跟好友飯緊,她是典型的韓迷,oppa fans 😁😁,所以不難理解她會選擇 angry oppa 😊😊angry oppa 店內陳設間潔,沒有太多花巧佈置,大電視輪迴式推介重點菜式及不時播放韓歌,音樂是無間的,不懂韓文也沒大影響。牛肉湯窩(牛骨湯底)($99) 牛骨湯底做牛肉鍋,穩陣配搭。牛肉紅白分明,顏色鮮艷跟翠玉瓜的翠綠,相影成趣。什菌一扎的墊底,夠完美吧~韓式海鮮薯泥比薩批($168) 最初估計是薯蓉饀料的披薩,上枱才知道是披薩樣子的薯蓉……so funny 😍😍 夾雜了海鮮、芝士的薯蓉,味道還尚可。幾棵西蘭花除造就顏色效果外,也緩和了大量薯蓉及芝士的膩口感,聰明選材。韓式煎餃子($58) 跟熟悉的煎餃差不多,只是餃皮較薄身,菜肉均稱,還有像粗粉絲的饀料,味道也不錯。韓式牛肉拉麵($85)貫切韓國風格,材料都是碎切小粒,再砌回全貌。份量相當可觀,極飽肚。韓國檸檬梳打 $27,普通超市很少見,當然要點一個。跟果汁汽水分別不大 😎

牛肉湯窩(牛骨湯底)($99)

韓式海鮮薯泥比薩批($168)

韓式煎餃子($58)

2018-10-28 89 views
聽人推介去咗尖沙咀嘅Angry Oppa食晚餐。一行五個人嗌左兩個單人火鍋、DIY三色韓國煎餅、泡菜煎餅、大醬五花肉熔岩比薩。我叫左罐印有米湯嘅甜飲,好似飲緊有蝦米味嘅糖水😨朋友嗌左桃味酒,好似果汁咁,超好飲,女仔要小心啲因為易入口容易飲醉!個三色煎餅幾好玩。自己睇住火候落油,然後再落煎餅漿同材料,中意食咩就落啲咩,每個人嘅口味都可以就到👍🏻好彩我地個朋友識煮嘢食,個製成品睇得又食得,外脆內軟,正!兩個火鍋就比較平凡,一個係肥牛鍋另一個係魚串鍋。泡菜煎餅味道幾濃郁,會令人食完一塊再想食第二塊。最後係焦點菜式:熔岩比薩!!最抵讚嘅係一拉塊pizza,芝士就漏晒出嚟😍令到芝士紅嘅我流晒口水!雖然只有好細幾片嘅豬腩肉,但啲材料嘅味道同拉絲芝士同埋軟熟芳香嘅pizza皮好夾👏🏻👏🏻食到我想拍手我推薦里間餐廳比鍾意食芝士或者想大顯廚藝嘅你!

我推薦里間餐廳比鍾意食芝士或者想大顯廚藝嘅你!
2018-10-06
  • 熔岩比薩
2018-10-22 102 views
餐廳設計簡約,帶點韓風。店鋪不算太大,但位置坐落舒適的😃今日分別叫咗:Freestyle Pancake 🥞 ~哈哈,好食又好玩!為食飯嘅時候增添樂趣💓只係$138有齊泡菜,海鮮,牛肉,蝦等配料!每次大約可做9-12件!講真好抵食,味道仲唔錯添!!🤩韓式蒸餃子🥟$48~餃子大大粒好有口感,側邊仲有個帶有麻香嘅醬汁!泡菜芝士拉麵🍜$85~嘻,配料好豐富,有年糕,泡菜,芝士,紫菜,雞蛋等等⋯海鮮湯鍋(鮮蜆湯底)🥘$99~超級足料!!😍😍有好多海鮮配埋蔬菜,湯底好清甜 ~讚👍🏻另外,叫咗2杯飲品:甜米水$25 & 橙汁$25 (裡面有果肉😎😎)叫到成枱都係,埋單不過 $462 Only🤤最後埋單嘅時候,OPPA仲送咗兩粒糖比我哋食啊!☺️
餐廳設計簡約,帶點韓風。店鋪不算太大,但位置坐落舒適的😃

今日分別叫咗:

2018-10-21
$231 (Tea)
香港雖為彈丸之地,横街小巷街卻數之不盡,名字亦不容易記住。在尖沙咀金巴利道一帶聚集了很多相當正宗的韓國菜系餐廳,被崇稱為韓國街。口味貼近年輕人的(Angry Oppa),菜色大玩gimmick之餘,韓國料理中的核心元素仍然深厚。韓式海鮮鍋,使用傳統韓國銅色鍋,倍添情感。蝦肉色美爽甜韓式牛肉拉麵,配料十分豐富,有牛肉、雞蛋、紫菜、蘿蔔、韓式魚糕等。起動筷子前先把生雞蛋放湯中拌勻,跟茶餐廳名物窩蛋牛肉飯食法的道理一樣,使其入口更滑溜,滲蛋香。拉麵煙韌度足夠,兼且非常彈牙,吸收濃郁湯底的精華,十分惹味。芝士瀑布pizza迷你溶岩比薩,迷你size的韓式pizza方便易吃一口過,即叫即製,餅底鬆化,充滿小麥香。加上大隻爽鮮蝦肉,口感非常豐富。韓國果汁汽水,果汁比例高,而且有粒粒果肉,但太甜,輕嚐便可。

韓式海鮮鍋,使用傳統韓國銅色鍋,倍添情感。

蝦肉色美爽甜

芝士瀑布pizza

1K
2018-10-20 110 views
一班女仔食飯, 韓國菜總會是我們的首選! .全店得一位侍應, 禮貌的不過佢自己其實都應接不暇, 所以就唔預計有咩好服務喇! 泡菜豆腐鍋 $128😳 份量少得離譜, 仲要呢個價錢...4薄片豆腐, 少少泡菜, 湯....飲完就想問自己: 我究竟食左 d 咩呢? 食陣風吧😒 唔係特別好飲, 唔難飲吧了! 泡菜味唔假, 有味過飲清水! 泡菜豬腩肉😳 份量少得離譜, 肉得5片 😳 成碟都係泡菜, 食完就想問自己: 我究竟食左 d 咩呢? 泡菜炒泡菜? .卡邦拿年糕比薩批 🍕超拉絲芝士! 由比薩批包裹住年糕, 煙肉, 芝士, 白汁! 味道調較得好, 唔會太咸, 年糕軟硬適中! 比薩批似麵包, 軟熟! 葱煎餅大量葱, 好香! 不過睇樣就知唔脆, 是軟軟的那種煎餅! 我哋想加餸 (因為太細碟, 我哋5個女仔根本未飽), 但係唯一的侍應話唔比加, 因為佢答應左門外等位嘅比枱佢....哦! 即走!
一班女仔食飯, 韓國菜總會是我們的首選! .

泡菜豆腐鍋 $128

泡菜豬腩肉

卡邦拿年糕比薩批 🍕

葱煎餅
大量葱, 好香! 不過睇樣就知唔脆, 是軟軟的那種煎餅!

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2018-10-20 2205 views
放工同好友興起想食韓國嘢先黎一個魚糕青口鍋,料好多,又唔貴,魚糕彈牙,個底又有菜同其他蔬菜,青口煮起好有鮮味,最後啲湯又濃又好味佢會俾你拌好嘅pancake 汁,話一兜大概可以煮 10-12 塊~ 哩度有個free style pancake 真係 “好好玩” 有蝦,蔥,韭菜,章魚,泡菜,牛肉俾你整煎餅,可以落咩就落咩。配菜可以落多落少,可以按5同人口味,真係幾好。可以按照自己喜好整薄整厚都得嗌左哩個韓式飯盒,記住唔好好整齊咁樣食呀,一定要閂埋個蓋喺廳搖到佢啲餸一齊的唔好睇佢個樣咁樣,撈埋晒真係好味,泡菜味夠濃,餐肉係韓式嘅,好特別芝士雞肉pizza 係好軟熟嘅厚批睇見佢熱辣辣上碟,未食都流晒口水拎起啲芝士真係好多,好豐富,亦都唔會太膩三個食左$700幾,食到飽一飽,正呀
放工同好友興起想食韓國嘢

