1K
2023-12-22 283 views
相約表妹試試聖誕限定的夢幻美食! 整家餐廳以太空、星際、星球及太空人作裝飾, 滿滿的打卡位!水星八爪魚腿蛋包飯 $178 ~ 這麼容易的就登陸水星啦!  最愛又香又滑的蛋包飯, 中間露出一條八爪魚腿, 是外星生物嗎? 腿十分肥美, 有咬口但不靭, 炒底的飯很香, 啖啖驚喜!穀神星大蝦墨汁意粉 $136 ~ 入口很鮮甜, 完全沒有腥味, 意粉掛汁得十分恰到好處! 蝦大大隻, 爽口彈牙! 唯一是…不要穿白色衣服! 星際彩虹芝士豬扒 $58 ~ 彩虹芝士第一次嘗試, 釀到豬扒當中, 炸得香脆, 很夢幻! 伯爵茶布丁牛角包窩夫 $122 ~ 必點! 我本來不太喜歡吃布丁, 但這個超愛! 味道十分濃郁幼滑, 滲出淡淡的柑橘香氣, 配上鬆脆窩夫, 口感十分豐富, 就算不愛伯爵茶也會愛上這個甜點!月球幻影黑芝麻沙冰 $68 ~ 店主推介! 我淺淺的試了一口, 口感綿密, 芝麻很香呢! 木星朱古力咖啡 $58 ~ 咖啡及朱古力味很平衡, 入口幼滑甘香, 美感層次滿滿的, 推介! 這個很好食!
相約表妹試試聖誕限定的夢幻美食!

整家餐廳以太空、星際、星球及太空人作裝飾, 滿滿的打卡位!

這個很好食!
2023-12-19 28 views
Banchan & Cook以木材設計打造成年輕人最愛的韓風質感文青系Cafe,Banchan & Cook時尚外觀及寬敞舒適內部空間,這裡每個空間都盡是輕柔,無比愜意,置身其中真的有秒到韓國Cafe的感覺。穀神星大蝦墨汁意粉將海鮮的甜味集結在一起,意粉軟硬適中,彈性十足,墨汁意粉上頭再放上大蝦、三文魚子點綴,高品質的大蝦和墨汁意粉一同入口,配上鮮香的三文魚子,穀神星大蝦墨汁意粉海味滿滿,實在有夠享受。星際彩虹芝士豬扒是Banchan and Cook的人氣餐點,點閱率可是相當高,星際彩虹芝士豬扒外層炸得金黃酥脆,豬扒內鑲嵌誘人的彩虹芝士,視覺效果大加分。星際彩虹芝士豬扒炸粉處理不錯,吃來不會油膩,完全保有油炸之後的香脆感,咬在嘴裡極脆口,很涮嘴。當夾起星際彩虹芝士豬扒,拉絲芝士更上一層樓的邪惡,滿嘴充滿著濃濃的芝士香味,推薦星際彩虹芝士豬扒。月球幻影黑芝麻沙冰用料豪邁,忌廉上面灑上不少黑芝麻,看起來十分療癒。月球幻影黑芝麻沙冰綿綿細緻且香醇,享受得到黑芝麻獨特的郁香,月球幻影黑芝麻沙冰讓人一喝就愛上。我選了最近的心頭好凍木星朱古力咖啡,凍木星朱古力咖啡的啡色漸層美得頗有設計感,很喜歡

我選了最近的心頭好凍木星朱古力咖啡,凍木星朱古力咖啡的啡色漸層美得頗有設計感,很喜歡這一杯。凍木星朱古力咖啡不苦澀,咖啡搭配朱古力有著輕柔的滑順感,還有啖啖朱古力濃郁和咖啡甘香。

水星八爪魚腿蛋包飯好看又美味,水星八爪魚腿蛋包飯與一般蛋包飯不同,不是黃色的蛋包飯,而是藍色的,水星八爪魚腿蛋包飯走海洋風格,讓人一口又一口想細究滋味,回過神來已吃掉一大半水星八爪魚腿蛋包飯。

