2020-08-27 208 views
🍽·牛油果蟹肉意大利飯將蟹肉混埋意大利飯一齊食 清清淡淡 原來都幾唔錯 牛油果熟度剛好 合格!🥑·番茄肉醬溫泉蛋意大利長通粉唔洗問呀貴 見到長通粉是必點的仲要有埋番茄 點抗拒一下吉穿個溫泉蛋 溶岩般既蛋汁流滿成份長通粉 酸酸甜甜加埋肉醬 好滿足 好味🍅🧡
🍽
·牛油果蟹肉意大利飯
·番茄肉醬溫泉蛋意大利長通粉
唔洗問呀貴 見到長通粉是必點的
仲要有埋番茄 點抗拒
2020-08-21 273 views
唔係唔記得比糖水就係唔記得比奶,今日寫到明都係唔記得比糖水。平心而論,味道係幾好,外賣精選係幾抵,但時常漏嘢就真係唔得,拎到返屋企,換晒衫,消晒毒先知,點搞?硬食!
唔係唔記得比糖水就係唔記得比奶,今日寫到明都係唔記得比糖水
Beans係馬鞍山開咗咁耐都係第一次去食,之前係沙田分店食過晚餐,所以對佢嘅食物有信心。今次食下午茶有驚喜😃下午茶配檸檬峰蜜,黑糖薑母茶或英式咖啡...如果唔啱飲可以加$10叫Menu入面嘅飲品Oreo麻糬流心吐司($45)吐司用到竹炭麵包配合番Oreo隻色😂吐司上有一球Vanilla雪糕,中間有一大粒麻糬同埋朱古力流心食之前因為係咁影相...所以切開吐司個流心已經唔流,係底滲出嚟。竹炭麵包食起上嚟其實同普通麵包冇咩分別。朱古力流心浸到吐司入面好淋,唔係個個都接受到。麻糬比較淋身,唔夠煙韌。其實食起上嚟都幾‘呢hea’,好難一次過夾哂所有野嚟食,都係要逐d分開嚟食,不過係好味嘅。法式蘋果酥配黑糖薑蜜,Vanilla雪糕($42)成件蘋果酥真係好薄好薄好薄,蘋果舖滿酥面,但都係切到好薄,焗完就更加...通常蘋果整嘅甜品都有加肉桂粉,但係呢份連蘋果味都唔係好食到,更加唔使講有冇肉桂粉味。配黑糖薑蜜,即係我杯黑糖薑母茶濃縮版😂,雪糕正常總結:好似食緊餅乾,呢個價錢嚟講...吐司抵食好多飲品:黑糖薑母茶(跟餐),凍朱古力(加$10轉飲)薑母茶好辣,正👍🏻凍朱古力,朱古力上有一層忌廉,頂層灑朱古
今次食下午茶有驚喜😃

Oreo麻糬流心吐司($45)

吐司用到竹炭麵包配合番Oreo隻色😂

法式蘋果酥配黑糖薑蜜,Vanilla雪糕($42)

配黑糖薑蜜,即係我杯黑糖薑母茶濃縮版😂,雪糕正常
總結:好似食緊餅乾,呢個價錢嚟講...吐司抵食好多

飲品:黑糖薑母茶(跟餐),凍朱古力(加$10轉飲)

薑母茶好辣,正👍🏻
凍朱古力,朱古力上有一層忌廉,頂層灑朱古力粉,剛剛好,唔太甜👍🏻
2020-07-28
$50 (Tea)
2020-08-01 429 views
個意大利飯鹹得制 食左幾啖已經停左手我已經俾多幾個人試味 個個都話太鹹係唔知芝士落得多得制定係啲鹽唔洗錢70幾蚊靜係食到幾啖😢 覺得好唔抵無唸過你地咁求其就俾啲野人地食搞唔掂 好失望😞好彩之前無係到堂食以為啲野好高質而家食到成口鹽個意大利飯鹹得制 食左幾啖已經停左手我已經俾多幾個人試味 個個都話太鹹係唔知芝士落得多得制定係啲鹽唔洗錢70幾蚊靜係食到幾啖😢 覺得好唔抵無唸過你地咁求其就俾啲野人地食搞唔掂 好失望😞好彩之前無係到堂食以為啲野好高質而家食到成口鹽
個意大利飯鹹得制 食左幾啖已經停左手

以為啲野好高質
而家食到成口鹽
TakeAway
2020-07-29 467 views
今日正式第一日餐廳全日禁堂食... 知道Beans 特登推出咗 四款外賣特惠餐, 所以就過嚟試一試 🤓 原先想打電話 叫定先, 因為 都唔想留喺商場太耐... 但係職員話只可以直接去舖頭買 😣大概12:40pm到達, 條龍好長 😳 大概有十幾人排緊隊等買外賣 😯 排排下職員都話要截新人龍啦, 佢哋做唔切咁多單 😥排咗大概20分鐘 就終於可以落單, order咗all day breakfast同埋 溫泉蛋肉醬意粉 跟埋嘢飲嘅, 揀咗 熱檸檬蜜糖水, 同埋美式咖啡 ☕職員話大概要最少30分鐘先會有得攞外賣.. 最後大概等咗40分鐘... 外賣pack得幾好嘅, 唔會易倒瀉, 啲外賣盒都比較硬淨 味道方面, all day breakfast比較好, 配埋兩個迷你牛角包 (叮/焗返熱會更好食) 但係肉醬意粉就比較失望 份量小, 同埋冇味 唔知係咪廚房太忙... 唔記得落鹽 連個番茄醬都冇乜蕃茄味... 以呢個價錢嚟講係好抵食嘅, 但係如果趕時間嘅人就唔建議買喇, 因為又要排隊買又要等佢整... 我諗佢個廚房都未試過 同一時間要出咁多單 可能經過幾日之後, 有經驗會處理得更

跟埋嘢飲嘅, 揀咗 熱檸檬蜜糖水, 同埋美式咖啡 ☕

但係肉醬意粉就比較失望
份量小, 同埋冇味
唔知係咪廚房太忙... 唔記得落鹽
連個番茄醬都冇乜蕃茄味...
Discounted Sets (4 to choose from)

可能經過幾日之後, 有經驗會處理得更加好~
溫泉蛋肉醬意粉
All Day Breakfast
2020-07-29
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$40 (Lunch)
All Day Breakfast
2020-07-24 3554 views
配合限聚令的安排,食肆於晚上六點後只提供外賣。去到馬鞍山探朋友,朋友凖備簡單沙律,我便在其附近買一個套餐及甜品加餸,既方便亦安全。馬鞍山有幾間有水凖的西餐廳,我選了Beans,一心想試試其外賣能否保持水準。選擇同平時差唔多,我揀了黃金蟹肉意粉套餐($98),餐飲選了熱薑母茶,另加一件黑糖卷蛋($25),由於外賣全單7折,結果只須$86元,便有主菜丶餐飲及甜品,超值。本來預要等15 到20分鐘,結果10分鐘便有,並包裝得好整齊。打開一看,意粉樣子吸引,全隻蟹殻覆蓋,加上紅色的蟹柳及黃金意粉汁,顏色鮮豔開胃。意粉做得彈牙,汁是奶油加咸蛋黃,十分之香口。餸亦很多,除咗一絲絲的蟹肉外,亦有蟹柳丶什菌丶洋蔥⋯等,外賣都咁好味。😋😋😋薑母茶有很濃的薑味,甜度適中,好味。👍🏻👍🏻👍🏻黑糖蛋糕樣子同普通捲蛋差唔多,只是蛋糕為深啡色。蛋糕質地柔軟,散發香濃的黑糖和蛋味,中間的奶油很滑,並夾有爽身的啫哩,口感豐富,絕對是一極佳的飯後甜品。🥰🥰🥰最後要讚服務員很有禮貎及為客設想,特別安排等侯區讓客人可坐著等,有心思。👍🏻👍🏻👍🏻

薑母茶有很濃的薑味,甜度適中,好味。👍🏻👍🏻👍🏻

2020-07-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$86 (Dinner)
  • 黃金蟹肉意粉
  • 黑糖卷蛋
2020-07-07 582 views
帶媽咪黎慶祝生日,本身安排左近門口一張檯比我地 已經落埋order 得知係媽咪生日 然後話有張卡位 因為媽咪生日 想比我地坐得舒服d,野食都ok,蟹意粉有鹹蛋黃,幾好味道,豬手有點大,食唔曬。最後叫左個蘋果cake 寫左happy birthday,送左張生日卡有曬staff既簽名。最緊要係,媽咪覺得好sweet,好滿足,對beans十分有好感!