魚糕青口湯鍋

Free  Style  Pancake

Free  Style  Pancake
Free  style  pancake

配菜可以落多落少,可以按5同人口味,真係幾好。

可以按照自己喜好整薄整厚都得

蒜肉雞肉熔岩pizza

芝士雞肉pizza 係好軟熟嘅厚批
睇見佢熱辣辣上碟,未食都流晒口水

蒜肉雞肉熔岩pizza
拎起啲芝士真係好多,好豐富,亦都唔會太膩

三個食左$700幾,食到飽一飽,正呀

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$230 (Dinner)
魚糕青口湯鍋
2018-10-19 53 views
約左幾位三五知己老友食晚飯,年紀越大身邊既好友都好事近,替佢開心。講返餐廳,老闆係韓國人,牆上掛上中文字既電影名。free style pancake ($188),牛肉、大蝦、泡菜、菇、蔥,可以按自己喜好將配料放入煎爐,再倒pancake漿,同朋友自制得好開心,幾過癮。魚糕青口湯鍋($99),好大盤好足料,將食物浸落個湯底,真係好似係韓國食到既一樣,好暖胃。迷你五花肉熔岩批($90),形狀不是扁身,是高身好似蛋糕形,批入面有芝心,食落好軟好香芝士味,而且用五花肉做批又幾特別,不過又幾好食。韓式煎大餃子($58),有4隻,隻隻都煎得好靚而且好飽滿,我地揀左唔辣既味道,煎得好香脆。
講返餐廳,老闆係韓國人,牆上掛上中文字既電影名。

2018-10-18 103 views
金巴利道好多韓國嘢😝通常都係同朋友嚟揾食,今次拉男朋友一齊揾oppa😎#蒜香雞肉熔岩比薩 ($198)😋好味指數:(7/10)有好多唔同嘅餡料選擇,我地就揀咗雞肉😙呢個pizza嘅特色就係有好多芝士!!可以拉到好長🤟🏻批邊脆得嚟入面帶點鬆軟~上面有好多雞肉,不過蒜味就欠奉🤔#海鮮湯鍋 ($99)😋好味指數:(7.5/10)係一個鮮蜆湯底🤤清清地又幾鮮甜😍入面有蔬菜、蜆、青口、八爪魚仔同蝦仔😚材料豐富😆👍🏻#韓式煎蛋餃子 ($58)😋好味指數:(7/10)原本係2隻大餃子,不過變咗做4隻普通餃子☹個樣同中式餃子幾唔同😚煎得都幾香,入面菜嘅份量比肉多🤔.⭐溫馨小提示📌Pizza最好多啲人share,因為都幾濟🤣

#蒜香雞肉熔岩比薩 ($198)
😋好味指數:(7/10)
有好多唔同嘅餡料選擇,我地就揀咗雞肉😙
呢個pizza嘅特色就係有好多芝士!!可以拉到好長🤟🏻
批邊脆得嚟入面帶點鬆軟~上面有好多雞肉,不過蒜味就欠奉🤔

#海鮮湯鍋 ($99)
😋好味指數:(7.5/10)
係一個鮮蜆湯底🤤清清地又幾鮮甜😍
入面有蔬菜、蜆、青口、八爪魚仔同蝦仔😚材料豐富😆👍🏻

#韓式煎蛋餃子 ($58)
😋好味指數:(7/10)
原本係2隻大餃子,不過變咗做4隻普通餃子☹
個樣同中式餃子幾唔同😚
煎得都幾香,入面菜嘅份量比肉多🤔
⭐溫馨小提示
📌Pizza最好多啲人share,因為都幾濟🤣
2018-10-14 62 views
收工嚟到有"韓國街"之稱嘅金巴利街, 食正宗韓式煎餅。什錦煎餅$198煎餅煎得夠乾身, 香脆而不油膩, 而且份量十足, 冇返三四個人都食唔曬, 其中泡菜煎餅酸酸辣辣又香口, 令人一塊接著一塊完全停唔到口。韓式海鮮薯泥比薩批 $168香噴噴嘅薯泥, 令人食指大動, 以鐵盤上保持溫度, 上層芝士香濃拉絲, 下層薯泥細緻綿密, 加上鮮味海鮮, 十分滋味。卡邦尼炒年糕$98卡邦尼醬伴意粉固然係絕配, 用嚟炒年糕又係另一種風味, 濃厚creamy嘅醬汁, 均勻地黏附著柔軟而彈牙嘅韓式年糕, 加上鹹香煙肉, 味道一拍即合。牛肉湯鍋 $99牛肉湯鍋用上牛骨湯底, 雖然話係一人份量但鍋中除咗主角牛肉以外仲有冬菇、白菜、紅蘿蔔、雜菌等多款蔬菜, 配料豐富, 絕對夠兩個女仔食。
收工嚟到有"韓國街"之稱嘅金巴利街, 食正宗韓式煎餅。

