這晚又要去百利睇結婚野 順便覓食沿天文臺道上去 找到間人氣韓國野時間尚早難得沒訂座都有位 馬上試餐牌選擇不算多但款式特別 幾吸引-🍕韓式微辣大蝦熔岩Pizza $198算是半個芝士控 好想試又有點怕肥最後魔鬼戰勝了理智 size看來不大但兩個人會吃不完 因為芝士超級多不只是批邊芝心 係成個批底都流芝全塊都拉得出絲 邪惡指數有一百分吃得出批底自製 似麵包煙韌而香脆可惜以韓國辣醬調味 本人不太習慣其餘很好 如果叫其他味相信更高分-🍢魚糕青口湯鍋 $99與火爐一齊上檯 滾住食熱燙魚糕湯好有韓國風味 清清地剛好中和飽膩海鮮不多但魚糕頗多 配上大量蔬菜這個價位這個地段來講 我覺得超抵妹妹平常不愛喝湯也大讚 簡單清甜-🥢泡菜韓式醬牛肉煎餅 $158好大一餅 兩個女仔正常係會食唔完煎餅選擇好多 妹妹不愛蔥就選泡菜揀了牛肉 配搭幾特別餡料毫不手軟-整體來講很有特色 愛新派的人要試下次有閒情逸致還想再來玩DIY煎餅
這晚又要去百利睇結婚野 順便覓食

整體來講很有特色 愛新派的人要試
下次有閒情逸致還想再來玩DIY煎餅
2019-05-22
  • 釜山魚糕湯
友人是芝士怪,而儍媽又想食薄餅 就諗到這兒的芝士拉絲薄餅 ~~大醬五花肉熔岩比薩 HK$198薄餅較厚身,中間和邊位有很多芝士 芝士超多,看到拉到長長的芝士絲已經流哂口水 ...大醬即是韓式味噌,充滿韓式風味 帶點甜味的醬汁配上香濃的芝士和鬆軟的薄餅 味道很夾亦不會覺得膩,滿足哂我個芝士怪友人 ~~熔岩比薩也有迷你 SIZE ...海鮮煎餅 HK$168煎餅不太厚,裡面很多青蔥、蝦和魷魚 外面煎得香脆不油膩,帶點蔥香的煎餅香口美味 ~~午市也有多款午餐提供 ...** 以上分享是以我的口味、喜好和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
友人是芝士怪,而儍媽又想食薄餅
就諗到這兒的芝士拉絲薄餅 ~~

大醬五花肉熔岩比薩 HK$198

薄餅較厚身,中間和邊位有很多芝士
芝士超多,看到拉到長長的芝士絲已經流哂口水 ...

大醬即是韓式味噌,充滿韓式風味
帶點甜味的醬汁配上香濃的芝士和鬆軟的薄餅
味道很夾亦不會覺得膩,滿足哂我個芝士怪友人 ~~

熔岩比薩也有迷你 SIZE ...

海鮮煎餅 HK$168

煎餅不太厚,裡面很多青蔥、蝦和魷魚
外面煎得香脆不油膩,帶點蔥香的煎餅香口美味 ~~

午市也有多款午餐提供 ...

