2018-08-20 103 views
好難得約埋中學同學一齊食飯, 之前有 朋友介紹話呢間餐廳 唔錯,所以我哋就揀咗呢度聚舊,由於我遲到嘅關係佢哋已經點落曬食物, 我一嚟到已經見到有沙律雞芝心pizza..果然夠重芝士,pizza餡夠多 配埋沙律醬 都幾好味, 烤牛肉拉麵 面底應該係辛辣麵好煙靭,配菜有 冬菇蛋 蘿蔔絲 娃娃菜,湯底濃郁 好入味, 清酒煮蜆湯 蜆殼 入面 全部都有 肉,而且冇 沙, 湯底清甜, 雜菜 烤餅 好似薄餅咁樣,呢個餸就冇乜特別不過不失, 整體成間餐廳質素都ok
2018-08-19 702 views
Angry Oppa restaurant & bar位於尖沙咀金巴利道73號地下舖港鐵尖沙咀站 B1 出口, 步行約7分鐘尖沙咀金巴利道有著韓國街之稱幾乎你想到的傳統韓國菜通通都有店裏約有三十個座位水泥牆和木地板都是工業風裝潢配上時尚的吊燈簡單得來還滿舒適的~菜式大致分為:韓式溶岩芝士比薩批韓式年糕比薩、韓式薯泥比薩批、韓式煎餅、傳統韓式湯和韓式傳統便當等魚糕輕口湯(魚糕湯底)$99這個魚糕湯又是超足料之作魚糕份量超多湯頭也因為青口變得非常鮮甜非常滿足吞拿魚金便當$129.9韓國其中一樣出名的就是金便當金色的扁扁的鐵便當然後上下左右不停搖把裡邊的菜色搖混合在一起變成「撈飯」就是金便當最大特色可惜試了幾次都沒有成功韓式醬牛肉韭菜煎餅 $158加了不少韮菜在內餅煎得頗薄身邊邊的位置很脆口感非常有嚼勁不油不膩、而且還帶點麻油香大概是我吃過最好吃的韓式煎餅了
Angry Oppa restaurant & bar
位於尖沙咀金巴利道73號地下舖
港鐵尖沙咀站 B1 出口, 步行約7分鐘
尖沙咀金巴利道有著韓國街之稱
幾乎你想到的傳統韓國菜通通都有

店裏約有三十個座位
水泥牆和木地板都是工業風裝潢
配上時尚的吊燈
簡單得來還滿舒適的~

菜式大致分為:韓式溶岩芝士比薩批
韓式年糕比薩、韓式薯泥比薩批、
韓式煎餅、傳統韓式湯和韓式傳統便當等

魚糕輕口湯(魚糕湯底)$99

加了不少韮菜在內
餅煎得頗薄身
邊邊的位置很脆
口感非常有嚼勁
不油不膩、而且還帶點麻油香
大概是我吃過最好吃的韓式煎餅了
  • 韓式醬牛肉韭菜煎餅
2018-08-15 108 views
尖沙咀有一條街成條街都係食韓國嘢,今日見到呢間門面好低調嘅 Angry Oppa 성난오빠,入去睇下見唔見到歐巴。海鮮薯仔薄餅($168)熱辣辣滿滿的芝士,包含着薯仔蓉同埋海鮮,當中估計有加入千島醬吧, 10分惹味,有點似焗薯,但材料很豐富。牛肉火鍋韓式清湯底加入牛肉同蔬菜,連埋個爐一齊上,熱辣辣。魚糕串韓式傳統食物,我哋放埋入火鍋度,熱辣辣軟林林。IU代言桃子氣酒食韓餐,點可以冇酒飲。我哋叫咗好啱女仔飲嘅酒,酒精成份只有3%,一啲都唔會燒喉嚨。侍應是女的,oppa就唔見啦,不過侍應識得講韓文,廣東話同英文,可以同佢用韓文傾兩嘴。其實佢哋仲有好多其他嘢食,下次試埋呢個便當先,侍應有介紹過可以加個蓋不停咁搖啲飯然後食,相等於韓國嘅拌飯。好似好好味咁。

