喺牛站社交平台專頁見到有得任食日本版嘅Häagen-Dazs雪糕🤩,細佬聽到我甘講,話要即約第二晚打邊爐先😆!!鴛鴦鍋係不二之選🥰🦞龍蝦頭鍋用上原隻龍蝦頭熬湯,龍蝦鮮味濃郁😋,超正!!🥥清甜椰子雞鍋⁡⁡⁡清甜而且有濃郁椰子香氣👍🏻,好養生呢! ⁡⁡⁡⁡⁡⁡⁡《SRF美國極黑和牛套餐⁡⁡》🥩SRF美國極黑和牛片⁡⁡有雪花般的油花😍,牛油脂香,牛味濃郁,口感軟嫩 ~⁡⁡一定要encore💯🥓美國牛肩胛片肉色紅潤,肉味濃郁有嚼勁,都好味~ ⁡⁡⁡海鮮配料都好高質素👍🏻,竟然有得任食大頭蝦😍!!! ⁡晚市任何套餐都有得任食大頭蝦,可能係全港最平呢👍🏻🦐大頭蝦大大隻,蝦頭有滿滿橙黃色嘅蝦膏😈,濃郁甘香,肉質彈牙鮮甜!!!必食呢🌟~🍗燒乳鴿皇外皮香脆入味,肉質軟嫩有汁~🍗芝麻雞翼皮脆肉嫩,好惹味!!🥬環球美食自助區紫羽衣甘藍及冰菜係我必食之一🥰,仲有珍寶蟹棒,大條鮮甜,好滿足。熟食就有多款涼拌小食、生果、麻辣小龍蝦、鹽酥雞等,鹽酥雞香脆可口😋,炸饅頭搭配任加練奶🤤,好正呢~ 🥤飲料區⁡⁡台式珍珠奶茶🧋及白桃烏龍茶🍑都係我必飲的!!奶茶係經典台式口味,白桃烏龍茶就清香微甘。🍺生啤⁡⁡⁡、清酒、梅酒、
鴛鴦鍋係不二之選🥰
🦞龍蝦頭鍋
用上原隻龍蝦頭熬湯,龍蝦鮮味濃郁😋,超正!!
🥥清甜椰子雞鍋⁡⁡⁡
清甜而且有濃郁椰子香氣👍🏻,好養生呢! ⁡⁡⁡⁡⁡
⁡⁡
《SRF美國極黑和牛套餐⁡⁡》
🥩SRF美國極黑和牛片⁡⁡
有雪花般的油花😍,牛油脂香,牛味濃郁,口感軟嫩 ~⁡⁡
一定要encore💯
🥓美國牛肩胛片
肉色紅潤,肉味濃郁有嚼勁,都好味~ ⁡⁡⁡
🦐大頭蝦
必食呢🌟~
🍗燒乳鴿皇
外皮香脆入味,肉質軟嫩有汁~
🍗芝麻雞翼
皮脆肉嫩,好惹味!!
🥬環球美食自助區
🥤飲料區⁡⁡
台式珍珠奶茶🧋及白桃烏龍茶🍑都係我必飲的!!
奶茶係經典台式口味,白桃烏龍茶就清香微甘。
🍺生啤⁡⁡⁡、清酒、梅酒、啤酒等等都係任飲,酒鬼最愛❤~
🍨甜品及雪糕櫃⁡⁡
大癲‼️
竟然有回本之選的日本版Häagen-Dazs呀🥳~
🌈彩芋係紫薯加蕃薯,蕃薯味道香濃香甜😋,雪糕幼滑⁡⁡細膩。
☕提拉米蘇口味有滿滿曲奇脆脆,咖啡味道濃郁,口感豐富,味道有層次👍🏻
💯兩款都好好味呢😋~
真希望我有個甜品胃,可以食多兩杯🤣
當然仲有另一回本之選🌟Mövenpick雪糕~
🥥椰汁鮮奶雪燕及🧀軟心芝士布甸都好味!!