2019-05-16
Type of Meal
Lunch
2019-05-21 90 views
可能大家都知道,在尖沙咀的金巴利道有一條韓國街。說清楚一點,韓國街不是韓國人聚集的地方,而是眾多韓國餐廳的一條街道。今天忽發其想,突然想和另一半食韓國餐,因為知道尖沙咀韓國街的存在,所以我們晚上就直接前往,打算亂入試試。在眾多韓國餐廳,我們看到了 Angry Oppa Restaurant & Bar,心覺得這個名字好搞笑,而且餐廳內大放韓文歌,另一半就因為餐廳正在播BTS的歌就自動入去了。入到去,聽著韓文歌,慢慢睇餐牌。Angry Oppa 不像一般的炸雞店,他們更著重韓式料理以及薄餅。對於想品嚐韓食的我們正好不過。⇌ 1. 大醬五花肉熔岩比薩, $198看到Menu和OpenRice 介紹,知道Angry Oppa 的Pizza 是必點的Item 之一。Menu 中的 Cheese Pizza 十分犀利,芝士拉絲的程度真的令人不禁懷疑。我們於是就試一下,點一個大醬五花肉熔岩比薩。嘩,真係唔係講笑,我們切開Pizza,拿起上來時比薩中心的芝士就自動拉絲,幾乎能拉到自己的鼻子,果然是Many Cheese So So Angry!然且,Pizza的味道亦非常豐富,其大醬及五花肉為Piz
⇌ 1. 大醬五花肉熔岩比薩, $198
看到Menu和OpenRice 介紹,知道Angry Oppa 的Pizza 是必點的Item 之一。Menu 中的 Cheese Pizza 十分犀利,芝士拉絲的程度真的令人不禁懷疑。我們於是就試一下,點一個大醬五花肉熔岩比薩。嘩,真係唔係講笑,我們切開Pizza,拿起上來時比薩中心的芝士就自動拉絲,幾乎能拉到自己的鼻子,果然是Many Cheese So So Angry!然且,Pizza的味道亦非常豐富,其大醬及五花肉為Pizza帶來了韓式風味,加上厚密的熔岩芝士,真的是挑戰邪惡的尺度。
大醬五花肉熔岩比薩
⇌ 2. 魚糕青口湯鍋 (魚糕湯底), $99
作為韓食,我相信魚糕亦算是其中一款最經典的韓式食物。自從在韓國旅行回來,我都未試過在香港食魚糕,難得這裡有魚糕青口湯鍋,就要看看能不能重遇韓國的味道。Angry Oppa 把魚糕造成不同顏色,非常吸睛。湯鍋更是會用Gas 爐加熱,保持熱度,所以試了一口湯底,魚糕湯非常之入味,湯裡透着魚糕的味道,濃郁至極。加上,青口亦被魚糕湯的香味滲透入內,咬一口湯汁還會漏出來。我會認為魚糕青口湯鍋是必點之一,好味到要再追加多一份魚糕串。
魚糕青口湯鍋
⇌ 3. 韓式炒年糕, $95
正宗的韓式炒年糕是不用油炒,而是利用水煮方式核烹調的。Angry Oppa 都是這樣,韓式年糕充分吸收醬料,韌性十足,再加上特製韓式辣醬後,年糕香辣爽韌可口,口感層次非常豐富。而且,韓式炒年糕亦添上不同配料,令其不會單調。
韓式炒年糕
⇌ 4. 熱帶果有氣果酒, $78
我們挑選了唯一一款的果酒,熱帶果有氣果酒。因為我們兩人都不擅飲酒,又怕燒酒太過濃烈,所以就試試這個果酒吧。果酒非常容易入口,因為很有熱帶果的甜香味,令人不禁愈飲愈多。如果大家想試飲酒,但又不想點韓國燒酒或者啤酒的話,不坊一試熱帶果有氣果酒。
熱帶果有氣果酒
整體來說,我覺得Angry Oppa在韓國街上的確能扮演正宗的韓式餐廳,對於不想食炸雞;而又想品嚐韓食的,Angry Oppa絕對是一個不錯的選擇。
2019-05-18
$200 (Dinner)
大醬五花肉熔岩比薩
魚糕青口湯鍋
韓式炒年糕
熱帶果有氣果酒
2019-05-18 45 views
嘢食ok 服務態度很好~ 推薦魚糕&餃子~ 嘢食ok 服務態度很好~ 推薦魚糕&餃子~ 嘢食ok 服務態度很好~ 推薦魚糕&餃子~ 嘢食ok 服務態度很好~ 推薦魚糕&餃子~鬍鬚哥哥服務很好!
2019-05-18
  • 韓式蒸餃子
  • 魚糕串
2019-04-28 82 views
週末和兩個好友過來尖沙咀逛街,血拼前要先填飽肚子,朋友説要去吃韓國菜,第一時間便想到韓國街。韓國街大部分餐廳是比較傳統的韓式料理,朋友想吃比較新派的,便選了這間Angry Oppa.🔸迷你熔岩pizza ($90 for 2)這個應該是招牌菜,門外都貼了很多這個菜的照片,我們點了大醬五花肉和蒜香雞肉。這個pizza造成一個小杯子的形狀,很可愛,內裡真的有超多cheese,芝士控一定會很喜歡!兩個口味我比較喜歡蒜香雞肉,用的是生蒜片烤,不是用蒜蓉,所以很香蒜味,五花肉那款就稍為咸了一點。🔸韓式鮮蜆湯 ($138)材料有蜆、魚糕、魷魚、年糕、洋蔥等,很足料,湯底有一點點胡椒的香味,應該是想釣起海鮮的味道,湯底有蜆的鮮甜味。🔸韓式蒸餃子 ($38)餃子很大隻!是菜肉餡,皮很薄,沾一點豉油,好吃!🔸韓式炒牛肉($108)這道菜是傳統韓式料理,肥牛、洋蔥、耶菜、蘿蔔絲等用韓式醬料一起炒,通常吃韓國料理我也很喜歡點這個!🔸飲品有很多韓國汽水、酒精飲品可以選下次想試試這些便當,看上去得好吃😋

