2024-10-03 1874 views
最近好熱鬧嘅話題就係Beans 嘅兩餸飯平靚正嚟形容差唔多每日都唔同嘅款式 不過遲過1點好多嘢都賣哂嫁買過幾次醒至四餸飯跟沙律 跟沙律就啱哂女仔食 唔洗下下都係食飯🥳
最近好熱鬧嘅話題就係Beans 嘅兩餸飯
平靚正嚟形容
差唔多每日都唔同嘅款式
不過遲過1點好多嘢都賣哂嫁
2024-09-30
TakeAway
$40 (Lunch)
終於等到放假啦,約佐好朋友食午膳,今天想食得清清地不想食太多肉類,經過九龍灣德福廣埸第1期,見到一間好舒適,格調很優雅的西式咖啡店,便與朋友入內,主菜點佐卡邦尼黑松露煙肉意大利粉,意大利粉很彈牙,醬汁拿捏得當能有效帶出煙肉的味道。還點黑松露雜菌意大利飯,黑松露味很濃郁配搭很新鲜的雜菌味道很清新。我們一定不會錯過甜品,馬達加斯加雲呢拿焦糖燉蛋,焦糖燉蛋很嫰滑不會太甜。芒果慕絲,芒果很新鮮配合忌廉令慕絲更加滑。
2024-09-25 1672 views
呢間人氣餐廳B想試好耐,平時好多人排隊, 今日晏咗食飯八點半見冇咁多人排隊即刻同朋友試下,佢哋嘅裝修以木係為主,環境優雅舒適, 門口仲放置多種味道嘅消毒噴霧提供使用。我哋叫咗個西班牙海鮮飯,帆立貝pizza ,焦糖番薯條, 同兩杯嘢飲。西班牙海鮮飯:小辣幾惹味, 但係面層飯粒烤得太乾, 口感怪怪的 ,我唔太鍾意。帆立貝pizza: 呢個幾好食餡料好豐富, 上面除咗帆立貝, 有菇,洋蔥 等等, 面層仲加咗啲蟹子令整體口感更有層次。佢哋嘅cake都好靚, 不過太飽食唔落, 搵日再嚟試下啲cake。
2024-09-14 1727 views
星期五晚與朋友一行四人坐在窗口梳化位置環境不錯,不會與其他枱太近,男侍應態度也親切叫了法式蘋果酥,朋友只吃了幾口便不吃了,說很難食之後我再點了一杯飲品這裡上菜時間不是很快,需要等待想不到上菜不快,要你埋單就快這時女侍應將賬單放在桌上:麻煩埋單,夠鐘交枱了我點的那杯飲品才剛上枱,只飲了幾口我還友善的問:還有多少時間?女侍應目無表情的說:而家要交了,出面好多人等好,既然那麼多人,以後也不會來這裡了,禮讓其他人吧立即飲完離開食物質素不是很好,價錢也不是便宜,還要看著這位女侍應的臉色以後也不會再來
星期五晚與朋友一行四人坐在窗口梳化位置
環境不錯,不會與其他枱太近,男侍應態度也親切
叫了法式蘋果酥,朋友只吃了幾口便不吃了,說很難食
之後我再點了一杯飲品
這裡上菜時間不是很快,需要等待
想不到上菜不快,要你埋單就快
這時女侍應將賬單放在桌上:麻煩埋單,夠鐘交枱了
我點的那杯飲品才剛上枱,只飲了幾口
我還友善的問:還有多少時間?
侍應目無表情的說:而家要交了,出面好多人等
好,既然那麼多人,以後也不會來這裡了,禮讓其他人吧
立即飲完離開
食物質素不是很好,價錢也不是便宜,還要看著這位女侍應的臉色
以後也不會再來
2024-09-13
同事last day訂咗Beans嘅散水餅set,見到佢包裝其實好靚好有心思,啲設計風格好香港,原來係講述香港的長文化同埋用語,呢個真係十分之欣賞!但講到味道就真係十分之一般。印象中之前去邊食過午餐加甜品,其實都覺得甜品味道麻麻哋,鹹食好過甜,而佢都散水餅可能製作方面更加控制成本做到平平哋細細地一份,好似更加差咗,定唔知其實係開業多年水準退步。以呢個價錢嚟講,全部餅個size都偏細,味道聽大家comment全部都比較甜,我揀咗抹茶嗰杯,個茶味本身麻麻,而且唔濃,紅豆就好甜。好多謝同事請我哋食散水餅,不過如果係想食評要評論夠食物本身,就真係味道麻麻哋喇。

TakeAway
2024-08-24 1739 views
又一間人氣店,開咗幾間分店都仲排長龍,聽個friend講呢間分店一到lunch 都有排等。好彩佢12點就嚟到,排第2都快有得入,見12:15開始條龍就愈嚟愈長,趕住返office嘅都好難食到。今日叫咗個灸燒五花腩蒸包漢堡配薯條同沙律。蒸包漢堡真係第一次食😂五花腩好腍,配個軟熟蒸包口感幾好。薯條熱辣辣都好好味💕另外仲有個Classic Egg Benedict 配煙肉,蛋半生熟,配埋個荷蘭醬一流👍🏻

