2025-02-16 427 views
Airside露天平台位置都幾多餐廳,見呢間食墨西哥菜環境又有格調就入去幫襯一下,不過好彩早左少少黎如果唔係都可能無位坐。Mozzarella cheese sticks用黎開下胃其實幾好,炸芝士炸得夠脆,不過芝士就略嫌比較硬身,比想像中仲以為可以拉絲。不過有個酸辣醬中和下個芝士膩都幾好Spaghetti bolognese好多芝士碎鋪面,肉醬都多,所以食落都幾濃味幾厚身。意粉都仲有彈性,包得住晒D醬汁同芝士BBQ pork ribs halfCP值好高,上到檯見到一大份豬肋骨以為係落單落錯左,但原來呢到只係得半份,切開整整有8條肋骨,非常抵食。燒烤醬個味都幾好食,咬開D肉都幾淋。另外仲有D薯條,炸得幾脆唔錯的Berry burlesque / Chocolate milkshake嗌咗杯mocktail同埋milkshake,因為聽日返工就無嗌酒飲。不過杯mocktail有新鮮藍莓都唔錯,另外加左rosemary,檸檬汁同蜜糖,飲起上黎幾fresh.另外杯milkshake朋友話飲落都幾香朱古力味,不過就比較多cream

Mozzarella cheese sticks

Spaghetti bolognese

BBQ pork ribs half

2025-02-12
2024-12-31 2392 views
餐廳環境好chill餐廳外可以觀賞到日落黃昏美景🌅猜想不到係星期日Book 左位都甘多人要排隊H5. BBQ Chicken $165Grilled chicken, bbq sauce, onion, capsicum & jalapenos烤雞披薩烤雞、燒烤醬、洋蔥、辣椒和墨西哥辣椒成餐最驚喜係個pizza 吾會好膩又帶少少辣C2. NZ Grain Fed Beef Tenderloin$328Portobello mushroom, wine, tomato, parmesan, rocket谷飼菲力牛排大啡菇、紅酒、番茄、帕瑪森起司、火箭菜和迷迭香醬今日廚師吾知係吾係輸左馬呢牛排😢整到吾好食唯一係個蒜頭值得贊賞C7. Lamb Rack $328Grilled lamb chop with roasted vegetables & rosemary sauce烤羔羊排配烤蔬菜和迷迭香醬呢個羊好出色不過個醬就....B4. Prawn Mango Avocado Salad $158Fresh garden salad, prawn, mango, avocado & hone
餐廳環境好chill
餐廳外可以觀賞到日落黃昏美景🌅
猜想不到係星期日Book 左位都甘多人要排隊

H5. BBQ Chicken $165

烤雞披薩
烤雞、燒烤醬、洋蔥、辣椒和墨西哥辣椒

成餐最驚喜係個pizza
吾會好膩又帶少少辣

谷飼菲力牛排
大啡菇、紅酒、番茄、帕瑪森起司、火箭菜和迷迭香醬

今日廚師吾知係吾係輸左馬呢
牛排😢整到吾好食
唯一係個蒜頭值得贊賞

C7. Lamb Rack $328

烤羔羊排
配烤蔬菜和迷迭香醬

呢個羊好出色
不過個醬就....

