2024-10-28 0 views
從來未見過有咁差嘅酒樓次次打電話去問嘢都答錯哂 去到就話 我唔知 我哋唔會有同事咁同你講個經理態度勁勁勁差 應該係鐵飯碗 個老闆炒佢唔到果隻 叫我哋有證據就拎出嚟 唔係就唔好阻住佢做嘢其他同事個個都淨係話 我唔知 唔關我事 你同經理講 呢間嘢係勁度不負責任食物又唔好食 又唔衛生 之前食過有昆蟲完全唔知點解可以有咁多好評點解會咁都去超過一次?完全只係為左就2個90幾歲嘅老人家近近哋陪佢哋飲下茶但次次都一肚氣真係唔會再有下次!
從來未見過有咁差嘅酒樓
呢間嘢係勁度不負責任

食物又唔好食 又唔衛生
之前食過有昆蟲

完全唔知點解可以有咁多好評

點解會咁都去超過一次?
完全只係為左就2個90幾歲嘅老人家
近近哋陪佢哋飲下茶
但次次都一肚氣
真係唔會再有下次!

2024-08-22 1294 views
高質中菜廳😌😌今日等左另一間餐廳好耐都無位,於是就睇下周圍邊到有好野食,就入左黎呢間中菜廳,一試就愛上😍😊我地叫左個孖寶加多個餸,碟碟都大大份,有蒜蓉粉絲帶子,文昌雞,茄子海參煲同2碗白碗。🥳🥳蒜蓉粉絲帶子勁好食,真材實料 ,帶子好新鮮,加左蒜蓉蔥油,好香好入味文昌雞選用文昌雞係雞皮簿,肉質有咬口,是比較健康的雞類,適合減肥女士食用😆😆茄子海參煲賣相似係魚香茄子煲,海參切得好細好細粒,有一些期望落差🫨🫨總括而言,食物味道不錯加上份量足夠😄😄飽飽
高質中菜廳😌😌

蒜蓉粉絲帶子
勁好食,真材實料 ,帶子好新鮮,加左蒜蓉蔥油,好香好入味

文昌雞

茄子海參煲
賣相似係魚香茄子煲,海參切得好細好細粒,有一些期望落差🫨🫨

總括而言,食物味道不錯加上份量足夠😄😄飽飽
2024-08-22
$254 (Dinner)
  • 蒜蓉粉絲帶子
2024-03-29 2652 views
自從呢幾年行咗168之後,都冇乜機會食早餐,今次咁難得有一個空檔可以hea 下,於是就揀咗去愛定商場裏面嘅<八方庭>。聽朋友講佢嘅質素唔錯,於是就破例「食」「早」「餐」歎早茶,環境都幾舒適個杯有別於傳統嘅酒樓係用一隻透明嘅雙層玻璃,飲嘅時候唔會燙手。不過用滾水洗嘅時候就要小心啲,外面都好熱㗎!早市比起其他時間同款食物相對抵好多,以蝦餃為例,📌八方庭蝦餃皇早市28,正價要40蚊,仲要一籠有四大粒相當抵食。仲有啲36.8嘅超值組合可以揀兩樣。今次就揀咗📌白灼唐生菜📌豉汁鳳爪排骨飯另外仲叫左📌鮮蝦腐皮卷📌排骨蒸陳村粉📌📌蜂巢炸芋角x2正價嘅📌魷魚鬚....大概9至10碟,四個人連茶錢加一食咗💸$314蚊,味道真係幾好,樣樣都新鮮即整仲熱辣辣。識食記得喺早市食😏😏😏📍八方庭屯門屯門鄉事會路2A號愛定商場(H.A.N.D.S) N區2樓N-225號舖#八方庭#早市#飲早茶#屯門#愛定商場#H.A.N.D.S

仲有啲36.8嘅超值組合可以揀兩樣。
今次就揀咗
📌白灼唐生菜
📌豉汁鳳爪排骨飯

另外仲叫左
📌鮮蝦腐皮卷
📌排骨蒸陳村粉
📌📌蜂巢炸芋角x2

正價嘅
📌魷魚鬚....

