2009-07-07 72 views
一路食, 一路有’倉英’ 伴住你, 衛生真係好差, 一路食, 要一路用手保護食物食物超難食,叫了個豬頸肉, 燒到乾曬, 燒魚又係太熟, 一點也不好吃,服務更是其差, 以這價格食泰菜, 真係好唔抵,不會再去,

食物超難食,叫了個豬頸肉, 燒到乾曬,
燒魚又係太熟, 一點也不好吃,
服務更是其差, 以這價格食泰菜, 真係好唔抵,不會再去,
2009-06-24 72 views
今日去食晚飯, 一台六個人。叫了大約4個主菜4個小吃。 食物水準不錯, 而且不過, 埋單也才629。不過服務真的非常差, 服務員態度差, 沒有笑容。無骨鳳爪好好食!~幾乎是我一個人吃光。軟殼蟹就一般啦,粉的味道太重!咖哩又不夠香豬頸肉撈麵也不錯,面頗為彈牙,唔撈汁都有味道。其他就不太記得~
無骨鳳爪好好食!~幾乎是我一個人吃光。
軟殼蟹就一般啦,粉的味道太重!咖哩又不夠香
豬頸肉撈麵也不錯,面頗為彈牙,唔撈汁都有味道。
其他就不太記得~
2009-06-24
2009-06-18 103 views
呢間泰國菜館係我成日去既餐廳,因為佢好近我屋企,而且又好食,價錢適中。我通常都係去食午飯,今日係少有既去食晚飯,不錯!甜酸排骨--個汁好正,排骨的肉好滑,正!蒸烏頭--用個火爐一邊熱住條魚,食到最後魚肉仲係熱既。個汁夠酸,魚肉鮮嫩,好好味;唔夠可以自己加,有一大碗架。香芋焗飯--睇落幾細碗,但係夠我地五個人食。芋頭放埋落飯一齊焗,好香。泰式燒雞--呢個就麻麻地,燒得燶左啲;不過點個甜酸醬都OK泰式Omelette--My favourite! 蛋皮,包住青椒、草菇、肉碎等,加上酸酸既茄汁,好好味!晚飯黎講都算唔錯既選擇(加上又近我屋企),大家不妨去試試!PS: 大家不妨去下個廁所,大熱天時有部開住18度既冷氣,好舒服架

我通常都係去食午飯,今日係少有既去食晚飯,不錯!

甜酸排骨--個汁好正,排骨的肉好滑,正!

泰式燒雞--呢個就麻麻地,燒得燶左啲;不過點個甜酸醬都OK

晚飯黎講都算唔錯既選擇(加上又近我屋企),大家不妨去試試!

甜酸排骨
蒸烏頭;旁邊既係個酸汁
香芋焗飯
泰式Omelette
2009-04-03 58 views
我果日同我媽同我gf去呢度諗住回味下以前。叫左咖哩軟殼蟹,蝦醬通菜,椰子海鮮炒飯,蝦餅釀皮旦。咖哩軟殼蟹 - 激多油,食左半碟無食椰子海鮮炒飯 - 無味,好似食白飯咁蝦餅釀皮旦 - 普普通通,呢個係全晚最"好"最後...蝦醬通菜 - 本來幾好味....食到最後,食到有條鐵絲,開頭我唔為意仲諗住咬爛吞左佢,點知實在太硬,lur出黎原來係鐵絲!!!! 不過d waitresses態度真係幾好。我無機會發爛佢地仲waived左碟菜既價錢,臨尾仲送d dessert比我地食,順返條氣本身想叫個木薯食,but真係無晒胃口,同埋之前果碟蟹整到我地好嘔PS:佢d碟好多毛巾果d毛毛,我要自己抹乾淨先敢用!!
我果日同我媽同我gf去呢度諗住回味下以前。
叫左咖哩軟殼蟹,蝦醬通菜,椰子海鮮炒飯,蝦餅釀皮旦。

咖哩軟殼蟹 - 激多油,食左半碟無食

椰子海鮮炒飯 - 無味,好似食白飯咁

蝦餅釀皮旦 - 普普通通,呢個係全晚最"好"

最後...

