2023-07-14
一入去就覺得幾有葡國小店風味,店主對每一個客都好有禮貌好Nice,主動為我哋介紹今日所準備嘅食物,好仔細咁介紹每一樣嘅份量同埋烹調理念等等。.前菜:八爪魚沙律好開胃,八爪魚再加上蕃茄、洋蔥等等嘅食材,調味調得唔錯😆主菜:烤雞店主話烤雞係佢哋嘅signature,好多人都慕名而來就係為咗食佢。估唔到咁豐富,當中係包含半隻雞、飯、薯條、沙律,$140都唔使。 深海魚魚柳 再搭配沙律同埋焗薯,整體感覺幾match。蒜蓉醬比較濃味,不過因為佢係放喺焗薯上邊,唔會直接影響到魚嘅鮮味。魚肉鮮嫩Juicy,口感唔錯甜品- Portuguese Tart因為店主係葡萄牙人嘅關係,葡萄牙甜品份量比較輕盈,唔會好似平時其他西餐咁大份同偏甜,呢款唔係平時大家食開酥皮果款,好食。P.S: 佢地安排咗我哋坐喺一個落地大玻璃附近嘅位置,食住啲美食,飲住杯紅酒再望住出邊嘅雨景。
前菜:
八爪魚沙律
好開胃,八爪魚再加上蕃茄、洋蔥等等嘅食材,調味調得唔錯😆
主菜:
烤雞