識食記得喺早市食😏😏😏

#屯門
#愛定商場
#H.A.N.D.S
2024-01-29 2633 views
同朋友久違地去咗屯門行街食飯,又行下同掃街,晚餐就求其揾了附近的餐廳食就算了~見評價都很好就一於是這間。豉油皇鵝腸呢碟豉油皇鵝腸👑真係香滑得黎唔膩口,仲有啲甜甜地嘅味道,一啖入口,即刻感受到鵝腸嘅鮮味同豉油嘅香味完美融合👅。每條鵝腸都炒到金黃色澤,吸足咗醬汁,保持住彈牙嘅口感🍽,炒功一流。辣椒同蔥嘅配搭增加咗層次感,微微嘅辣同蔥香味提升咗整體食欲😋。另外,上面嘅香菜點綴得宜,新鮮爽口,仲帶啲清新氣息🌿。簡直就係一道色香味俱全嘅佳餚,對於鍾意傳統廣東菜嘅朋友嚟講,絕對係個正選擇!飯後回味,個人覺得實在係太滿足,下次再嚟一定會再叫🍚。無論係份量定係質素,都十分滿意👍,真係係值得推介嘅地道美食,如果你都係食得開廣東菜,記得一定唔好錯過哩道菜🏮,帶埋親朋好友一齊嚟享受,滿足感UP UP!😊臘味炒芥蘭真係一流。首先,芥蘭嘅綠色好吸引👀,煮得剛好,保持咗爽脆嘅質感,同臘味嘅香濃完美結合😋。臘肉同臘腸切片,煎到微微焦香,啖啖肉感,足夠滿足我對美食嘅期待🤤。重點係臘味嘅香氣同鹹香,同芥蘭清新嘅甘甜味道相映成趣,真正做到咗視覺同味覺嘅雙重享受💫。炒臘味時隱隱透出來嘅煙燻氣息,令人一嗅到就食慾大增🤩。加埋
豉油皇鵝腸
臘味炒芥蘭
真係一流。首先,芥蘭嘅綠色好吸引👀,煮得剛好,保持咗爽脆嘅質感,同臘味嘅香濃完美結合😋。臘肉同臘腸切片,煎到微微焦香,啖啖肉感,足夠滿足我對美食嘅期待🤤。重點係臘味嘅香氣同鹹香,同芥蘭清新嘅甘甜味道相映成趣,真正做到咗視覺同味覺嘅雙重享受💫。炒臘味時隱隱透出來嘅煙燻氣息,令人一嗅到就食慾大增🤩。加埋啲脆嘅紅椒🌶️同黃椒,不單止色彩繽紛,仲添咗點爽口同新鮮嘅口感,整道菜既有層次亦有風味。食落去嘅時候,嘴裡感受到臘味嘅滋味,慢慢融合芥蘭嘅清甜,係冬日裡嘅一個溫暖擁抱🤗。最後,廚師嘅火候掌握得天衣無縫,無論係肉嘅熟度定係蔬菜嘅爽口度,都恰到好處。一餐飯落去,真心覺得呢個臘味炒芥蘭係港式料理嘅經典之作,值得一試又一試🙌。如果你鍾意港式嘅炒菜,或者對臘味有獨特嘅喜愛,呢道菜一定唔會令你失望!🎉
正宗文昌雞
文昌雞比較特別是用蒸的方法,所以會食到雞的原汁原味,不會有太多的調味,會比較清的。雞肉都冇雪味。
私房欖角骨
欖角骨就係平時叫的豬肋骨位置,骨的位置真的佔比較多,肉冇咁多但肉都嫩的。調味是酸甜的,相對是較濃味的。
2024-01-29 1730 views
|鴛鴦水庫魚頭|第一次見到有鴛鴦的魚頭🤡係有兩隻的味道🤭仲要整到有啲似心型添❤️魚頭配辣椒和蒜食真的不會有問題☺️係超級夾添啊😎|椒鹽鮑魚|鮑魚也新鮮的😙整得係剛剛好的水準不會整得太耐而好難咬開🤍加炸蒜配鮑魚食就更香口🤪|脆米焗中蝦|平時食就食得多蒸蝦了但脆米焗蝦就真的好似冇食過🤣每一隻size都不細也頗大的size🦐蝦也是偏新鮮的口感是實🐒蝦係脆米焗也是可以食到蝦原本的味道🌙|辣子雞炸大腸|辣子雞炸大腸🌟。第一眼望落去,滿滿嘅辣椒🌶️同蔥花點綴,已經聞到一陣陣咖喱香氣,令人食指大動😋。雞肉炸得金黃酥脆,每一啖都係滿口嘅香辣,外皮香脆到彈牙,入口即化🔥。而炸大腸就更加出色,脆卜卜嘅同時保持住咗肉汁,吸收晒辣椒同調味嘅精華,啖啖肉味,仲帶少少甘香,真係非常下飯。辣度方面做得剛剛好👌,唔會過火到食唔到,但又夠Kick提起食慾。最正嘅係,呢啲辣子雞同炸大腸之間嘅味道係咁嘅搭,一邊酥脆嘅雞肉,一邊係肉質添彈性嘅大腸,互相襯托出不同嘅口感層次😍。個人特別鍾情於裏頭嗰些被調料覆蓋嘅花生同芝麻,佢哋為整體菜式增加咗額外嘅香氣同質感✨
|鴛鴦水庫魚頭|
|椒鹽鮑魚|
|脆米焗中蝦|
|辣子雞炸大腸|

2024-01-29 1191 views
香港啲食肆 繼續用咁樣嘅服務態度 唔使任何競爭 全部都好快閂門 或者而家啲樓面認為自己冇問題啦 大把嘢做 趕走曬你啲客 佢都認為自己冇問題㗎 完全唔係用一個服務態度 完全係我話事 鬼叫你啲人走嚟呢度食飯呀
2024-01-27 811 views
食物普普通通 服務態度非常非常非常惡劣 試過一次我都怕怕 以後都唔會再幫襯 如果各位 坐得唔舒服 又鍾意畀人鬧 即管可以去幫襯一次半次 包你有畢生難忘嘅經驗 越嚟越多人北上 消費 絕對有佢嘅原因
2024-01-25 1116 views
🌶{辣子雞炸大腸}🌶真係食得辣先好叫啊!!!係超級無敵多辣椒真係超爆辣🌶️媽媽👩🏻鐘意食辣都有啲唔太搞得掂冇可否認的是炸大腸炸得乾身會忍唔住辣都會繼續食辣子雞都同樣係好辣的但好似好少少雞肉就正常啦!🐟{鴛鴦水庫魚頭}🐟選擇困難症真的好適合叫尼個有哂辣椒🌶同蒜蓉🧄兩種選擇兩款都重口味同濃味的魚頭配上兩者也是夾的個人鐘意食辣椒款多啲!🐷{私房欖角骨}🐷冇咩肉位可以肉主要係骨旁邊有點肉味道都係濃味為主的係可以接受的範圍🙋🏻‍♀️🦀{避風塘大肉蟹}🦀真的是大肉蟹大大隻蟹入面也有好多肉蟹雖然係由避風塘炒但肉都保有一點鮮甜🤍
🌶{辣子雞炸大腸}🌶
真係食得辣先好叫啊!!!
係超級無敵多辣椒真係超爆辣🌶️
選擇困難症真的好適合叫尼個
有哂辣椒🌶同蒜蓉🧄兩種選擇
兩款都重口味同濃味的
魚頭配上兩者也是夾的
個人鐘意食辣椒款多啲!
🐷{私房欖角骨}🐷
真的是大肉蟹
大大隻蟹入面也有好多肉
蟹雖然係由避風塘炒但肉都保有一點鮮甜🤍
2024-01-24 809 views
放左工一班同事係八方庭食飯,4個人食5道菜,全部都好好味清哂碟。私房欖角骨🐖好味指數👅👅👅👅👅欖角骨大件又香口,香脆惹味,排骨炸到熱辣辣,肉多汁充滿油脂,甘香鬆化,好味絕不簡單,再加上香味十足欖角,絕對係好味加上好味,味道非常豐富。老壇酸菜魚🐟好味指數👅👅👅👅👅金黃色酸菜湯底絕不簡單,酸辣得來帶有魚片嘅味鮮甜味,和桂花清香味。呢大盤酸菜魚入邊有魚片,酸菜,大白菜,芽菜,冬菇和薯粉,薯粉晶瑩剔透,煙韌彈牙,魚片幼滑又冇骨,簡直係一級嘅滋味。鴛鴦水庫魚頭🐟好味指數👅👅👅👅👅呢一碟紅黃綠嘅就係水庫魚頭,佢用咗紅辣椒,小米朝和香蔥一齊蒸,魚頭吸晒辣椒嘅味道,又辣又惹味,好想用嚟配飯食。呢個魚頭有魚肉又有魚雲,真係一食兩味。脆米焗中蝦🦐好味指數👅👅👅👅呢個脆米焗中蝦即係蝦飯嘅概念,咪係炸過之後然後再去蒸焗,個飯特別香,蝦就夠鮮甜爽口。椒鹽九肚魚🐟好味指數👅👅👅👅又滑又柔軟入口溶化九肚魚,魚肉鮮甜嫩滑,九肚魚經過油炸,外脆內軟,九肚魚嘅味道比較清淡,但係面頭再灑上椒鹽粉,味道即刻提升。
私房欖角骨🐖
老壇酸菜魚🐟
鴛鴦水庫魚頭🐟
脆米焗中蝦🦐
好味指數👅👅👅👅
椒鹽九肚魚🐟
好味指數👅👅👅👅
2024-01-24 725 views
