2024-04-24 48 views
呢排香港興起開心果熱潮,多左好多開心果甜品😍😍😍但唔係度度都整得好食架,但呢間開心果泡芙好食到我連續兩日買左兩個🤣🤣嘩!真係太肥了!但肥肥的東西永遠最好食🤤開心果泡芙裡面有開心果吉士醬,加埋麻糬,麻糬好軟糯,表面果層cream 仲有大量開心果脆脆,超好吃!另外有個新出的開心果麻糬芝士撻,雖然都好食,不過呢個有啲漏,要兩個人分會好啲!另外仲買左個朱古力泡芙都好好食,唔係太甜,有朱古力脆脆入面,口感豐富 。如果唔係58蚊咁貴,我會日日食🥹
嘩!真係太肥了!但肥肥的東西永遠最好食🤤
如果唔係58蚊咁貴,我會日日食🥹
🔥爆漿3️⃣重開心果芝士撻💚 麻糬泡芙口感一絕👍🏻🐭 米奇老豬Vol. 469 🐷[AW Patisserie]之前得知 @aw_patisserie 喺K11新張一直都未得閒去恭賀㊗️好友今個禮拜佢地喺銅鑼灣開popup(⚠️Sogo做到25/4咋⚠️)店主仲特登請我試Sogo限定嘅開心果撻 🥳🥳所以就即刻🏃去果然AW出品 必屬佳品 😋.🐖🐖《手工泡芙寶寶》🐖🐖 強烈建議即日食!菠蘿皮泡芙係富有空氣感嘅鬆脆 🦷牛油香唔搶戲~.🏆味道喜愛程度排行如下🏆1⃣️ 特濃意大利開心果麻糬 🛑9/10🛑 💰$58💰面頭有焦糖衣嘅開心果脆脆淺綠色嘅吉士同深綠色嘅醬將開心果濃度推到極致🤤🤤連埋麻糬同香緹忌廉一齊食口感同味道嘅層次都勁豐富 但又好輕盈開心果控表示💯 認證💚.2️⃣ 法式焦糖燉蛋🛑8.4/10🛑 💰$54💰表層係好似爆谷嘅焦糖衣 🍬脆甜但又完全唔會膩 入面嘅吉士真係好似燉蛋咁嫩滑😋.3️⃣ 威士忌比利時黑朱古力脆脆🛑8.3/10🛑 💰$58💰果然AW嘅朱古力係皇牌黑朱味激濃 仲有d好似金莎嘅脆脆!喺滴管入面係真whisky🍻各位酒鬼可以大力擠😂.4⃣️ 芝麻湯圓🛑8.2/10🛑 💰$48💰吉士同忌廉芝麻濃度屬中等
🔥爆漿3️⃣重開心果芝士撻💚 麻糬泡芙口感一絕👍🏻

🐭 米奇老豬Vol. 469 🐷
[AW Patisserie]
之前得知 @aw_patisserie 喺K11新張
一直都未得閒去恭賀㊗️好友
今個禮拜佢地喺銅鑼灣開popup
(⚠️Sogo做到25/4咋⚠️)
店主仲特登請我試Sogo限定嘅開心果撻 🥳🥳
所以就即刻🏃去
果然AW出品 必屬佳品 😋
🐖🐖《手工泡芙寶寶》🐖🐖
強烈建議即日食!
菠蘿皮泡芙係富有空氣感嘅鬆脆 🦷
入面嘅吉士真係好似燉蛋咁嫩滑😋
3️⃣ 威士忌比利時黑朱古力脆脆
🛑8.3/10🛑 💰$58💰
果然AW嘅朱古力係皇牌
黑朱味激濃 仲有d好似金莎嘅脆脆!
喺滴管入面係真whisky🍻
出爐果陣比個火山噴發嘅開心果漿嚇親
不過估唔到仲驚喜🤩
熱辣辣嘅開心果漿味道更濃郁但又唔漏
加埋超爆香脆嘅原粒焦糖開心果
開心果控表示大🈵足!
麻糬仲有拉絲效果添
脆口、微苦嘅黑朱撻皮同樣出色
襯托出開心果芝士嘅甜香 💚
❣️🐭總評分🐷❣️
味道:8.5/10
服務:N/A
環境:N/A
CP值:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅ (已encore 😎 記住要試埋佢地嘅蛋糕Jar!)

📍 AW Patisserie📍
荃灣工作室
尖沙咀K11 Art Mall B2層Kiosk 1
銅鑼灣Sogo B2層(Popup至25/4)

#米奇老豬_荃灣區
#米奇老豬_開心果
#米奇老豬_朱古力
#米奇老豬_芝麻
#米奇老豬_麻糬

#awpatisserie #銅鑼灣美食 #崇光 #荃灣美食 #尖沙咀美食 #尖沙嘴美食 #泡芙 #開心果 #麻糬 #麻薯 #芝士撻 #流心 #巧克力泡芙 #開心果雪糕 #香港甜品 #香港蛋糕 #朱古力控 #焦糖燉蛋 #威士忌 #芝麻湯圓 #k11artmall

Dining Offer
Tasting Event
2024-04-10 35 views
❀ AW Patisserie #尖沙咀 ❀❗人氣爆餡泡芙K11開設新店❗——————————————————Bookmark已久嘅AW Patisserie喺K11開新分店😆佢哋嘅泡芙非常吸引,款款大大粒超爆餡,而且口味中正現時潮流,包括黑芝麻、開心果、芋泥等等😍原來舖頭係由藍帶餅師主理,佢哋希望用法式嘅手法將香港嘅味道呈現出嚟,成功掀起一股熱潮,最近見唔少朋友都刻意到訪購買呢!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
有一盒六款味道嘅套裝,每款約平$4~不過擔心一次過食唔晒,所以揀咗自己最喜歡嘅四款味道。每一款都超級爆饀,而且層次豐富。而泡芙口感就相對軟腍。.☞ 特濃意大利開心果麻糬 $58 (4/5)用上意大利西西里開心果製作吉士、開心果醬,表面有烘焙過香脆可口嘅伊朗開心果碎。當然唔少煙靭麻糬🤩.☞ 台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬 $58 (4/5)手工新鮮芋泥厚實有顆粒,有淡淡嘅芋頭香氣。加上鹹香十足嘅海苔肉鬆、帶點甜味嘅濃郁流心奶黃餡,配埋麻糬。非常喜歡呢種鹹鹹甜甜嘅配搭🥰.☞ 威士忌比利時黑朱古力脆脆 $58 (4/5)用70%比利時製作嘅朱古力手工吉士甘苦香濃,仲有自家製朱古力醬🍫中間加咗啲意大利榛子脆脆,
❀ AW Patisserie #尖沙咀 ❀
❗人氣爆餡泡芙K11開設新店❗
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 特濃意大利開心果麻糬 $58 (4/5)
當然唔少煙靭麻糬🤩

☞ 台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬 $58 (4/5)
手工新鮮芋泥厚實有顆粒,有淡淡嘅芋頭香氣。
非常喜歡呢種鹹鹹甜甜嘅配搭🥰

☞ 威士忌比利時黑朱古力脆脆 $58 (4/5)
用70%比利時製作嘅朱古力手工吉士甘苦香濃
,仲有自家製朱古力醬🍫
中間加咗啲意大利榛子脆脆,口感更加豐富。

☞ 黑芝麻湯圓 $54 (4/5)
選用日本九鬼黑芝麻,製作出吉士、忌廉及芝麻醬,有三種濃度既黑芝麻味😙
中間亦有大大粒湯圓,就好似麻糬般咁煙靭。

——————————————————
✨整體味道: 4/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 3.6/5
✨再訪興趣: 3.9/5
💞整體來講
好喜歡佢哋嘅味道,全部都係我最喜愛嘅,包括黑芝麻、開心果、芋泥,仲要大部份款式都加咗麻糬🤩不過始終泡芙要加入冰凍餡料,所以全部都係雪過,如果想食到新鮮脆卜卜口感嘅就未必適合。
2024-04-03 29 views
知道最近AW進註左K11,緊係放左工即刻去買🤭舖頭由🇫🇷 法國藍帶餅師主理,主打特色手工泡芺✨Puff Set (一盒有6款口味)🔸法式焦糖燉蛋手工泡芙面頭既焦糖卜脆脆,原味既菠蘿皮泡芙,入面包滿雲呢拿吉士醬,非常Creamy😍🔸腐竹薏米手工泡芙咁多款入面味道比較清淡既一款,豆味香濃,入面仲食到薏米同腐竹🤤🔸特濃意大利開心果麻糬手工泡芙鍾意食開心果既,一定鍾意❣️每咬都充滿開心果既果仁咸香味,加埋煙靭既麻糬,口感豐富🔸台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬手工泡芙味道有少少似台灣既香芋酥😆入面既餡料係手工芋泥,中間夾住麻糬,加埋鹹蛋同肉鬆既咸香,係一款飽肚既泡芙🔸威士忌比利時黑朱古力脆脆手工泡芙🥃洒係分開,就算唔飲酒既都可以食,朱古力味香濃唔會甜,中間仲有啲榛子脆脆🔸芝麻湯圓手工泡芙將芝麻湯圓還原,內餡既黑芝麻醬同煙靭麻糬,味道真係好似食緊湯圓😋🔸 70% 比利時朱古力脆脆蛋糕樽🍫朱古力慕絲配埋自家製可可醬,令朱古力味更濃郁,面頭有黑朱古力脆珠做點綴🔸原味法國珍珠糖泡芙爆谷一啖一粒的小泡芙,脆卜卜,加埋面頭既珍珠糖,口感同爆谷🍿好似🔸惹味燒烤泡芙爆谷🍢燒烤味比較惹味,有少少孜然粉既味,非常好香口

✨Puff Set (一盒有6款口味)

🔸法式焦糖燉蛋手工泡芙

🔸芝麻湯圓手工泡芙

🔸 70% 比利時朱古力脆脆蛋糕樽

🔸原味法國珍珠糖泡芙爆谷

🔸惹味燒烤泡芙爆谷
🍢燒烤味比較惹味,有少少孜然粉既味,非常好香口

TakeAway
最特別係佢哋有港式糖水味道的手工泡芙,真係勁想試!AW Patisserie都係由網店開始經營,由法國藍帶廚師主理👨🏻‍🍳而家喺K11 Art Mall開咗Pop Up店,方便大家去買!一次過想食晒咁多款口味就要揀綜合泡芙禮盒,有齊6款Signature口味!呢期Hit 爆既開心果口味係我既至愛😍用上意大利西西里100%純開心果醬,面頭有焗得香脆的開心味碎,咬開泡芙要小心啲,真係會爆Cream,中間仲有麻糬,口感煙韌😍重點推介佢哋既港式糖水系列🇭🇰黑芝麻湯圓選用日本九鬼黑芝麻醬、日本九鬼黑芝麻吉士和黑芝麻香緹忌廉,食落係充滿層次感,有三種濃度既黑芝麻味,中間亦有麻糬,完美還原成粒湯圓出黎🖤腐竹薏米使用日本有機豆漿、本地腐竹等材料製成吉士醬,加入薏米粒,食起上黎好有咬口,真係夠晒特別😍🔸綜合泡芙禮盒(一盒六款口味)特濃意大利開心果麻糬💚港式糖水🇭🇰黑芝麻湯圓港式糖水🇭🇰腐竹薏米法式焦糖燉蛋💛
台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬💜成人限定🔞威士忌比利時黑朱古力脆脆🍫🔸蛋糕樽Cake Jar🍫70%比利時朱古力脆脆🍫呢款方便送禮,成個蛋糕放左係樽仔入面,可以筆黎食!脆脆係買個陣先會落,所以拎到返屋企食個陣

🔸綜合泡芙禮盒(一盒六款口味)
特濃意大利開心果麻糬💚
港式糖水🇭🇰黑芝麻湯圓
港式糖水🇭🇰腐竹薏米

法式焦糖燉蛋💛
台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬💜
成人限定🔞威士忌比利時黑朱古力脆脆🍫

🔸蛋糕樽Cake Jar🍫70%比利時朱古力脆脆🍫
呢款方便送禮,成個蛋糕放左係樽仔入面,可以筆黎食!脆脆係買個陣先會落,所以拎到返屋企食個陣仲好脆,成個蛋糕都係香濃朱古力味,啱晒朱古力愛好者🍫

AW Patisserie 最近推出新産品Popcorn Puff,一粒粒小泡芙,脆卜卜,最啱煲劇睇波個陣食😆暫時有田園蕃茄、惹味燒烤、香濃芝士、原味珍珠糖,4款口味😋

📍#AWPatisserie (#尖沙咀美食)
#尖沙咀 河內道18號K11購物藝術館B2樓Kiosk 1
2024-04-01 34 views
AW記甜品 @aw_patisserie 法國藍帶畢業店主主理法式甜品港式口味🇭🇰法式製作🇫🇷最新登陸K11 Art Mall現場除左手工泡芙~更有蛋糕樽同新產品泡芙爆谷🍿口味眾多~每款都要食😆手工泡芙~係佢地招牌甜品💗推介大家買禮盒裝🎁一次食晒六款口味▫️腐竹薏米 ▪️黑芝麻湯圓 ▫️威士忌比利時黑朱古力脆脆泡芙▪️Crème brûlée 法式焦糖燉蛋 🔥🥚▫️特濃!意大利開心果麻糬▪️台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬泡芙美味手工泡芙💗令人十分回味好喜歡泡芙酥脆感~配上多款不同嘅餡料多重口感~加入麻糬夾心泡芙~入口Q彈更不時推出新口味🥃威士忌比利時黑朱古力脆脆泡芙🆕🏅作為朱古力🍫同酒愛好者必食之選~酒味出~用上70%濃度朱古力夠哂香濃比利時朱古力脆脆蛋糕樽💗又係要極力推介朱古力控要試試~多重口感~香而不膩仲有新產品泡芙爆谷🍿一共有四款口味鹹甜都有👍🏻一啖一口~香脆可口 @aw_patisserie 除左係尖沙咀K-11 @k11artmall 買到港島嘅朋友都有福👏🏻👏🏻📣 17-25/4 係銅鑼灣SOGO @sogohongkong 會開pop-up🫶🏻📍荃灣工作室📍尖沙咀店:尖沙咀K11 Artma
AW記甜品 @aw_patisserie

好喜歡泡芙酥脆感~配上多款不同嘅餡料
多重口感~加入麻糬夾心泡芙~入口Q彈

更不時推出新口味
🥃威士忌比利時黑朱古力脆脆泡芙🆕🏅
作為朱古力🍫同酒愛好者必食之選~
酒味出~用上70%濃度朱古力夠哂香濃

比利時朱古力脆脆蛋糕樽💗又係要極力推介
朱古力控要試試~多重口感~香而不膩

仲有新產品泡芙爆谷🍿
一共有四款口味
鹹甜都有👍🏻一啖一口~香脆可口

港島嘅朋友都有福👏🏻👏🏻📣 17-25/4

📍荃灣工作室
📍尖沙咀店:尖沙咀K11 Artmall B2層 Kiosk 1
2024-03-20 49 views
AW Patisserie嘅手工泡芙,一向都好受歡迎最近仲開係尖沙咀K11 art mall開左Pop up Store仲有新產品推出,即時去自肥一下AW Patisserie由法國藍帶及前五星級酒店餅師主理無論手工泡芙定瑪德蓮一直都大受歡迎◾️綜合泡芙禮盒(一盒有六款口味)▪️芝麻湯圓泡芙 ▪️法式焦糖燉蛋泡芙 ▪️腐竹薏米泡芙
▪️特濃意大利開心果麻糬泡芙▪️台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬▪️威士忌比利時黑朱古力脆脆工泡芙[成人限定]賣相超級靚🥰真係會嘩一聲口味亦好有特式同創意,有中西合璧嘅糖水系列;最近大熱必試開心果同咸甜之選肉鬆芋泥最鍾意係法式焦糖燉蛋,真係omg,裡面燉蛋好滑嫩香甜;而腐竹薏米同樣有驚喜,好似食緊中式糖水咁🤭◾️一口小食泡芙系列一共有四款口味清新田園蕃茄|香濃芝士|惹味燒烤|原味法國珍珠糖(少甜)泡芙製作方式以烤焗而非油炸,令泡芙做到入口即化,會食唔停口架,不過唔洗驚🤣烤焗泡芙健康好多😌◼️特濃!!開心果蛋糕樽曾經試過佢地榴連系列,真心大推蛋糕樽🥰打開已經有陣果仁香,上面舖滿開心果碎,除左開心果慕絲,仲加左開心果醬,味道好rich又唔會好甜,食完真係會超開心🥳
AW Patisserie嘅手工泡芙,一向都好受歡迎
仲有新產品推出,即時去自肥一下

AW Patisserie由法國藍帶及前五星級酒店餅師主理
無論手工泡芙定瑪德蓮一直都大受歡迎

◾️綜合泡芙禮盒(一盒有六款口味)
▪️芝麻湯圓泡芙
▪️威士忌比利時黑朱古力脆脆工泡芙[成人限定]

賣相超級靚🥰真係會嘩一聲

◾️一口小食泡芙系列
一共有四款口味
清新田園蕃茄|香濃芝士|惹味燒烤|原味法國珍珠糖(少甜)

◼️特濃!!開心果蛋糕樽
曾經試過佢地榴連系列,真心大推蛋糕樽🥰
TakeAway
最近我見之前經常幫襯嘅AW Patisserie,佢哋於尖沙咀K11開左Pop up Store , 新鋪位置超級方便,地鐵站一出行3分鐘就到,Mina姐勁鐘意佢哋個瑪德蓮蛋糕,已回購多次,今次佢哋開新店,我哋當然要去支持啦💪🏻AW Patisserie創辦人於法國🇫🇷藍帶畢業,所有甜品蛋糕經過店主精心設計,符合晒我又靚又好味嘅要求,身邊的人食過都對佢念念不忘🥰今日去到佢哋K11嘅新店見到,件件外型都非常漂亮嘅泡芙,今次我就想試下佢哋嘅泡芙系列!真係唔試由至可,一試就粒粒都爆醬😆所以我都買咗D泡芙同佢哋其他皇牌產品,返屋企俾Mina姐試吓🥰🌟 芝麻湯圓泡芙$54一啖咬落去,泡芙瞬間破裂,露出充滿黑芝麻湯圓香味的忌廉,黑芝麻味香氣濃郁,整體的口感層次豐富,食完想再食多粒🤭🌟腐竹薏米泡芙$54用咗傳統港式糖水味做忌廉,再配埋薏米腐竹碎粒,味道好特別又清新,好有驚喜🥰🌟法式焦糖燉蛋泡芙$54面層鋪上香甜的焦糖於鬆軟的泡芙,中間的燉蛋配上綿密的忌廉,好邪惡,又好味😈🌟特濃意大利開心果麻糬泡芙$58面層鋪滿意大利開心果碎,中間用咗開心果醬去做忌廉,夾住煙煙韌韌韌的麻糬,令口感層更豐富,視覺與味覺

🌟 芝麻湯圓泡芙$54

🌟腐竹薏米泡芙$54

🌟法式焦糖燉蛋泡芙$54

🌟特濃意大利開心果麻糬泡芙$58
面層鋪滿意大利開心果碎,中間用咗開心果醬去做忌廉,夾住煙煙韌韌韌的麻糬,令口感層更豐富,視覺與味覺衝擊住大家嘅味蕾👅

🌟台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬泡芙$58
面層鋪上鹹蛋醬及肉鬆,裏面打得細滑的芋泥配上煙煙韌韌的麻糬,每一啖都有不同嘅口感同埋層次,濃厚的台式風味😋

🌟威士忌🥃比利時黑朱古力🍫脆脆泡芙$58
設計非常新穎,外面小膠樽,裝住威士忌🥃酒,可按個人喜好加入泡芙之中,
朱古力同威士忌🥃非常match,面層灑上比利時黑朱古力脆脆,豐富的味道與口感🥰

🌟70%比利時朱古力🍫脆脆蛋糕樽(期間限定)$68
超靚嘅玻璃樽包裝,面層鋪滿朱古力🍫脆脆,裏面夾住朱古力🍫醬及蛋糕,每一啖都充滿住超香濃嘅朱古力🍫味,滋味滿分💯鐘意朱古力🍫的朋友唔好錯過呀。

🌟香濃芝士🧀小泡芙$48
表面鋪滿香濃嘅芝士🧀粉,配上焗得脆卜卜嘅小泡芙,細細粒容易食,食到停唔到口😆

🌟法國珍珠糖小泡芙$48
面層落咗法國珍珠糖,焗得香脆可口,一啖一粒好滋味。
2024-03-13
位於尖沙咀K11的法式甜品店。以前店舖在中環街巿時我已是常客,實在很喜歡這家的甜品味道及創意,時至今日,暫時仍然位居我心中排行第一的泡芙;得知現時搬了到K11開店,對於我這個九龍人來說簡直是莫大的喜訊!₊ ៸៸✿ 綜合泡芙禮盒 (六款口味):𓆠 芝麻湯圓泡芙𓆠 法式焦糖燉蛋泡芙𓆠 腐竹薏米泡芙𓆠 香濃意大利開心果麻糬泡芙𓆠 台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬𓆠 威士忌比利時黑朱古力脆脆泡芙又又又是選了禮盒裝,反正泡芙禮盒的價錢更優惠,口味更齊全,小孩才做選擇吧?泡芙切開時爆餡流心,夾心餡料傾湧而出,視覺已大加分!而口感更是ᴄʀᴇᴀᴍʏ香滑,甜度恰到好處,真的色香味俱全呢!這次的禮盒裝除了有大熱的開心果口味外,更研發了芋泥鹹蛋肉鬆口味。綿密的芋泥配上流心鹹蛋黃,創新又味美~而威士忌比利時黑朱古力口味也是必吃之選,以威士忌的酒香突出朱古力的香甜,相輔相乘,味道更豐富!₊ ៸៸ ✿ 一口小食泡芙泡芙是以烤焗而非油炸的方式制作,減低負擔又更健康;一共有四款口味,我選了惹味燒烤及原味法國珍珠糖口味,口感鬆脆可口。尤其是珍珠糖口味,表面撒滿珍珠糖,少甜脆口,完美地成為睇波打機的解饞好拍檔。 ៸៸ ✿ 比利時朱古
位於尖沙咀K11的法式甜品店。
時至今日,暫時仍然位居我心中排行第一的泡芙;
₊ ៸៸
✿ 綜合泡芙禮盒 (六款口味):
𓆠 芝麻湯圓泡芙
𓆠 法式焦糖燉蛋泡芙
𓆠 腐竹薏米泡芙
𓆠 香濃意大利開心果麻糬泡芙
𓆠 台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬
𓆠 威士忌比利時黑朱古力脆脆泡芙
泡芙切開時爆餡流心,夾心餡料傾湧而出,視覺已大加分!
綿密的芋泥配上流心鹹蛋黃,創新又味美~
₊ ៸៸
✿ 一口小食泡芙
泡芙是以烤焗而非油炸的方式制作,減低負擔又更健康;
 ៸៸
✿ 比利時朱古力脆脆蛋糕樽
扭開樽蓋時,已見密密麻麻的朱古力脆脆,搭配香甜的朱古力醬及軟綿的蛋糕,甜而不膩,口感豐富。
2024-03-15 8 views
一直都好鍾意食手工泡芙 Puff,呢間bookmark左好耐,終於試到啦🥳綜合泡夫禮盒裝(8件)可以試多款唔同既味道,同屋企人慢慢嘆😋✨鹹蛋流心奶黃麻糬泡芙 $58泡芙外層金黃酥脆,散發著迷人的焦糖香氣,一咬落去,鹹蛋奶黃嘅流心就會流曬出嚟,散發出濃郁的奶香和鹹蛋的鮮味,層次感好豐富。✨特濃意大利開心果麻糬泡芙 $58充滿著濃郁的開心果香味,搭配著麻糬的柔軟口感,口感好豐富。黑芝麻湯圓泡芙☺️ $54😋濃郁黑芝麻醬充滿堅果香味,加上軟腍有彈性麻糬,竹炭菠蘿皮外層香脆鬆化,層次豐富威士忌比利時黑朱古力脆脆泡芙🍫 $58我最鍾意呢款,小滴管外形設計既威士忌酒🍷加到忌廉入,與比利時黑朱古力吉士內餡融合,表面榛子脆脆增加口感,整體配合得和諧🥰✨腐竹薏米泡芙😳 $54從來無想過中式甜品腐竹薏米亦可作為泡芙內餡,忌廉輕盈順滑,口感綿密,內餡保留腐竹碎豐富味道,加入有嚼勁薏米粒粒,整個中西合璧配搭很有驚喜🤩✨法式焦糖燉蛋泡芙一咬下去,脆皮下是柔軟綿密的泡芙餡,絲滑順口的口感,帶著濃郁的焦糖香氣,有種焦糖燉蛋的感覺。70%比利時朱古力脆脆蛋糕Jar (期間限定) 🧁$68朱古力慕絲順滑輕盈,中間加上蛋糕

