,雞翼肉質厚肉嫩滑絕對係必叫之選飲品方便,心多的人絕對幫到你🤭因為佢有一啲飲品係求其特飲😜不過就要睇吓你鍾唔鍾意飲啦!
地方細細,食物種類多,飲品款式又多
✨呢一間cafe唔講都唔知原來已經開業8年!佢不論係門面定內部裝修都係粉紅主題💗🥹好靚好cute!原本以為以為佢淨係好睇唔好食😂點知樣樣都好好食😋👍🏻👍🏻 我同朋友叫左個4人套餐 ($698),食到無停口💗真係unexpected ~~真心高質又可以影下相😆值得一讚嘅係佢嘅甜品同嘢飲都好出色🍓真係唔知可以講佢有咩唔好食😂😂✨1️⃣ 夏威夷薄餅🍕[🅁🄰🅃🄴 5/5]呢個薄餅有滿滿嘅cheese,菠蘿同辣肉腸😋超級滿足!除左好食真係唔知一2️⃣黑松露卡邦尼意大利粉🍝[🅁🄰🅃🄴 5/5]香噴噴嘅黑松露味醬汁真係勁開胃😋佢煙肉嘅份量都好適當,冇得彈😂3️⃣加拿大豬鞍扒🐷💗[🅁🄰🅃🄴 5/5]個豬鞅切嘅時候已經覺得佢整得好淋,食落口更加係啖啖肉🤤🤤點埋個蘋果蓉醬真係勁夾✨4️⃣美國安格斯肉眼🥩[🅁🄰🅃🄴 5/5]我地叫左5成熟嘅肉眼扒!煎得岩岩好,又軟又juicy 超級正!😋5️⃣松葉蟹蓋多士😋🦀[🅁🄰🅃🄴 4.5/5]呢個前菜認真特別🦀🫢💖啲蟹膏用蟹蓋裝住,用嚟搽多士,好濃郁嘅蟹膏味,加埋有少少牛油嘅多士超惹味😋不過係略嫌佢咸左少少🤏🏻6️⃣ 求其特飲🍓🫐&日本靜岡縣波多嘢亞姨🍋🍍呢兩杯特飲都好特別😆✨求其特飲係有士

1️⃣ 夏威夷薄餅🍕

2️⃣黑松露卡邦尼意大利粉🍝

3️⃣加拿大豬鞍扒🐷💗

4️⃣美國安格斯肉眼🥩

5️⃣松葉蟹蓋多士😋🦀
[🅁🄰🅃🄴 4.5/5]

6️⃣ 求其特飲🍓🫐&日本靜岡縣波多嘢亞姨🍋🍍
[Both 🅁🄰🅃🄴 5/5]
呢兩杯特飲都好特別😆✨求其特飲係有士多啤梨味,藍莓味檸檬同梳打嘅特飲🍓佢有好重嘅士多啤梨味,唔會超級甜,都幾特別💖 而另外一杯波多嘢亞姨就好有熱帶風情,係菠蘿味嘅😋但相對就甜少少🤏🏻

7️⃣ Tiramisu牛角窩夫🧇💖
[🅁🄰🅃🄴 4/5]
食到最後梗係試埋佢個甜品😋咸窩夫同甜嘅tiramisu估唔到又幾夾,呢個口味值得一試👍🏻👍🏻

✨有加一服務費
✨推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️️⭐️ (滿分五粒星,⭐️=一粒星🌟=半粒星)
2023-10-14
$300 (Lunch)
  • 美國安格斯肉眼
  • 加拿大豬鞍扒
  • 求其特飲
  • 乳酪雪糕
2023-10-17 138 views
Aus Prime Sirloin Steak with French Fries • Amico Cheese Burger with Bamboo Charcoal BunFell in love with their aesthetic pink colored restaurant. The food is homey and affordable.Steak is perfectly cooked with french fries on the side. The steak is juicy, not dry at all.The burger bun is unique. The combination of the mayo sauce and the beef patty is just harmonious.

2023-10-06
Type of Meal
Lunch
2023-08-29 556 views
同朋友慶祝生日揀咗呢間打卡餐廳,叫左水牛城雞翼 酸酸甜甜 幾好食😋主食就叫左 南瓜汁燉飯,主菜都正正常常反而 甜品就有少少出事🥹首先去order咗幾樣甜品都冇,只係剩返Tiramisu 揀。。上枱嘅時候幾欣賞佢畫咗公仔,幾surprise但係蛋糕嘅質感好硬🥲 係要用力拮落去果種而且蛋糕有啲甜 兩個人都食唔晒😅。

同朋友慶祝生日揀咗呢間打卡餐廳,
叫左水牛城雞翼 酸酸甜甜 幾好食😋
主食就叫左 南瓜汁燉飯,主菜都正正常常
反而 甜品就有少少出事🥹
首先去order咗幾樣甜品都冇,
只係剩返Tiramisu 揀。。
上枱嘅時候幾欣賞佢畫咗公仔,幾surprise
但係蛋糕嘅質感好硬🥲 係要用力拮落去果種
而且蛋糕有啲甜 兩個人都食唔晒😅

門口一整個是粉色的很顯眼🩷女生應該都會很愛拍照.用餐的時候店員非常nice還主動詢問要不要幫忙拍一張合照📸️Cp值高 胡麻醬&凱撒沙拉、松葉蟹蓋toast、牛排、羊排都不錯吃😋會想要再來第二次!.牛排店員建議5分熟 吃起來剛剛好檸檬茶不會很酸 偏甜.生日蛋糕有畫畫服務🎨畫得好好看😻還有體字很適合朋友聚會或是慶生晚餐時段很多客人 建議先訂位!.結帳才知道刷卡要+2%(很少遇到這種情況)給cash還是比較划算的💰.ᐟ.ᐟ
門口一整個是粉色的很顯眼🩷
女生應該都會很愛拍照
牛排店員建議5分熟 吃起來剛剛好
檸檬茶不會很酸 偏甜
生日蛋糕有畫畫服務🎨畫得好好看😻
還有體字
很適合朋友聚會或是慶生
晚餐時段很多客人 建議先訂位!
結帳才知道刷卡要+2%(很少遇到這種情況)
給cash還是比較划算的💰.ᐟ.ᐟ
salad
2023-08-27
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday