2010-05-31 250 views
睇左好多食評, 有人講E道用料好, $138 貴D都抵..... 同女友好想BBQ, 家住TKO見近近地下午3:00就坐巴士出發, 去到碼頭下大雨, 要步行15分鐘左右, 途經一個小公園, 有好多狗仔係到玩, 一把縮骨姐兩個人用, 感覺好浪漫..先講 環境: BBQ場來講算靚, 部份有沙灘景位, 有硬頂上蓋暴雨下都無問題, 好能落雨洗手間好濕, 燒烤場4成位置都水沈, 全場有風扇2大把明顯通風不足, 煙霧四起, 場唔細但位好迫, D人好鐘意塞住走廊, 工作人員唔會理, 但都算清潔.娛樂: 場地係無, 可以行出去有個好沙灘, 有好貴既水上活動, 付近有狗公園設備: 燒烤網要租, 好似18蚊個, 錫紙及夾要另買, 我自己就自帶. 除開爐外, 其他事係全自助, 所以帶咩入去都係無人理, 加炭無夾就自己小心... 另外入場一人有三個膠碟, 一支差 另外就有個掃+蜜糖碟 及一盒紙巾共用. 小心D, 膠碟爛左就自費買, 另有汽水啤酒買, 全部8蚊, 款少無支裝.服務: 除左入場外, 基本上係 0 交流, 另外可能下大雨關係, 個日跳灰士有5-6次, 跳一次要半個鐘先有人攪, 我見有人因跳灰士無燈,

先講

服務: 除左入場外, 基本上係 0 交流, 另外可能下大雨關係, 個日跳灰士有5-6次, 跳一次要半個鐘先有人攪, 我見有人因跳灰士無燈, 吉野食吉親手. 另外個個STAFF都係黑面, D人有野同佢地嘈, 咩都係話公司規矩.

食物:

蜜糖 : 免費無限提供. 無咩味但好杰

熟盤: 有人講到點好食, 咩酒樓級數..... , 我睇見都唔想食

牛肉燒賣: 難食無味 , 魚肉燒賣 : 極難食, 食面粉. , 炸野(魷魚/薯條) 粉多, 唔好食.....
魚蛋: 無評語, 都係難食, 其他面/飯: 賣相好差, 無食

總括熟盤千其唔好食.... 以免浪費食物

燒烤食物:

因燒烤食物極之難食, 所以我會用超市買既燒烤食物VS燒烤大王的方式去話比你知咩味道.

腸仔, 係當中已經係可以入口既少量食物之一, 但超市買任何雞肉腸牌子都會好食過佢.

紅腸, 小弟超愛食紅腸, 但無論我點比心去燒, 我都係覺得好難食.....

各類丸: 當中只有墨丸可入口, 其他算吧! 但墨丸也有70%係粉做. 另外有咩蟹餅, 龍蝦丸之類.. 我真係好想知買手點買到咁難食既丸. 如果要比, 超市D丸係極好食..

肉: 難食既野都係差唔多味, D肉好軟因勁多粉去o拿鬆.., 豬排同金沙骨係比較有超市買到既燒烤包質數的味道. 另外雞翼款款都係無味的!

魚: 沙猛魚好食, 不過見唔係好新鮮都係食一條好, 另有秋刀..感覺係千年貨, 我無食

蔬果: 青椒/茄子, 普通.. 唔係新鮮, 最好自己洗一洗, 用錫紙加牛油包, OK的

番薯: 細細舊, 一般黃薯, 錫紙包... 因無野食, 食晒一舊. 唔係好食..

全晚最好食: 面包...... 有法包, 同多士...... 加牛油, E D 普通野好難唔好食啦.....我眼見D人食到無野好食, 個個都係食E個填肚.....