海鮮薯仔薄餅($168)

牛肉火鍋
韓式清湯底加入牛肉同蔬菜,連埋個爐一齊上,熱辣辣。

魚糕串
韓式傳統食物,我哋放埋入火鍋度,熱辣辣軟林林。

IU代言桃子氣酒

• 韓式海鮮薯泥比薩批
2018-08-15 80 views
生氣既oppa,個名改得好搞笑呢日係尖沙咀shopping之後就去到韓國食店街。見到呢間價錢, 食物同裝修就唔錯, 就即刻坐定定搵食。冇左oppa但有韓妹侍應。 韓妹識英文, 韓文, 廣東話同普通話 先黎個牛肉金飯盒: $130 有牛肉, 泡菜, 翠玉瓜。 最傳統既做法就係shake shake shake之後食。 味道配合得天衣無縫。 值得一試再黎個泡菜芝士拉麵($85) 食住呢個拉麵自然諗既韓劇既oppa.哈哈。 因為韓式味超濃厚。 又夠辣又惹味。 真係冇揀錯仲試左個pancake combo.($238)。有韮菜, 泡菜, 仲有蝦, 韓式午餐肉等。 梗有一種岩你食。 而我最鍾意食泡菜煎餅同蝦。 我地都覺得呢間餐廳好值得一試, 下次去尖沙咀行街都會黎試其他便當同食物。
生氣既oppa,個名改得好搞笑
呢日係尖沙咀shopping之後就去到韓國食店街。
見到呢間價錢, 食物同裝修就唔錯, 就即刻坐定定搵食。

2018-08-13
Dinner
朋友生日...佢上網搜尋就揀左呢間「Angry Oppa Restaurant & Bar」名字有趣,是食韓式食物,總會跟一些可能油煙的味道或熱鬧的環境拉上關係,若然置身西餐通風的環境中享用韓式食物,又是怎樣的風味呢?位於尖沙咀金巴利道,以首間始祖韓國煎餅料理專門店做主打的「Angry Oppa Restaurant & Bar」,就將一些另類格調融入傳統韓國煎餅中。呢位黎自釜山既大廚點可以將韓式食物整到咁唔簡單!創新口味又多多呢?我們到達等了一會便可以入座!鋪頭大概坐到10多枱人,雖然面積小小但有一種好韓式小屋的感覺。入面燈光好光猛,餐廳裝修都係走簡約風...配上白框的木桌、木椅...水泥牆上掛著懷舊的牆畫及電視機...成餐飯我地都聽電視機播住既韓國組合拍既MV歌曲,成間鋪簡直充滿著韓氣啊。枱上擺著金色的餐具...好有韓式感覺,加上整個環境配襯,氣氛非常輕鬆。看看餐牌,我們兩個女生食量一點也不大,心知點兩至三樣就會停了!除了招牌溶岩比薩和薯泥比薩外都仲有火鍋、便當、烏冬、湯鍋等等...我地都心大心細架!!!但都有Order到三款食物!Order後...先來一壺麥茶,味道有點像玄米味,

我們到達等了一會便可以入座!

水泥牆上掛著懷舊的牆畫及電視機...

但都有Order到三款食物!

Order後...先來一壺麥茶,味道有點像玄米味,清清淡淡挺喜歡的。

最先到是
魚糕青口湯鍋-魚糕湯底
韓國街頭最興就係食魚糕,所以今次都唔會錯過咁出名既食物
呢個鍋仲可以加錢配各種既配料,今次加左$25叫左牛肉片同埋豬肉片,仲加左$15叫左雜菌。
魚糕青口湯鍋-魚糕湯底

鍋好快就滾起黎,入面既材料非常豐富,放左好多菜同埋菇,當然唔少得仲有大大串既魚糕!
成個鍋既材料都好好食,新鮮得黎魚糕好爽口又入味。
最讚既係牛肉同豬肉,有啲醃料係而層,更能帶出左牛肉同豬肉既鮮味!呢個鍋都足夠飽滿了一半!