今日午餐係和同事一起去食午餐,加上係老細請食飯的所以就叫同好多嘢食同貴嘅食物!!!以下全部也是我地一致認為好食的食物🙋🏻‍♀️有得入公數就當然要叫鮑魚啦仲要係每人兩隻,食得係超級無敵愉快😆鮑魚是用椒鹽烹煮成的,面有粉絲和蒜🧄加上鮑魚的味道就係美味!私房欖角骨真係一試難忘😋,食落去啲味道好豐富🤩,一啲都唔係普通嘅豬骨咁樣。欖角骨本身啲肉質已經好入味,加埋個秘製醬汁🥄,個味道簡直係無得頂👍🏻。骨头啲肉啖啖肥美,仲帶少少甜味,完全唔會話乾身乾底㗎。再加埋啲嘅欖角粒,醒胃又開胃,真係好襯嗰啲肉🥩。食落去個香味喺口腔裡面散發,真係好夠晒滿足感🤤。招牌嘅私房欖角骨絕對係層次分明,由外到入味道逐漸轉變,每一啖都令人回味無窮😍。最正嘅係個肉質好鬆化,輕輕一剝就可以甩骨,真係食得好過癮👏。而家想起都仲想再去食多次🤗,呢個私房欖角骨真係好值得推薦俾大家㗎!😜然後就係老壇酸菜魚,魚係滑滑的配上酸菜食朝係又開胃又邪惡,酸菜魚湯還有好多食物係入面。最後就係臘味炒芥蘭,臘腸係令到成碟餸菜香氣大增,芥蘭口味係硬硬地較爽身😙
2024-01-24 565 views
好少嚟呢個商場見到入邊環境都好似唔錯就入去試吓佢話食川菜,不過叫點心都冇乜特別食辣嘢佢啲點心紅蘿蔔造型幾得意鹹水角都幾夠脆有啲甜品又兔仔咁嘅造型都夠滑價錢合理啦都可以
2024-01-23 690 views
約左屋企人一齊黎食係屯門嘅盈館,聽講好抵又好食😋,特别過嚟試試佢😎🎍 川辣豬手 🎍十分滋味💜 係充滿骨膠原既豬手!外皮軟嫩,內部多汁。川辣調味帶有濃郁辣味。咬落去時,辣味同豬肉的鮮美相互融合,不但口感出色,而且香氣四溢,絕對值回票價。🎍 極品燒鵝皇 🎍十分惹味💙 燒餓皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁。肉質細膩,脂肪分佈均勻,入口即融。每一啖都細味到濃郁鵝油香氣,包你食到停唔到口。🎍 正宗文昌雞 🎍十分美味❤️文昌雞外皮軟熟,充滿雞肉鮮味,脂肪分佈平均,肉質滑溜無比。🎍 老壇酸菜魚 🎍十分滿足🧡老壇酸菜魚滿載傳統韻味🌟,每一啖都係鮮味同酸爽嘅完美交融。湯頭以老壇酸菜為主,釋放出淡淡酸香,食落去感覺提振,整道菜就算多吃幾口都不會覺膩😋。酸菜魚嘅魚肉質地細嫩🐟,滑溜溜嘅口感同酸辣湯底形成強烈對比,每次品嘗都好似在味蕾上跳探戈💃。除咗酸菜同魚,湯裡面仲加入咗辣椒🌶️同大量薑絲,增添咗辛香味並促進胃口。正所謂色香味俱全,賞心悅目起來👀,盛滿嘅黃金湯汁彷彿金光閃閃,入口後辛辣過後嘅是一股暖流😌,頓時令人彷彿置身於江南水鄉旁嘅小館,享受著寧靜而細膩嘅美食時光。加上魚肉裡面冇刺,非常適合任何年齡層嘅食客👶👴,喺享
🎍 川辣豬手 🎍
🎍 極品燒鵝皇 🎍
🎍 正宗文昌雞 🎍
🎍 老壇酸菜魚 🎍
正所謂色香味俱全,賞心悅目起來👀,盛滿嘅黃金湯汁彷彿金光閃閃,入口後辛辣過後嘅是一股暖流😌,頓時令人彷彿置身於江南水鄉旁嘅小館,享受著寧靜而細膩嘅美食時光。加上魚肉裡面冇刺,非常適合任何年齡層嘅食客👶👴,喺享受舌尖上滋味嘅同時,又唔需要擔心食魚刺嘅困擾。