細佬同我已經諗住月尾再食呢~😂
希望試到其他口味嘅日本版Häagen-Dazs🥰
  • 日本版Haagen Dazs
  • 清甜椰子雞鍋
  • SRF美國極黑和牛
而家天氣仲係乍暖還寒🌡️,當然仲係打甂爐嘅好時機👍,牛站而家仲有大頭蝦🦐任食,雪糕除咗 Häagen-Dazs 之外🍨仲有埋 Mövenpick 添!湯底🍲我哋揀咗香辣沙嗲鍋拼龍蝦🦞頭鍋,沙嗲嘅花生香加上少少辣🌶️,入口惹味,涮和牛一流!龍蝦湯底😍真係睇到成個龍蝦頭浸住,真係鮮甜到痹啊🤤!我哋揀嘅餐😋主打 SRF 極黑和牛,🥩入口肉味濃到好似喺草原同啲🐂牛一齊奔跑緊咁。安格斯牛板腱🥰嫩滑得嚟都幾有牛香。呢度除咗牛之外,🌊海鮮亦都唔錯,而家佢哋仲有埋大頭蝦🦐,而且真係有手掌咁大隻,🤩蝦頭仲爆晒膏添。沙白冇沙又鮮甜,🦑墨魚幾爽口,就連平時貴價嘅👏海參都有,真係正啊!自助區💪有好多醬料、前菜小食、🥣湯品、飲品同埋🍶清酒梅酒啤酒🍺等等。火鍋🍲配料區仲有好多唔同嘅🥢台式火鍋配料任你拎添,👍真係勁豐富。甜品區🤤除咗有唔同款式嘅糖水、蛋糕🍰同埋台式燒仙草,最正嘅係🍨雪糕有齊 Häagen-Dazs 同埋 Mövenpick,真係食到☺️好幸福呀!

Type of Meal
Dinner
香港近排成日急凍 同朋友出街勁想食高質既打邊爐牛站既食物質素好好 同時款式又多🤤🤤真係想食咩都有阿❤️❤️近排仲出左大頭蝦任食🤤哇🍲🍲🍲SRF美國極黑和牛SET我地叫既set包左幾款牛肉✐美國極黑和牛SRF✐美國安格期牛板腱✐美國肩胛肉SRF和牛油脂香❤️夠淋好好食而牛板腱同肩胛肉就牛肉濃d🤤湯底金湯花膠雞鍋🫶🏻 飲落勁鮮甜🤤奶白色好飲牛站秘製麻辣鍋🫶🏻 麻辣味好香 加埋鴨血好正小食🤤牛站小食好多款同出眾✐乳鴿 每次都必食 夠香脆🤤而且仲有醬爆糍耙,榴槤炸彈,芝麻雞翼等等🤤海鮮🦞本身會上左一個頭盤有蝦,魚,象拔蚌,日本帆立貝🥰象拔蚌片夠爽👍🏻帆立貝勁大粒好食最重要梗係任食大頭蝦🤤🤤😍😍新鮮有膏彈牙 出色甜品方面有häagen-dazs & movenpick 任食仲有大量唔同款式既甜品每種都想食🤤🤤🤤❤️
香港近排成日急凍 同朋友出街勁想食高質既打邊爐