見識過一次, 我就唔會再去! $138 係我心目中唔係貴, 但2個人$276 食D咁既野....連屯門$60位既食物質數都無. 想試比燒烤包更差既食物, 絕對要試
另外食評點評真係好客觀, 但好難信有人會話E間野食物質數高!!!!!!!!!!
又被人騙左....
2010-05-30
Anniversary
2010-05-09 106 views
週未家庭樂,選擇此處,喜此處稍離繁囂,門外又有沙灘,可與小孩玩耍及觀星,今次更碰剛巧有人放孔明燈,細觀賞其飄移起伏,算是額外收穫,此場食物品種多,質素亦高,價錢雖貴,都算物有所值.個人最喜愛的食物是:青椒,雞中翼,沙孟魚,熟食有牛肉燒賣
週未家庭樂,選擇此處,喜此處
稍離繁囂,門外又有沙灘,可與小孩玩耍及觀星,
今次更碰剛巧有人放孔明燈,細觀賞其飄移起伏,算是額外收穫,

此場食物品種多,質素亦高,價錢雖貴,都算物有所值.
個人最喜愛的食物是:
青椒,雞中翼,沙孟魚,
熟食有牛肉燒賣
$138 (Dinner)
10.03.13 一分錢一分貨的高檔自助BBQ @ 西貢海灣燒烤大王新年過後同事們早就嚷著要烤肉去今天終於一行11人,扶老攜幼到西貢烤肉去~在旺角登打士街家樂商場門口坐紅色小巴到西貢總站沿著海邊走約10分鐘就到了假日的西貢,可以說是狗展,因為超多人帶著狗狗來玩呢~下午3點多到達海灣燒烤大王自助BBQ才剛開始,客人也冷清清的不過時間越晚,客人就越來越多囉周日收費每人$138,入場費含一罐飲料及一支礦泉水還有烤肉叉一支及塑膠盤子三個每張桌子會有一支蜂蜜筆及用來倒蜂蜜的透明塑膠小碟場內供應各式餐具、醬料及燒烤炭想到什麼就有什麼免費飲料方面選擇很少只有可樂、碧泉檸檬茶、玉泉忌廉、芬達橙汁、甘蔗汁及清涼茶另外熱盤食物旁有投幣飲料機,那邊會有其他口味像沙士等等的去廸士尼要做好準備烤肉當然也少不了啦~我們自己帶了兩個烤肉鐵夾子、鋁箔紙等在場內買可貴的囉!場內食材非常的豐盛放在冰櫃的吐司有1吋厚抺上蒜泥奶油慢慢烤的金黃金黃的,讚讚讚!青椒用烤肉叉子刺好慢慢烤,不用加任何醬料巳經夠鮮甜厚切茄子不容易烤到熟透用鋁箔紙包好加入蒜泥奶油放在炭火旁,半小時就OK~檸檬片擠在烤好的食材上能增添香氣還能調成檸檬可樂

新年過後同事們早就嚷著要烤肉去
今天終於一行11人,扶老攜幼到西貢烤肉去~

在旺角登打士街家樂商場門口坐紅色小巴到西貢總站
沿著海邊走約10分鐘就到了
假日的西貢,可以說是狗展,因為超多人帶著狗狗來玩呢~

下午3點多到達海灣燒烤大王
自助BBQ才剛開始,客人也冷清清的
不過時間越晚,客人就越來越多囉

周日收費每人$138,入場費含一罐飲料及一支礦泉水
還有烤肉叉一支及塑膠盤子三個
每張桌子會有一支蜂蜜筆及用來倒蜂蜜的透明塑膠小碟
場內供應各式餐具、醬料及燒烤炭
想到什麼就有什麼

免費飲料方面選擇很少
只有可樂、碧泉檸檬茶、玉泉忌廉、芬達橙汁、甘蔗汁及清涼茶
另外熱盤食物旁有投幣飲料機,那邊會有其他口味像沙士等等的

去廸士尼要做好準備
烤肉當然也少不了啦~
我們自己帶了兩個烤肉鐵夾子、鋁箔紙等
在場內買可貴的囉!

場內食材非常的豐盛
放在冰櫃的吐司有1吋厚
抺上蒜泥奶油慢慢烤的金黃金黃的,讚讚讚!