不過d waitresses態度真係幾好。我無機會發爛

PS:佢d碟好多毛巾果d毛毛,我要自己抹乾淨先敢用!!
2009-03-26
2009-01-09 65 views
蝦片送既,又香又脆頭盤:細拼盤荷葉包雞:有點油,但幾香,雞比較乾蝦餅:蝦膠爽口,炸得剛好,不太乾,點酸醬好味春卷:香脆,不過無生菜包,也不錯青咖哩雞:有點棘,青青色咁,雞切絲,配紅棘椒,蕃茄仔,荷蘭豆,配飯好好味,兩個人食了兩碗飯埋單$178,比二百蚊,唔會找散大餅要你比貼士一張廿蚊,一個兩蚊,清清楚楚,軍真不貪

蝦片送既,又香又脆

頭盤:細拼盤

荷葉包雞:有點油,但幾香,雞比較乾
蝦餅:蝦膠爽口,炸得剛好,不太乾,點酸醬好味
春卷:香脆,不過無生菜包,也不錯
青咖哩雞:

埋單$178,比二百蚊,唔會找散大餅要你比貼士
一張廿蚊,一個兩蚊,清清楚楚,軍真不貪

青咖哩雞 $58
細拼盤 $78
青咖哩雞 $58
細拼盤 $78
  • 細拼盤,青咖哩雞
2008-07-05 25 views
與外婆媽媽吃lunch, chose somewhere close to 老人家住所. 吃了蝦餅- 雖然等了很久才有, 熱辣辣, 彈牙, 好吃.雞肉炒金邊粉 (lunch set)- 雞肉分量少得可憐, 蛋不是蛋網.海鮮湯粉- 媽媽一向低salt煮食但都覺得無味, 大量胡椒味, 海鮮有青口, 蝦同魷魚, 後者比較多. 應該是雪貸.芒果黑糯米- 芒果甜, 這道keep到lunch set 送的?糕- 有芋頭, 但因芒果太好吃, 這個較失色.lunch set 的lime soda- 不是鮮青檸mixed with soda, bad.全程無待應來收碟, 叫才加水. serve 我們的中國籍waitoress無笑容, 反而看見那些像是thai的好點.cwb個間好d, 雖然這是老店, 但味道大不如前. 唉~

吃了蝦餅- 雖然等了很久才有, 熱辣辣, 彈牙, 好吃.

芒果黑糯米- 芒果甜, 這道keep到

cwb個間好d, 雖然這是老店, 但味道大不如前. 唉~
$60 (Lunch)
2008-06-09 26 views
晚上同男友, 媽媽和婆婆到北角食飯.- 冬蔭功湯 (細) : 細的都夠兩個人飯, 有成隻大頭蝦, 好足料, 好過好 "乸" 喉- 泰式海鮮炒飯: 炒飯唔乾, 夠淋, 但味道冇乜特別- 泰式炒金邊粉: d 粉都炒唔開, 一舊舊, 唔得 - 炸蝦餅 : 呢個真係好好食, 炸得好脆! - 雞絲湯河 : 湯底唔錯, d 雞又夠味四個人共 $300, 都幾抵食下次試下個菠蘿炒飯先, 見好多枱都有order~
晚上同男友, 媽媽和婆婆到北角食飯.

- 泰式海鮮炒飯: 炒飯唔乾, 夠淋, 但味道冇乜特別
- 泰式炒金邊粉: d 粉都炒唔開, 一舊舊, 唔得

- 炸蝦餅 : 呢個真係好好食, 炸得好脆!

- 雞絲湯河 : 湯底唔錯, d 雞又夠味

四個人共 $300, 都幾抵食
下次試下個菠蘿炒飯先, 見好多枱都有order~
  • 炸蝦餅
2008-06-01 41 views
上次說過不會再來, 但是附近真的没有好吃的thai, 所以只好到這兒吧下午茶時間的套餐售三十多元, 北角區來說, 真的不是便宜. 生牛肉湯河(不是越南食物咩??)牛肉是半生的, 但是入口真的又鞋又un, 湯底是ok的, 但是河粉真的少之有少, 這個三十八元真的不值蒙牛的泰式豬肉炒河粉, 完全feel不到是thai, 簡直是中式炒河吧!!! 而且全場得2枱, service的thai姐姐完全採取罷工狀態, 好惡頂

2008-03-25 43 views
琴日同班fd一齊入左去呢間野叫左好多送我就提d我覺得比較深刻既野食啦首先係個冬陰功湯...好好飲..好香d料都幾足下個個都係度邊飲邊咬隻蝦..haha再黎一個沙律都幾辣下...不過我都食左幾多下因為都好味然後個泰式海鮮炒飯好香下...幾好幾好金邊粉都唔錯...好快俾人分哂呵呵隻雞同條魚都幾好6個人...叫左好多送先$1104其實都抵食的
琴日同班fd一齊入左去呢間野

