2024-10-23 8123 views
打邊爐,最好…- 任食,唔使就住就住- 有靚牛、靚海鮮- 二百幾蚊搞得掂😂觀塘呢間牛站(駅),就滿足到以上願望。之前食過已經覺得非常好,今次再嚟睇吓有冇驚喜。佢嘅火鍋放題分三價錢,今次是一個中間嘅“SRF極黑美國和牛片” set,平日$298一位。如果7:30pm前離座仲可以$258一位!湯底我哋揀咗龍蝦頭鍋併胡椒豬肚鍋(雙併+$48)。龍蝦頭鍋除咗龍蝦味,洋蔥味亦相當鮮甜。胡椒豬肚更加係出色,胡椒味非常重。SRF極黑美國和牛片 - 牛味好濃,同時有嚼口,但唔會好韌,用嚟打邊爐一流。其他種類嘅牛、豬、羊都有水準。特別要講吓醉雞,難得浸完湯都仲有非常重嘅醉雞味。海鮮 - 有沙白/海蝦/海參/花膠/帆立貝/墨魚,選擇豐富。當中海參同墨魚最出色,我哋叫咗好幾轉😅。其他配料方面,最特別嘅有,田雞腳😂😂,魔芋肚片、素毛肚,仲有鵪鶉蛋,呢啲都係其他地方比較少見,而且係相當好食。其實外面仲有好多嘢夾,例如麻辣小龍蝦,但根本食唔到咁多😅。嘢飲仲誇張,樽裝茶已經係基本,居然有鴨屎香檸檬茶。另外仲有珍珠奶茶,大量罐裝紙包飲品,冷熱都有。仲未夠?仲可以斟清酒梅酒,椰青汁等等,太誇張了。甜品當然都唔輸蝕,雪糕
打邊爐,最好…
- 任食,唔使就住就住
- 有靚牛、靚海鮮
- 二百幾蚊搞得掂😂

佢嘅火鍋放題分三價錢,今次是一個中間嘅

甜品當然都唔輸蝕,雪糕機雪糕雪條Häagen-Dazs全部係基本嘢,特別有高貴嘅Ekselence 雪條同地道嘅藍鐵神雪條等等…甜品櫃?有一大個,但根本食唔到😂。

二百幾蚊嚟講,呢度係超乎預期。由於呢度太多嘢食,如果未嚟過嘅真係可以嚟多幾次,尤其佢啲食物款式、湯底都keep住轉,嚟多多次都唔會厭。
2024-10-23
$280 (Dinner)
  • SRF美國極黑和牛片
過個星期就中秋,天氣無之前咁熱,所以我相約友人到訪了觀塘一間主打放題火鍋的「牛站」享受呢餐晚餐❗餐廳員工招呼周到,好快就排隊入座,上餐速度快而準,裝修新穎雅致而且餐廳座位舒適!⭐️120分鐘SRF美國極黑和牛套餐 $298🍲湯底- 清甜椰子雞鍋:湯底以椰子和雞肉熬製,清甜可口,一試難忘。🥩肉食:肉食方面有多種高品質的美國牛肉選擇,包括極黑和牛片、安格斯牛板腱和封門柳。牛肉鮮嫩多汁,入口即化。🦐海鮮:海鮮方面都有多種選擇包括脆鯇魚片、帆立貝、海蔘、爽脆墨魚等。每種海鮮都新鮮美味🥟其他配料及小食:除了肉食和海鮮外,還提供多類型的配料和小食,如蝦仁棒棒、台北鴨血、燒乳鴿皇、芝麻雞翼。每種小食都精心製作新鮮熱辣辣🥤飲品及雪糕:在飲品方面提供自家冷泡茶、紙包飲品,罐裝汽水啤酒及自由斟飲料既椰青水或清酒。另外仲有Haagen-Dazs等雪糕俾你任食。這家火鍋店無論是湯底、肉食、海鮮還是小食和飲品,每款出品都非常新鮮,絕對值得一試!