2020-07-04 549 views
馬鞍山想食早餐除了中式飲茶/ 茶記快餐之類可試試這間呀 有外國風的早餐留意返只限週末假日早上食物質素和環境都大推只是冷氣不太充足還有還有入座是有點緩慢好多時有吉枱都要在門外稍後㗎 要有點耐性^^
馬鞍山想食早餐
除了中式飲茶/ 茶記快餐之類
可試試這間呀 有外國風的早餐
留意返只限週末假日早上

食物質素和環境都大推
只是冷氣不太充足

2020-06-30 472 views
和家人晚上6點15分去到,幸好即時有位,過了6點45分後,就要排隊等了。位置舒適闊落,適合長時間作戰。侍應友善有禮,落單過程順利。黑松露軟殼蟹意粉實爲必食之選,即使有醬汁,軟殼蟹依然保持外脆內軟,與醬汁配搭非常夾,只是份量有點少。德國燒豬手就燒得皮脆,肉有小乾。帆立貝薄餅有驚喜,未食只是覺得普通,但食完覺得完勝所有pizza hut既pizza,其餅底厚度適中,帶脆,口感一流。芝士薯條就不過不失,薯條與芝士接觸,小林都係應該。最後,紅茶流心西多,其吐司非常香脆,再配合中間流心醬和雪糕一齊食,冷熱交融,口感非常。總括來說,一間好味而會回頭番食的cafe。
位置舒適闊落,適合長時間作戰。侍應友善有禮,落單過程順利。
德國燒豬手就燒得皮脆,肉有小乾。
芝士薯條就不過不失,薯條與芝士接觸,小林都係應該。
總括來說,一間好味而會回頭番食的cafe。
帆立貝pizza
紅茶流心吐司
軟殼蟹意粉
  • 黑松露軟殼蟹意粉
2020-06-28 294 views
It was Saturday 3:00pm, late lunch. Surprisingly Beans has unoccupied table, so I didn’t even need to wait or queue, dot in directly.//Perhaps it is too late for lunch and there is no tea menu, the restaurant wasn’t full. We ordered risotto and all day breakfast and share together.//Black truffle risotto with mushroom•Ok (overall taste and classic matching)•but only light black truffle taste//All day breakfast with banana waffles•waffles quite nice, served with cream and sweet honey (perfect mat

•waffles quite nice, served with cream and sweet honey (perfect match)
•bananas with caramel
Overall a good choice as a coffee shop(if no need to wait), in terms of its food variety and quality. Their coffee was OK too, of course not comparing with those specialized in coffee cooking
2020-06-24 314 views
放工食個晚飯,今日想食餐好啲嘅豪一豪佢😁荳子餐廳一直聽到街坊好評不斷,今日終於去試一下,入餐廳前量體溫。坐低後叫左個咖啡汁西冷牛扒配熱薑母茶。牛扒本身已經煎得好香,五成熟剛剛好,肉質鮮嫩。薯菜亦很香口,唔硬亦唔會過淋。蔬菜都好多,新鮮好味,平時好多配菜都係冇味,呢間係真係好味,最欣賞個蘆筍,爽脆冇苦澀味。薑母茶甜度適中,不過不失,總算係咖啡或茶以外,唔使加錢又特別少少嘅選擇。整體而言今餐晚餐好滿意。
放工食個晚飯,今日想食餐好啲嘅豪一豪佢😁