金湯花膠雞鍋🫶🏻 飲落勁鮮甜🤤奶白色好飲
牛站秘製麻辣鍋🫶🏻 麻辣味好香 加埋鴨血好正

小食🤤牛站小食好多款同出眾
✐乳鴿 每次都必食 夠香脆🤤
而且仲有醬爆糍耙,榴槤炸彈,芝麻雞翼等等🤤

海鮮🦞
本身會上左一個頭盤
有蝦,魚,象拔蚌,日本帆立貝🥰
象拔蚌片夠爽👍🏻帆立貝勁大粒好食
最重要梗係任食大頭蝦🤤🤤😍😍新鮮有膏彈牙 出色

仲有大量唔同款式既甜品
每種都想食🤤🤤🤤❤️
2025-03-25
天氣忽冷忽熱,放工喺觀塘最鍾意食火鍋,多人聚會時的首選,惹味的麻辣湯底、SRF美國極黑和牛與新鮮大頭蝦、冰凍雪糕的搭配,幾時都充滿驚喜。SRF肩胛肉眼 成人$298位於觀塘的牛站(駅)麻辣火鍋放題,平日晚上經常滿座,記得預先訂位。這裡可能是全香港最平的大頭蝦任食,實在讓人無法抗拒。牛站全新推出大頭蝦任食,不可錯過的火鍋食材。重點最愛雪糕häagen-dazs & movenpick 任食,讓火鍋之旅更加豐富。鴛鴦鍋底牛駅秘製麻辣鍋 & 香辣沙嗲鍋牛站的大頭蝦肉質鮮甜,搭配秘製的麻辣鍋底,一試難忘。鍋底選擇上,鴛鴦鍋的麻辣與香辣沙嗲各具特色,麻辣鍋底的BB辣令人回味無窮,而沙嗲鍋則帶有獨特的香氣,垂涎欲滴。SRF美國極黑和牛美國牛肩胛片封門柳美國安格斯牛板腱在食材方面,牛站的選擇相當豐富。SRF美國極黑和牛、安格斯牛板腱等高品質牛肉,讓肉食愛好者可以盡情享受。SRF美國極黑和牛,豐富的油花,濃郁的肉味,和牛肉質滑嫩,入口即化。美國牛肩胛片肉質厚實,口感鮮美,火鍋中快速涮煮,肉味醇厚,搭配沙嗲湯底,釋放出更多的香氣。封門柳是特殊部位,肉質纖維分明,富有嚼勁。我特別喜歡在火鍋中涮煮後,能夠保

SRF肩胛肉眼 成人$298

鴛鴦鍋底
牛駅秘製麻辣鍋 & 香辣沙嗲鍋

SRF美國極黑和牛
美國牛肩胛片
封門柳
美國安格斯牛板腱

封門柳是特殊部位,肉質纖維分明,富有嚼勁。我特別喜歡在火鍋中涮煮後,能夠保持其獨特的口感。

美國安格斯牛板腱
肉質細膩、油脂分布均勻,牛肉在火鍋中釋放鮮香味道,讓人食指大動。

大頭蝦
肥美的肉質和豐富的鮮味,肉質鮮嫩,口感彈牙。大頭蝦的殼薄肉厚,肉質不容易縮水,能充分吸收湯底的精華,搭配麻辣湯,增添層次感。

鮮紅色的大頭蝦,配蒜蓉醬油讓每一口都充滿海鮮的鮮香,欲罷不能。

自助區
搭配新鮮的蔬菜、麵食、丸類食材,各有特色,配搭美味的湯底,成為亮點!搭配新鮮菠菜、豆腐和蘑菇,讓火鍋的口感更加豐富。

Häagen-Dazs 和 Mövenpick 任食
同一時間任食兩個大品牌的雪糕,還有多款口味選擇,不停refill,實在是一件令人開心的事情。

Häagen-Dazs 其濃郁的口感,質地絲滑,豐富的口味,經典的香草、巧克力和芒果,是對味蕾的極致享受。

Mövenpick
Mövenpick 天然的食材,新鮮的水果,口感清新而不膩。焦糖海鹽、香草和各種水果口味,能帶來驚喜。

能夠任食 Häagen-Dazs 和 Mövenpick ,是一種享受,放鬆甜蜜時光的快樂!