八爪魚腿火侯剛好,不會煮得過老,軟彈軟彈的,不得不說Banchan and Cook的廚師有點功夫。蛋包飯內的蕃茄燴飯酸酸甜甜,粒粒分明,頗令人開胃,雞蛋滑嫩飽水溫潤,洋溢蛋香。

甜品我挑了伯爵茶布丁牛角包窩夫,布丁本身帶有點茶棕色調,伯爵茶香氣清新,布丁質感幼滑,整體吃起來清爽沒有負擔,而且甜度不高,配上忌廉和朱古力脆餅吃,伯爵茶布丁更有咬感,更優秀。

溫熱的牛角包窩夫有著窩夫的外表,卻有牛角包焦酥的嚼感,比窩夫略有層次感。牛角包窩夫淋上伯爵茶醬,絲滑的伯爵茶醬茶甘甜美,吃進嘴裡的每一口都是幸福滋味,讓人意猶未盡。
2023-12-14 57 views
Banchan & Cook地址:屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2253A,2253B,2255及2256A號舖-水星八爪魚腿蛋包飯 $178八爪魚肉質鮮美,蛋包飯口感綿密-穀神星大蝦墨汁意粉 $136墨汁意粉味道濃郁,大蝦味道鮮甜,口感彈牙,配以充滿咸鮮嘅三文魚籽👍🏻-星際彩虹芝士豬扒 $58芝士味濃郁,做到拉絲效果,豬扒金黃香脆,肉質鮮嫩,正!-伯爵茶布丁牛角包窩夫 $152月球幻影黑芝麻沙冰 $68沙冰充滿黑芝麻嘅香氣,飲落口感濃郁非常smooth,夠Refreshing~-木星朱古力咖啡(Mocha) $58-#BANCHANandCOOK #omurice #friedchicken #koreacafe #cafe #croffle
Banchan & Cook
水星八爪魚腿蛋包飯 $178
八爪魚肉質鮮美,蛋包飯口感綿密
穀神星大蝦墨汁意粉 $136
星際彩虹芝士豬扒 $58
芝士味濃郁,做到拉絲效果,豬扒金黃香脆,肉質鮮嫩,正!
伯爵茶布丁牛角包窩夫 $152
月球幻影黑芝麻沙冰 $68
木星朱古力咖啡(Mocha) $58
2023-12-07 90 views
見出左個2人set,就去屯市店試左👍🏻👍🏻5百幾蚊有咁多野食都幾抵,❤️橡果黑毛豬意大利粉好香啊🤤最愛奶香味十足既卡邦尼意粉!! 好Juicy🥰同埋個橡果豬好好食!平時食意粉,多數淨係食個粉唔食d肉,但尼隻🐷肉我食哂,好香又爽口❤️五花肉玫瑰燉飯尼個有少少辣,但好輕微,唔太食得辣既朋友都會食到😋賣相好靚之餘亦好好食,每啖飯都入味,口感適中個五花肉亦處理得好好👍🏻軟軟糯糯,口味淡返少少更好❤️烤牛肉配雜菜包平時豬肉碎生菜包就食得多,牛肉生菜包就少d啦😍配左生菜、蒜片、青椒片、泡菜,每一種都係完美配搭,而且好解膩!❤️焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫可以稱得上係完美配搭,超級中意尼個甜品!!焦糖+芝士真係好夾,出奇地唔會好膩🥰野飲任揀🥰唔限價錢朋友叫左朱古力,我叫左特飲,兩杯都又靚又好飲💕
見出左個2人set,就去屯市店試左👍🏻👍🏻
5百幾蚊有咁多野食都幾抵,

❤️橡果黑毛豬意大利粉
好香啊🤤最愛奶香味十足既卡邦尼意粉!! 好Juicy🥰

❤️五花肉玫瑰燉飯
尼個有少少辣,但好輕微,唔太食得辣既朋友都會食到😋
賣相好靚之餘亦好好食,每啖飯都入味,口感適中
個五花肉亦處理得好好👍🏻軟軟糯糯,口味淡返少少更好

