(Non-member)
23 March 08 同班朋友到這個西貢的BBQ燒烤大王食自助燒烤, 其實之前試過西貢跳蚤燒烤場, 覺得好正, 咪同d朋友建議BBQ gathering lor. 點知前日上呢個網先知間野已結業, 咁又已挑起大家BBQ 條癮, so 試下呢間西貢的BBQ燒烤大王. 點知相對之前食過的跳蚤燒烤場, 呢間真係差好遠....不好之處:1. 我地由馬鞍山海柏出發, 乘299巴士, 約半小時到碼頭總站, 步行15分鐘到. 其實地點唔太方便2. 如主題所說, 我地去到時約8成滿, 個埸的通風超差, 只有風扇, 無抽氣扇等的設施, 真係好難受...3. 食物款式好少, 有大路野食:豬牛雞扒/雞翼/魷魚/什丸/腸仔/秋刀魚/雞腎. 亦有熟食: 魚蛋/燒賣/點心/薯條/炒麵, 不過除了其中有茶葉蛋係熱之外, 其他都係涷...而且同跳蚤燒烤場比, 人地有冬菇/珍寶腸/涼粉/粟米/豬頸肉等, 呢度d款式真係唔夠4. 公眾假期要$138 @ 包一罐汽水和一支水, 呢個價錢, 日本料理放題都食到la!!!!好之處:1. 紙巾/膠手套/夾/蜜糖任拿任用, 幾好幾方便2. d 碟放於消毒櫃內, 感覺衛生d3. 個

不好之處:

好之處:
1. 紙巾/膠手套/夾/蜜糖任拿任用, 幾好幾方便

2. d 碟放於消毒櫃內, 感覺衛生d

3. 個女廁都算ok 乾淨而且有紙巾有皂液~

4. 個view ok, 有個小沙灘, 但因昨天落雨, 無得出去行下...

5. 有個燒爐和網, 自己可以用夾燒, 個感覺幾得意ge.
(p.s. 夾可任拿任用, 我地開頭唔知, 用d 一開始工作人員俾既2個夾, 咁多人輪住用好煩. Besides, 有d夾已無彈力la, 夾得好唔方便的, 大家可以自己出去拿過d有彈力會好好多!)

不過坦白講, 不好之處已令我對呢間野無乜好感la, 應該唔會再來la....大家可以參考下我d意見la.

2008-03-09 43 views
BBQ KING~ $118 位,略貴但相當OK,夠方便夠乾淨,仲可以買燒烤叉吉住燒(每支$3)~由6:00 玩到10:30,食物選擇超多,除左棉花糖外,你數得出既都有,由於主要網上燒,燒扒類比較方便,食具亦算衛生,一大伙兒玩成日都幾好~環境不錯,離西貢巴士總站約行十分鐘,沿海濱長廊一直走,相當舒服唯一問題可能係抽風設施不夠好,人一多就超多煙...這是西貢不錯的選擇!

唯一問題可能係抽風設施不夠好,人一多就超多煙...

這是西貢不錯的選擇!
2008-03-09 25 views
依然都係$118/人包一支水一款無酒精飲品, 但差左...果個無酒精飲品, 以前好多款揀, 而家得可樂一款揀以前有成三個雪櫃(一個肉類, 一個丸腸類+魷筒+煙肉, 一個沙律類+麵包), 而家得番兩個(一個肉類, 一個丸腸類+煙肉+沙律類+麵包), 生熟野同一個雪櫃, 本身唔係咁好, 仲要唔知d人有冇亂用夾黎夾沙律類, 所以冇食....我覺得, 咁既樣, 我唔會再去囉....
依然都係$118/人包一支水一款無酒精飲品, 但差左...