整體上嚟講,老壇酸菜魚嘅美妙之處在於它嘅多層次口感同恰到好處嘅酸辣度,令人一次又一次回味無窮👍。置身喧囂嘅城市,享受呢一份來自舊時光嘅美味,實在係一種難得嘅寧靜與滿足🍽️。下次諗唔到食咩,不妨嚟幫腔響起老壇酸菜魚嘅佳餚,保證令你味覺大開🌶️🐟🔥。

已經訂左位家族飯要嚟再食,環境闊落,枱與枱之間有足夠嘅空間,食物又好味,好期待再嚟!🙌🏻
今日想食好食嘅中菜,於是嚟咗呢間位於屯門,叫做八方庭到食啦!✨ 私房欖角骨。我想講係好好好食🫨🫨🫨 欖角骨整得啱啱好,再加埋啲特製醬汁同埋欖角,超惹味!外層烤到少少脆,金金黃黃,味道帶d微甜,鹹鹹甜甜,咁照開胃!🤠✨ 荔芋油鴨煲。嘩啦啦~~n 年冇食過呢樣嘢,酒樓亦都好少見到呢樣嘢!呢個煲充滿油鴨嘅鴨香,食落去有淡淡的鴨香再加埋芋頭,勁開胃。我feel到可以食超多碗白飯🥰!食完呢個亦都唔會太飽太濟,師傅真係整得好啊😚!俾個like你👍!✨ 椒鹽鮑魚。鮑魚肉質新鮮,唔會太靭。爽口彈牙,再加埋椒鹽,-絕。😝✨ 老壇酸菜魚。賣相勁靚,一上到嚟熱辣辣見到勁多酸菜鋪係魚嘅上面,都已經好想即刻食啦!🤭老壇酸菜魚唔止口感好飽足,仲有帶嚟濃郁嘅酸辣風味,令人食嘅時候食得口水直流🥺🥺✨椒鹽九肚魚。炸得好香脆,炸到連啲骨都軟埋,可以直接食✔️!椒鹽九肚魚,認真一流!送酒小食必叫!⭐️✨豉油皇鵝腸。鵝腸超爽口,一啲都冇怪味!證明師傅準備嘅時候做得好好!配埋豉油王炒,非常惹味,食完一條又一條!超邪惡囉😈!總括嚟講,餐牌種類選擇多,價錢合理,份量大,係一間CP值超高嘅高檔中菜!😎
今日想食好食嘅中菜,於是嚟咗呢間位於屯門,
叫做八方庭到食啦!