❤️烤牛肉配雜菜包
平時豬肉碎生菜包就食得多,牛肉生菜包就少d啦😍

❤️焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫
可以稱得上係完美配搭,超級中意尼個甜品!!
焦糖+芝士真係好夾,出奇地唔會好膩🥰

野飲任揀🥰唔限價錢
朋友叫左朱古力,我叫左特飲,兩杯都又靚又好飲💕
2023-11-28
Dinner
We ordered 2 sets of combo meal to be shared by 5ppl, so we were able to try every items on this set menu. The set meal was a really great deal, every dish is generous portioned that we couldn't finish them all, and we were satisfied with every dishes! Lucky us that were somehow getting 20% off over the whole bill, but not sure if it is Tuen Mun / weekday limited. You guys can try to ask about the discount before ordering. ---𝗧𝗮𝘀𝘁𝘆 𝗧𝗿𝗲𝗮𝘁 𝗖𝗼𝗺𝗯𝗼 $560[ 2 ᴍᴀɪɴs + 1 sʜᴀʀᴇ + 1 ᴅᴇssᴇʀᴛ + 1 ᴅʀɪɴᴋ ]。𝗠𝗮𝗶𝗻
---
𝗧𝗮𝘀𝘁𝘆 𝗧𝗿𝗲𝗮𝘁 𝗖𝗼𝗺𝗯𝗼 $560
。𝗠𝗮𝗶𝗻。
▪️𝑶𝒎𝒖𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑩𝒆𝒍𝒍𝒚 𝒊𝒏 𝑺𝒐𝒚 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆
▪️𝑻𝒕𝒆𝒐𝒌𝒃𝒐𝒌𝒌𝒊 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑷𝒂𝒓𝒎𝒂 𝑯𝒂𝒎 𝒊𝒏 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚 𝑷𝒖𝒎𝒑𝒌𝒊𝒏 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆 👍🏽
The rice cake they used is a thinner, longer one, but also make it less hard to chew while you can enjoy more sauce with it. The sauce was creamy and nice to have actual pumpkin pieces in that.
▪️𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑩𝒆𝒍𝒍𝒚 𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑲𝒐𝒓𝒆𝒂𝒏 𝑹𝒐𝒔𝒆 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆 👍🏽
▪️𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑰𝒃𝒆𝒓𝒊𝒂𝒏 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑪𝒂𝒓𝒃𝒐𝒏𝒂𝒓𝒂
。𝗦𝗵𝗮𝗿𝗲。
▪️𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑪𝒐𝒎𝒃𝒐
Crunchy fried chicken with tender, juicy meat. Good to offer 3 choice of flavors up to your taste.
▪️𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒅 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑩𝒐𝒔𝒔𝒂𝒎
The most authentic korea dish in this meal. Served with the lettuce, perilla leaves, pepper, garlic, kimchi and spicy sauce. Couldn't help myself keep having that.
。𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁。
▪️𝑪𝒂𝒓𝒂𝒎𝒆𝒍 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆 𝑪𝒓𝒐𝒇𝒇𝒍𝒆
▪️𝑬𝒂𝒓𝒍 𝑮𝒓𝒂𝒚 𝑷𝒖𝒅𝒅𝒊𝒏𝒈 𝑪𝒓𝒐𝒇𝒇𝒍𝒆
A bit too much cream for the dessert, but it also made the dessert looked tempting😂. My fav was the earl gray pudding, which was silky and flavorful.
---
Taste: 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽/ 5
Service: 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽/5
Re-visit ? ✔️
𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑰𝒃𝒆𝒓𝒊𝒂𝒏 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑪𝒂𝒓𝒃𝒐𝒏𝒂𝒓𝒂
𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑪𝒐𝒎𝒃𝒐
𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒅 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑩𝒐𝒔𝒔𝒂𝒎
𝑪𝒂𝒓𝒂𝒎𝒆𝒍 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆 𝑪𝒓𝒐𝒇𝒇𝒍𝒆 & 𝑬𝒂𝒓𝒍 𝑮𝒓𝒂𝒚 𝑷𝒖𝒅𝒅𝒊𝒏𝒈 𝑪𝒓𝒐𝒇𝒇𝒍𝒆
𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑰𝒃𝒆𝒓𝒊𝒂𝒏 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑪𝒂𝒓𝒃𝒐𝒏𝒂𝒓𝒂
𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑪𝒐𝒎𝒃𝒐
𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒅 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑩𝒐𝒔𝒔𝒂𝒎
2023-12-01 53 views
早幾日放假同謙入去屯門公園放電,放完後近近地係市中心食我地鍾意的Banchan & Cook。我地叫左呢期新出的‘’嚐吃套餐” ⬇️⬇️⬇️💗 醬油白切肉蛋包飯 ~ 一刀切落去蛋包飯上層的蛋時, 蛋汁將飯包住睇落已經好正, 飯和雞蛋一啖過咁食好滋味,醬油白切肉肥美得來唔油膩喎。💗 南瓜忌廉巴馬火腿年糕 ~ 南瓜配年糕幾新穎的配搭, 每條年糕掛滿南瓜忌廉汁,年糕煙煙韌韌謙謙超鍾意, 巴馬火腿的咸香味幾濃郁。💗 炸雞拼盤 ~ 自選了三款口味包括甜辣炸雞,芝士炸雞和蜜糖炸雞,炸雞熱辣辣脆卜卜,三款都咁出色, 芝士最香,甜辣最濃味, 蜜糖最甜。💗 伯爵茶布丁牛角包窩夫 ~ 牛角包窩夫熱辣辣好酥香配搭住厚厚的cream 睇見都想食,布丁 QQ 的。💗 凍溶化朱古力 ~ 睇見已比cream 吸引了,與濃濃的朱古力一同拌勻特別滑。💗 荔枝梳打 ~ 好清新順喉的一杯。