✨鹹蛋流心奶黃麻糬泡芙 $58

✨特濃意大利開心果麻糬泡芙 $58
充滿著濃郁的開心果香味,搭配著麻糬的柔軟口感,口感好豐富。

黑芝麻湯圓泡芙☺️ $54😋

威士忌比利時黑朱古力脆脆泡芙🍫 $58

腐竹薏米泡芙😳 $54

✨法式焦糖燉蛋泡芙

70%比利時朱古力脆脆蛋糕Jar (期間限定) 🧁$68
朱古力慕絲順滑輕盈,中間加上蛋糕及濃郁朱古力醬,表面更鋪滿脆脆朱古力珠點綴,整個朱古力風味層次相當突出,朱古力控絕不能錯過😈

原味珍珠糖爆谷泡芙😗 $48
小爆谷泡芙焗至香脆可口,表面加上珍珠糖點綴,一口一粒的大小的小爆谷泡芙令人欲罷不能🙈

- 惹味燒烤爆谷泡芙🤣 $48
口味喜歡鹹的話,可以選擇惹味燒烤口味爆谷泡芙,表面包滿濃郁孜然粉香味,鹹香味十足😏

2024-03-14 43 views
人氣甜品店 AW Patisserie 終於登陸尖沙咀 K11 Artmall👏🏻,由法國藍帶及前五星級酒店⭐️餅師主理,主打手工泡芙、蛋糕樽等甜品😍,為配合新店,今次更首度推出爆谷泡芙‼️- 黑芝麻湯圓泡芙☺️ $54濃郁黑芝麻醬充滿堅果香味,加上軟腍有彈性麻糬,竹炭菠蘿皮外層香脆鬆化,層次豐富😋- 特濃意大利開心果麻糬泡芙😍 $58開心果吉士配上特濃開心果醬,更突出濃郁開心果香味,麻糬軟燸有嚼勁,忌廉輕盈絲滑,加上開心果碎點綴,口感很豐富❤️- 威士忌比利時黑朱古力脆脆泡芙🍫 $58小滴管外形設計的威士忌酒🍷加到忌廉入,與比利時黑朱古力吉士內餡融合,表面榛子脆脆增加香口口感,整體配合得和諧🥰- 腐竹薏米泡芙😳 $54從來無想過中式甜品腐竹薏米亦可作為泡芙內餡,忌廉輕盈順滑,口感綿密,內餡保留腐竹碎豐富味道,加入有嚼勁薏米粒粒,整個中西合璧配搭很有驚喜🤩- 法式焦糖燉蛋泡芙😛 $54泡芙外層酥脆,充滿牛油香味🧈,香脆焦糖表面,配上充滿雲尼拿香味飽滿吉士忌廉內餡及蛋香味十足燉蛋,甜度適中😋- 台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬泡芙🤤 $58綿密濃郁芋泥配上流心鹹蛋黃醬,中間加入海苔肉鬆帶及煙靭麻糬加強口感,

- 黑芝麻湯圓泡芙☺️ $54

- 特濃意大利開心果麻糬泡芙😍 $58

- 威士忌比利時黑朱古力脆脆泡芙🍫 $58

- 腐竹薏米泡芙😳 $54

- 法式焦糖燉蛋泡芙😛 $54

- 台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬泡芙🤤 $58
綿密濃郁芋泥配上流心鹹蛋黃醬,中間加入海苔肉鬆帶及煙靭麻糬加強口感,鹹甜交錯,味道很特別😝