隻雞同條魚都幾好

6個人...叫左好多送先$1104
其實都抵食的
2008-03-19 24 views
昨天與朋友到此食lunch, 我們order 了咖喱蟹, 菜, 冬蔭公湯, 串燒, 蝦餅, 但是除了蝦餅好味之外, 就只有鹹味, 真是失望!
2008-01-14 26 views
食過好多次好好食次次都食咖哩炒蟹金邊粉炸蝦餅串燒同個椰汁西米甜品咖哩炒蟹d汁簡直無得彈金邊粉次次都好有水準炸蝦餅唔使講我不嬲都中意食蝦串燒普通甜品亦唔錯如果係一班朋友或同事又或者一家人去食都係唔錯既選擇好食
食過好多次
如果係一班朋友或同事又或者一家人去食
都係唔錯既選擇
好食
2007-12-06 17 views
平時lunch time行過都見到好多人,想試好耐前兩日特登點半先入去,當時都仲係好多人,侍應各有各忙--"但係2點左右成個場就清哂,service就ok返.裝修都幾好, 好金碧輝煌, 尚算乾淨.$30幾就有一個lunch set,有野飲,有甜品,加埋一都係一人$40!! 抵!!我地2個人叫左2個set share:炒金邊粉同雞肉炒飯炒金邊粉....一向係我喜好之一,算係無令我失望!! 酸酸地, 好開胃,唔錯唔錯!!雞肉炒飯因為後上, 一入口普通左d, 食食下都ok香口!!甜品...首先唔啱我胃口...類似楊枝金露既榚點.我地食左一半, 佢就拿拿聲上左個甜品,到我地食甜品o個下.....變乾左囉!!@@ 唔好食><但係整體黎講都好好味好抵食!!
平時lunch time行過都見到好多人,想試好耐
前兩日特登點半先入去,當時都仲係好多人,侍應各有各忙--"
但係2點左右成個場就清哂,service就ok返.

裝修都幾好, 好金碧輝煌, 尚算乾淨.

$30幾就有一個lunch set,有野飲,有甜品,
加埋一都係一人$40!! 抵!!

我地2個人叫左2個set share:炒金邊粉同雞肉炒飯
炒金邊粉....一向係我喜好之一,算係無令我失望!!
酸酸地, 好開胃,唔錯唔錯!!
雞肉炒飯因為後上, 一入口普通左d, 食食下都ok香口!!
甜品...首先唔啱我胃口...類似楊枝金露既榚點.
我地食左一半, 佢就拿拿聲上左個甜品,
到我地食甜品o個下.....變乾左囉!!@@ 唔好食><

但係整體黎講都好好味好抵食!!
2007-10-11 15 views
鍾意平日去, 人流少D又靜D, 可以好好享受, 如果假日就必頂要排隊! 昨晚一個人搵食, 叫左泰式炒飯, *炸蝦餅及*龍眼泳! 蝦餅好味又彈牙, 配上佢地既龍眼冰, 就可以清熱, 食幾多係炸野都無問題, 係我每次必叫的"兩寶"! 做左佢地VIP, 唔收加一, 更要多D幫襯啦!
2007-09-16 21 views
叫了泰國特色炒飯,串燒,冬陰公湯.味道一般之餘,價錢亦算貴..自己覺得service 算過得去,但不討好(以這樣既收費)
叫了泰國特色炒飯,串燒,冬陰公湯.
味道一般之餘,價錢亦算貴..

自己覺得service 算過得去,但不討好(以這樣既收費)
2007-09-03 11 views
泰菜真是本人的favour, 為求止癮, 跟蒙牛到最近的這間吃個午餐, 午餐的選擇頗多, 價格都大眾價, 三十多元有飯有甜品又有飲品, 算不錯了吧!!香草肉碎炒飯, 一個最傳統又簡單的泰式美食, 又一次可以證明簡單見真章,食物很快便端上了, 香草味不太濃, 肉碎多但味道不夠辣, 炒飯,做得不錯, 粒粒散得分明, 如果辣味可以重一點就更理想了, 蒙牛的一客豬肉炒河, 看似也不錯, 油份不多, 豬肉腍身, 河粉略為斷得多了點, 但味道調較得不錯甜品為綠豆爽, 一來吃得太飽己吃不下了, 二來味道好像太甜, 唯有放棄.