🔸迷你熔岩pizza ($90 for 2)

🔸韓式鮮蜆湯 ($138)

🔸韓式蒸餃子 ($38)
餃子很大隻!是菜肉餡,皮很薄,沾一點豉油,好吃!

🔸韓式炒牛肉($108)

🔸飲品
有很多韓國汽水、酒精飲品可以選

下次想試試這些便當,看上去得好吃😋
比個餐廳名吸引左,就去睇下個Oppa係咪一副嬲爆樣先,哈哈去到發覺又唔係,仲要好nice同埋幾靚仔添🤪打開餐牌,見到有韓式既傳統湯底打邊爐,平時就飲得多港式的老火靚湯,今次就試下呢個一人一鍋既打邊爐🍲湯底方面就有四款選擇,包活有:海鮮湯鍋(鮮蜆湯底)、鮮糕青口湯鍋、牛肉湯鍋(牛骨湯底)及泡菜豬肉湯鍋(泡菜湯湯底)。🥘我地叫左個「海鮮湯底」,裡面有雜菌、白菜、青口、蔬菜、蝦等。如果唔夠喉,仲可追加配料如牛肉片、雜菌、芝士、豬肉片、魚糕片、魚糕串、韓式年糕。我同朋友就額外再點左個牛肉片&芝士🧀🧀原來加埋芝士,味道係出奇地好味同埋原來咁夾,仲做到拉絲既效果🧀今晚最好食既一道係「泡菜韓式醬牛肉煎餅」份量可以夠三個人食有餘,食落係煙煙韌韌既口感,雖然係用泡菜做,連唔食得辣既朋友都覺得唔辣😋Fusion菜既「卡邦拿年糕」,食落有啲似食緊西餐既卡邦尼意粉,不過呢個裡面有啲紅蘿蔔、蟹柳絲、磨菇等等,配料比較豐富,令到整碟年糕有啲色彩,無咁單調👍🏻
比個餐廳名吸引左,就去睇下個Oppa係咪一副嬲爆樣先,哈哈
去到發覺又唔係,仲要好nice同埋幾靚仔添🤪

海鮮湯鍋 (鮮蜆湯底)
泡菜韓式醬泡菜煎餅
卡邦拿炒年糕
牛肉片
2019-04-18
$250 (Dinner)
海鮮湯鍋 (鮮蜆湯底)
泡菜韓式醬泡菜煎餅
卡邦拿炒年糕
牛肉片
  • 韓式鮮蜆湯
  • 泡菜煎餅
2019-04-14 86 views
看見很多post 這間店的薄餅,今天絕對是衝着這個而來的。幸好有book位,因為來的時間已經見人頭湧湧,這裏的格局都是這輕鬆Cafe路線。先來蜆肉湯,蜆肉鮮甜,咬下不會過老。魚肉清湯又顯得特別美味之後再來一個炒牛肉,牛肉不會炒到鞋口,又不會放太多油去炒,剛剛好的狀態配合椰菜洋蔥等一起炒十分香口。終於來到今晚的主角了一上枱便感受到他的膨拜,芝士多到瀉出來似的。批底鬆脆,配上雞肉一齊食,美味無窮。 當然前提是你也喜歡吃芝士。