⭐️120分鐘SRF美國極黑和牛套餐 $298

🍲湯底- 清甜椰子雞鍋:
湯底以椰子和雞肉熬製,清甜可口,一試難忘。

🥩肉食:

🦐海鮮:

🥟其他配料及小食:

🥤飲品及雪糕:

2024-08-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-09-07 10342 views
今次去到觀塘,都繼續揀去「牛站(駅)麻辣火鍋放題」食SRF肩胛肉眼(2位)🤣.鴛鴦鍋🍲叫咗冬蔭功鍋同清甜椰子雞鍋🌶️冬蔭功鍋酸辣開胃🤤椰子味香濃清甜🥥🐔👍🏻.肉類🥩有SRF美國極黑和牛片🐂美國安格斯牛板腱、美國牛肩胛片🐄手切封門柳、美國豬梅肉片🐖巴西雞肉片🐓SRF美國極黑和牛片同牛板腱肉質嫩滑,肉味濃郁😋牛肩胛片油脂感較重😛.海鮮🌊有鮑魚、鮮甜沙白🐚鮮甜海蝦🦐3款都新鮮爽彈😗.火鍋配料🥢有牛白柏葉🐮海鴨蛋福袋💰手包蝦肉雲吞🥟. 小食及炸物🍤居然有麻辣脆腸🍖炸物有醬爆糍粑同榴槤炸彈❤️軟糯香口😆.自助吧🍽️有麻辣小龍蝦🦞小菜🫛🦑🧄👅水果🍍丸類🦀蔬菜區🥔🍅麵食🍜台式肉燥飯🍚炸物🐟🐷比較特別有芋泥貢丸、粟米貢丸🌽腸灌蛋🍳麻辣湯包、素毛肚、魔芋肚片、水蓮、羽衣甘藍🥬王子麵、刀削麵、手工麵、寬粉、紫蘿蔔🥕.甜品🍮有雪糕杯🍨雪條、軟雪糕🍦甜筒、糖果🍬糖水🥣爆谷🍿乳酪🍓🫐泡芙、豆腐花、牛乳奶凍🥛大福、法式燉蛋、台式手工芋圓🇹🇼椰汁鮮奶芋圓、各類甜品杯🧁.飲品🥤有汽水、養生飲品、茶類飲品🫖果汁🍎🥭豆漿、椰青水、荳奶類飲品、珍珠奶茶🧋咖啡☕️啤酒等🍻
海鮮🌊有鮑魚、鮮甜沙白🐚鮮甜海蝦🦐3款都新鮮爽彈😗
火鍋配料🥢有牛白柏葉🐮海鴨蛋福袋💰手包蝦肉雲吞🥟
  • 清甜椰子雞鍋
2024-07-25 12582 views
在這個盛夏時節,什麼比一頓熱騰騰的打邊爐更能帶來一絲清涼呢?😆😆今日同朋友嚟到位於觀塘亞太中心的牛駅,好彩今日早少少七點嚟到,唔使排隊✨呢度裝潢明亮,座位舒適,而且自助區的食物不少,冷盤,蔬果,熟食,飲品,甜品,多不勝數,應有盡有👍🏻熱食有麻辣小龍蝦,甜品有椰汁燕窩,楊枝甘露,最緊要有Häagen-Dazs雪糕💗湯底方面,有好多不同選擇,我哋揀咗鴛鴦鍋,一邊係麻辣湯底,另外一邊係椰子雞,麻辣湯底好惹味,椰子雞湯鮮甜十足🤩首先我哋叫咗 🌟燒乳鴿皇,皮脆肉嫩,肉質鮮甜,味道一流🫶🏻🌟田雞腿肉質鮮嫩彈牙,配上特製醬汁非常惹味👍🏻🌟美顏花膠🌟海蔘Q彈爽口,入口滑嫩,養顏美容絕佳選擇💗🌟爽脆墨魚鮮味🌟鮮甜沙白清新鮮味🫶🏻🌟帆立貝肉質鮮美🌟澳洲羊肉片:肉質軟嫩多汁,散發著羊肉香氣🤤🌟巴西牛脷托:嫩滑得來帶有一絲牛膻香,別有風味✨🌟美國牛肩胛片:口感鮮嫩,油花分佈均勻,十分美味😋🌟美國安格斯牛板腱和 🌟美國極黑和牛片:肉質細緻柔嫩,油花分佈恰到好處,讓人大快朵頤💗無論是清爽的海鮮,還是嫩滑的肉類,牛駅值得一試!