2024-07-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
2024-08-09 2245 views
同同事lunch去食,叫咗個黃金蟹肉意粉,因為佢話食過好食,點知今次到我叫,一嚟陣腥味就湧上嚟,爭啲嘔咗出嚟,同事都話上次唔係咁,俾埋在座其他同事聞都話真係好腥。我問侍應攞咗黑椒,都落咗勁多黑椒諗住會有改善,都係腥到頂唔順...最後我食咗一啖就冇再食過,因為真係一入口就想嘔😂就連就咁擺喺到啲腥味都係咁飄上嚟。到底係咪啲食材唔新鮮?定點?不得而知,因為我冇追究,當自己唔好彩,不過唔會再嚟食,第一次聞到味已經想嘔,真係好失望。

2024-08-09
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$89 (Lunch)
2024-08-06 2341 views
Beans📍九龍灣偉業街33號德福廣場2期P39A號舖平常行過,通常見到排隊,今日早餐時段經過,免排隊,於是就入去食早餐。侍應好快就為我再安排座位,並且奉上紙本menu,但需自助 QR code落單。早餐價錢比一般茶記貴$38起,而且要收加一服務費。我点了一份 煙肉、炒蛋、酸種吐司配檸檬菜蜜。我不喜歡煙肉煎得比較乾身,滑蛋炒得唔錯, 我最喜歡酸種麵包的味道,配合牛油和果醬😋,砌碟比較差,煙肉給炒蛋完全遮蓋了。#香港 #美食 #九龍灣 #foodie
Beans
📍九龍灣偉業街33號德福廣場2期P39A號舖

早餐價錢比一般茶記貴$38起,而且要收加一服務費。

我点了一份 煙肉、炒蛋、酸種吐司配檸檬菜蜜。

#香港 #美食 #九龍灣 #foodie
2024-08-05
$50 (Breakfast)
2024-08-03 1772 views
荳子 Beans📍九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P39A號舖自費!人均食咗$150⭐️安格斯牛肉車輪牛角酥漢堡 $138跟餐嗌嘢飲有減$8元優惠新鮮焗製嘅原味車輪牛角酥做漢堡嘅底面,焗到好酥脆,本身勁鍾意食酥皮,覺得單食都好食🤣餡係安格斯牛肉,略嫌佢有啲散,切開個漢堡嘅時候會整到碎晒,不過味道OK🫡仲有夾埋煙肉、車打芝士、太陽蛋,都幾豐富!佢係包埋薯條🍟,但我食完個包之後已經食唔落薯條😂 好飽好滿足!職員話用餐時間90分鐘,如果冇人可以繼續坐,嗰日食咗成三個鐘😂 勁啱同friend吹水👍🏻✨ #fookdie九龍灣 #fookdiecafe #fookdie慶祝 #朋友聚會 #九龍灣美食 #九龍灣好去處 #酥皮
荳子 Beans
📍九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P39A號舖
自費!人均食咗$150

⭐️安格斯牛肉車輪牛角酥漢堡 $138
跟餐嗌嘢飲有減$8元優惠

仲有夾埋煙肉、車打芝士、太陽蛋,都幾豐富!

Beans 係香港有9間分店,九龍灣特別在與我想和你無所事事開埋一齊,餐飲選擇可以加錢升級手搖茶系列。可以滿足飲手搖茶同食好西兩個願望😆假期下午茶時間黎用餐都人山人海,可見餐廳真係好受歡迎。叫左特色蟹肉意粉,賣相相當吸引,蟹殼裝上蟹膏和蛋黃,相當IG able. 意粉煮得啱啱好,口感彈牙,醬汁配合得宜,就算撈咗蟹膏都唔會話太鹹。另外番薯條大推!! 新鮮炸嘅番薯條配合蛋黃醬,熱辣辣好香脆,掛住食唔記得影相😹 餐廳嘅甜品都好多種類,精緻又好食。繁忙時段等候時間會比較耐,記得預時間排隊。