卡邦尼炒年糕 $98

卡邦尼炒年糕$98

卡邦尼炒年糕 $98
  • 卡邦尼炒年糕$98
  • 韓式海鮮薯泥比薩批$168
  • 牛肉湯鍋牛骨湯底$99
2018-10-12 59 views
馬家開飯早前介紹過這餐廳的招牌菜,一直都想試試 。剛巧於尖沙咀, 令我這個芝士控終於可以一嘗這餐廳。 尖沙咀附近有很多韓國小店, 這間餐廳附近也有幾間韓國餐廳。 唯獨這間餐廳的菜式較新穎和特別, 跟傳統的韓國菜有點不同, Fusion 得黎都幾有創意。 6點幾到餐廳,餐廳沒有太多人兩人可以坐四人枱,坐得很舒適。 韓國OPPA很有禮貌,二人點了3個菜和兩款飲品,其中柚子茶略嫌太甜。韓式炒牛肉 這個韓式炒牛肉有椰菜絲,洋蔥絲及紅蘿蔔絲夾雜在一起,增加口感,又不會太油膩。十分喜歡! 汁是甜甜的,不知是加了什麼調味料,很好吃👍🏻 招牌菜當然一定要試-韓式薯泥比薩批 分別有牛肉薯泥比薩批及海鮮薯泥比薩批,我們選了韓式芝士海鮮薯泥 期待已久的招牌菜,好想試下個芝士可以拉到幾高😆 實驗證明,芝士真的可以拉得好高都唔斷 這個招牌菜真係不得了,面頭既芝士焗完之後煙煙韌韌,超正😋大滿足 芝士下的海鮮醬好似食緊千島海鮮pizza 不知是否用了千島海鮮醬呢🙈 芝士原本都幾膩,但加左千島海鮮醬,酸酸甜甜,又可以平衡膩的感覺 底下係薯泥,中間是海鮮, 不過海鮮略嫌太少😂 最最重要的是,呢個一定要熱食, 熱食先好
馬家開飯早前介紹過這餐廳的招牌菜,一直都想試試 。
剛巧於尖沙咀, 令我這個芝士控終於可以一嘗這餐廳。
尖沙咀附近有很多韓國小店, 這間餐廳附近也有幾間韓國餐廳。
6點幾到餐廳,餐廳沒有太多人兩人可以坐四人枱,坐得很舒適。

韓式炒牛肉

汁是甜甜的,不知是加了什麼調味料,很好吃👍🏻

招牌菜當然一定要試-韓式薯泥比薩批

芝士下的海鮮醬好似食緊千島海鮮pizza
不知是否用了千島海鮮醬呢🙈
底下係薯泥,中間是海鮮, 不過海鮮略嫌太少😂
最最重要的是,呢個一定要熱食, 熱食先好食!!
芝士凍左會大打折扣, 一定要融融地食先正
但係呢個芝士薯泥又好快凍 ,我地食食下薯泥又要食炒牛肉,好快就凍哂 。建議薯泥可獨立下單,先食其他菜式食韓國菜。
總覺得要食個芝士泡菜拉麵先有韓國feel

個麵衰在唔夠熱…麵要熱辣辣食先夠正。
泡菜湯底不是太辣,平時唔多食辣既我都覺得易入口,食得辣的朋友大概會覺得不夠味道。
麵底有少少年糕,麵不能說是十分出色,但卻令我覺得圓滿😉

總括來說,招牌菜的確是必食之選, 另外, 如果所有菜都可以再熱點先上菜會更好!
2018-10-06
$200 (Dinner)
2018-10-12 32 views
尖沙咀區一帶一向都係韓式料理既集地,今次依間睇過其他食評,都算係比較新派既韓料,佢地主打竟然係Pizza。所以決定試下。 ps 星期日下晝去食得一個侍應,不過serve得好快,同埋好nice!👍🏻海鮮韭菜煎餅 $168煎餅韭菜香濃郁裡面有D碎左既八爪魚,略嫌煎餅比較多左少少油膩感,如果可以再乾身少好非常好。迷你大醬五花肉溶岩pizza $90 for two 最後的一道菜,熱辣辣既芝芯Pizza,韓式辣醬既五花肉舖面,用刀切開,勁多芝士流出來,基本上依道菜熱辣辣咁上都唔會難食得去邊。韓式魚糕烏東 $85第一道黎既菜係烏冬,老實講湯底好普通,偏咸既鮮味欠奉,用既烏冬級數雖然唔低,但煮到過淋,冇左彈性,魚糕亦非常地淋,本人不是佷喜歡。韓式蒸餃子三件 $48用碟上,餃子皮望落不厚亦不濕恰到好處,餃子外觀亦飽滿, 餡料有醃豬肉, 韭菜碎 , 韓式粉絲。味道不錯,有肉味有肉汁混合左韭菜香味,真係值得一試。🍽7/10