首先我哋叫咗 🌟燒乳鴿皇,皮脆肉嫩,肉質鮮甜,味道一流🫶🏻

🌟田雞腿肉質鮮嫩彈牙,配上特製醬汁非常惹味👍🏻
🌟美顏花膠🌟海蔘Q彈爽口,入口滑嫩,養顏美容絕佳選擇💗
🌟爽脆墨魚鮮味
🌟鮮甜沙白清新鮮味🫶🏻
🌟帆立貝肉質鮮美

🌟澳洲羊肉片:肉質軟嫩多汁,散發著羊肉香氣🤤
🌟巴西牛脷托:嫩滑得來帶有一絲牛膻香,別有風味✨
🌟美國牛肩胛片:口感鮮嫩,油花分佈均勻,十分美味😋

無論是清爽的海鮮,還是嫩滑的肉類,牛駅值得一試!
5 day(s) ago 0 views
長期都超有人氣,湯底配料都好多款,抵食又好味!!❤️香辣牛骨沙嗲鍋 湯底香濃惹味,沙嗲同牛骨味完美融合,微微辣非常香,牛肉海鮮等等配料吸晒湯底香味超惹味!!🧡特上牛小排 油脂分布均勻,肉味濃郁,煮幾秒就可以食,入口嫩滑又香牛味,必食呀~~💛澳洲M5和牛 x SRF美國極黑和牛 兩款都係油脂比例適中,口感柔嫩細膩,好高質💚鮑魚x花膠 鮑魚爽口彈牙鮮味十足~花膠煮完非常煙煙韌韌,充滿骨膠原既感覺🩵手打蝦滑 x 竹笙釀蝦滑 彈牙又鮮甜,特別係竹笙吸收咗湯底精華,一啖咬落去,味道更加有層次💙手包蝦肉雲吞 餡料紮實,皮薄唔會爛,煮熟之後啖啖肉香配埋蝦味💜炸魚皮 x 響玲 大大件又香脆,加埋沙嗲湯底特別正🤎自助區 多款蔬菜之外,仲有企鵝丸+特長蟹柳+牛根丸+花枝丸等,款式多而加質素又唔錯
長期都超有人氣,湯底配料都好多款,抵食又好味!!

💜炸魚皮 x 響玲 大大件又香脆,加埋沙嗲湯底特別正

5 day(s) ago 0 views
天氣涷凍地打邊爐就係最啱,今次我哋湯底揀了蕃茄🍅豬骨湯同椰子🥥雞湯,蕃茄豬骨湯酸酸甜甜,配牛肉最夾!而椰子湯亦很清甜!肉類有SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、封門柳同美國牛肩胛片、豬、羊等等..我個人比較喜歡SRF極黑美國和牛片, 油花均衡入口即化; 而美國安格斯牛板腱、牛肉味好濃,有嚼口🩷海鮮-有海蝦、沙白 、海參 、帆立貝、墨魚,魷魚🦑、,脆肉鱟,花膠等我等 海蝦爽彈有鮮味,海參口感豐富!飲品🥤及甜品: 飲品有珍珠奶茶🧋、清酒梅酒、啤酒🍻,汽水、冷泡茶!甜品有冇芋圓、布丁、豆腐花、Haagen-Dazs 雪榚🍦等等