青椒用烤肉叉子刺好慢慢烤,不用加任何醬料巳經夠鮮甜
厚切茄子不容易烤到熟透
用鋁箔紙包好加入蒜泥奶油放在炭火旁,半小時就OK~
檸檬片擠在烤好的食材上能增添香氣
還能調成檸檬可樂 !!! ~

熱盤類是意想不到的好吃
牛肉燒賣有酒樓的水準
肉醬意大利麵居然比大家樂的好吃
很少吃意大利麵的我,也忍不住吃了一小碟再一小碟,呵呵
而且全部熱盤都是熱騰騰的,不是暖的呢~

地瓜(蕃薯)對我來說也是另一驚喜
這裏的地瓜都巳經洗好沒泥巴
黃肉地瓜綿軟甘甜,皮薄得可以連著皮一起吃
本來限定只吃一條的我,忍不住吃了兩條…小的啦~

烤肉食材方面,咖喱尤魚、叉燒粒、雞翅都很不錯
豬排及牛排肉質偏瘦會有點柴
丸子選擇超多,大家一致認為墨魚丸最讚!
烤好後的墨魚丸外脆內軟,粉粉綿綿的很是好吃
雖然味精素多了點~
香腸跟芝士腸也比其他自助BBQ場的好
記得吃過某家的香腸是黏牙又無味的…

女生最注重的洗手間
這裏也有好好打理
洗手液衛生紙全部充份供應
大部份烤肉場衛生紙都會欠奉,就算有也可能是濕答答的
洗手盆還會有淤塞的情況出現
天氣潮濕少不了地上積水,很正常的囉

6點多離開,嘴巴沒停過的連續吃了3小時
這時場內巳經人聲沸騰
肚滿腸肥~得趕快到健身房報到去!

詳細食評及更多照片請看:http://hk.myblog.yahoo.com/foodiebarbie/article?mid=2898
$138 (Lunch)
  • 牛肉燒賣
  • 肉醬意大利麵
  • 青椒
  • 吐司
  • 小蕃茄
  • 墨魚丸
  • 咖喱尤魚
  • 雞翅
初一又情人節,真係幾十年先難得一次,之前一晚去行花市,都有收鑊﹗就係行花市買左玫瑰花,大家估下幾多錢﹗問得就梗係唔會貴啦﹗凌晨2:30去行,竟然係賣3蚊一支﹗即時掃佢兩打,再行下買的襯花加埋都唔洗一舊水﹗抵呀﹗人生第一次買到咁平既玫瑰呢﹗行花市都係越夜越妙﹗初一同老豆拜完年,就同食家出發去玩慶祝情人節喇﹗黃昏都仲有0的雨粉,今日我地去西貢bbq king燒野食﹗大家都去做節,燒野食得0個十枱八枱,夠哂清靜﹗大時大節$148一位,可接受水平,唔算貴啦﹗地方都幾企理,唔會爛地一塊,勝在舒舒服服空間又闊落。攞野食的地方無人架,真係十年唔見一次﹗幾靜大家可知一二﹗丸類腸類你諗到既都齊備﹗肉類咩雞翼牛扒豬扒魷魚等都一應俱全﹗超正的食物就係蒜蓉包,是切好了的法包,加上牛油蒜同燒簡單得來好好味﹗食家出品,必屬佳品﹗我都整番條正野佢食下,就係燒秋刀魚﹗唔食魚都燒魚,這是彰顯愛的表現。燒得燶左0的﹗哈哈﹗不過飛左0的皮其實都幾好食﹗加少少檸汁去腥魚味濃﹗黑椒雞扒超厚切,要燒耐一點﹗味道就一般可接受水平。一向都無咩驚喜既丸類反而唔錯喎﹗龍蝦丸彈牙而香口﹔墨魚丸外脆內軟有墨魚香,唔易燶,同食家都覺好味﹗牛丸

就係行花市買左玫瑰花,大家估下幾多錢﹗
問得就梗係唔會貴啦﹗
人生第一次買到咁平既玫瑰呢﹗行花市都係越夜越妙﹗

初一同老豆拜完年,就同食家出發去玩慶祝情人節喇﹗

黃昏都仲有0的雨粉,今日我地去西貢bbq king燒野食﹗
大家都去做節,燒野食得0個十枱八枱,夠哂清靜﹗

大時大節$148一位,可接受水平,唔算貴啦﹗

地方都幾企理,唔會爛地一塊,勝在舒舒服服空間又闊落。
攞野食的地方無人架,真係十年唔見一次﹗幾靜大家可知一二﹗
丸類腸類你諗到既都齊備﹗
肉類咩雞翼牛扒豬扒魷魚等都一應俱全﹗