坐低後叫左個咖啡汁西冷牛扒配熱薑母茶。
咖啡西冷牛扒

整體而言今餐晚餐好滿意。
咖啡西冷牛扒
2020-05-30 565 views
今次就食咗燒豬仔骨配薯菜大大份!熱辣辣好好味😋雖然等嘅時間比較長同埋夜晚都要排一陣隊先有位啊可能而家香港都比較多人出去食飯,所以都要預番啲時間!選擇來講呢度都算比較多而且味道質素都好有保證!
今次就食咗燒豬仔骨配薯菜
大大份!熱辣辣好好味😋
選擇來講呢度都算比較多
而且味道質素都好有保證!
2020-05-25 531 views
我以為下午茶無乜人,點知座無虛席😓好彩等一陣剛有位,仲要係無敵舒服sofa位😊賣相不得了,估唔到Oreo麻糬吐司🍞係咁大份😨唔單止賣相,係食落口都一樣咁好味😋上層是雲尼拿雪糕+士多啤梨🍓中間是麻糬夾流心,外層是黑炭麵包十分脆口,食到落底都唔覺太膩太甜俾$45真係超值😍建議兩個人一齊share無唸到個吐司🍞有雪糕內層是麻糬流心單骨雞翼配薯條$42⋯⋯原本呢個食過覺得唔錯,食完個吐司後就失色藍莓乳酪沙冰$45,跟餐加$10便可以。抵!朱古力蛋糕$42😋凍檸檬蜜糖水(跟餐)藍莓沙冰真係見到藍莓肉,有少少乳酪味。好淡,唔算太甜。可以一試🤨消費滿$200先可用信用卡
我以為下午茶無乜人,點知座無虛席😓
好彩等一陣剛有位,仲要係無敵舒服sofa位😊

賣相不得了,估唔到Oreo麻糬吐司🍞係咁大份😨
唔單止賣相,係食落口都一樣咁好味😋
上層是雲尼拿雪糕+士多啤梨🍓
中間是麻糬夾流心,外層是黑炭麵包
十分脆口,食到落底都唔覺太膩太甜
俾$45真係超值😍
建議兩個人一齊share
Oreo麻糬流心吐司

無唸到個吐司🍞有雪糕

內層是麻糬流心

單骨雞翼配薯條$42⋯⋯
原本呢個食過覺得唔錯,食完個吐司後就失色
單骨雞翼薯條沙律

藍莓乳酪沙冰$45,跟餐加$10便可以。抵!

朱古力蛋糕$42😋
朱古力蛋糕

凍檸檬蜜糖水(跟餐)
凍檸檬蜜糖

藍莓沙冰真係見到藍莓肉,有少少乳酪味。
好淡,唔算太甜。可以一試🤨

消費滿$200先可用信用卡
2020-05-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
Oreo麻糬流心吐司
單骨雞翼薯條沙律
朱古力蛋糕
2020-05-25 468 views
Beans 嘅嘢食一向我都覺得好好食,之前佢外賣自取做緊七折,而家得返八折咋☹️。不過今日我就選擇堂食。1. 巴馬火腿火箭菜薄餅 Parma ham and Rocket👉🏻 我好鍾意佢個餅底脆卜卜,佢啲巴馬火腿同火箭菜份量都好多,唔會俾少少你就算😍,最緊要係咩?真係有好多芝士😍2. 豪華英式全日早餐 Deluxe Full English Breakfast 👉🏻個黑松露炒蛋好香,好有黑松露味😍。將個窩夫搽啲cream夾埋舊煙三文魚食,簡直一流😋3. 牛油果蟹肉義大利飯 Avocado Crab Risotto👉🏻食落好creamy😋,味道相對地淡,因為要食個啲牛油果味,但係略嫌蟹肉唔夠多4. 青蘋果乳酪慕絲 Green Apple Yoghurt Mousse👉🏻個賣相好吸引,好適合小編呢啲港女打卡用,好花心思用糖霜沈嗰beans字出嚟。但係因為呢個心思要等好耐先上,同埋食落去略嫌個mousse硬左少少,同埋個青蘋果味唔係太出。

Parma ham and Rocket

Parma ham and Rocket
Deluxe Full English Breakfast
Avocado Crab Risotto
2020-05-20 469 views
同太太一向都係新港城嘆早餐, 好多間都係細舖, 要食得快, 怕阻人做生意。 朋友介紹我哋過海柏Beans嘆早餐。 發覺真係值得嘗試。 Beans嘅早餐多數 $40-$60, 對於一般價格敏感型消費者嚟講, 未必太適合。 但Beans 嘅Benedict早餐性價比好高, $28 -$32 跟杯美式咖啡, 食物有水準, 座位又唔迫。 侍應都係年青人, 有禮貌。 環境衛生優雅。 我哋早上9點前入座 ,客人數量唔多。 旁邊某快餐店有人排隊等入, 仲見到我阿嫂抱住BB等入。 我建議佢下次過去Beans 試吓,值得一試👍

2020-05-20
Type of Meal