6 day(s) ago 0 views
近日天氣最凍,當然要打返個邊爐!今次叫咗個鴛鴦湯底:香甜椰子雞湯同埋香辣沙嗲鍋!椰子雞湯清甜,有淡淡椰子味,而沙嗲鍋香濃,辣度大約係中辣,兩個湯底都叫濃又得,淡又得!.餐廳由頭盤、炸物、蔬菜、丸類、肉類、海鮮、小食、甜品同飲品都有好多選擇!呢度啲蔬菜種類好特別,有好少見嘅冰菜、水蓮、花生苗、紫羽衣甘藍等。飲品居然仲包括酒類任飲。甜品方面有自家製甜品,楊枝甘露、椰汁鮮奶雪燕都好好食,當然唔少得雪糕,有Häagen-Dazs同埋movenpick的貴價品牌!.最值得一讚嘅就係佢哋所有食物都fill得好快,而且仲會不停咁樣上新嘅品項,每次出去拎嘢食都會見到有新嘢!今晚同朋友食到超滿足,下次一定會再黎食!
近日天氣最凍,當然要打返個邊爐!
今次叫咗個鴛鴦湯底:香甜椰子雞湯同埋香辣沙嗲鍋!
飲品居然仲包括酒類任飲。

2024-12-16 0 views
天氣變凍最開心就緊係吃火鍋, 午市放題好抵食,$208可以由12點食到4點😃 有美國肉眼片,肩胛片,脆鯇魚片,竹笙釀蝦滑必食👍🏻 兩款牛肉都係煮5-7秒就熟,薄切入口即化,牛味濃郁!真係食十碟八碟都唔過分啊~自助區都有好多丸類同菜,菇等,牛筋丸好彈牙又有牛肉香味,唔錯👍🏻 最近追求健康嘅我每餐都會食大量菜,用胡椒豬肚湯去煮好好味!又清甜又小小辣!個湯底啲豬肚好多又入味軟糯架!最後就食左個兩個大福,皮薄饀多,幾好味!

最後就食左個兩個大福,皮薄饀多,幾好味!
呢間一直人氣高企嘅《牛站駅麻辣火鍋店》以放題形式120分鐘無限任飲任食👍🏻今次就去咗觀塘呢間分店,選擇咗呢個$298中價位試吓先🥰!湯底有好多選擇,而我就選擇咗清甜椰子雞鍋,滋潤又足料,夠哂味👍🏻!大型自助區域,食材都好齊全😋多款火鍋配料、日韓冷盤、小食、麻辣小龍蝦、自家制飲品、甜品和雪糕等等•••用QR Code 落單,肉類有西班牙豬五花片和美國豬梅肉片,而牛肉就有SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱和美國牛肩胛片等等… 碟碟都口感豐富,充滿濃郁的肉香味🥰!海鮮有海蝦、沙白、鯇魚片和花膠等等..全部都好新鮮,每款都可以點少少試試,唔會太飽肚👍🏻!最後當然要食甜品啦😋台式甜品、夾糖、雪糕和日式糕點都有,種類都唔少😊!

2024-12-13 0 views
最近我來到了觀塘APM隔離,這裡的麻辣火鍋放題真是讓人驚喜!🔥 環境舒適,非常適合聚餐。 一進門就被豐富的選擇吸引,鴛鴦鍋底只需加$48💵,還有龍蝦頭鍋和清甜椰子雞鍋,讓人垂涎欲滴!🦞 最令我驚喜的是美國極黑和牛片,🥩質感一流,口感滑嫩。 另外,還有多款牛肉選擇,讓人眼花繚亂!✨ 花膠鮮蝦和蜆等海鮮選擇也不少,🥢每一口都充滿海洋的鮮味。 而且這裡的雪糕機、咖啡機、啤酒、清酒、汽水和奶茶樣樣都有🍻☕,真是任君選擇! 多款品牌雪糕任你品嘗🍦,甜品選擇也相當豐富,讓人心滿意足!🍰 熟食方面也有多樣化的選擇,特別是麻辣小龍蝦,🌶️香辣可口,令人回味無窮。 這裡的火鍋真是讓人心動不已,每一道菜都用心準備,令我感受到滿滿的誠意!💖 如果你在觀塘,千萬不要錯過這間牛站(駅)!🎉**牛站(駅)**🥩地址在觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓📍

最令我驚喜的是美國極黑和牛片,🥩質感一流,口感滑嫩。
另外,還有多款牛肉選擇,讓人眼花繚亂!✨
花膠鮮蝦和蜆等海鮮選擇也不少,🥢每一口都充滿海洋的鮮味。

如果你在觀塘,千萬不要錯過這間牛站(駅)!🎉

**牛站(駅)**🥩
地址在觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓📍
2024-12-12 0 views
又到冬天,係時候打邊爐啦。我就好鍾意食依間牛站火鍋因為佢嘅牛肉好好食,而且有花膠同海參任食,可以講係一個海鮮盛宴。而且佢出面食物嘅選擇係勁多。有我鍾意嘅麻辣魚皮,今次仲新增咗佢嘅台式小食,有雞軟骨,食落去辣辣地好開胃。而飲品都一如既往咁多,無論想飲啤酒,梅酒,清酒定珍珠奶茶,定普通汽水或者涼茶,呢度都有得揀。湯底方面都好正,我就揀咗個人蔘雞湯,裏面真係有好大隻雞,好食又養生。不過要留意返晚市時段嘅人數比較多,所以要記得book位啊
又到冬天,係時候打邊爐啦。
我就好鍾意食依間牛站火鍋
而且佢出面食物嘅選擇係勁多。
不過要留意返晚市時段嘅人數比較多,所以要記得book位啊
天氣轉冷,正是打邊爐的最佳時機!😆 在APM逛街後,我們決定來牛站用餐,之前來過,質素真的很高🤩 餐廳環境寬敞,乾淨又整齊,食物選擇多且品質上乘,吃到滿足得捧著肚子走😆😆這次兩人晚市消費 $656💰,我們選擇了120分鐘的套餐,裡面有三個選擇。我們選了「2號 SRF美國極黑和牛片餐」🍽️,絕對是肉食愛好者的必點之選!入座後首先點鍋底,這次我們選擇了健康又開胃的人蔘雞湯湯底😋 極黑和牛肉質鮮嫩,油花分佈均勻,口感一流,讓人完全停不下來🤤🤤。搭配各式醬料,味道更是出色!此外,餐廳還有很多美味選擇,包括脆鯇魚片、美國安格斯牛板腱、美顏花膠、封門柳、爽脆墨魚、西班牙豬五花片、田雞腿、燒乳鴿皇、海蔘、帆立貝、美國牛肩胛片、澳洲羊肉片、巴西牛脷托、美國豬梅肉片、花雕酒雞翼等等,全部都非常好味!自助任選區提供多款美食,無論是新鮮的火鍋配料、甜品糕點、前菜、水果,還是各式各樣的飲品,應有盡有,隨心所欲地搭配。此外,還有中湯、炸饅頭、炸午餐肉、油炸鬼、台南滷肉飯等等😆最後,還有超多款口味的雪糕和雪條任食,非常滿足!😋😋

最後,還有超多款口味的雪糕和雪條任食,非常滿足!😋😋
2024-12-01 919 views
在年尾的風球天氣中,竟然還是這麼涼爽,我和朋友選擇了觀塘的一家放題火鍋餐廳「牛站」來享受晚餐❗餐廳的服務非常周到,裝潢新穎雅致,座位也很舒適。我們很快就排隊入座,點菜和上菜的速度都相當快!⭐️ 120分鐘 SRF 美國極黑和牛套餐 $298🍲 鴛鴦湯底** 我們選擇了牛站秘製麻辣鍋和胡椒豬肚鍋。麻辣鍋的辣味十足,非常適合搭配各種肉類,而胡椒鍋則微辣,還帶有些許酸咸的菜味,特別適合搭配海鮮等配料。🥩 肉食肉類方面有多種高品質的美國牛肉可選,包括極黑和牛片、安格斯牛板腱和封門柳。油花分佈均勻,肉質鮮嫩多汁,讓人一口接一口!🦐 海鮮海鮮的選擇也很豐富,有帆立貝、海參、爽脆的墨魚和田雞等。每一樣都新鮮,肉質鮮甜彈牙,讓人回味無窮!🥟 其他配料及小食除了肉類和海鮮,還有多種配料和小食,如台北鴨血、燒乳鴿皇、芝麻雞翼、日式枝豆和中華沙律等。這些小食各具特色,特別是熱辣辣的乳鴿和雞翼,讓人心滿意足!🥤 飲品及雪糕飲品方面,提供自家冷泡茶、紙包飲品、罐裝汽水、啤酒以及自由斟飲的椰青水和梅酒。而且還有 Haagen-Dazs 等雪糕和雪條,讓你隨意享用。總的來說,「牛站」是一個適合聚餐的好地方,無論是食