海鮮食材
此外,還有海參、爽脆墨魚、帆立貝、海螺片、鮮甜沙白等新鮮海鮮,讓火鍋的滋味更加多樣化。提升了整體的鮮味,還為火鍋增添了豐富的口感和視覺享受。

特別推薦他們的波波腸和燒乳鴿皇,芝麻雞翼;炸魚皮,油炸鬼,海蜇花,口感極佳,令人驚艷。

蛋餃、手包蝦肉雲吞,即炸午餐肉、
台北鴨血、雞子、即炸香芋頭,特色食材選擇。價格實惠,精緻的火鍋食材,感受到滿滿的誠意。

$298 (Dinner)
  • SRF美國極黑和牛片
  • 美國牛肩胛片
  • 火鍋配料
  • 大頭蝦
2025-01-29 8129 views
慶祝朋友生日👸🏻,想打邊爐嘅佢,我帶佢黎到我火鍋愛店【牛站麻辣火鍋放題】😋!! ⁡⁡晚餐時間已經人頭湧湧,好彩一早訂位~⁡每次必點鴛鴦鍋⁡⁡🤭⁡🐔清甜椰子雞鍋⁡⁡⁡⁡⁡大愛之選💖⁡🥥椰子香氣濃濃,清甜滋潤! ⁡⁡⁡⁡⁡🦀蟹皇海鮮鍋⁡濃香海鮮味,鮮甜美味,同大頭蝦好夾😋⁡今次食性價比超高的【SRF美國極黑和牛套餐⁡⁡】⁡🥰🥓SRF美國極黑和牛片⁡⁡⁡⁡肉色紅潤,牛味濃郁有油香👍🏻,入口軟熟有嚼勁~⁡⁡⁡⁡🥓美國牛肩胛片⁡原薄均勻,油脂平均,有牛肉濃郁香氣!!⁡⁡【牛站】海鮮選擇豐富,而且新加了大頭蝦🤩及海螺片。⁡🦐大頭蝦⁡蝦膏濃郁甘香,蝦肉彈牙鮮甜😋⁡一定要Encore‼️⁡🐚海螺片⁡⁡⁡薄切爽脆鮮甜,正正~⁡🌎環球美食自助區⁡超吸引!!😍⁡有超多款式熟食,例如: 麻辣小龍蝦、台南魯肉飯😋、生果冷盤小食等等⁡火鍋配料琳琅滿目🤩,有我最愛的紫羽衣甘藍😋及豆苗,仲有多款丸類呢~⁡🍪甜品櫃放滿不同款式,朋友見到心心眼😍⁡🥭楊枝甘露、🥥椰汁鮮奶雪燕及🍫布朗尼係我最愛❤⁡楊枝甘露酸甜開胃👍🏻,有西米及西柚果肉,口感豐富!⁡布朗尼入口濕潤,朱古力味香濃😋~⁡⁡🍦雪糕櫃⁡🌟🌟有回本之選的Mövenpic

晚餐時間已經人頭湧湧,好彩一早訂位~⁡

每次必點鴛鴦鍋⁡⁡🤭⁡
🐔清甜椰子雞鍋⁡⁡⁡⁡⁡
大愛之選💖⁡
🥥椰子香氣濃濃,清甜滋潤! ⁡⁡⁡⁡⁡
🦀蟹皇海鮮鍋⁡
濃香海鮮味,鮮甜美味,同大頭蝦好夾😋⁡

今次食性價比超高的【SRF美國極黑和牛套餐⁡⁡】⁡🥰

🥓SRF美國極黑和牛片⁡⁡⁡⁡
肉色紅潤,牛味濃郁有油香👍🏻,入口軟熟有嚼勁~⁡⁡⁡⁡
🥓美國牛肩胛片⁡
原薄均勻,油脂平均,有牛肉濃郁香氣!!⁡⁡

【牛站】海鮮選擇豐富,而且新加了大頭蝦🤩及海螺片。⁡

🦐大頭蝦⁡
蝦膏濃郁甘香,蝦肉彈牙鮮甜😋⁡
一定要Encore‼️⁡
🐚海螺片⁡
⁡⁡薄切爽脆鮮甜,正正~⁡

🌎環球美食自助區⁡
超吸引!!😍⁡

🍪甜品櫃放滿不同款式,朋友見到心心眼😍⁡
🥭楊枝甘露、🥥椰汁鮮奶雪燕及🍫布朗尼係我最愛❤⁡
楊枝甘露酸甜開胃👍🏻,有西米及西柚果肉,口感豐富!⁡
布朗尼入口濕潤,朱古力味香濃😋~⁡

🍦雪糕櫃⁡
🌟🌟有回本之選的Mövenpick及Häagen-Dazs‼️⁡
有皇牌口味瑞士朱古力🍫及士多啤梨🍓,要食兩本先夠呢🤣⁡

🥤飲品櫃⁡
當然要飲我最鐘意嘅🍑白桃烏龍茶及🧋珍珠奶茶⁡
前者白桃果香滿滿😋,後者地道台式口味👍🏻⁡
🍻酒精飲品都係任飲呢! 朋友都話超值呢⁡
朋友表示好滿足💯~⁡