食家出品,必屬佳品﹗

我都整番條正野佢食下,就係燒秋刀魚﹗
唔食魚都燒魚,這是彰顯愛的表現。
燒得燶左0的﹗哈哈﹗
不過飛左0的皮其實都幾好食﹗加少少檸汁去腥魚味濃﹗

黑椒雞扒超厚切,要燒耐一點﹗
味道就一般可接受水平。

一向都無咩驚喜既丸類反而唔錯喎﹗

牛丸就羶左0的,魚丸亦都一般般﹗

牛扒唔會醃到軟鬼哂,有肉香也不錯呢﹗

我很滿意我出品的牛油蒜蓉粟米,食了幾轉﹗

就係咁燒燒燒,炭香情人節﹗

呢間bbq king我都食過好幾次,價錢比起出面的任食燒烤場係偏貴,平日都要成百二蚊一位包水及飲品各一,食物亦都好大路無咩特別野,勝在坐得舒適,地方夠大,取食物處得閒都叫有人會執下,整整齊齊,合格吧﹗

這麼高興當然出去西貢市飲番杯啦﹗Cheers......﹗

這是第三年的情人節,好好記著﹗

更多燒烤相:
燒秋刀魚相當有難度
雞扒厚切多肉,要燒多一陣
我的牛油粟米好好吃
2010-02-14
$150 (Dinner)
Valentine's Day
  • 雞扒
  • 龍蝦丸
  • 墨魚丸
2009-11-11 69 views
因為鍾意西貢,所以間唔中都會去呢間燒烤大王bbq的...........我由佢幾年前only提供燒烤網,食到而家只係提供bbq叉.......不過今次再去,真係覺得越來越差..........首先因為有朋友會遲到,同個度d人講可否遲d先加位.........佢地話得,不過唔會幫我地加枱law,實行你入咗場除了幫你起左火就唔再理你,唉..................因為我地自己帶左海鮮去,所以要用網, 加$18買價錢合理,但係如果要個燒烤鉗要俾多$30,個鉗佢係可以reuse架..........仲有d蕃薯同粟米無包錫紙,要另外同佢買......之前係包晒的...........還有所有嘢食都加了勁多味精,一食落去就勁想飲野.........飲了3支飲品都覺得好口渴而家d碟同餐具全部轉左即棄,勁唔環保..........我d扇貝燒到熱d,一放落個發保膠碟就立即溶,勁無奈..........不過而家有提供牛油同蒜蓉牛油都幾正,可以燒蒜蓉包..............經過今次之後,應該未必會再去................

不過今次再去,真係覺得越來越差..........

2009-11-08
Birthday
2009-10-27 71 views
今日重陽節同家人三點左右去鑽石山拜完山後就搭車嚟呢度燒嘢食,對呢度真係又愛又恨:愛呢度冇時間限制(重點),地點適中(因為家人大多數住東九龍),地方大,可帶寵物,食物種頪多,有沙灘俾小朋友玩恨呢度價錢一次比一次貴(重點),落車後仲要行一段路,空氣混濁,食物偏咸,贈送飲品太少,愈嚟愈孤寒同唔環保實在要讚下呢度,時間真係冇限制,有本事的大可以由午餐食到宵夜都得,咁我同家人今日只係由下午茶食到晚餐,燒到九點左右走人;眼見今日雖然係假期,但都唔算好多人,好好彩我哋仲可以坐到近海邊位置,,邊燒邊有海風吹住,正呀!呢度ge食物種頪算唔少,有腸仔、丸(其碼有5-6款)、咖喱魷魚、雞扒、牛扒、豬扒、煙肉、腎、秋刀魚、多春魚、沙蜢魚、雞翼(共有四款)、番薯、栗米、菠蘿、茄子、厚方包同法包,而家仲有蒜蓉牛油,因為以前我要自己帶去,熟食就有茶葉蛋、燒賣、魚蛋、意粉、炒飯、蝦片,所以佢ge種類都算令人滿意唔知呢度係咪獨市生意,唔似屯門龍鼓灘咁多競爭,嚟呢度食一次比一次貴,今日係特別假日要收$148一個人,小朋友都$108,我哋共有6大人1小童,埋單計數成隻金牛俾咗佢哋,真係去酒樓食分分鐘抵過佢哋。雖然佢哋係好多