好似個魚糕青口湯鍋係前菜咁,
主食
泡菜五花肉烏冬都到啦!!!
作為兩位偽韓小女孩!泡菜五花肉烏冬就絕對能解我思鄉的愁緒。
泡菜!五花肉!烏冬!一碗就可以滿足我三個願望。
泡菜五花肉烏冬

泡菜香爽又不會太辣,每一片都很開胃滋味,我一不經意很快就把泡菜都吃光了。
至於五花肉方面,配合香濃湯底和烏冬,配搭恰到好處
呢到韓國食物嘅份量都真係幾多,所以下次再嚟,都一定會叫多啲朋友,如果唔係真係試唔到更加多款式喔!

壓軸出場...
韓式醬牛肉薯泥比薩批...期待而久...
呢個不能錯過!!!
因為呢樣係我覺得今晚最好食既野!香噴噴咁上枱!

首先我要表達一下佢既芝士係超級多,厚厚的一層鋪左係個面到,夾雜住牛肉,薯泥同西蘭花。
韓式醬牛肉薯泥比薩批

佢上黎係絕對會拉到長長既絲!令人興奮,當入口時熱辣辣,充滿濃郁的芝士味道與薯泥配合得無懈可擊,薯泥綿綿幼滑,好易入口,而且韓式醬入口creamy配上本身淡味既西蘭花更有韓國特色!記得襯熱食!
呢個比薩批不愧為今晚我重點推介的一款。沒有失望,煙煙韌韌,好鬼過癮。

分量都足夠兩到三人食用,因為始終薯泥都會有一定的飽肚感呢!

總括來說我這個朋友所有的周末都在韓國餐廳出沒。所以金巴利道對她來說一點也不陌生,尋找特色韓食。不得不承認,她實在太瘋狂了!
但對於呢間「Angry Oppa Restaurant & Bar」佢評價比我更高...
首先呢度由佐敦站D出口行去只需五分鐘,非常方便,店員可愛有禮又有笑容,食物味道滋味惹味集於一身。

環境雖然逼點點,但就是這個點令到呢間小店成日會有人去排隊從而有人龍,因為大家應該就係想去感受呢度既「Korean home feel」!吧!有機會都會再想食多一次唔同嘅款式呢。
韓式醬牛肉薯泥比薩批
2018-08-06 155 views
本身幾鍾意食韓國嘢,所以又嚟到尖沙咀韓國街搵嘢食。經過好多間韓食店都唔知食邊間好,最後揀咗間餐牌睇落幾吸引,又唔多人嘅韓國餐廳試一試。六點鐘入座,可能時間比較早,餐廳入面唔多人。環境幾舒適,我哋兩個人坐咗四人枱,位置都好闊落!牆上有幾部電視播緊k-pop,邊聽歌邊食飯,爽YY,係韓迷既我梗係鍾意啦餐牌都幾多嘢食,價錢相宜.....有湯鍋,便當,Pizza, 煎餅,拉麵,湯,小食等等海鮮湯鍋 餐牌話就話係一人湯鍋,但事實個喎都幾大下,兩個人食一定冇問題。嗌咗海鮮湯鍋,但係又想食埋其他嘢喎,所以加咗魚糕片同埋五花肉湯底係鮮蜆湯黎,好鮮甜呀!!入面有幾種海鮮,有蝦啦,魷魚,青口同蜆...另外仲有啲蔬菜同韓式年糕,好豐富呀五花肉片一上枱就覺得好吸引,每塊薄片嘅脂肪同肉比例好均勻,放落個鍋道整熟之後好爽口,口感唔錯!!迷你大醬五花肉溶岩比薩兩個pizza好cute!細細個一人一個啱啱好,唔會太膩 一啖咬落去就係熱辣辣既流漿芝士...滿口芝士好滿足呢面既五花肉焗到好脆,又係另一番風味韓式炒牛肉牛肉用上肥牛嚟炒,好甘香,肉質一啲都唔靭。醬汁配上椰菜絲同紅蘿蔔絲一齊煮,味道非常夾 !!韓式煎餃子 一碟