先來蜆肉湯,蜆肉鮮甜,咬下不會過老。魚肉清湯又顯得特別美味

配合椰菜洋蔥等一起炒十分香口。

終於來到今晚的主角了
一上枱便感受到他的膨拜,芝士多到瀉出來似的。

2019-04-14 100 views
星期五晚要同友人們食飯,但大家太遲才決定,所以想食的韓國餐廳都full booking 了openrice search見到呢間angry oppa ,打去book 又book 到地理位置不是在韓國街7.30pm 去到都大把位,唔洗book 都得店員服務態度良好,值得一讚店內無限loop K-pop MV黎之前都睇定有咩好食,但我地都係試下d 最傳統的菜色吧叫左一個韓式炒年糕(HKD95)、一窩泡菜豆腐湯(HKD128)、一碟辣炒五花肉(HK$108)本身係香港食親既韓國菜就唔知點解要咁貴啦但呢間真係CP值低到一個點.... 令人沮喪講左個泡菜豆腐湯先,唔知係米豆腐好貴,豆腐得果四小塊,係百X豆腐,如果用韓國豆腐一定香好多!味道方面,如果玩blind full,一定唔知自己飲緊泡菜湯,淡如水!我自己煮都好食+多料過佢.大量泡菜同蔬菜,想食菜+清清地可以叫黎食下既辣炒五花肉,刀功一定好好,d 肉片薄到...要尋寶,唔知仲以為自己食緊炒雜菜,高纖維唯一好少少既就炒年糕...不過不失啦叫幾款食物都失望到咁...友人們食緊途中已經又要search openrice 轉場食下一攤
地理位置不是在韓國街
7.30pm 去到都大把位,唔洗book 都得
店員服務態度良好,值得一讚
店內無限loop K-pop MV

黎之前都睇定有咩好食,但我地都係試下d 最傳統的菜色吧
本身係香港食親既韓國菜就唔知點解要咁貴啦
但呢間真係CP值低到一個點.... 令人沮喪
大量泡菜同蔬菜,想食菜+清清地可以叫黎食下既
泡菜豆腐湯

唯一好少少既就炒年糕...不過不失啦

2019-04-08 171 views
今晚黎到尖沙咀搵食, 好耐冇一齊食韓國野, 一於去尖沙咀的韓國街搵下食, 呢間小店係由韓國人親自主理, 出名新派fusion韓國菜, 唔係淨係食炸雞甘熱氣嫁XD 店內會播放K pop, 同韓國綜藝節目, 韓式氣氛都幾濃厚~首先點了海鮮湯鍋, 雖然話係一人一鍋, 但份量都幾多, 2個人食都得, 好抵食! 海鮮有蜆、青口、蝦、魷魚碎, 蔬菜有金針菇、娃娃菜、蘑菇、紅蘿蔔絲、年糕,湯底係蜆湯, 都幾清甜鮮味🤩另外點少得芝士控必食的大醬五花肉熔岩pizza, 呢到pizza要等30分鐘左右, 大家記得一黎到就要點啦! 佢的拉絲效果真係唔係講笑, 由批底到批邊都是滿滿的芝士, 用左超多mozzarella整,一拉開就見到拉極唔斷的芝士拉絲XD 超邪惡, 視覺同味覺都大滿足呀! 五花肉唔算多, 烤得好脆, 4小件加埋都已經超飽!呢到仲可以自製迷你版熔岩pizza, 不過我地冇甘既功力, 就都係唔試了XD 想玩下又驚大版既pizza食太飽可以一試, 感覺幾得意, $90一份兩個~最後點了韓式蒸餃子, 有3大件, size係普通食開餃子的2倍XD 餃子皮應該係自己整先會包到甘大年, 皮幾煙韌, 餡又好

海鮮湯鍋

韓式蒸餃子

最後點了韓式蒸餃子, 有3大件, size係普通食開餃子的2倍XD 餃子皮應該係自己整先會包到甘大年, 皮幾煙韌, 餡又好多, 幾推薦!

真露蜜桃泡泡氣酒

野飲就叫了真露蜜桃泡泡氣酒, 講真酒味就冇咩啦, 得3%酒精, 但桃味幾出, 又唔會太甜, 唔錯!