實在要讚下呢度,
,邊燒邊有海風吹住,正呀!

,真係去酒樓食分分鐘抵過佢哋

雖然佢哋係好多食物選擇,但都係偏咸,特別係啲丸同腸,都唔明點解,食完真係成罐可樂隊哂至搞點,但可惜呢度只係包一支Bon.水同一罐汽水,佢哋啲食物整得咸啲
咪可以令人同佢買多啲汽水賺多一筆囉

之前佢啲粟米同薯仔會用鍚紙包好哂俾人任攞,而家佢啲粟米同薯仔雖然都係任攞,但冇咗鍚紙包住,要鍚紙就要同佢哋買,又要俾錢佢哋賺

我記得佢以前係有一個大櫃放哂啲膠碟同鐵刀叉俾人任攞,可以循環再用,但而家佢哋係每人派一份發泡膠碟同膠刀叉,生熟食物都係用呢啲發泡膠碟,真係超唔環保

始終少競爭就真係差少少,真係希望西貢區可以開多幾檔有質素的燒烤場可以選擇。

2009-10-26
$148 (Dinner)
2009-10-06 58 views
中秋同朋友仔一齊去燒嘢食, 食到一肚火!!未食都要講下個場同職員有几差:1) 場地通風好差, 焗都焗死2) 職員超級無禮貌, 尤其是門口兩個阿姐, 簡直係趕客一樣我的親身經歷: 由於佢哋安排俾我哋個位太焗, 真係未燒都好辛苦, 見個場都未FULL, 仲有半個場未有人, 而我入場都係5分鐘, 我就要求換枱, 門口兩個可姐話, 你入咗几耐呀, 我話5分鐘, 咩用具都未攞架, 想調位因為太焗. 根住另一個阿姐就話, 無呀, 無得調呀! 你睇唔到門口寫住唔俾調枱架咩, 個個都話調咁我未好唔得閒......我真係未試過任何地方要求調枱俾職員鬧過囉, 如果你無位, 我無得好講, 但唔係囉, 最重要係佢D態度, 唔知點解可以咁惡同客人講嘢.....食物質素:1) 望落好似都几多款食物選擇, 但質素好差2) 有D食物醃得太喊, 唔知係咪醃太耐....有D係無味囉.... 3) 唔好諗住加D蜜糖會好食D, 因為蜜糖都係無味架走個時, 眼見裏面個場都唔係太FULL, 係碼我坐O既AREA有4張枱無人, 但無人收拾枱架, 門口有人等都唔諗住俾人入架.超失望囉!PS 相都無影一張, 因為真係無咩值得影, 亦

中秋同朋友仔一齊去燒嘢食, 食到一肚火!!

未食都要講下個場同職員有几差:
1) 場地通風好差, 焗都焗死

食物質素:
1) 望落好似都几多款食物選擇, 但質素好差
3) 唔好諗住加D蜜糖會好食D, 因為蜜糖都係無味架

超失望囉!