⭐️ 120分鐘 SRF 美國極黑和牛套餐 $298

🍲 鴛鴦湯底**

🥩 肉食

🦐 海鮮

🥟 其他配料及小食

🥤 飲品及雪糕

總的來說,「牛站」是一個適合聚餐的好地方,無論是食材的多樣性還是服務的周到程度,都令人印象深刻!
2024-11-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-11-30 798 views
近來天氣開始轉涼, 又係食火鍋放題嘅好時機, 到咗牛站觀塘分店, 已經有很多食客, 安排座位後, 馬上開始兩小時火鍋放題, 一於吃過暢快。揀咗胡椒豬肚湯底, 先滿足吃肉意慾, 安格斯牛板腱、封門柳、極黑和牛片、牛脷托等都很有牛味, 肉質嫩滑, 還有油香幼滑嘅豬梅肉片和豬五花片。海鮮類有膠質豐富嘅花膠和海參, 爽脆嘅墨魚和鲩魚片等。新鮮蔬菜是火鍋嘅必然配搭, 唐生菜和芥蘭苗新鮮爽脆, 香甜粟米和多款爽滑肉丸。燒物最喜歡燒乳鴿, 外皮香脆, 肉汁豐富入味。芝麻雞翼大隻厚肉, 外脆內軟又香口。醬爆糍粑熱辣辣好脆口, 流心糖漿好香甜。還有清甜多汁嘅西瓜和哈密瓜等水果, 冰凍飲品雪糕和健康花茶,正好中和火鍋嘅熱氣。

海鮮類有膠質豐富嘅花膠和海參, 爽脆嘅墨魚和鲩魚片等。

2024-11-29 700 views
這晚來到朋友極力推介的牛站食火鍋放題,限時2小時,有3款套餐可揀,我們揀了$338/位的「特上牛小排」套餐。雖然店名叫麻辣火鍋,但我們點的鴛鴦鍋湯底都沒有選秘製麻辣鍋,而選了藥膳牛骨鍋及清甜椰子雞鍋。藥膳牛骨鍋不會有濃濃藥材味,有牛香之餘,還有紅棗及杞子的甜,並加入蟲草花,味道香甜。反而椰子雞鍋被比下去,味道不及藥膳牛骨鍋突出。在牛骨鍋那邊涮肉吃,不沾任何醬料都好夠味!肉類質素佳,牛肉色水有光澤又有牛味。羊肉羶香,肉質軟嫩。我們三個女生都點了好多盤肉。海鮮點了海蝦、蠔、鮑魚、帶子、沙白、等等,海鮮質素亦不俗。貝殼類海產乾淨無沙,蠔大隻鮑滿、海蝦新鮮爽口不會霉、鮑魚肉質結實彈牙。除了常見的火鍋料外,較少見的是田雞腿,肉質爽脆,味道鮮甜。這個最貴的放題套餐,還包括任食乳鴿,乳鴿燒得香脆,味道不會太過鹹。自助吧的蔬菜、丸類、小食、甜品及飲品的選擇十分多,令人眼花繚亂,而且沒可能試勻每一款食物。整體而言,食物質素高,價錢合理,座位舒適不狹迫,難怪朋友會那麼推介牛站!
藥膳牛骨鍋,清甜椰子雞鍋

2024-09-09
$354 (Dinner)