餐牌都幾多嘢食,價錢相宜.....
有湯鍋,便當,Pizza, 煎餅,拉麵,湯,小食等等

豬肉片

迷你大醬五花肉溶岩比薩
兩個pizza好cute!細細個一人一個啱啱好,唔會太膩

一啖咬落去就係熱辣辣既流漿芝士...滿口芝士好滿足呢
面既五花肉焗到好脆,又係另一番風味

韓式煎餃子
一碟四隻,外皮脆卜卜!!加埋秘製醬汁一齊食,口感豐富

韓式煎餃子

嘢飲方便全部都係韓國出品架,都幾多選擇...有果汁啦,汽水啦,當然仲有燒酒米酒,岩晒同朋友一齊黎飲番杯

呢間餐廳絕對值得推介,食物質素認真唔錯喔!想食韓國菜嘅朋友可以嚟試下
$240 (Dinner)
豬肉片
2018-08-06 92 views
Have you ever, ever, had tried a lot of cheese pizza in hk???? I was so surprised when I got this cheese pizza!There are three kinds of cheese pizza1, pork belly pizza with strong flavor, might take you to hometown.2, chicken pizza with sweet and salad sauce flavored pizza. I chose this one coz i like chicken and wondered how the chicken would go with a lot of cheese. Result? So good....3, Spicy shrimp pizza with spicy sauce. If you dare to try, try it, no one will stop you.The atmosphere of the

The atmosphere of the restaurant was giving me as it want me to stay long.

The service with staffs were kind and lovely.
Dont hesitate dig in the cheese with your own flavor.
2018-08-05 115 views
今日路經金巴利道, 又是琳瑯滿目的韓國餐廳, 看看小妹今日要寵幸那一個OPPA先, 哈哈。來到一間叫Angry Oppa, 個名咁搞笑, 就一於入去睇下啦。時間尚早, 暫未有很多食客。店家裝潢自然風, 不斷播著店家招牌菜, 於等食期間令人心癢癢的。韓式海鮮薯泥比薩批 $168不消一會, 佈滿芝士熱辣辣的薯泥Pizza隨即上檯, 看見仍在沸騰的芝士批邊, 令芝士迷非常激動。看那超長的拉絲混千島醬拌薯泥品嚐, 實天作之合呢。韓式魚糕烏冬 $85大大隻新鮮雞旦置於烏冬的正中央, 使人有想即時弄穿的衝動。烏冬除左大量魚糕外, 更有年糕, 感覺有點像部隊年糕鍋。韓式鮮蜆湯 $138蜆湯鮮甜味美, 加上大量蔬菜, 一解濃味的韓國菜, 令人吃得非常舒服。

韓式海鮮薯泥比薩批 $168

韓式魚糕烏冬 $85

韓式鮮蜆湯 $138

2018-08-04 96 views
尖沙咀韓國街多韓食就係人都知但小弟其實係未去過今次就試下會唔會食到angry先==============================牛肉湯鍋幾吸引!牛肉幾靚唔會韌份量都幾足湯底係牛骨湯,鮮味十足d菇同菜又吸收晒d鮮味,正韓式炒牛肉極力推薦!牛肉本身就靚,加上炒得好香同埋調味一流,有少少甜甜地好開胃令人好想配一碗白飯,我諗兩碗都可能撈得晒除左食到最後發現個底好多油之外,呢道菜簡直完散泡菜炒五花肉層層分明,比例適中既五花肉加上酸酸辣辣既泡菜食得多都唔會覺得膩泡菜炒飯金便當一上台我已經比呢個咁得意既外形深深吸引左泡菜味都幾香,但如果再辣d會更好配料眾多但個人最後選擇左撈埋黎食,又別有一番風味不過不失之選食咁多野都只係$489每人都係$245又唔算好貴喎
尖沙咀韓國街多韓食就係人都知
但小弟其實係未去過
今次就試下會唔會食到angry先

牛肉湯鍋
幾吸引!