我地叫左呢期新出的‘’嚐吃套餐” ⬇️⬇️⬇️

💗 炸雞拼盤 ~ 自選了三款口味包括甜辣炸雞,芝士炸雞和蜜糖炸雞炸雞熱辣辣脆卜卜,三款都咁出色, 芝士最香,甜辣最濃味, 蜜糖最甜。

💗 荔枝梳打 ~ 好清新順喉的一杯。

依間韓國餐廳成日經過都見到好多人食甘岩有位就坐低試下d 位設計特別,背後都有芒草裝飾岩哂同女仔fd 聚會影相佢有個嚐吃套餐有蛋包飯又有炸雞甜品岩哂我咩都想食d 既要求✨醬油白切肉蛋包飯見到每台必點蛋包飯就知正店員一切開,d滑蛋流出黎下面係炒飯底,加埋一齊食多左種滑蛋口感肉睇落肥,但食落都唔油膩醬汁偏甜甜地,好食!✨南瓜忌廉巴馬火腿年糕上台個陣我以為我地點左烏冬原來係幼身既年糕!口感煙韌彈牙~又吸埋南瓜汁正面頭既巴馬火腿味道鹹撈埋個汁又估唔到都夾到✨炸雞拼盤我地點左原味,甜辣同蜜糖每隻味都有成4大舊份量都幾多最鐘意甜辣口味,辣辣地夠惹味✨焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫牛角包窩夫好酥脆上面芝士蛋糕口感係鬆軟個種仲配搭埋焦糖醬同埋cream味道好豐富✨熱紅豆鮮奶紅豆煮到起沙溝埋d 奶泡一齊好好飲✨熱朱古力面頭仲有cream 同朱古力碎層次好豐富又唔會太甜
依間韓國餐廳成日經過都見到好多人食
甘岩有位就坐低試下

d 位設計特別,背後都有芒草裝飾
岩哂同女仔fd 聚會影相

佢有個嚐吃套餐有蛋包飯又有炸雞甜品
岩哂我咩都想食d 既要求

✨醬油白切肉蛋包飯
見到每台必點蛋包飯就知正

店員一切開,d滑蛋流出黎
下面係炒飯底,加埋一齊食多左種滑蛋口感
肉睇落肥,但食落都唔油膩
醬汁偏甜甜地,好食!

