2024-12-11
Baker Talent呢間新加坡麵包店既麵包同甜品真係好有特色!成日經過都會買返屋企,好好味又抵食!班蘭咖椰菠蘿包 ($11)招牌之一既菠蘿包外脆內軟,表面有一層金黃的班蘭糖霜,香甜可口。每一口都能感受到菠蘿包的鬆軟與咖椰的濃郁,咖椰醬的椰香味道,令整個包子更加豐富,口感層次感十足,令人回味無窮!自家製奶茶 ($14)佢既自家製奶茶真係唔可以錯過!奶茶的香濃程度恰到好處,茶香與奶香完美融合,帶有一絲微甜,唔會太膩。特別係用自家製嘅配方,飲落非常順口,令人有一種幸福嘅感覺,配上菠蘿包真係一流!蒜蓉香脆條 ($15)呢個小食真係好驚喜,份量超多,香脆條外酥內軟,蒜香味濃郁,咬落去有啲微微的辣味,令人食得過癮。每一口都伴隨著香脆的口感,啱晒做下午茶!抹茶+芒果大福 ($20/2)大福外皮柔軟,口感煙韌,抹茶味香濃,芒果味香甜清新!
班蘭咖椰菠蘿包 ($11)
自家製奶茶 ($14)
蒜蓉香脆條 ($15)
抹茶+芒果大福 ($20/2)
大福外皮柔軟,口感煙韌,抹茶味香濃,芒果味香甜清新!