P.S.: 呢到上菜的速度一般, 大家要比d耐心等等~

🔹海鮮湯鍋 ($99)
🔹大醬五花肉熔岩 ($198)
🔹韓式蒸餃子 ($48)
🔹真露蜜桃泡泡氣酒 ($38)

🔴記得Follow埋Instagram: Foodmarker.hk

2019-04-06
海鮮湯鍋
  • 大醬五花肉熔岩比薩
都有一段時間冇食韓國菜啦,上網看到呢間餐廳D食物都幾特別,於是就黎試試。餐廳裝修簡潔,播著韓文歌!店員大多數都是說韓文的,不過都可以講英文及少量廣東話!蜜桃米酒($98),食韓國野點可以唔飲D酒呢,這款米酒飲落絕對唔似飲緊酒,似飲緊蜜桃味果汁,所以好容易令人飲多左!韓式傳統湯底之一人火鍋-泡菜豬肉湯鍋($99),另追加了魚糕片($15),好少韓式餐廳會有一人火鍋的,幾有創意!湯底有少少酸辣味,鍋內有豬肉和泡菜外,還有津白、年糕、翠玉瓜和三種菇類,岩哂好中意食蔬菜的我,而且個湯底唔會太味精,飲完都冇成日想飲水!韓式鮮蜆湯($138),呢個絕對係好韓式湯的味道,即係好清,好鮮甜!湯內蜆的份量都有很多,除了蜆之外,還有很多蘿蔔絲!如果食完辣野飲的話岩哂呀!蒜香雞肉熔岩pizza($198),呢個pizza唔好睇佢得4小份,食完係超級飽的!這個pizza的芝士拉絲可以拉到好長,岩哂中意食芝士既我!餡料味道甜甜咸咸的,幾好味!芝士連個邊都有的,非常正!而這款pizza的邊跟平時食開的pizza唔同,佢個口感有點似台灣的胡椒餅,幾特別!總括黎講,睇落好似唔係食左好多野,因為有兩個都係湯,但係其實食
蜜桃米酒

泡菜豬肉湯鍋
魚糕片

韓式鮮蜆湯

蒜香雞肉熔岩pizza

總括黎講,睇落好似唔係食左好多野,因為有兩個都係湯,但係其實食左個pizza即刻飽哂!這間餐廳仲可以自己整煎餅的,下次有機會要再黎試下!
2019-04-05
$300 (Dinner)
泡菜豬肉湯鍋
韓式鮮蜆湯
2019-04-05 86 views
Angry oppa就真係angry,係食客angry,由落order直到上第一個菜用時差不多一個鐘。我地落左單,隔離枱先入座,同一款菜,隔離仲上先過我地。味道都算正常偏咸。但都真係不可一不可在啦。
味道都算正常偏咸。但都真係不可一不可在啦。
2019-04-04 549 views
韓國餐廳俾人嘅感覺都係炸雞,辛辣嘅嘢,我哋揀咗呢一間有提供口味比較清淡啲菜式嘅店舖。1️⃣迷你大醬五花肉熔岩比薩 $90 per 2 雖然係迷你,但係佢用咗好多芝士呀,拉絲好正,長過頭髮,真係令人流晒口水!😍😍😍下次我一定會試原個pizza,應該會超級震撼😍😍佢嘅pizza唔太熱氣,食落好香口,好cheesy😚😚😚個醬汁就似番茄溝左香料嘅味道,好特別!2️⃣海鮮韭菜煎餅$168個人鍾意食韭菜🥰佢呢個韭菜味好出,煎得幾好唔會好油膩,表面同底上有少少脆,裏面就腍得黎幾好咬口😝😝3️⃣釜山魚糕湯( $148)有兩大串魚糕,個湯入面都仲有啲魚糕、白蘿蔔、雞蛋🥚、仲有年糕......有好多材料,好味道,魚糕好彈牙😋😋推介👍4️⃣韓式蒸餃子(三件$48)最近食嘢好熱氣,想叫蒸餃子🥟rather than煎餃子,蒸餃子冇想像中咁清淡,反而我覺得呢種食法嘅餃子材料係最新鮮😋😋啲肉同菜味好突出,正呀!其他照片:
1️⃣迷你大醬五花肉熔岩比薩 $90 per 2

2️⃣海鮮韭菜煎餅$168

3️⃣釜山魚糕湯( $148)

4️⃣韓式蒸餃子(三件$48)