✨南瓜忌廉巴馬火腿年糕
上台個陣我以為我地點左烏冬

原來係幼身既年糕!
口感煙韌彈牙~又吸埋南瓜汁正
面頭既巴馬火腿味道鹹
撈埋個汁又估唔到都夾到

炸雞拼盤
我地點左原味,甜辣同蜜糖

每隻味都有成4大舊
份量都幾多
最鐘意甜辣口味,辣辣地夠惹味

✨焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫

面頭仲有cream 同朱古力碎
層次好豐富又唔會太甜

2023-11-30
2023-11-29 55 views
🍄の韓系Café探索之旅!今日我同男朋友發現一間散發小清新氣息的韓式Café——Banchan and Cook,享受一段難忘的拍拖時光💑。本身抱住打卡嘅心態入去,但食物的風味卻遠超預期!顏值與品質兼具👏👍餐廳裝潢以清新感木質為主調,部分雅座呈現流線型設計,配以同色系蘆葦和葉類植物,營造閒適浪漫的氛圍~🍀💕⭐「為食」的我們選擇了💰560「嚐吃套餐」:🍝主食4️⃣選2️⃣「醬油白切肉蛋包飯」&「三重芝士炸豬扒蕃茄意粉」- 白切肉的鮮嫩結合醬油的香氣,與蛋包飯的滑嫩口感完美結合😍- 芝士棒飽腹感很足,酥脆得黎又可感受流心芝士的濃郁口感。我最愛的扁意粉包裹濃厚的番茄醬汁!🥰🍗小食我地揀左三款口味炸雞拼盤:「甜辣」、「初雪芝士」和「柑橘」- 碎瓜子仁的加入令甜辣口味更加微妙😌- 初雪芝士炸雞滿溢著濃郁的芝士香氣,同時芝士粉令口感更富層次,受男友好評😘- 新穎的柑橘散發清新與獨特,是此次最令我驚喜的口味!😍☕️無咖啡不歡的我地叫左「焦糖脆脆鮮奶咖啡」和「士多啤梨鮮奶咖啡」。微妙苦澀與甜蜜的碰撞,呈現醇厚香氣和順滑口感。可愛的topping令人一見傾心,忍唔住打卡的激動心情🤣📷🥐最後是甜品喇!~我地揀左「焦
🍄の韓系Café探索之旅!

⭐「為食」的我們選擇了💰560「嚐吃套餐」:

🍝主食4️⃣選2️⃣
「醬油白切肉蛋包飯」&「三重芝士炸豬扒蕃茄意粉」

🍗小食我地揀左三款口味炸雞拼盤:
「甜辣」、「初雪芝士」和「柑橘」
- 碎瓜子仁的加入令甜辣口味更加微妙😌
- 新穎的柑橘散發清新與獨特,是此次最令我驚喜的口味!😍

士多啤梨鮮奶咖啡

🥐最後是甜品喇!~
我地揀左「焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫」作為結尾。呢款結合了蛋糕、牛角包同窩夫的創意甜品,帶來一口口濃郁的焦糖和芝士的美好滋味!🤤
焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫

超值組合分量十足,完全夠三人享用~😊😋
我同男友最後飽到差啲扶牆出門口🤰🏻🫃🏻😆

如果你都想體驗閒暇浪漫的時光,不妨黎呢度一探究竟!
士多啤梨鮮奶咖啡
2023-11-29 46 views
好耐之前係度食過蛋包飯都唔錯,今日又岀開黎市中心就係門口望下,好似有新產品喎!好,坐低睇下有咩好食先,呢係嚐吃套餐好似好多野食咁喎!五花肉玫瑰燉飯,五花肉好入味,雖然話有肥肉,但係啲肥肉係爽口既,唔係油立立既肥油。燉飯個汁量剛剛好,上面仲有羅勒磨成香草汁,食落好香。橡果黑毛豬卡邦尼意粉,意粉都幾彈仲掛到汁,有溫泉蛋、菇、黑毛豬肉粒做配料。烤牛肉配雜菜包,牛肉成煲上,個牛肉就咁食都好好味,用生菜包可以加蒜片加青椒,微辛又香口。伯爵茶布丁牛角包窩夫,甜品好靚靚,個cream打得好滑,仲要微甜,食落口好smooth。布丁香濃伯爵茶味,牛角包脆一點更好。飲品都好高興,叫左濟州綠茶鮮奶和溶化朱古力,古朱力個cream見到到心情愉快,綠茶鮮奶好重奶味!

好,坐低睇下有咩好食先,呢係嚐吃套餐好似好多野食咁喎!

燉飯個汁量剛剛好,上面仲有羅勒磨成香草汁,食落好香。

布丁香濃伯爵茶味,牛角包脆一點更好。

呢間餐廳走偏向韓國菜,但同時亦mix咗啲西式cafe食物,都幾配合到香港人鍾意咩都食啲嘅需求💯今天主要叫咗一個套餐,套餐包咗兩個主食、一份炸雞、一份甜品同兩杯野飲。雖然佢係二人套餐,但絕對夠三個人食,叫多一杯野飲就可唔可以了✌🏽炸雞同意粉都係做得幾出色。炸雞係新鮮熱辣新炸起,今次試咗蜜糖味、芝士味、甜辣味,我最推介蜜糖味💯 件件都係啖啖肉。而卡邦尼意粉個汁做得幾好,好掛汁同濃厚嘅芝士同蛋味。甜品叫咗布丁牛角酥夾餅,呢款甜品最近都好興,點嚟試下都唔錯💯

2023-11-27 15 views
餐廳裡裡外外都好靚好精緻,而且座位好特別,又有私人空間,讚👍🏻直接叫左個💲560二人餐超豐富!👍🏻醬油白切肉蛋包飯🌮好靚🥰個蛋好滑南瓜忌廉巴馬火腿年糕🫓必點韓國年糕!好彈牙個汁好match!炸雞拼盤🍗可以揀3隻味!正😋揀左芝士🧀️、蜜糖🍯、柑橘🍊炸得超好味,皮脆肉嫩,三隻味都好正,芝士味最特別!伯爵茶布丁🍮牛角包窩夫🥐布丁好味😋第一次食伯爵茶味布丁,比想像中更出色👍🏻兩杯餐飲🧋🍹餐飲的確超多選擇!仲要全部都揀得,唔洗加錢👍🏻揀左杯焦糖蘋果紅豆沙冰🍧及士多啤梨紅桑子梳打🍓梳打係無糖,微微甜係來自水果👍🏻整體黎講,無論環境、食物、服務,都係精緻高質,值得再去😊👍🏻

直接叫左個💲560二人餐
超豐富!👍🏻

醬油白切肉蛋包飯🌮
好靚🥰個蛋好滑

南瓜忌廉巴馬火腿年糕🫓
必點韓國年糕!好彈牙個汁好match!

炸雞拼盤🍗
可以揀3隻味!正😋
揀左芝士🧀️、蜜糖🍯、柑橘🍊
炸得超好味,皮脆肉嫩,三隻味都好正,芝士味最特別!