海鮮韭菜煎餅 $168

迷你大醬五花肉溶岩pizza $90 for two

韓式魚糕烏東 $85

韓式蒸餃子三件 $48

🍽7/10
2018-10-09 42 views
偶然係個街上,無所事事一個人四圍行嘅時候,突然之間前面出然咗一張好耐未見过的面孔,原來係多年前嘅同事,講咗幾句,唔夠喉,就係咐近搵間Anger Oppa Restaurant&Bar食店坐低,慢慢傾。問侍應攞叫咗個歺牌,睇咗一陣就叫咗一個大蜆湯,一個牛肉拉麵,同埋一個有三種味道嘅Plzzaset,大蜆湯先到,好大隻蜆,湯好甜,一人一碗好快飲晒,再來就係牛肉拉麵,有雞旦同韓國紫菜做配菜,跟住就係Plzzaset,有蝦味,豚肉味,和雞味,三款都咁正,個人比較種意蝦味,因為有隻大蝦,一啖咬落去,簡直超正,臨走時大家交換电話号碼,相約下次再聚。

,慢慢傾。

侍應攞叫咗個歺牌

,好大隻蜆,湯好甜,一人一碗好快飲晒,再來就係牛肉拉麵

,有雞旦同韓國紫菜做配菜,跟住就係Plzzaset,

星期日不用煮飯,個仔話帶我出去行街食飯,去到尖沙咀行The One,然後去(Angry Oppa)食正宗韓式火鍋,餐廳不太大,設計帶有韓風,未到食飯時間已坐滿了人客,應該是不錯,我今次不是食韓燒,而係食火鍋同拉麵試後都好有驚喜, 下次一定會同朋友來食。🥘因為用咗銅煲上枱,所以拉麵食個時,仲係熱辣辣,好夠味道。🍜韓式牛肉拉麵,湯底濃郁,配料相當豐富,當中有主角,牛肉、年糕、紫菜、芽菜、雞蛋等。一人海鮮火鍋,我哋加錢再添加咗一碟牛肉同其他韓式配菜,務求食到一個正宗的韓式火鍋,超正。腩肉芝士拉絲pizza,鹹香的腩肉加上好軟熟同厚厚的餅底,拿起時見到芝士拉絲的效果,真係好開心滿足。第一次食韓式一人火鍋,份量都好多,我哋仲叫咗一碟牛肉同魚糕串。韓式魚蛋湯,加埋魚糕串,韓國的魚蛋同我們香港的魚蛋,是有些不同,韓國的魚蛋帶有軟綿綿的口感。韓式鮮蜆湯,份量十足,好多蜆肉,加埋蔬菜煮,入口更鮮甜。迷你拉絲蝦pizza,賣相十分美觀,細細件餅底,軟軟熟熟好有咬口。韓式罐裝汽水,本人覺得比較甜一些,但有些果肉食,味道都很特別。

因為用咗銅煲上枱,所以拉麵食個時,仲係熱辣辣,好夠味道。🍜

韓式鮮蜆湯,份量十足,好多蜆肉,加埋蔬菜煮,入口更鮮甜。

2018-10-05 1235 views
上星期在韓國街買的泡菜好快就食晒,所以今晚又出動去入貨。一場來到,當然要到附近的韓國餐廳擦番餐。來到呢間餐廳門前,咁早竟然有人在門外等位,即係好嘢嚟啦! 我哋都唔介意等一陣,一嚐究竟。咦…. “黃金飯盒” 未試過,一於搵個食下。韓式小炒、韓式湯似乎都唔錯,各叫一個如何?飲品叫了一支海特啤 (韓國至出名架啦,無理由唔飲呀?),再整罐甜米戥番勻先。【釜山魚糕湯$148】賣相吸引,兩大串魚糕,好浮誇。將其中一串拆晒,原來有成碗咁多,呢個份量唔嘢少。老實講,在首爾街邊食串細都要20蚊港紙,呢串咁大,起碼值40蚊。呢個魚糕湯有兩大串,即是起碼值80蚊。仲有就係,個湯鍋裡面仲有雞蛋、蘿蔔、魚糕片,雜菜。寶物沉歸底,原來仲有好煙韌嘅年糕。所以話,呢個魚糕湯好抵食。【韓國傳統金便當$129.9】呢個黃金盒好搞鬼,如果係真金就好喇。打開個蓋竟然無咩倒汗水,咩解究呢? 我估係因為個蓋仲係好熱,即使啲飯有水蒸氣,但係唔可以在蓋上凝結成水點。啲飯餸擺得好整齊。不過,一下子,就被我將佢變成一個拌飯。不嬲食韓國飯,就係咁架啦,呢啲叫地道食法,連個韓國Oppa侍應哥哥都豎起手指公讚。我都回敬佢一個like,因為個飯