果個無酒精飲品, 以前好多款揀, 而家得可樂一款揀

我覺得, 咁既樣, 我唔會再去囉....
2008-02-22 25 views
朋友負責搞燒烤,揀咗哩個任食燒烤場,好一般!講價錢依度唔算抵,我哋星期六哩燒,收$118一位,不限時,食物任燒,包一樽水同一罐汽水(當日只有可樂,不過唔啱嘅話可以換支水)。講食物依度唔算正,都係大路嘅雞、牛、豬扒、乜腸物腸、乜丸物丸……都預咗,但最斃係好多嘢食都係未溶雪就拎出哩,一大「餅」牛扒分番開都麻麻煩煩!此外,味道除咗好普通之外,都唔入味,差過凍肉鋪醃果D。唯一講多句係佢哋提供一D熟食,好似茶葉蛋、炒粉飯麵、炸薯條……等等,趁開爐未燒得前有嘢食頂頂肚,但係質素免問啦!講方便依度唔算好,除非你係將軍澳或東九龍人,否則都兜兜轉轉。而且,有其他嘢想買就行廿分鐘左右出番西貢市中心至得!講地方依度又唔算差,地方幾大,幾開揚,又對住個海,但係為咗做生意,枱與枱排得好逼,D位大部分背貼背,出入唔多方便!本來有個大海景,秋風送爽都幾正,但遇正寒冬就唔係咁盞,因為佢哋D膠透明帆布遮D唔遮D,遮得上截,下面又無遮無擋,寒風陣陣,唔係咁好受!所以,大風同天氣凍都唔好揀近海灘位。特別一提,依度唔係一人一支燒烤叉咁燒,係將食物擺係個網上燒,所以除咗兩三個人負責燒,其他人就少咗燒烤樂趣。但最唔掂係佢個爐內籠
朋友負責搞燒烤,揀咗哩個任食燒烤場,好一般!

特別一提,依度唔係一人一支燒烤叉咁燒,係將食物擺係個網上燒,所以除咗兩三個人負責燒,其他人就少咗燒烤樂趣。但最唔掂係佢個爐內籠唔深,個網幾貼D炭,而且個網我相信係唔好清洗,所以燒起上哩,D嘢食好易濃,中心又未熟,仲黐埋好多炭屎,因此,你會見好多人索性自己走去買燒烤叉哩燒,費時煩!反而,佢哋就將D碟呀,刀叉呀,放晒晌D消毒櫃,依度就抵讚,夠衛生。
2008-02-17 17 views
$118 任燒, 包一支水+ 一罐汽水+ 海景比起小欖果D真係貴好多個場都幾大, 而且台與台之間都會好迫, 貴得有道理, 而且蜜糖/ 手套/ 紙巾/ 用具任拎, 唔錯野食都幾多, 仲有好多熟食, 有魚蛋/燒賣/點心/薯條等, 最o岩未燒好野食前醫肚生野一般o既都有齊, 豬牛雞扒/ 雞翼/ 魷魚/ 什丸/ 腸仔都有仲有秋刀魚同雞腎, 雞腎我最鍾意, 唔係到到有得食仲可以自己帶野食/ 飲去, 無人理, 幾好, 我見好多人在西貢碼頭買D蝦/蟹黎燒
$118 任燒, 包一支水+ 一罐汽水+ 海景
比起小欖果D真係貴好多

仲有秋刀魚同雞腎, 雞腎我最鍾意, 唔係到到有得食

2008-01-03 12 views
在31/12和朋友到這裏BBQ每人$ 138,因公眾假期比平日貴,平時星期六日會收$ 118,包一罐可樂及一支水。用呢D燒烤爐燒一大火如果冇燒烤叉,好快就燒燶,要睇實個火,今次我們好多食物都燒燶。食物都OK,算齊,仲有熟食,有消毒櫃放碟算衛生,但價格偏貴。

2007-12-31 9 views
BBQ任食, 星期六日大人數118, 小童$78. 包一罐可樂一支水.燒烤爐放係長盡頭, 同埋爐係有鐵架係面, 放d食係架上面, 變又唔可以圍住爐燒, 又唔係每人一枝叉叉住燒咁lor. 都ok, 坐爐邊自然做專責燒食人, 我就唔洗動手, 晒我呢d又懶又怕煙人食物係好大路, 牛扒雞翼香腸等, 醃得都唔錯, 幾入味.蔬菜都有好多款, 青椒大粒車厘茄. 仲有幾款熱食tim, 炒飯炒麵茶葉蛋.對住沙灘燒食, 幾好feel. 食到悶, 又可以落沙灘行下, 吹下海風, 好寫意.

2007-10-15 25 views
呢間BBQ地方,我過去兩年去過幾次,服務同食物都尚算OK,於是,上星期六又去過。今次認真唔掂,食物水準爭一大截。款式平凡無特色不特止(來來去去都係普通的扒類,腸仔,丸),d丸仲要係又林又霉,毫無味道。最最最離譜係佢地提供整沙律的材料,例如粟米,菠蘿,蕃茄等,但居然沒有沙律醬,連一d咁cheap咁基本的材料都唔提供,真過份。仲有一件不快事,話說我地當日7大人2細路,响比錢時,我地又掛住爭比錢,一時唔為意,佢居然收我地7大7細,咁都可能收錯啫,但佢比飛我地時,又比7大2細即9張飛喎,唔係14張喎!事後差不多走時,我地傾番起,先發現計錯錢,好在keep住飛尾啫,咪即刻出去追番囉,開頭佢地都唔多肯認架,跟住我地多幾個人出去,佢地突然好順攤咁回番錢比我地喎!Check都唔洗Check番! 真離奇!