• 大頭蝦
  • SRF美國極黑和牛
  • 清甜椰子雞鍋
2025-04-16 0 views
一排冇食牛站,原來佢哋而家多咗大頭蝦任食,都可能係全香港最平有大頭蝦,movenpick任食嘅火鍋放題!年紀大咗,任食火鍋一定係食瘦牛🥹,所以揀咗2️⃣SRF美國極黑和牛片。瘦得嚟唔柴,肉味比較濃。跟返建議2-5秒熱灼完全冇伏。不過重點一定係大頭蝦。肉質結實,鮮甜又有蝦膏,有啲仲係抱籽。之前食胡椒豬肚覺得太辣,今次嘅揀嘅花膠雞鍋同南瓜雞湯都唔錯。南瓜雞湯係少有比較健康又唔會太寡嘅清湯。記得食埋日版Häagen-Dazs嘅抹茶brownie雪糕。抹茶味好濃🥹。

無食牛站一排,原來近期火鍋料加入大頭蝦🦐作為火鍋迷又點可以唔即刻約埋朋友去開餐🔥而家晚市任食120分鐘,最平都係$218,真係性價比爆燈‼️.🌟 晚市放題—SRF美國極黑和牛💰$298.🔥任食大頭蝦成個放題最驚喜莫過於任食大頭蝦🦐仲要隻隻大隻飽滿,一揭開蝦頭蝦膏蜂擁而上😍蝦膏鮮甜濃味,肉身彈牙,絕對有「食一隻賺一隻」嘅感覺‼️.🔥肉類叫得呢個餐主角當然係SRF美國極黑和牛😆 油花勻稱,文理細緻,入口即化☺️鍾意肉味濃郁嘅,封門柳、美國安格斯牛板腱就啱晒🤓一次過試晒幾款牛,好滿足.🔥湯底揀咗鴛鴦鍋✨香辣沙嗲鍋超香沙嗲味,惹味又唔會辣,食唔到辣都食到😙香濃蕃茄豬骨鍋,清甜唔膩,酸酸甜甜🍅.🔥海鮮除咗大頭蝦,都有唔少海鮮選擇🌊爽脆墨魚爽口彈牙,帆立貝大大隻😙甚至連海螺片及蘭花蚌都有👍🏻.🔥火鍋配料除咗QR code落單之外,自助區都有好多火鍋配料,基本上大路款蔬菜、丸類都齊晒😌手包蝦肉雲吞有驚喜,大隻飽滿❣️.🔥熟食打邊爐之外亦有唔少熟食😙必食脆皮乳鴿,爆多肉汁😛芝麻雞翼都唔錯,好香脆😝自助區亦有小龍蝦,滷肉飯可以拎✨.🔥甜品飲品大大個飲品櫃各式各樣飲品都有,連珍珠奶茶都有🧋甜品有最愛嘅仙草芋圓,仲
🌟 晚市放題—SRF美國極黑和牛

🔥海鮮

🔥火鍋配料

🔥熟食

🔥甜品飲品
大大個飲品櫃各式各樣飲品都有,連珍珠奶茶都有🧋甜品有最愛嘅仙草芋圓,仲有好多雪糕揀🍨
2025-04-07 456 views
宜間台式放題火鍋 己經食過幾次 今次去官塘分店😛 真係每次食都覺得好食 。食材新鮮 選擇又多 今次仲有埋大頭蝦🦐 任食 都係三百蚊一個人 。環境又舒服 全部卡位 勁岩同朋友黎食勁滿足。湯底 : 湯底勁多選擇 今次仲叫左鴛鴦鍋 分別係🥥椰子雞湯 同 🦞龍蝦頭湯底 兩樣湯底都出食 椰子雞幾清甜 龍蝦湯底有大大隻龍蝦頭 幾足料 香味濃郁 出色自助區:自助區有大量飲品選擇 仲有清酒任飲! 仲有多款勁新鮮嘅蔬菜 同其他基本火鍋配料 。更特別有各式凍盤,炒小龍蝦🦞 ,滷肉飯 ,海皇羹 及炸物。 甜品🍧 更有回本嘅movenpick , haagen dazs等雪糕 又有多達十幾款小甜點 特別台式芋圓仙草杯勁推Qr 落單: 肉類 ,海鮮 ,熟食 肉類: 最欣賞 SF美國極黑和牛片 同牛肩甲 牛肉味濃厚 大大塊 油脂分布平均 又吾韌 幾高質 。另外 豚肉片 個人認為都不錯 值得試👍🏻。仲有羊肉 ,牛舌 鴨血等 海鮮: 佢地海鮮選擇超多 當然最吸引嘅係大頭蝦任食 大大隻大頭蝦 蝦肉勁彈牙 又鮮甜。⚡️特別一提 蘭花蚌 同螺片 認為一定要試❤️ 仲有 白蜆 鯇魚 爽口墨魚 帶子等熟食: 熟食最推 緊係

