2021-03-28
開鋪初期已經有意到訪,但鋪面唔大就打消左念頭,琴日食完飯啡癮起,就提議去呢間碰碰運氣。一入去店員就親切介紹各種咖啡,店內free seating,室外有一張長凳,亦可以選擇立飲,見隔離位帶左主子黎先知佢pet-friendly。🍽Dirty ($40)黎到有好靚嘅漸層,奶夠凍所以融合得比較慢,有足夠時間先品嚐醇厚溫熱嘅咖啡,再慢慢過渡到香甜微冰嘅奶,咖啡味道濃郁澀味偏重。我想要oat milk店員仲話免費轉畀我,感謝。🍽Flat White ($38)朋友點嘅Flat white拉花非常有心思,佢唔好太fruity嘅咖啡所以覺得house blend幾啱佢心水。🍽Basque Burnt Cheese Cake ($58)同場加映週末供應嘅Hemma cheese cake,之前都介紹過,原味有雲尼拿籽,蛋糕中間夠流心,外層夠實淨,推薦畀朋友後佢都大讚好食。
🍽Dirty ($40)
🍽Flat White ($38)