伯爵茶布丁🍮牛角包窩夫🥐
布丁好味😋第一次食伯爵茶味布丁,比想像中更出色👍🏻

兩杯餐飲🧋🍹

梳打係無糖,微微甜係來自水果👍🏻

2023-11-25 24 views
Banchan and Cook來過幾次,今次推出左新2人餐牌,小食 + 兩份主食 + 甜品 + 兩份飲品 $560好抵食。
裝潢文青少女風,粉色系花花,好靚適合打卡😎 醬油白切肉蛋包飯
來到呢度必食蛋包飯,擺盤好靚,界開蛋漿流出包住下面d飯。
五花肉肥瘦相間,煮得入味,醬油香濃。 橡果黑毛豬卡邦尼意粉
意粉上面放左一粒蛋黃,攪拌撈埋意粉食,醬汁濃郁,有淡淡蛋香味,意粉口感彈牙,黑毛豬肉質好嫩滑帶點鹹香,但就食唔出橡果香氣。 烤牛肉配雜菜包
牛肉煲有火暖住,Keep住溫度,慢慢食都唔驚凍左。
牛肉煮得入味,醬汁好香濃,生菜包住牛肉、紫蘇葉、蒜片、豆瓣醬一齊食,好清新,口感豐富。 伯爵茶布丁牛角包窩夫
我最喜歡的甜品環節。布丁好順,口感綿密,滲住一陣濃郁嘅茶香味,牛角包窩夫烤得好香脆,外酥內軟,帶牛油香味。 溶化朱古力
朱古力味道香濃,唔會太甜,唔錯。 焦糖蘋果紅豆沙冰沙冰上面加咗一層cream同焦糖脆脆,超級邪惡,紅豆好甜,食到粒粒紅豆果蓉。

裝潢文青少女風,粉色系花花,好靚適合打卡😎

醬油白切肉蛋包飯
來到呢度必食蛋包飯,擺盤好靚,界開蛋漿流出包住下面d飯。
五花肉肥瘦相間,煮得入味,醬油香濃。

烤牛肉配雜菜包
牛肉煲有火暖住,Keep住溫度,慢慢食都唔驚凍左。

伯爵茶布丁牛角包窩夫

溶化朱古力
朱古力味道香濃,唔會太甜,唔錯。

焦糖蘋果紅豆沙冰
2023-11-23 20 views
今日同屋企食韓國fusion菜環境好舒服,以花花做佈置,🌸韓式花藝設計橡果黑毛豬卡邦尼意粉醬汁creamy 入口惹味,仲有流心蛋黃撈埋一齊!口感勁正!醬油白切肉蛋包飯呢個蛋包飯,超大份!而且白切肉炆得好軟林,入口就會溶既感覺!炸雞拼盤我簡左原味炸雞,柑橘炸雞同蜜糖炸雞覺得密糖炸雞最好食 甜甜地既蜜糖配上肉質鮮嫩既炸雞🍗好岩聚會一齊食!紅豆鮮奶微甜,上面帶有玫瑰花瓣焦糖脆脆鮮奶咖啡好好飲,焦糖既甜度可以中和咖啡既苦澀但又做到提神效果焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫🧇Cheese cake 配牛角包🥐直頭無得輸!
今日同屋企食韓國fusion菜
環境好舒服,以花花做佈置,🌸韓式花藝設計

橡果黑毛豬卡邦尼意粉

醬汁creamy 入口惹味,
仲有流心蛋黃撈埋一齊!口感勁正!

醬油白切肉蛋包飯

呢個蛋包飯,超大份!
而且白切肉炆得好軟林,
入口就會溶既感覺!

炸雞拼盤

我簡左原味炸雞,柑橘炸雞同蜜糖炸雞
覺得密糖炸雞最好食 甜甜地既蜜糖
配上肉質鮮嫩既炸雞🍗好岩聚會一齊食!