餐廳嘅甜品都好多種類,精緻又好食。

繁忙時段等候時間會比較耐,記得預時間排隊。
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$140 (Tea)
一行四人在這裏午膳星期二14:10左右到達 店內人流不多 但招呼入餐廳的職員並不友善 已經令我感覺大打折扣還指定用餐時間 香港經濟這麼差 還沒到繁忙時間這樣限制用餐時間真的令顧客感受不好我們被安排坐卡位 但梳化十分污糟 布梳化佈滿污 另外冷氣機出風位位置佈滿水珠看到出風位會把水滴滴到食物上 真的很不衛生點了幾款食物 薯條完全不新鮮 上枱的時候是凍的另外牛扒質素差 食物份量也很少 最重要是服務質素 有一個男職員身上噴了很濃烈的香水 每次行過 也令顧客不停打乞嗤 做飲食業雙手及身體的味道真的要注意不會再光顧
一行四人在這裏午膳
午市餐牌+$30  味道還可我識份量不大
香蕉朱古力奶昔
午市套餐
2024-07-30
$150 (Lunch)
香蕉朱古力奶昔
2024-07-26 1486 views
今個星期日我同朋友去咗九龍灣食早餐,我哋係九龍灣地鐵站等,約咗九點半,我哋到咗後,就行了德福廣場,搵下有咩好野食,點知我行行吓,行到一期嗰面,發現到一間叫荳子餐廳,所以我同朋友見到個早餐餐牌都好吸引,所以我哋就停低咗,入去食早餐,佢用餐時間係九十分鐘,當我第哋入去,佢哋好有禮貌咁同我哋打招呼,感覺好親切,環境一定,佢當日重比咗一個四人靠近緊窗邊嘅位置比我哋坐。我哋分別叫咗兩個餐蕃茄湯長通粉. 炒蛋.酸種吐司口味:配牛油粒加果醬飲品:檸檬蜂蜜薄切西冷牛扒. 炒蛋.酸種吐司口味:配牛油粒加果醬飲品:美式咖啡

我哋分別叫咗兩個餐
蕃茄湯長通粉. 炒蛋.酸種吐司
口味:配牛油粒加果醬

飲品:檸檬蜂蜜

薄切西冷牛扒. 炒蛋.酸種吐司
口味:配牛油粒加果醬

飲品:美式咖啡
2024-07-15 1604 views
一個人的下午茶時光我會選擇嚟九龍灣德福商場呢間荳子~環境舒適、甜品美味~🤤😋☕️👉抹茶流心吐司~吐司外脆內煙韌~口感豐富~必食甜品之一~😍😋🤤👉熱榛子Mocha~榛子香味濃郁~好飲~😍#afternoontea#teatime#coffeetime#Beans#九龍灣美食

抹茶流心吐司

#九龍灣美食
抹茶流心吐司
熱榛子Mocha
2024-06-28 1715 views
今日屋企人生日, 嚟到九龍灣德福廣場揾好嘢食, 經過Beans 有生日優惠, 生日 月份 送一件cake😍, 最後揀咗 呢一間食晚餐, 時間仲早, 六點唔算好多人排隊, 大約十分鐘可以入座, 呢間Beans 裝修優雅舒適, 枱與枱之間有距離, 唔會好擠迫, 服務人員好有禮貌好nice👍, 我哋叫咗個 蟹膏甲羅燒 蟹肉 意粉, 三重芝士通粉, 及幾款甜品蟹膏甲羅燒蟹肉意粉: 意粉入面都好多蟹肉好鮮甜, 另外蟹蓋載住 一團蟹膏, 份量都多 香濃嘅蟹膏味 加上鮮蛋黃,令 味道更上一層次。三重芝士通粉: 芝士味濃,不過 個人覺得太乾, 唔太啱我食😅。呢度嘅甜品真係好出色, 擺盤靚又好味, 套餐加30蚊 可以有一份甜品,抵👍另外生日除咗送蛋糕意外, 仲會送一張手繪生日卡, 有各員工嘅簽名, 我覺得呢樣嘢好窩心 服務好好❤️❤️🫰
嚟到九龍灣即刻諗起Beans😆食過Beans 好幾次一直覺得佢地食物質素穩定✨星期四嘅夜晚都有一條小人龍不過等咗一陣好快就有位😍首先嗌咗杯檸檬蜂蜜👍🏻 基本之後我哋嗌咗呢個原條八爪魚意大利飯八爪魚份量有驚喜😋不過食落去有啲韌🥹蟹膏意大利飯口感軟身食落去有啲甜味另外仲有呢個100日殼飼澳洲肉眼扒我哋叫咗medium rare,熟成度啱啱好,🥩食到肉眼扒面嗰層煎香,內層肉嫩不過較為淡味食完已經出奇地飽咗,未有肚食蛋糕,留返下次🤤今餐性價比唔算好高但勝在都坐得舒服,服務都好好仍然都係我嘅九龍灣穩陣餐廳選擇之一😆
嚟到九龍灣即刻諗起Beans😆

蟹膏意大利飯口感軟身
食落去有啲甜味
燒原條八爪魚鬚蟹膏意大利飯

另外仲有呢個100日殼飼澳洲肉眼扒
我哋叫咗medium rare,
熟成度啱啱好,
🥩食到肉眼扒面嗰層煎香,內層肉嫩
不過較為淡味
100日穀飼澳洲肉眼扒

食完已經出奇地飽咗,
未有肚食蛋糕,留返下次🤤

今餐性價比唔算好高
但勝在都坐得舒服,服務都好好
仍然都係我嘅九龍灣穩陣餐廳選擇之一😆
燒原條八爪魚鬚蟹膏意大利飯