Fresh garden salad, prawn, mango, avocado & honey mustard dressing

芒果配大蝦牛油果沙律
田園沙拉,蝦,芒果,牛油果和蜂蜜芥末醬

TRAPICHE OAK CASK MALBEC 2021

Full body blackberry, oak, leather

多人去叫一樽係好抵

2024-12-01
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🔥 氣氛超正墨西哥FUSION西餐 @ 🌟 BELLAVISTA 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食為:泰式牛肉沙律 HKD 155墨西哥烤肉 HKD 178松露意大利餃 HKD 155Chocolate Milkshake HKD 75Berry Smoothie HKD 75.👽 呢間裝修得滿滿異國風情嘅餐廳超級吸睛,充滿熱情氣息,係新開嘅墨西哥FUSION西餐廳,被吸引了!.🍹天氣就算已經入秋都仲係好熱呀,一坐低當然先要黎一杯「朱古力奶昔」同「雜莓SMOOTHIE」。前者滿滿濃郁嘅朱古力味,配上香滑嘅奶昔,飲得好過癮!後者清爽又唔會太甜,莓果味道好濃,仲有一股淡淡嘅酸甜,真係超級降溫又消暑呀!.🥗 天氣開始冇咁熱,特登坐戶外,呢個「泰式牛肉沙律」剛好及時雨一樣,清爽開胃!材料新鮮,仲有烤牛肉嘅香氣!啲青木瓜同胡蘿蔔,再加埋泰式醬料,酸酸地,令人食完覺得好清新醒神!.🥙 主角就當然係經典墨西哥招牌菜式「墨西哥烤肉」!一次過食齊牛同雞,啲肉嫩滑多汁,加埋洋蔥同埋甜椒一齊炒熟,連埋鐵板上檯,超爆香!搭配佢地嘅特製番茄莎莎醬、牛油果醬同埋酸奶油
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
泰式牛肉沙律 HKD 155
墨西哥烤肉 HKD 178
松露意大利餃 HKD 155
Chocolate Milkshake HKD 75
Berry Smoothie HKD 75

Chocolate Milkshake & Berry Smoothie

泰式牛肉沙律

🥙 主角就當然係經典墨西哥招牌菜式「墨西哥烤肉」!一次過食齊牛同雞,啲肉嫩滑多汁,加埋洋蔥同埋甜椒一齊炒熟,連埋鐵板上檯,超爆香!搭配佢地嘅特製番茄莎莎醬、牛油果醬同埋酸奶油,再加埋四片玉米餅麵包,層次感好豐富,啲配料同肉嘅組合簡直係絕配!

墨西哥烤肉

🥟 主食揀左「松露意大利餃」,啲奶油菇餛飩好軟熟,啲煮得啱啱好,再淋上香氣撲鼻嘅松露醬同帕瑪森起司,呢個組合簡直係天衣無縫,松露嘅香味瀰漫口腔。

松露意大利餃

😋 用餐氣氛超讚,半開放戶外嘅設計令人覺得好舒服,繁忙時間接近爆滿,絕對值得大家有機會去試下。

📍 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L605號舖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
1915 views
$351 (Dinner)
泰式牛肉沙律
墨西哥烤肉
松露意大利餃
  • 朱古力奶昔
2024-10-26 5959 views
上次嚟啟德呢個商場發現佢都有幾多特別嘅餐廳,呢晚再嚟就去咗平台花園嘅呢間西餐廳🍴 餐廳有分室內同室外座位,我就揀咗室外,感覺上再relax啲 。燒烤豬肋排呢個嘅性價比超高,好推介大家嗌🤩 雖然只係嗌咗半份,但係都有成6條豬肋排🐷 豬肋排製作得好軟腍,輕輕用刀同叉已經可以將骨同埋肉分開,好方便食呀😄 側邊仲有香脆薯條,呢個主食都幾抵食🍟三文魚意粉呢個係勁足料嘅意粉,入面有大量烹煮過嘅煙三文魚,Parmesan芝士同意粉嘅味道好夾🍝 份量岩岩好可以同朋友share,食落口唔會太膩😎自家製酸甜醬雞翼呢一個酸甜醬雞翼都幾有驚喜,因為佢嘅雞翼係非常香脆。雖然醬料都好入味,但係唔會成隻雞翼濕漉漉,口感好肥膩🤣 除咗酸味同埋甜味之外,呢個雞翼仲帶點辣味,所以食落口好正非常惹味,入面外脆內軟,用嚟送酒一流。Mango Mule飲落口幾清新,有芒果嘅香甜,又有青檸嘅酸酸地,成個組合都幾適合女仔🍹Chocolate Milkshake呢杯嘅口感勁Rich,朱古力愛好者必試🍫 飲完真係成個人開心晒🥳呢間餐廳都有幾多附近街坊帶埋佢哋嘅毛孩嚟幫襯,真係好受歡迎㗎 🤗