紅豆鮮奶
微甜,上面帶有玫瑰花瓣

焦糖脆脆鮮奶咖啡
好好飲,
焦糖既甜度可以中和咖啡既苦澀
但又做到提神效果

焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫🧇
Cheese cake 配牛角包🥐直頭無得輸!
2023-11-22 18 views
반찬앤쿡 Banchan and Cook (屯門市廣場1期) (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A號舖FOODMAZE內 -Tasty treat combo 嚐食套餐$560醬油白切肉蛋包飯白切肉即係五花腩,每塊都切得好厚,啖啖肉~經過醬油燒過之後更加香口,蛋包飯個蛋超級滑!!-橡果黑毛豬卡邦尼意粉卡邦尼意粉非常Creamy,仲有個蛋黃增加口感,用咗橡果黑毛豬煙肉,肉質嫩滑,好味!-炸雞拼盤可以揀三款口味,但因為上次食過芝士味好好食,所以今次就全部揀晒芝士味😂😂芝士味好濃郁,有好多芝士粉但食落唔會油膩~-焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫焦糖芝士蛋糕甜度適中,芝士味香濃,口感嫩滑,牛角包牛油味香濃又香口,正!-濟州綠茶鮮奶綠茶味好濃郁,唔會太苦,味道甘甜,鮮奶味重~-士多啤梨紅桑子梳打夠Refreshing可以解膩😻
Tasty treat combo 嚐食套餐$560
濟州綠茶鮮奶
綠茶味好濃郁,唔會太苦,味道甘甜,鮮奶味重~
士多啤梨紅桑子梳打
夠Refreshing可以解膩😻
2023-11-17 54 views
屯門市廣場開左好多韓國🇰🇷餐廳🍴朋友仔推薦呢間 韓+西式既ℬ𝒶𝓃𝒸𝒽𝒶𝓃 &𝒞ℴℴ𝓀餐廳裝潢好靚,好多花花,感覺好文青少女風好適合打卡$560呢個set 好抵食ℳ𝒶𝒾𝓃 𝒸ℴ𝓊𝓇𝓈ℯ 2個+𝓈𝒽𝒶𝓇ℯ 𝓅𝓁𝒶𝓉ℯ+𝒹ℯ𝓈𝓈ℯ𝓇𝓉+ 𝓉𝓌ℴ 𝒹𝓇𝒾𝓃𝓀𝓈❤︎︎𝒜:醬油白切肉蛋包飯 +橡果黑毛豬卡邦尼意粉蛋包飯 擺盤美觀又精緻當蛋界開一刻,望住蛋漿流出,蛋香扑鼻,配塔牛肉炒飯底,满足感十足,五花肉軟綿綿,口感鮮嫩,醬油香濃卡邦尼意粉:意粉上面擺左一粒蛋黃,撈埋意粉,蛋香味十足,意粉口感彈牙,醬汁濃郁,黑毛豬味道甘香,鹹香味十足而滋味ℬ:烤牛肉配雜菜包炸牛肉成煲上,有火暖住 ,炸牛肉醬汁好香濃,質地軟滑配搭大醬生菜🥬一齊食,韓式風味十足𝒞:焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫滿滿焦糖碎震撼我眼球,相機要食先芝士蛋糕軟綿綿 配搭新興牛角包窩夫,濃郁面不膩𝒟𝓇𝒾𝓃𝓀𝓈 :凍朱古力 +荔枝梳打總結:餐廳環境一流,好適合餐聚!
屯門市廣場開左好多韓國🇰🇷餐廳🍴
朋友仔推薦呢間 韓+西式既ℬ𝒶𝓃𝒸𝒽𝒶𝓃 &𝒞ℴℴ𝓀
餐廳裝潢好靚,好多花花,感覺好文青少女風
好適合打卡

$560呢個set 好抵食

𝒜:醬油白切肉蛋包飯 +橡果黑毛豬卡邦尼意粉
蛋包飯 擺盤美觀又精緻

ℬ:烤牛肉配雜菜包
炸牛肉成煲上,有火暖住 ,

𝒞:焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫
滿滿焦糖碎震撼我眼球,相機要食先

芝士蛋糕軟綿綿 配搭新興牛角包窩夫,濃郁面不膩

𝒟𝓇𝒾𝓃𝓀𝓈 :凍朱古力 +荔枝梳打

總結:餐廳環境一流,好適合餐聚!