其他照片:
2019-04-04
  • 韓式蒸餃子
  • 魚糕串
2019-04-04 1827 views
昨晚在尖沙咀諗住搵套戲睇,但沒有啱心水的,所以即興去食韓國菜之後回家。 這裏的oppa大廚是來自釜山的,主打創新口味韓式煎餅。 小店環境以木為主題, 簡潔清新! 我們點了四款食物,釜山魚糕湯$148 , 蒜香雞肉熔岩比薩$198, 韓式蒸餃子$48, 韓式煎餃子$58。釜山魚糕湯~ 魚糕湯一向都是我最愛,每次到韓國必吃! 在香港食韓國菜也不例外, 用洋蔥,紅蘿蔔和白蘿蔔淆製而成的清湯, 配色彩繽紛又大串的魚糕一起吃,正!韓式煎餃子~ 原本我們點韓式大餃子的, 但店員跟我們說大餃子已經賣曬了,轉四隻細餃子給我們! 煎餃子的餡料用粉絲,豬肉和白菜混合而成,外層金黃脆卜卜,好味!韓式蒸餃子~ 入面嘅餡料和煎餃子的餡料一樣, 一碟三大粒脹卜卜, 可以一試!蒜香雞肉熔岩比薩~ 個人感覺這一個是必食推介, 味道似千島海鮮醬配芝士,芝士有拉絲效果,份量十足!這裏的韓國薄餅做得唔錯,埋單還有兩粒糖送給客人,Oppa夠細心真係甜到漏!

韓式煎餃子

2019-04-03
$249 (Dinner)
韓式煎餃子
2019-03-31 80 views
呢間舖頭位於尖沙咀嘅韓國餐廳街 舖頭嘅裝修好簡潔同光猛令人一入到嚟就有好舒服嘅感覺 餐廳做請咗韓妹做店員 服務好好蜜糖牛油炸雞 連骨 ($208) 難得嚟到食韓國餐廳當然必點一份炸雞 我非常推介呢一份蜜糖牛油炸雞 蜜糖同牛油嘅味道好濃郁 但係亦都唔會太甜 非常切合香港人的口味 炸雞係新鮮炸起 外層非常香脆 內層嘅雞肉非常juicy同多汁 除咗炸雞之外 仲放咗粗薯條係底 薯條吸取咗蜜糖牛油嘅醬汁 變得非常好味 我朋友不停用薯條點啲蜜糖醬嚟食蟹膏蟹肉紫菜包飯 ($108)呢個唔係一般嘅紫菜包飯 入面嘅餡料用上蟹膏同埋蟹肉 加上蘿蔔絲 蛋絲 等等嘅配料 滿滿嘅蟹膏紫菜包飯非常適合 呢㗎嘅蟹高控 每一啖都有蟹嘅鮮味 回味無窮Jumbo 芝士蛋捲($158)呢一份芝士蛋捲簡直係必點嘅菜式 個size簡直大得誇張 非常適合蛋嘅愛好者 蛋捲仲加上椰菜 茄汁 沙律醬 芝士 等等嘅配料 入邊流心芝士令成道菜色加上畫龍點睛嘅作用 好味好味

蜜糖牛油炸雞 連骨 ($208)

難得嚟到食韓國餐廳當然必點一份炸雞

蟹膏蟹肉紫菜包飯 ($108)

Jumbo 芝士蛋捲($158)

2019-03-29
$240 (Dinner)
  • 蟹肉蟹膏紫菜包飯
  • Jumbo 芝士蛋捲
  • 蜜糖牛油炸雞
2019-03-31 61 views
><場內播緊kpop song 啱啱做完嘅觸碰真心都有 好update下喎迷你大醬五花肉熔岩pizza($90/2)大pizza驚食唔哂 嗌個mini version試下店員提醒製作需時 要等20分鐘五花腩烤到脆身 好似煙肉咁唔知係咪有大醬 所以食完芝士唔係好膩魚糕青口湯鍋($99)話就話係一人鍋 份量兩個人都夠食冬菇 娃娃菜 紅白蘿蔔片 雜菌 魚糕串 青口 年糕 材料好豐富海鮮煎餅($168)餅邊脆卜卜 好多蔥段 整體冇中式煎薄罉咁油><><><><><><><><><><><><><Angry Oppa Restaurant & Bar尖沙咀金巴利道73號地下A舖
場內播緊kpop song
啱啱做完嘅觸碰真心都有 好update下喎
迷你大醬五花肉熔岩pizza($90/2)
大pizza驚食唔哂 嗌個mini version試下
店員提醒製作需時 要等20分鐘
五花腩烤到脆身 好似煙肉咁
唔知係咪有大醬 所以食完芝士唔係好膩
魚糕青口湯鍋($99)
話就話係一人鍋 份量兩個人都夠食
海鮮煎餅($168)
餅邊脆卜卜 好多蔥段
整體冇中式煎薄罉咁油