- 70%比利時朱古力脆脆蛋糕Jar (期間限定) 🧁$68

- 原味珍珠糖爆谷泡芙😗 $48

- 惹味燒烤爆谷泡芙🤣 $48

小店內所有甜品都相當出色😍,而且味道特別,✨而家係K11 Artmall就可以買到佢地既甜品,真係好方便,我強烈推薦大家去試下🥰‼️

📍 AW Patisserie - 尖沙咀
尖沙咀K11 Art Mall B2層Kiosk 1
@aw_patisserie
@k11artmall

#justlingggxd_甜品
#justlingggxd_尖沙咀
2024-03-14 529 views
我至愛嘅甜品店 AW Patisserie 終於如期於3️⃣月份會係尖沙咀K11 Art Mall 再次回歸😍。今次除咗泡芙有新口味外,更加有新產品。仲洗問,即刻買啲返屋企試下😆。綜合泡芙禮盒 $328一盒6️⃣款口味芝麻湯圓泡芙芝麻味濃郁,好似飲緊芝麻糊咁😋,入面湯圓⚪️煙煙韌韌,口感Q彈🥰。台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬一個鹹味嘅泡芙,又幾特別,芋泥🍠同肉鬆份量都幾多,鹹中帶甜,甜中帶鹹,又特別又好味😋。法式焦糖燉蛋泡芙焦糖夠脆身,不論係泡芙還是上面跪焦糖,口感都勁鬆脆🥰,燉蛋🥚又夠香,整體口感又滑又creamy😋。特濃意大利開心果麻糬泡芙我一向係開心果控,呢款叫特濃,開心果醬味道真係勁濃😍,面層仲有唔少開心果,當然唔少得中間煙煙韌韌嘅麻糬😋。腐竹薏米泡芙單看名字,伏味甚濃😂。點知好食到一個點,餡料入面有腐竹碎有薏米粒,忌廉又夠creamy😍,就好似食緊腐竹薏米糖水😋。威士忌比利時黑朱古力脆脆泡芙首先將酒🥃唧落去泡芙入面,與比利時黑朱古力🍫吉士混合埋一齊,再加埋意大利榛子脆脆,層次感非常豐富😍。70%比利時黑朱古力脆胞蛋糕樽 $68面層放了Valrhona 黑朱古力脆珠🍫,中間除咗有朱古力慕絲外🍫

綜合泡芙禮盒 $328

特濃意大利開心果麻糬泡芙

腐竹薏米泡芙

威士忌比利時黑朱古力脆脆泡芙[成人限定🥃]

70%比利時黑朱古力脆胞蛋糕樽 $68
面層放了Valrhona 黑朱古力脆珠🍫,中間除咗有朱古力慕絲外🍫,仲有自家製可可醬🍫,配埋朱古力戚風蛋糕。朱古力🍫控一定唔可以錯過🤤。

田園蕃茄泡芙爆谷 $48
全港首創,一口一粒嘅小泡芙焗得香脆😋,田園蕃茄味🍅清新開胃,但口感就像爆谷般香脆😋。

原味法國珍珠糖泡芙爆谷 $48
表面撒上珍珠糖,口感像爆谷般香脆,而且100%烤焗而絕非油炸,真係食得多都唔會有罪疚感😍。

2024-03-05
Type of Meal
Tea
小編超級鍾意嘅小店喺K11 Art Mall開咗新嘅Pop up 身為小粉絲點可以唔支持?🥰 之前已經介紹過佢哋嘅泡芙真係好食到揼一聲😂😂😂 所以小編又買咗一盒泡芙返去學校同朋友分享啦😆 而且最近除咗泡芙之外 佢哋仲出咗好多新款嘅嘢食喎🤓.港式糖水口味 腐竹薏米 泡芙呢款口味真係有驚喜 整體感覺唔算太甜 真係啱啱好 開頭覺得有少少奇怪 點解會擺啲咁嘅味去整泡芙? 但食落去真係會覺得好好味🐷🥰🥰 成件事係勁正🤣 餡料裏面仲有啲腐竹😂 超級有咬口 完全係一個驚喜.台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬 泡芙呢款係鹹甜交集嘅泡芙 😆 上面啲肉鬆好多 跟住中間啲芋泥同埋鹹蛋勁match😭😭 好似食緊台式嘅蛋餅咁樣 超好食😆😆.威士忌比利時黑朱古力脆脆 泡芙呢款超級級得意 因為有一個小滴管 可以將啲精華 即係酒 唧落去泡芙裏面 成個泡芙超級香🤓 而且裏面用到嘅都係超靚嘅材料 連啲朱古力醬都係自家製 超級好味 不枉係法國藍帶大廚出手👩🏻‍🍳👨‍🍳.黑芝麻湯圓 泡芙 呢個係經典款 上次小編都試過 真心唔錯 黑芝麻嘅味道濃郁🥰.Creme brtlee 法式焦糖燉蛋 泡芙呢款就真係冇得輸嘅 食一次讚一次 焦糖燉蛋喺上面
港式糖水口味 腐竹薏米 泡芙
台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬 泡芙
威士忌比利時黑朱古力脆脆 泡芙
黑芝麻湯圓 泡芙
呢個係經典款 上次小編都試過 真心唔錯 黑芝麻嘅味道濃郁🥰
Creme brtlee 法式焦糖燉蛋 泡芙
呢款就真係冇得輸嘅 食一次讚一次 焦糖燉蛋喺上面完全係一個焦點😂 淨係上面嘅焦糖燉蛋已經可以分拆出嚟做一樣好好味嘅甜品了😂
特濃!意大利開心果麻糬 泡芙
特濃呢兩個字真係冇寫錯😂😂😂屋企人同小編每人咬咗啖 個個都被impress到 開心果嘅味道香濃到不得!完全係超出你認知範圍內嘅濃郁程度 😂 然後中間仲有少少麻糬 口感豐富⭐️
三重特濃意大利開心果蛋糕jar
呢款係一個超級精緻嘅蛋糕樽 🍰 比起出面嗰啲盒子蛋糕更加精緻🔥 開心果嘅味道 比起開心果味泡芙更加濃郁.. 真係大癲🤣🤣 而且中間係一層蛋糕一層開心果 隔住一層一層 開心果嘅香味完全滲入去海綿蛋糕裡面🥰 大推😭😭
原味珍珠糖 Pop Corn Puff
第一次食細細粒嘅小泡芙 呢隻味真係好好食 😆 少少甜甜地 勁快食完一包😂
香濃芝士 Pop Corn Puff🫕🧀
呢款小泡芙就係鹹鹹地酸酸地 隻芝士味都幾特別 🤣🤣
小編真心超級超級超級推薦大家去食呢一間🥰而且K11就有佢哋嘅Pop up 方便到不得了🤣 佢哋嘅嘢食係高質度冇得彈😭😭 要挑剔都真係雞蛋挑骨頭😆😆 全部泡芙絕對有驚喜🐷
AW Patisserie
📍尖沙咀K11 Art Mall B2層Kiosk 1
2024-03-10 17 views
🚩AW Patisserie由法國藍帶烘焙師主理嘅人氣甜品店,喺K11都有店啦‼️你地又試過未呢🤤〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️店舖出咗幾款口味嘅泡芙,所以決定每樣叫一個試吓😍泡芙大概係一個拳頭嘅大細,所以share食都完全冇問題😝✨特濃意大利開心果麻糬泡芙 $58✨威士忌比利時黑朱古力脆脆工泡芙$58✨台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬 $58✨芝麻湯圓泡芙 $54✨法式焦糖燉蛋泡芙 $54✨腐竹薏米泡芙$54唔係講笑六款口味都冇中伏,仲超好食🥹🥹明明成家人晚飯已經食得好飽,但依然係秒清嘅程度😎咁多款來講我覺得腐竹薏米係比較有特色,內餡入面真係有煙韌嘅薏米同埋一片片腐竹碎,好有香港特色🇭🇰另外芋泥肉鬆都幾特別,估唔到呢個配搭都冇出錯💕🌈比利時朱古力脆脆蛋糕樽 爸爸見到即刻mark住左,好不容易先爭到一口食🥲朱古力醬好香濃,甜中帶點回甘一樽裏面有好多層次,口感好豐富------------------------------由於甜品數量有限,想食嘅記得早啲過嚟買啦🍰
🚩AW Patisserie