Qr 落單: 肉類 ,海鮮 ,熟食

熟食: 熟食最推 緊係 乳鴿 ,芝麻炸雞翼 ,炸糍粑等 坤火煱放題有埋炸乳鴿食 好特別 佢地乳鴿一啲都吾hea 皮薄又厚肉 。炸雞翼勁出色 熱辣辣 即炸 即脆口 。炸糍粑都一定要試 炸到外脆內軟 糯米軟糯 加上入面 甜甜嘅紅糖漿 好好食 作為甜品一流

2025-04-06 376 views
牛駅推出$298晚市火鍋放題, 有得任食大頭蝦、SRF美國極黑和牛, 仲有龍蝦頭湯底, 自助吧亦有多款小食同配菜, 食足兩小時, 真係幾抵!💰 SRF美國極黑和牛 $298/位🍽️ 湯底有蟹皇海鮮鍋、花膠雞鍋等多款選擇,我地就揀咗龍蝦頭鍋同椰子雞鍋, 龍蝦頭鍋底越熬越濃郁, 龍蝦鮮味亦越煮越出. 椰子雞鍋底則係味道非常清甜, 雞肉量亦算多. 🍽️ 肉品主打一定係SRF美國極黑和牛, 牛味香濃, 肉質嫩滑. 另外仲有美國肩胛肉、安格斯牛板腱、豚肉片等.🍽️ 海鮮必食大頭蝦, 大隻得嚟肉質結實新鮮, 另外仲有帆立貝、脆鯇魚片、海參、沙白等. 佢地既海螺片都好好食, 好爽脆.🍽️ 熱食QR code落單有燒乳鴿皇、炸雞翼等, 另外自助吧有小龍蝦、鹽酥雞粒、海皇羹、韭菜豬紅、湯品等, 亦有多款火鍋配菜、丸類.🍽️ 甜品自助吧有個甜品櫃, 擺放咗木糠布甸、豆腐花等, 亦有芋頭西米露. 但個人推薦必試qr落單自有既黑糖糍粑, 口感煙煙韌韌, 咬開會有流心黑糖漿, 好好食!! 當然仲有movenpick雪糕!

💰 SRF美國極黑和牛 $298/位

🍽️ 湯底

🍽️ 肉品

🍽️ 海鮮

🍽️ 熱食

🍽️ 甜品
2025-04-03 425 views
想食麻辣火鍋放題,第一下就會諗到係牛站。任食晚市時段$258起已經可以食到大頭蝦任食, 除häagen-dazs仲有埋movenpick !可能係全港最平有大頭蝦任食嘅火鍋放題!我哋6點到已經有不少人排隊安排入座,好熱鬧。餐廳全層,一出lift就係,窗邊卡位好靚。有10款湯底選擇,鴛鴦鍋都得,我哋點咗出名嘅麻辣鍋同埋椰子雞鍋。我哋選了美國極黑和牛餐 $298。放題區有麻辣小龍蝦、肉燥飯、咖喱魚蛋、超大蟹柳、好多台灣特式蔬菜、丸類、清酒梅酒、糖水、湯品、雪糕雪條、粉麵、20種前菜水果、20種甜品、超多冷熱飲品。放題區已經超級豐富,樣樣都想食。QR code點餐另有肉類、海鮮餃子、乳鴿、炸物、大頭蝦同田雞我都點咗好多。美國極黑和牛都點了3次,肉質軟腍,牛味濃。大頭蝦係必食,超多膏肥美,仲有蝦子!呢個價錢係晚市食到有靚牛有大頭蝦嘅火鍋放題,真係得牛站!下次再來!