2024-01-19 552 views
適逢爸爸生日,今年媽咪特別指明要食係屯門既八方庭食🫣佢話朋友試過,話好食到不得了,我地食完都讚不絕口🫡🐷 私房欖角骨;有芝麻等香料既調味,十分之香口,欖角骨更加係無得彈,鮮嫩多汁,肉質幼滑,必食之選。🧂椒鹽鮑魚;鮑魚肉質鮮嫩又爽口彈牙,煮得啱啱好!椒鹽入味,食落香口又惹味,力推之選。🐟試咗佢哋嘅招牌菜—椒鹽九肚魚🐟。一上碟,熱氣騰騰、金黃色嘅外皮就已經令人垂涎三尺😋,聞到嗰陣香味,已經預咗味道一定正!👌🏻九肚魚酥脆之餘,仲帶有海鮮嘅鮮甜,咬落去口感彈牙,外層嘅麵衣炸得恰到好處,唔會太厚,不過能夠承托到魚肉嘅質感🎣。佢哋用嘅椒鹽調味做得好balance,辣中帶香,突出咗九肚魚本身嘅味道而不過分。食幾塊都唔會膩,反而令人停唔到口🍽。每一塊魚都包裹住細緻嘅椒鹽,入口即溶,非常惹味🤤。而且我特別欣賞佢哋炸魚嘅技巧,熱油嘅溫度掌握得剛剛好,令到魚肉保持咗多汁性,同時外皮又唔會吸收太多油份,只係表層觸感係脆的,一啖咬落去,感覺就好似係魚肉同薄脆椒鹽嘅絕妙對話💬。總結,呢個椒鹽九肚魚🎏係一個簡單但執勝嘅小菜,適合任何時候享用。無論係下酒小菜或者係聚餐嘅一部份,佢都能夠帶來一股新鮮同活力🎉。我相信,唔
🐟試咗佢哋嘅招牌菜—椒鹽九肚魚🐟。一上碟,熱氣騰騰、金黃色嘅外皮就已經令人垂涎三尺😋,聞到嗰陣香味,已經預咗味道一定正!👌🏻九肚魚酥脆之餘,仲帶有海鮮嘅鮮甜,咬落去口感彈牙,外層嘅麵衣炸得恰到好處,唔會太厚,不過能夠承托到魚肉嘅質感🎣。佢哋用嘅椒鹽調味做得好balance,辣中帶香,突出咗九肚魚本身嘅味道而不過分。食幾塊都唔會膩,反而令人停唔到口🍽。每一塊魚都包裹住細緻嘅椒鹽,入口即溶,非常惹味🤤。而且我特別欣賞佢哋炸魚嘅技巧,熱油嘅溫度掌握得剛剛好,令到魚肉保持咗多汁性,同時外皮又唔會吸收太多油份,只係表層觸感係脆的,一啖咬落去,感覺就好似係魚肉同薄脆椒鹽嘅絕妙對話💬。總結,呢個椒鹽九肚魚🎏係一個簡單但執勝嘅小菜,適合任何時候享用。無論係下酒小菜或者係聚餐嘅一部份,佢都能夠帶來一股新鮮同活力🎉。我相信,唔使好耐,我一定會掛住佢嘅味道,再次去探望呢個街坊嘅寶藏小店。👍🏻
🦆荔芋油鴨煲,油鴨油脂分佈均匀薄肉質幼嫩,個鴨煲同荔芋經過時間既烹調,超好味呀,絕對要試。

食物超水準既好味,份量十足,建議早啲book,好快滿座🥴
2024-01-17 497 views
我約咗我媽咪去行街,經過見到八方庭,媽咪話上次同呀姨食過好好味,唔食就走寶,就決定入去試下啦我😊我要講下荔芋油鴨煲🍲鴨肉香嫩多汁,荔芋軟糯,湯底鮮甜。一啖落肚,鴨肉嘅香味同荔芋嘅獨特風味瞬間爆發,真係令人驚艷👀之後係辣子雞炸大腸👅有驚喜!雞肉鮮嫩多汁,大腸酥脆。辣椒嘅香辣味道係一定要提一下,真係好開胃!辣味同大腸嘅鮮美交織在一起,真係估唔到咁好味🫦而椒鹽鮑魚夠彈牙,表皮酥脆,椒鹽嘅香味令人鮑魚升華到另一個境界💓食正宗文昌雞真係一種享受🌟!頂級嘅文昌雞皮幼滑得黎緊致,輕輕咬落去,啖啖肉汁🍗即刻溢出,香而不膩,令人回味無窮。文昌雞嘅肉質細嫩彈牙,每一片都切得均勻,呈現出黃澄澄🌕嘅脂肪層,細看之下,更可見其細膩嘅肌肉纖維。而家呢度嘅文昌雞唔單止外形吸引,吃落更加嘅感覺係入口即化👄,肉質甘香而且濃郁。透過特殊嘅烹調技巧,文昌雞保留咗最原始嘅味道,唔需要太多嘅佐料🌿,就已經可以喺味蕾之間爆發出一股清新嘅鄉土情懷。喺呢個過程中,渾然天成嘅滋味喺舌尖跳躍,唔覺意間已經清空咗碟裏嘅每一塊雞片🍽️。再配上特製嘅辣椒醬或者薑蔥油,更能突顯文昌雞嘅鮮味,真係無得頂👍!