✨芝麻湯圓泡芙 $54
✨法式焦糖燉蛋泡芙 $54
✨腐竹薏米泡芙$54

🌈比利時朱古力脆脆蛋糕樽
爸爸見到即刻mark住左,好不容易先爭到一口食🥲
朱古力醬好香濃,甜中帶點回甘
一樽裏面有好多層次,口感好豐富

由於甜品數量有限,想食嘅記得早啲過嚟買啦🍰
2024-03-09 440 views
星期六到尖沙嘴K11 ARTMALL 又給我發現新品,我被商場內一家小店殺到了,玻璃櫃內擺滿了精緻甜品😍原來是 AW Patisserie 的小泡芙, 每顆都像向我揮手一樣,沒理由不交她回家😘. AW Patisserie 店主, 曾於浪漫甜品之都法國巴黎藍帶廚藝學校學習,回到香港就開設了這家店😍 泡芙選擇頗多, 每款都非常吸睛, 我隨意帶走了些, 就跟大家分享一下💞.泡芙系列💞🔺威士忌比利時黑朱古脆脆泡芙再特意放上小管子,盛裝著威士忌,吃時再添上些,入口有香濃酒香💞.🔺特濃意大利開心果麻糬泡芙 麻糬好像配什麼也超好吃, 再配上意大利開心果, 麻薯口感Q彈💞.🔺芝麻湯圓泡芙芝麻味好香濃,真的很像整棵芝麻湯圓放入口中,甜度適中,吃完整個口腔被芝麻包圍💞.🔺腐竹薏米泡芙啖啖腐竹香味隨著每口慢慢慘出來,陣陣豆香,中間一粒粒薏米非常Q彈,完全將平日的腐竹薏米糖水重新演繹過來,化身為泡芙💞.🔺台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬 喜歡芋泥朋友會非常大愛,芋泥再加上鹹蛋肉鬆,很有台式風味,再配上麻薯的煙韌,層次最豐富的一款💞 . 🔺法式焦糖燉蛋泡芙焦糖燉蛋配上中間吉士忌廉,面層有脆卜卜的炙燒焦糖,咬開有爆餡吉士
泡芙系列💞
🔺威士忌比利時黑朱古脆脆泡芙
🔺芝麻湯圓泡芙
🔺腐竹薏米泡芙
🔺台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬
焦糖燉蛋配上中間吉士忌廉,面層有脆卜卜的炙燒焦糖,咬開有爆餡吉士醬和忌廉,帶雲尼拿奶香,甜度恰到好處💞
🔺特濃開心果蛋糕樽 開心果近期是甜點大熱, 店主也加入此元素, 這裡的焦糖開果心果仁非常香濃,戚風蛋糕跟日本開心果醬味道非常配搭,入口層次感豐富💞
🔺原味珍珠糖
🔺惹味燒烤
一口一粒,我買了後第一時間打開來吃,香脆可口,由於是烤焗,所以並沒有油膩感,真的吃不停口,後悔買太少😂😂😂
2024-03-09