Type of Meal
Dinner
✨ 牛站(駅)麻辣火鍋放題(觀塘)天氣又凍翻最岩就係打邊爐 呢間邊爐成日都好full 記得要訂位先呀~~我地果日平日夜晚7點都幾爆場-美國極黑和牛SRF 大大片牛肉唔會碎濕濕 入口軟嫩美國安格斯牛扒腱都好好食 encore左好多碟🦐海鮮類可能係全港最平又有大頭蝦任食既放題 中意食大頭蝦嘅朋友絕對要黎試吓😍好多膏蝦肉又彈牙除左大頭蝦 仲有墨魚同海螺片等 小食類有乳鴿、芝麻雞翼等 個人幾中意食乳鴿次次嚟親都忍唔住叫一件嚟食😹呢到既自助區都應有盡有😆野飲果啲除左茶飲、汽水等連珍珠奶茶都有得飲~火鍋配料有多款丸類、蟹棒、蔬菜等~🍦雪糕都好多選擇 最中意係有得任食Häagen-Dazs 同Movenpick🤪奈何胃容量唔太大 但點都要拎翻一杯🥰性價比極高 係我心目中一想打邊爐基本上都諗起佢🤣
✨ 牛站(駅)麻辣火鍋放題(觀塘)

-美國極黑和牛SRF
大大片牛肉唔會碎濕濕 入口軟嫩
美國安格斯牛扒腱都好好食 encore左好多碟

🦐海鮮類
除左大頭蝦 仲有墨魚同海螺片等

火鍋配料有多款丸類、蟹棒、蔬菜等~

性價比極高 係我心目中一想打邊爐基本上都諗起佢🤣
2025-03-27 756 views
今日又牛站任飲任食火鍋最近多左大頭蝦任食同埋甜品更多左movenpick真係好抵食麻辣鍋/花膠雞香麻鮮辣紅油翻滾,花椒浮沉辛香扑鼻金湯花膠雞滋補又鮮味,膠質豐富,暖身又養顏,正!SRF美國極黑和牛油花細密如霜入口脂香迸發,柔嫩即化配上麻辣湯底好好味海鮮拼盤鮮甜爆燈!象拔蚌彈牙鮑魚厚肉彈牙,鮮味爆棚,帶子嫩滑抵食到震而且可以任食講到任食一定要叫大頭蝦大頭蝦任夾,隻隻爆膏彈牙! 紅卜卜蝦腦甘香,雪白蝦肉鮮甜, 灼熟即撈,蘸蒜蓉辣豉油涼菜小食凍食開胃,中華沙律爽脆, 麻辣螺肉彈牙芝麻雞翼香脆爆汁,芝麻惹味,咬落咔哧聲! 乳鴿皮脆肉嫩,咬落爆汁骨香入味,食到啜手指,熱辣辣上枱,正到爆甜品有Haagen Daz 同Movenpick任食呀一定要食多幾杯仲有好推薦既榴槤慕絲大福棟榴迷一定要食多幾粒有好濃香既棟榴味同埋絲滑既cream
今日又牛站任飲任食火鍋
最近多左大頭蝦任食
同埋甜品更多左movenpick
真係好抵食

麻辣鍋/花膠雞
香麻鮮辣紅油翻滾,花椒浮沉辛香扑鼻
金湯花膠雞滋補又鮮味,膠質豐富,暖身又養顏,正!

SRF美國極黑和牛
油花細密如霜
入口脂香迸發,柔嫩即化
配上麻辣湯底好好味

海鮮拼盤
鮮甜爆燈!象拔蚌彈牙
鮑魚厚肉彈牙,鮮味爆棚,帶子嫩滑抵食到震
而且可以任食
講到任食一定要叫大頭蝦
大頭蝦任夾,隻隻爆膏彈牙!
紅卜卜蝦腦甘香,雪白蝦肉鮮甜,
灼熟即撈,蘸蒜蓉辣豉油