PS 相都無影一張, 因為真係無咩值得影, 亦都無心機影.....真係無下次!
2009-10-03
果晚係大約 10.00pm 到....佢地01.00 am 才關...perfect果陣仲有三四枱客,地方好大好大...但可以感覺到,如果滿坐,會好嘈好大煙....但今次夜涼如水加上微微海風....真係食飽坐到唔捨得走...一般既任食 bbq 服務應有盡有..包汽水,紙碟,廁紙,叉,蜜糖......但熟食只供應至 10.30....唔想浪費胃納量,所以炒麵炒米粉咖哩魚蛋薯餅豬腳姜等等...下次先試.....燒烤食品雖云大路....但款式勁多,好多食品都有幾種不同味道,例如雞翼有黑椒味/南乳味/蜜糖味...豬扒雞扒牛扒亦然....如果自己買野去郊野公園 bbq ,好難買倒咁多不同味道响度 bbq 既攻略係..沒有矝貴海鮮做"回本:...所以要每種食品,每種味道,都試一下...就會感覺超抵遇啱清閒時段...更係好坐, 好 hea 之選

遇啱清閒時段...更係好坐, 好 hea 之選
$98 (Last Night Supper)
2009-07-19 12 views
燒野食蜜糖係好重要呢度d蜜糖好神奇, 唔知點解一d蜜糖味都無 似係糖膠?!?!希望可以改善下 !不過好在d野都幾好食, 而且選擇都算多有法包,厚多士燒都幾正
燒野食蜜糖係好重要
呢度d蜜糖好神奇, 唔知點解一d蜜糖味都無
似係糖膠?!?!
希望可以改善下 !

不過好在d野都幾好食, 而且選擇都算多
有法包,厚多士燒都幾正

2009-07-02
$140 (Dinner)
2009-02-10 13 views
一直以來我都同朋友極力推介呢度, 因為呢度地方夠大, 又近沙灘, 可以食吓行吓! 但經過星期日的幫襯, 我諗我真係唔會再去.價錢加咗 $20 唔緊要, 但係咁噫都比番啲 service 嚟吖! 一檯8個人, 只係要求多一個蜜糖碗都要加 $3 , 做生意做得咁執著, 點留客呀? 可能佢哋客多唔憂做啩! 不過今次真係食得好唔開心!

2009-02-09 28 views
其實都冇其他人寫得咁差丫~2月8日, 14人, 一早電話booking, 有海邊靚位好爽.每人$138, 冇加一, 一人3隻碟, 一燒烤叉, 一樽水, 一汽水其他刀叉筷子冇限,蜜糖兜全檯得一隻, 另買$3一set. 不過蜜糖係任添錫紙$20卷(結果要籌期)d野食唔錯丫, 放得好整齊, 感覺好衛生.最特別係有蒜蓉牛油, 燒法包/ 方包一流,牛油/ 蜜糖燒粟米又係好好味.d丸同扒類大致ok, 係牛筋丸味道有d怪.蕃薯勁紫, 汽水種類唔多.2個人都可以開爐, 由早食到晚都得.有手套同夾用黎加炭, 自己加有咩問題呢?個廁所都叫做企理接受到,仲可以落下面個淺灘仔hea下~真係幾好玩~
其實都冇其他人寫得咁差丫~

其他刀叉筷子冇限,
蜜糖兜全檯得一隻, 另買$3一set. 不過蜜糖係任添
錫紙$20卷(結果要籌期)

d野食唔錯丫, 放得好整齊, 感覺好衛生.
最特別係有蒜蓉牛油, 燒法包/ 方包一流,
牛油/ 蜜糖燒粟米又係好好味.
d丸同扒類大致ok, 係牛筋丸味道有d怪.
蕃薯勁紫, 汽水種類唔多.

2個人都可以開爐, 由早食到晚都得.

有手套同夾用黎加炭, 自己加有咩問題呢?
個廁所都叫做企理接受到,

仲可以落下面個淺灘仔hea下~
真係幾好玩~
$138 (Lunch)
2008-10-13 27 views
幾個月前去過一次,都仲係收$118(公眾假),點知上星期六去,已經加價,假日收$138!!!!平日都要$108-118,貴得離譜!!!以前去食,知道佢係用網燒,我就唔多鍾意,多數會自己買燒烤叉入去。點知佢依家已經轉左營運方式,所有餐具改用即棄餐具,唔用網燒(估計係炒左洗碗阿嬸),一人1支燒烤叉、3隻耐熱碟、1把膠刀、3隻膠叉。我就用左$3.2係外邊士多買左2支多餘既燒烤叉。食物款式都係同以前差唔多,不過當日燒烤食物醃得幾咸,味精都多,我同老公都要事後狂灌水同茶先解渴!!!!整體而言,如果呢個價錢同質素,我覺得麻麻地同昂貴,下次會去試0下屯門0個d較平既自助燒烤。如果網友知道各區燒烤場既最新價格,希望都盡快update0下食評同餐廳資料,免得食客去到變成羊古或者水魚
!!!!平日都要$108-118,貴得離譜!!!