咦…. “黃金飯盒” 未試過,一於搵個食下。

韓式小炒、韓式湯似乎都唔錯,各叫一個如何?

【釜山魚糕湯$148】
賣相吸引,兩大串魚糕,好浮誇。

仲有就係,個湯鍋裡面仲有雞蛋、蘿蔔、魚糕片,雜菜。

【韓國傳統金便當$129.9】
呢個黃金盒好搞鬼,如果係真金就好喇。

啲飯餸擺得好整齊。

不過,一下子,就被我將佢變成一個拌飯。不嬲食韓國飯,就係咁架啦,呢啲叫地道食法,連個韓國Oppa侍應哥哥都豎起手指公讚。我都回敬佢一個like,因為個飯的而且確幾好味。

【韓式炒牛肉$108】
牛肉係薄切的,易熟又入味,伴著椰菜一齊食,增添了一重爽脆口感。

加些炒牛肉在 “拌飯”之上,就化身為韓式炒牛肉拌飯了。

下次再去韓國街入貨時,可以食埋其他的 “黃金飯盒”
2018-10-03 446 views
今日放假同朋友仔shopping完去金巴利道搵食,經過尼間韓式餐廳,見門口餐牌幾吸引,有自制pancake整呀,好似好好玩咁,入去試下吧店面細細,十分整潔,裝潢走型格路線,水泥牆配簡單嘅插畫已經令環境非常有格調,本人喜歡的食物主打韓式鍋物,另有pizza、便當、韓國果汁汽水、啤酒等等........選擇不少而我地今晚嘅主打當然係尼個自制薄餅啦工具有gas爐、圓孔pan、針筒油、油掃同鏟仔材料有粉漿、韭菜、蝦🦐、牛肉、海鮮粒同泡菜另有menu一份教你點整,真係未玩先興𡚒先掃上油,落適量粉漿再加材料,等一邊煎至定型後反一反,最後煎至兩面焦香就完成喇熱辣辣脆卜卜,味道好好呀自己整特別有滿足感海鮮湯鍋,用上鮮甜嘅蜆湯,十分鮮味,配菜豐富,有青口、蝦、蜆、菇類、娃娃菜、翠肉瓜等......,著實不錯,可以一試我地仲追加左牛肉一份,分量不少,新鮮有牛味雞肉迷你pizza,餅質香脆鬆軟,熱辣辣,面層鋪滿雞肉,中間係香濃嘅芝士,好味道飲品我揀左果肉果汁🍹(桃味),香甜嘅果汁加上每一啖都食到嘅果肉,口感幾得意,又不會太甜朋友就飲啤酒🍻,爽YY 這間韓式食店不錯,上菜快,食物有質素,服務員亦非常有禮勤快,

而我地今晚嘅主打當然係尼個自制薄餅啦
工具有gas爐、圓孔pan、針筒油、油掃同鏟仔
材料有粉漿、韭菜、蝦🦐、牛肉、海鮮粒同泡菜
另有menu一份教你點整,真係未玩先興𡚒

自制pancake

熱辣辣脆卜卜,味道好好呀
自己整特別有滿足感

海鮮湯鍋(鮮蜆湯底)

牛肉片

我地仲追加左牛肉一份,分量不少,新鮮有牛味

韓國果肉果汁/  hite  beer

朋友就飲啤酒🍻,爽YY

這間韓式食店不錯,上菜快,食物有質素,服務員亦非常有禮勤快,值得推薦比大家試試
自制pancake
海鮮湯鍋(鮮蜆湯底)
牛肉片
韓國果肉果汁/  hite  beer