涼菜小食
凍食開胃,中華沙律爽脆,
麻辣螺肉彈牙
芝麻雞翼香脆爆汁,芝麻惹味,咬落咔哧聲!
乳鴿皮脆肉嫩,咬落爆汁
骨香入味,食到啜手指,熱辣辣上枱,正到爆

甜品
有Haagen Daz 同Movenpick任食呀
一定要食多幾杯
仲有好推薦既榴槤慕絲大福
棟榴迷一定要食多幾粒
有好濃香既棟榴味同埋絲滑既cream
2025-03-23 954 views
號外號外!häagen-dazs仲有埋movenpick 任食,可能係全香港最平有大頭蝦,movenpick任食嘅火鍋放題! 雪糕食幾杯都回曬本😂 特別除以上知名既雪糕有多款精選,出面便利店都未必賣緊既雪條-人流好旺晚餐時間提早幾日預約定啦6點黎食避左一輪人潮飲品、甜品同雪糕比外面好多放題店更多選擇外明顯更有心思經挑選因為係廿零其他店都未見過有-而且仲提供炸物自選菜品都有三個大櫃未計手機點餐飲品第一杯珍奶控記得拎返杯唇茶珍奶!
雪糕食幾杯都回曬本😂
特別除以上知名既雪糕
有多款精選,出面便利店都未必賣緊既雪條
人流好旺晚餐時間提早幾日預約定啦
6點黎食避左一輪人潮
飲品、甜品同雪糕比外面好多放題
更多選擇外明顯更有心思經挑選
因為係廿零其他店都未見過有
而且仲提供炸物
自選菜品都有三個大櫃
未計手機點餐
飲品第一杯珍奶控記得拎返杯唇茶珍奶!
2025-03-23 843 views
早幾日約咗朋友食飯,天氣轉涼必須要打邊爐啦😎見牛站原來新推出咗大頭蝦任食,又咁啱約喺觀塘,梗係要試試佢!揀左2號餐$298推介椰子雞湯底,湯底超級鮮甜又足料!火鍋配料必食: 美國牛肩胛片肉質鮮嫩,超濃肉味,口感滑順;最驚喜嘅係 SRF 美國極黑和牛片,佢嘅脂肪分布均勻,肉質柔嫩,入口即化,回本位!呢餐其中一個重點就係海鮮部分,大頭蝦任食!新鮮嘅大頭蝦肉質彈牙,蝦頭有好多蝦膏,可以放落湯底熬個海鮮濃湯😝脆鯇魚片、沙白、帆立貝都非常鮮甜!當然出邊仲有好多丸類、麵食同埋蔬菜選擇,仲有好多前菜、熟食,連滷肉飯都有😎 qrcode落單仲有燒乳鴿皇、芝麻雞翼、醬爆糍粑等,超級豐富嘅選擇!最後,唔可以唔提嘅係甜品部分,Häagen-Dazs 同 Movenpick 都係任食😍,真係食多幾杯回晒本!今次牛站呢個大頭蝦任食火鍋放題,真係性價比超高,全港最平又好味!無論係海鮮定肉類都好新鮮,超級多款選擇!如果你都想搵個平靚正嘅地方打邊爐,呢度真係唔可以錯過!

推介椰子雞湯底,湯底超級鮮甜又足料!

呢餐其中一個重點就係海鮮部分,大頭蝦任食!

2025-03-21 842 views
呢間火鍋店真係每次黎都有唔同驚喜🤭聽講佢哋今次多左大頭蝦同movenpick 雪糕😻飲品、自助區既選擇都好多好多,由前菜到甜品都有得揀🫣真係要食多幾次先可以試哂佢哋既款式🐮SPF美國極黑和牛片 $298湯底揀左我喜愛既沙嗲湯底,依然夠香夠濃郁。另外選擇椰子雞湯,雞湯有香濃椰子香味,清甜滋潤🐮肉類落單後都好快上枱,想食幾多就落幾多😳極黑和牛和美國肩胛肉都大大片,牛味濃郁無根🥬菜方面有紫羽衣甘藍、冰菜、紫白菜、水蓮等等,夠哂特別,蔬菜新鮮爽脆🦐海鮮有蜆、脆脘片、花膠同大頭蝦,當中大頭蝦真係隻隻好新鮮🤩大隻得黎又有膏,蝦肉爽脆又甜,不停食左幾轉🤭🍦甜品仲可以任食movenpick 同Haagen-Dazs 雪糕🤩性價比真係好高,飲品方面由茶至汽水到紙包飲品都任飲,連珍珠奶茶都有👍🏻

🐮SPF美國極黑和牛片 $298

2025-03-05
$354 (Dinner)