Mango Mule
Mango Mule

Chocolate Milkshake
Chocolate Milkshake

Type of Meal
Dinner
2024-09-22 5591 views
Airside這個商場之前開業不久的時候,我和朋友去過一次,覺得這裡俾人感覺非常舒適,但上次沒有在這個商場吃飯,今次朋友想再逛這個商場,於是我們就順便吃晚飯,朋友預先在網上看到這間很有情調的墨西哥菜,所以就來試一試,餐廳環境氣氛很好,餐牌清晰容易看,而且燈光柔和,很有情調,座位闊落,與其他客人亦有距離感,很適合和朋友來談天。 魷魚薯條檸檬胡椒他他醬($118)魷魚薯條是代表把魷魚炸得像薯條一樣,外層酥脆,內裡鮮嫩,炸粉輕型,口感彈牙。把檸檬吱到魷魚上,增添了清新感,胡椒平衡了油炸的油膩感,配上他他醬口感更加豐富。 蟹肉意粉($145)蟹肉很有鮮味,而且份量很多,吃到最尾仍然有很多蟹肉,和意粉非常配搭,意粉是我最喜歡的扁意粉,粉,煮得口感剛好,帶有嚼勁。配搭羅勒香蒜醬非常清香,蒜味不會過濃搶味,帶有香氣,平衡得剛剛好。 燒烤豬肋排($178)這份豬肋排應該是我吃過最厚肉的豬肋排,非常抵食,而且肉質煮得非常腍,很容易吃,亦很容易離骨,豬肋排表面焦香,內裡肉質鮮嫩多汁,醬汁帶有甜味非常美味。卡津薯條是厚切的薯條,薯味濃郁。 雜莓沙冰($75)冰沙打得夠碎,方便飲用,非常冰凍,雜莓非常新鮮,能

魷魚薯條檸檬胡椒他他醬($118)

蟹肉意粉($145)

燒烤豬肋排($178)

雜莓沙冰($75)
冰沙打得夠碎,方便飲用,非常冰凍,雜莓非常新鮮,能飲得出用鮮果打成,酸酸甜甜,層次豐富。

朱古力奶昔($75)
夠哂冰凍,面頭有忌廉非常美觀,朱古力味非常濃郁又不會過甜,奶昔順滑。

這間餐廳的食物質素很高,而且價錢不貴,有機會再約其他朋友來這裡吃飯。

2024-09-19
$350 (Dinner)
之前都有黎Airside食過野但唔知中間有平台花園,跟住就試左呢間多國菜,環境幾chill,裝修行型格時尚路線,有迷幻燈光、bar同塗鴉牆✍️,想再有feel啲可以坐室外Pet-Friendly既帆布露天座位,唔得之叫自己做Bellavista絕景😂 野食以西式為主,再以墨西哥🇲🇽風格調味,幾有特色~(5 😍 係滿分,🤩係半分) 烤豬肋排半份 🔥🐷🍖 - $178 (好味指數:😍😍😍😍)雖然係半份,但係份量好似一份咁多真係抵食👍🏻 上面搽滿酸酸甜甜又帶有煙燻香味既燒烤醬🔥,惹味開胃~ 個豬肋排🍖肥瘦適中,表皮燒到🔥帶啲焦香,裡面既肉質軟嫩,好易可以切開,肉味香濃,如果再juicy啲就perfect啦~ 下面配左炸到🔥金黃色既卡津薯條🍟,香脆綿密,點埋酸酸甜甜既茄醬🥫一齊食幾好~蟹肉意粉 🦀🍝 - $145 (好味指數:😍😍😍😍)佢地係拆新鮮既蟹肉🦀,份量都有幾多梳,唔會有雪味❄️,鮮甜綿密,配埋惹味清新既羅勒香蒜醬🌿🧄味道啱啱好,啲意粉🍝幾掛汁,煮到煙煙韌韌咁都唔錯👍🏻自家製酸甜醬雞翼 🐥🪽 - $88 (好味指數:😍😍😍😍)想叫啲開胃啲🤤既小食所以叫左呢個雞翼🐥🪽,個醬係自製糖醋醬,酸酸

