經過見到新開張,同男朋友入去試下,有下次呀!雖然天氣好熱,不過雞粥依個招牌菜一定要試!好夠鮮味仲好香甜,而且粥底夠棉,雞約有四至五件,必叫!!!!!!!!!!!另外再叫左碟豉油皇炒麵,感覺份量極度十足,炒麵雖然賣相普普通通,但味道的確超級好味,豉油味好香,麵條軟硬度啱啱好,最緊要炒得乾身又有鑊氣唔會濕淋淋.兩個人, 叫左一碗雞粥一碟炒麵已經好足夠。下次黎要試埋佢d 小炒, 見到坐隔離枱果d小菜好吸引....隻乳鴿d香味飄晒過黎......不過實在太飽, 今次叫唔到喇.
經過見到新開張,同男朋友入去試下,有下次呀!
雖然天氣好熱,不過
雞粥依個招牌菜一定要試!
另外再叫左碟
豉油皇炒麵,感覺份量極度十足,炒麵雖然賣相普普通通,
兩個人, 叫左一碗雞粥一碟炒麵已經好足夠。
不過實在太飽, 今次叫唔到喇.
豉油皇炒麵
雞粥
2022-06-27
$40 (Dinner)
豉油皇炒麵
雞粥
  • 豉油王炒麵
近日樓下開左間沙田雞粥, 聽落好似幾吸引, 咁岩岩放工經過見到唔洗等位就同老婆入去試下,  坐底一睇原來仲有d中式小菜食, 最後我就叫左碗雞粥, 豉油王炒麵同中式牛柳。 上餐速度幾快,  粥黎到熱辣辣, 粥底好綿同好足料, 唔稀。而d雞肉都好嫩滑同而且雞味濃, 個粥配合埋d雞味咸咸地幾好味。豉油王炒面炒得幾乾身, 而且個炒面唔會太咸。 而個中式牛柳都煮得不錯不失。總體而言暫時食落既食物質素都幾好, 而環境方面位置都尚算闊落, 兩個人食兩個送一碗粥食左200蚊到, 即係人均100左右。我認為可以翻食的
2022-06-26
$100 (Dinner)
  • 雞粥
  • 中式牛柳
2022-06-13 157 views
招牌雞粥/乳鴿必食,由沙田搬咗去西環,搭地鐵方便好多,一出地鐵就到,今次一個人去淨係食咗乳鴿同雞粥,下次叫多兩個朋友去試埋佢嘅豉油王炒麵同炸大腸先,因為之前呢幾個餸喺沙田都係必食嘅,可能啱啱開業,有部份設施都仲係未準備好,有改善空間。

• 雞粥
  • 乳鴿
2022-06-13 168 views
非常好味嘅鷄粥,雖然由沙田轉戰到西環,但我仍然覺得味道没有變,鷄滑粥綿。還有炒麵,兩者可以説是絕配,撚手小菜相當不錯,尤其是黄金鮮魷、猪紅韭菜、豉椒炒蜆或蟶子,小炒王。這菜式也是我每次到店必食之選。因我住在沙田區,以往我差不多每天都會到店,雖然此店搬到西環營業,但每個星期至少到一至兩次惠顧。而每次三五知己相聚,大家亦不約而同地想吃此店鷄粥及小炒,以我所知此店已經營超過四十年以上,可以説是老牌店,歷史悠久屹立不倒。
非常好味嘅鷄粥
,兩者可以説是絕配