2024-03-08 477 views
「AW Patisserie」我心目中的世一手工泡芙,已經幫襯過無數咁多次,最近仲啱啱開咗Pop up Store喺尖沙咀K11 Art Mall ,真係超級方便我,同埋佢哋最近推出新產品,梗係即時要去支持吓又再介紹一下點解咁好味,主理人是法國藍帶及前五星級酒店餅師主,主打手工泡芙、蛋糕樽、瑪德蓮蛋糕等甜品,開業至今一直很受歡迎,人氣滿滿,如果從未食過嘅你就要快啲去試吓啦🌟梗係要買佢哋綜合泡芙禮盒 (一盒有六款口味)🖤芝麻湯圓泡芙 🇫🇷法式焦糖燉蛋泡芙 🫔腐竹薏米泡芙 💚特濃意大利開心果麻糬泡芙 🇹🇼台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬 [鹹鹹甜甜之選]🥃威士忌比利時黑朱古力脆脆工泡芙 [成人限定]🌟一口小食泡芙系列一共有四款口味,我今次就帶咗原味法國珍珠糖和清新蕃茄口味返屋企,香脆可口入口就像一陣風好快已經溶咗,口感超得意,完全一口接一口食唔停口🤣🍅清新田園蕃茄🧀香濃芝士🔥惹味燒烤🇫🇷原味法國珍珠糖(少甜)🌟泡芙的製作方式是烤焗而非油炸,自然食得健康,沒有罪惡感🌟🌟蛋糕樽Cake Jar比利時朱古力脆脆蛋糕樽 ,好喜歡面層鋪上嘅脆脆朱古力珠珠,配合超香濃朱古力味,又香又滑既朱古力醬、慕絲和蛋

🌟梗係要買佢哋綜合泡芙禮盒
(一盒有六款口味)

🖤芝麻湯圓泡芙

🌟一口小食泡芙系列
🍅清新田園蕃茄
🧀香濃芝士
🔥惹味燒烤
🇫🇷原味法國珍珠糖(少甜)
🌟泡芙的製作方式是烤焗而非油炸,自然食得健康,沒有罪惡感🌟

🌟蛋糕樽Cake Jar
比利時朱古力脆脆蛋糕樽 ,好喜歡面層鋪上嘅脆脆朱古力珠珠,配合超香濃朱古力味,又香又滑既朱古力醬、慕絲和蛋糕,口感好豐富,朱古力粉絕不能錯過

• 特濃意大利開心果麻糬泡芙
  • 法式焦糖燉蛋泡芙
「AW Patisserie」由法國藍帶及前五星級酒店餅師主理的餅店,⭐️登陸尖沙咀 K11 Artmall ,配合新店,推出了新攪作就是泡芙爆谷,口痕,煲劇必備之選☺️🔸原味法國珍珠糖泡芙爆谷|$48一口一粒的小泡芙焗得香脆,表面撒上珍珠糖,口感像爆谷般香脆😋🔸香濃芝士泡芙爆谷|$48有香濃芝士味🧀,口感像爆谷般香脆,100%烤焗,非油炸,食得多都不會有罪疚感😋🔸特濃(!!)開心果蛋糕樽|$68這款是必買之選👍🏻,自家製焦糖開果心果仁超級香,搭配原味戚風蛋糕和日本開心果醬,每一口都散發出層次豐富的口感🔸特濃意大利開心果麻糬泡芙|$58這款真是大愛😍,開心果吉士和100%特濃開心果醬帶來濃郁開心果風味,麻糬好有彈性和嚼勁,香緹忌廉增添滑順口感,搭配開心果菠蘿皮,真是不得了🤓🔸威士忌比利時黑朱古力脆脆工泡芙|$58威士酒香🥃與70%比利時朱古力吉士融合,榛子脆脆帶來咀嚼的樂趣,手工吉士與朱古力醬增添柔滑口感,讓每一口都充滿層次😋🔸台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬 |$58鹹鹹甜甜之選,濃郁芋香配上流心鹹蛋黃醬,鹹甜鹹甜十分之夾,海苔肉鬆帶和煙靭麻糬平衡口感😋🔸芝麻湯圓泡芙|$54這款泡芙好像在吃芝麻湯圓

🔸原味法國珍珠糖泡芙爆谷|$48

🔸威士忌比利時黑朱古力脆脆工泡芙|$58

🔸台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬 |$58
台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬

🔸芝麻湯圓泡芙|$54
這款泡芙好像在吃芝麻湯圓,芝麻醬帶來濃郁芝麻風味,麻糬有彈性和嚼勁, 竹炭菠蘿皮增加了脆脆口感😋
芝麻湯圓泡芙

🔸法式焦糖燉蛋泡芙|$54
泡芙外層鬆脆,帶有淡淡的牛油香,內裡則有飽滿吉士忌廉內餡配雲呢拿籽,甜度適中😋

🔸腐竹薏米泡芙|$54
好似食緊腐竹薏米糖水一樣,中西合璧的感覺好特別,薏米嚼勁,黃豆香緹忌廉帶來滑順口感☺️
腐竹薏米泡芙

原味法國珍珠糖泡芙爆谷