• 蒜蓉牛油
  • 雞中翼
  • 換飲品劵換嘉士伯啤酒
2008-08-25 28 views
有以下原因不會再去 :$ 118 很貴、要自行加炭、職員態度冷莫不友善、不提供鉗、入場俾錢時不講明不提供任何服務,自已買去公共爐燒仲冇咁嬲。$ 118 很貴 - 大酒樓價錢,沒有任何待應服務提供。要自行加炭 - 要自行用白手加炭,同自已去燒冇分別。職員態度冷莫不友善 - 俾錢入場後,職員連問野都吾係好采人,全部座係門口傾計。不提供鉗 - 職員會叫客人穿裝修手套取熾熱的錫紙煨番薯。入場俾錢時不講明不提供任何服務 - 俾錢入場後,到要求服務時才回答是自助燒烤。

有以下原因不會再去 :

$ 118 很貴 - 大酒樓價錢,沒有任何待應服務提供。
要自行加炭 - 要自行用白手加炭,同自已去燒冇分別。
不提供鉗 - 職員會叫客人穿裝修手套取熾熱的錫紙煨番薯。
$118 (Other)
  • 穿裝修手套取熾熱的錫紙煨番薯 - 自已表演俾自己睇 !!!!!!
This place is huge. Great for getting a big group of people together, and the dishes are cleaned and stored in those sanitizing machines.There is no service because it is buffet. The people moving the coal around are courteous.Its just that, the staff at the entrance are SO RUDE!It is summer time after all. People want to get a big bunch of friends together to BBQ, right? So I gathered around 15-20 people. Over the phone, they said that we have to pay ahead for everybody if we were to save space
It is summer time after all. People want to get a big bunch of friends together to BBQ, right? So I gathered around 15-20 people. Over the phone, they said that we have to pay ahead for everybody if we were to save space for late comers. I totally understand the need, and we did. We reserved for 15 (you know how HK people "Fly Air Plane" so we reserved for 15 thinking 20)
I just asked them can we be seated somewhere with room to expand, as we might need to add a few more later on just to make sure. The staff was like
"WE SAID! OVER THE PHONE! You NEED to pay ahead for everyone!!!!"
We aren't even sure if some people would show up. Thats always the case ga la. What the hell, we are just trying to work with the restaurant to see we can work things out.
I am a polite man, maybe I was expecting too much. I asked in a good tone. I am paying $120 a pop plus corkage. I am bringing in $2500 of business and I only interacted with 3 staff the whole time. I still get a hard time.
Maybe they should hire someone at the front who realize that we are paying to eat and we are not refugees.

2008-05-25 31 views
星期六晚同朋友去呢度bbq,每位$118,包一罐汽水,一支水通風系統極差,好焗!!!好大煙,勁熱!!!職員只係幫我地放左d已經燒著既炭落d未燒著既炭下面,之後就走開,唔會再有人理你,連用風扇仔吹下都無,咁究竟要等幾耐先有火呢?!食物好一般,雪櫃d沙律係熱既,完全唔凍!我覺得最過份係佢俾d夾我地夾野食燒,但d夾係壞既,完全無彈力!!問佢拎燒烤叉,每支要$3(大佬我俾左錢入黎燒野食架,連叉都要另外收費?!我係唔係去錯地方呀?!)人地好多地方都有免費泊車,但佢地收$10一個鐘!!價錢唔係平,食物質數差,配套唔完善,最緊要係我係去燒野食唔係去燒炭架,完全會焗死囉!!

通風系統極差,好焗!!!好大煙,勁熱!!!
食物好一般,雪櫃d沙律係熱既,完全唔凍!
人地好多地方都有免費泊車,但佢地收$10一個鐘!!