2017-11-01
喺上環同中環中間皇后大道中去咗呢一間cafe,除咗有精美嘅咖啡之外都有啤酒生啤賣,鋪頭唔大得五六張枱,但樓底超高10分舒適先點左個近期好興嘅碟豆花飲品,今次試嘅係蝶豆花配柚子芒果梳打,用上新鮮嘅柚子同芒果分外鮮甜,同清清地嘅碟豆花很配合。至於我呢就點左藍橘子菠蘿梳打,冇別豆花咁甜,好清爽。顏色同樣美麗叫咗個白汁煙肉青口意粉,$108嘅價錢10分抵食,青口十分之爽口有質感,唔會好似雪左好耐咁,配上豐富嘅煙肉以及白酒汁,最欣賞係意粉做到口感大少少銀度而且唔會太淋。叫咗呢度嘅招牌特級漢堡,用上美味嘅漢堡牛肉扒配合鵝肝芝士番茄生菜等等,即叫即做,漢堡仍然保留鮮嫩質感,鵝肝份量不少。$128嘅價錢比起銅鑼灣某神店便宜得多,值得一試。留意番餐廳係開到八點鐘左右要食晚市記得要早啲嚟。食到好飽晚市一人都係$150左右,下次泥要再叫更加多食物