2007-10-08 14 views
果次係國慶前一日去....好多人地方都幾僻...要係碼頭行成十幾分鐘先到門口果職員態度真係好差,好唔耐煩甘d野食選擇都唔係好多,不過有熱食頂下肚d炭要自己加,超級煩個洗手間超級污糟...整體而言,$138呢個價錢,真係唔太抵,出面都有好多選擇,下次都唔係太想再黎。
果次係國慶前一日去....好多人
地方都幾僻...要係碼頭行成十幾分鐘先到
門口果職員態度真係好差,好唔耐煩甘
d野食選擇都唔係好多,不過有熱食頂下肚
d炭要自己加,超級煩
個洗手間超級污糟...

2007-09-24 16 views
GOOD1)可自攜飲品進場,無人理會~~(2)望住個海,正!(3)有熟食供應,OK(4)燒烤場環境都算乾淨企理,可以接受…BAD1)要自己加炭,麻煩…(2)男廁衛生認真麻麻>.<(3)食物款式素質一般,無乜特別!(4)市中心巴士站行入去都要10 - 15分鐘,沿途無瓦遮頭,正所謂熱天就曬死、落雨天就淋死~~(5)價錢都貴貴地,唔算抵食…整體而言,這個價錢的任食燒烤選擇還有很多,以我個人來說,應該不會再去了!
GOOD:
(1)可自攜飲品進場,無人理會~~
(2)望住個海,正!
(3)有熟食供應,OK
(4)燒烤場環境都算乾淨企理,可以接受…

BAD:
(1)要自己加炭,麻煩…
(2)男廁衛生認真麻麻>.<
(3)食物款式素質一般,無乜特別!
(5)價錢都貴貴地,唔算抵食…

2007-09-22 43 views
我有一次不是節日時去.... 那兒的工作人員態度只有一個字差...等了成15 分鐘都無人幫我哋起爐。加灰又要自己來。雖然工作人員不太好但環境ok 早點Booked and ask them 向海位啦!但那兒較近市中心(由西頭小巴站行去只是12-15分鐘)如果真是想BBQ 又不想去太遠也是一個不錯的地方... 提一提大家那兒只有Honey No Butter 想整燒菜包就要帶Salt and Butter or something you want ...因為你都唔想再走回市中心(來回成20 - 30路程....)而且飲品較貴...
2007-05-28 26 views
星期日唔知去邊最好就係去燒野食~又可以睇下magazine打下機甘燒成日~d野食腌得幾好幾夠味~ 魷魚最好味~仲有d現成既~~ 肚餓等唔切食就最好~每次去親都會帶garlic sauce自己再加料~ 仲有棉花糖~ 食飽出去行下又得~家庭樂既好地方~

仲有d現成既~~ 肚餓等唔切食就最好~

食飽出去行下又得~

家庭樂既好地方~
2007-05-02 24 views
its a good place for BBQ, there are many things to choose , its good enough for me, and there is beach too ! I good place for relaxing.
2007-04-10 19 views
星期六六點幾去到已經勁多人,可能last day 係9號啦。啲o野食都係一般,啲黑椒雞扒好多黑椒,令人覺得唔新鮮。o野食都係豬、牛、雞,冇驚喜。我地九個人都係得一個爐,燒o野食唔方便。但係啲蕃薯正,超甜。個廁所都污穢。
2007-03-18 24 views
係巴士總站搭的士黎, 黎過呢度兩次, 最近一次去, 改善左好多!好多食物選擇, bbq食物齊全, 連熟食都有, 有燒賣, 乾炒牛河, 炒飯, 薯條...tim! 食物質素比其他燒烤高, 不過最正都係個view! 個沙灘! 黎呢度或多或都係為左佢!食完野最好就係除鞋落沙漠狂奔玩水! 可惜突然落雨冇得玩! 認真掃興! 最好揀weekday黎, 可以獨霸沙灘, 諗起都開心! 下次再去過!