牛肉幾靚唔會韌
份量都幾足
湯底係牛骨湯,鮮味十足
d菇同菜又吸收晒d鮮味,正
極力推薦!

牛肉本身就靚,加上炒得好香
同埋調味一流,有少少甜甜地好開胃
令人好想配一碗白飯,我諗兩碗都可能撈得晒
除左食到最後發現個底好多油之外,呢道菜簡直完散
泡菜炒五花肉
層層分明,比例適中既五花肉
加上酸酸辣辣既泡菜
食得多都唔會覺得膩

泡菜炒飯金便當
一上台我已經比呢個咁得意既外形深深吸引左
泡菜味都幾香,但如果再辣d會更好

配料眾多
但個人最後選擇左撈埋黎食,又別有一番風味
不過不失之選
食咁多野都只係$489
每人都係$245
又唔算好貴喎
2018-08-02
$245 (Dinner)
  • 韓式炒牛肉
2018-08-01 74 views
尖沙咀向來多韓國餐廳,上網search到呢間餐廳名很攪笑”Angry……….” 就同朋友仔去試下,第一次大家一致性都說好味,下次一定再去到訪!!本人覺得蒸餃子比我預期很好味,Pizza好好味,裡面d cheese真係正到不得了,想食多d但驚飽食唔到其他,就留下次食其他啦……….

,想食多d但驚飽食唔到其他,就留下次食其他啦
……….
2018-07-30
  • 大醬五花肉熔岩Pizza
  • 泡菜煎餅
2018-07-30 95 views
呢日嚟到金巴利道見到有間 Angry Oppa 好似唔錯,就走左入去食嘢。餐廳以水泥牆身配以簡單清新的装飾,感覺簡潔舒服。我哋點左:大醬五花肉熔岩比薩 ($198) - 熱辣辣焗起,上枱嗰陣已經喺切開的pizza中間流左D moseralla cheese 出嚟,夠晒吸引,D cheese可以拉到好長,用嚟打卡呃 like啱晒。moseralla cheese 嘅味道同個番茄sauce 好夾,上面嘅黑橄欖更是錦上添花,加上煎到香脆的五花肉,好食,絕對值得一試👍泡菜芝士拉麵 ($85) - 材料有kimchi、moserealla cheese、魚糕、韓國年糕、紫菜、蛋……用料豐富,拉麵彈牙,配上鮮味得嚟帶kimchi味同少少辣的湯底,好食😋韓式牛肉拉麵 ($85) - 韓式牛肉有牛味得嚟唔會騷,加上魚糕、韓國年糕、紫菜、蛋……等等材料,湯底鮮中帶甜,配上彈牙拉麵,的確好味!韓式煎大餃子 ($58) - 食落好香韮菜味,餃子皮煎得香脆,不俗!韓國柚子蜜 ($27) - 酸酸甜甜又夠冰凍,消暑佳品!😆

餐廳以水泥牆身配以簡單清新的装飾,感覺簡潔舒服。

我哋點左:

韓國柚子蜜 ($27) - 酸酸甜甜又夠冰凍,消暑佳品!😆

2018-07-29 62 views
今日同BABY 係尖東行街行到婚紗街嗰邊想搵啲好嘢食,行到金巴利街入面,發現咗呢間幾特別嘅餐廳入到門口有個韓籍嘅靚女姐姐皮膚白白用好流利嘅英文同我哋介紹餐牌餐廳入面播住當紅韓文歌,被吸引入去咗喇,餐廳入面就比較精細望住個餐牌好多都好吸引最後我哋兩個人就嗌咗三樣嘢食加兩杯飲品Hite 啤酒就岩一般 鍾意飲啤酒人啦旁邊個支水蜜桃氣酒呢,就啱女仔酒精濃度就得3%,甜甜地好易入口首先韓式蜆肉湯, 蜆肉好多雖然看係有啲辣,但係同時突出蜆線嘅鮮味大虾pizza,拉絲芝士视觉桭憾若果pizza hut 芝心批你已經满足了甘我只可以說 少年你太年轻了依個pizza 攞滿分, 採用傳統韓式辣酱配合新式pizza造法,使pizza 既味道升向更高層次韓式五花楠份量啱啱好,呢個採用咗傳統嘅韓國配料,微辣嘅感覺令人食完之後唔會不停想飲水,五花腩都係瘦肉嘅,啱曬女仔唔想食肥膏嘅要求啦呢間韓國餐廳嘅食物辣度算係輕手,迎合香港人口味,我哋入到去餐廳其實周圍都係香港嘅女仔。若果一班女仔想食韓國嘢我覺得呢度係唔錯㗎
今日同BABY 係尖東行街
行到婚紗街嗰邊想搵啲好嘢食,

行到金巴利街入面,發現咗呢間幾特別嘅餐廳
入到門口有個韓籍嘅靚女姐姐

皮膚白白用好流利嘅英文同我哋介紹餐牌

餐廳入面播住當紅韓文歌,
被吸引入去咗喇,
餐廳入面就比較精細

望住個餐牌好多都好吸引
最後我哋兩個人就嗌咗三樣嘢食加兩杯飲品

Hite 啤酒就岩一般 鍾意飲啤酒人啦
旁邊個支水蜜桃氣酒呢,
就啱女仔酒精濃度就得3%,
甜甜地好易入口

首先韓式蜆肉湯, 蜆肉好多

雖然看係有啲辣,但係同時突出蜆線嘅鮮味

韓式蜆肉湯

大虾pizza,

拉絲芝士视觉桭憾

若果pizza hut 芝心批你已經满足了

甘我只可以說 少年你太年轻了

依個pizza 攞滿分, 採用傳統韓式辣酱
配合新式pizza造法,使pizza 既味道升向更高層次

韓式五花楠份量啱啱好,

韓式炒五花腩

呢個採用咗傳統嘅韓國配料,
微辣嘅感覺令人食完之後唔會不停想飲水,
五花腩都係瘦肉嘅,
啱曬女仔唔想食肥膏嘅要求啦

呢間韓國餐廳嘅食物辣度算係輕手,
迎合香港人口味,我哋入到去餐廳其實周圍都係香港嘅女仔。
若果一班女仔想食韓國嘢

我覺得呢度係唔錯㗎

2018-07-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
韓式蜆肉湯
韓式炒五花腩
2018-07-26 89 views
尖沙咀金巴利道出咗名係食韓國菜嘅好地方,要選擇一間亦都好困難,行下行下去試一間名叫angry oppa Restaurant。韓式蒸餃子:皮夠薄,餡非常之多,一碟有三隻,新鮮豬肉打成,豬肉非常嫩滑,點埋秘製豉油,特別好味。芝士韓式年糕pizza:未食過咁濃,咁香又多嘅芝士, 因為即場製作,特別香滑, 下邊一層有辣味年糕,呢個配搭都係第一次嘗試,但係口感唔錯。泡菜炒飯便當:好濃厚嘅泡菜味配上好乾身嘅炒飯,一啲都唔會太漏,試得出廚師嘅公價。如果大家想食e間,最好預先book位,因為都比較多人,同時間有啲餐係要自己製作,好適合拍拖人士。

韓式蒸餃子:

芝士韓式年糕pizza:

泡菜炒飯便當:

2018-07-25
$200 (Dinner)
金巴利道食肆很多,上網搜尋,發覺這間韓國🇰🇷餐廳的食評勁多,而且食物都好特別,所以決定試一試。由佐敦站D出口沿路行去,三數分鐘,非常方便。餐廳的裝修簡約,水泥的牆身配上懷舊的牆畫、線條設計的工業燈,再配上白框的木桌、木椅,感覺有韓式文青的品味。因為我朋友不吃芝士,所以我吃不到這裡好出名的比薩(因為一個人吃不完),唯有叫個迷你版比薩,滿足一下自己吧!迷你蒜香雞肉熔岩比薩,兩個小比薩用一個黑色小Pan裝住,更加特顯小比薩的精緻賣相,焦黃色的外皮焗到恰到好處,新鮮熱騰騰的,令人垂涎欲滴,急不及待咬一口,雞肉混合香濃軟軟的半融化芝士,令你口感非常滿足,真是滋味無窮呀! 讚!韓式鮮蜆湯用一個黑色的小鍋盛載,湯上面浮著韭菜段、紅蘿蔔絲、洋蔥絲和蜆肉。蜆肉好多,好乾淨冇乜沙粒,蜆肉雖然不算大隻,但是吃起來很鮮味, 分量十足。鮮蜆湯喝起來好鮮味帶少少微辣,非常惹味,令你根本停不下來,隻隻蜆肉都帶著鮮美,連湯一起食用,真是享受、真美味,一喝難忘。難怪我朋友話韓國的湯好出名,一定要試,果然名不虛傳。來到韓國餐廳又點會少得吃拉麵,我們叫了一個韓式牛肉拉麵,餐廳用一個小鍋盛著上桌,拉麵裡有牛肉、紫菜、年糕、生
由佐敦站D出口沿路行去,三數分鐘,非常方便。

迷你蒜香雞肉熔岩pizza

韓式牛肉拉麵

來到韓國餐廳又點會少得吃拉麵,我們叫了一個韓式牛肉拉麵,餐廳用一個小鍋盛著上桌,拉麵裡有牛肉、紫菜、年糕、生雞蛋、泡菜、魚糕等,顏色、樣子已經好吸引。牛肉量也不少,嫩滑不肥。
韓式牛肉拉麵

拉麵麵質煙韌,湯底非常好味,還帶有少許辣,但又不會太鹹,更加能襯托出拉麵的美味,拌着牛肉等材料吃,真是好味得難以形容,這個令我們吃上癮。
雞肉金便當

我朋友喜歡吃雞肉金便當,但很好笑,他不吃蛋,所以要求不要蛋絲,所以影響到雞肉便當的賣相,但他說韓國飯都做得不錯。他說便當用金色飯盒裝住,是方便可以搖勻來吃,好有家的感覺,他說這是韓國溫暖的飯盒啊!

當晚,我們非常滿意所有的食物,再加上服務員是一位高佻美麗、甜美溫柔的韓國小姐,所以整體上再加分,哈哈!真是令人回味及愉快的一晚!下次一定再來。

迷你蒜香雞肉熔岩pizza
雞肉金便當
2018-07-24 69 views
本身見到咁多正評以為好正成二百蚊個pizza 唔算大係好多芝士但得一種,食多幾啖味道單一叫左韓醬蝦個款,得個4 隻細蝦同丁屎幾粒西蘭花,伴料勁少。重點係個面都少脆,但內面面包係未熟晒,仲濕同有種未熟個隻面包咪。另一個飯就正正常常,冇咩特別。所以只係叫左兩樣野就每人二百蚊,如果佢唔係賣到咁貴都由佢,但e 個價錢我expect 好d🙄🙄慳番d 錢食第d pizza算另外個飯都正常,冇咩好食唔好食,合格。食過一次夠了,angry oppa 食完有點angry.
本身見到咁多正評以為好正
成二百蚊個pizza 唔算大
係好多芝士但得一種,食多幾啖味道單一
叫左韓醬蝦個款,得個4 隻細蝦同丁屎幾粒西蘭花,伴料勁少。
另一個飯就正正常常,冇咩特別。
另外個飯都正常,冇咩好食唔好食,合格。

食過一次夠了,angry oppa 食完有點angry.
韓式蝦pizza  同炒飯