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
烤豬肋排半份

烤豬肋排半份 🔥🐷🍖 - $178 (好味指數:😍😍😍😍)
蟹肉意粉

蟹肉意粉 🦀🍝 - $145 (好味指數:😍😍😍😍)
自家製酸甜醬雞翼

自家製酸甜醬雞翼 🐥🪽 - $88 (好味指數:😍😍😍😍)
想叫啲開胃啲🤤既小食所以叫左呢個雞翼🐥🪽,個醬係自製糖醋醬,酸酸甜甜,帶有獨特既煙燻香味,上面灑埋香口既芝麻⚪️~ 每隻雞翼🐥🪽都肥美飽滿,啖啖肉又香口惹味都唔錯~ 旁邊亦都配左重奶香🥛又微酸既乳酪醬可以點~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
$250 (Dinner)
烤豬肋排半份
蟹肉意粉
2025-02-20 0 views
我好友約我去位於九龍城啟德協調道2號 AIRSIDE 6樓L605號舖的 Bellavista 食晚餐,環境舒適,坐得舒服。我地點左:🍴Prawn Mango Avocado Salad 芒果配大蝦牛油果沙律 :材料豐富及新鮮,好開胃的沙律。🍴Chicken Nuggets 炸雞塊配甜椒醬及藍芝士:雞塊香脆可口。🍴Mexican FAJITAS (chicken & beef mix)墨西哥烤肉(雞牛混搭)配4片玉米餅麵包(牛油果醬、酸奶油、蕃茄莎莎醬):雞肉嫩滑,牛肉味濃,用玉米餅麵包包著雞肉和牛肉,加上醬料,好特色和好味的食品。DRINKS :🍴Pinacolada:清新好飲。🍴Bloody Mary:果汁味

我地點左:

DRINKS :
🍴Pinacolada:清新好飲。
🍴Bloody Mary:果汁味
  • Mexican FAJITAS (chicken & beef mix)
  • Pinacolada
▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼一直都好想嚟呢間空中花園西餐廳用膳,趁呢排天氣冇咁凍,終於可以嚟chill下放鬆下🥳餐廳環境舒適,配合埋柔和嘅燈光,相當有情調呢❣️🔸巴馬火腿披薩($165)巴馬火腿鹹香十足,配搭新鮮火箭菜、濃郁巴馬臣芝士及鬆化酥脆嘅餅底,相當滋味🍕🔸紐西蘭谷飼肋眼牛排($288)牛排巨型厚切,揀咗medium rare,外皮微燻油亮,咬開肉質鮮嫩多汁,油脂豐腴,伴碟有大啡菇、車厘茄、火箭菜等,食完飽肚感滿滿✅▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲

🔸巴馬火腿披薩($165)

🔸紐西蘭谷飼肋眼牛排($288)

2025-02-05 402 views
🍹在Airside頂樓露天位置,成日見到都幾多人幫襯,今晚就去試下。🍹餐廳食墨西哥菜,以pasta、pizza同risotto 為主🍹我地叫左個牛肝菌意大利飯好特別!同平時食落好creamy的質感唔同,食落較平時清爽,好香的牛肝菌味,帶少少檸檬香,同芝士碎,食落唔會膩,反而想食多幾碗。🍹紐西蘭青口&貝殼桶:有2塊蒜蓉包伴食,蒜蓉包夠醬夠脆口,係好食ge,青口同貝殼帶酒香同牛油香,調味好食,不過就有少少沙。🍹小食我都就要左個甜醬雞翼,有5隻大大隻,雞翼炸得脆身,啖啖肉,個調味咸咸辣辣,有d似Tabasco的香辣,但又唔會太辣,味道調得幾好。

• 自家製酸甜醬雞翼
  • 牛肝菌意大利飯
#MC帶你去九龍城.近年開咗咁多新商場,啟德AIRSIDE係焦點之一,畢竟九龍城區都好耐無新落成嘅大型商場。而且依個商場無縫連接地鐵站,而且有天橋接駁新蒲崗Mikiki商場,十分方便。➖✨ 𝘽𝙀𝙇𝙇𝘼𝙑𝙄𝙎𝙏𝘼.餐廳主打墨西哥菜,店內裝潢以休閒度假風為主調,以橙黃色木材作主要裝潢色系,充滿異國風情,搭配昏暗嘅燈光,頗有情調。➖🐾 Pet-Friendly|寵物友善. 餐廳設有室外座位,感覺愜意舒服;而且餐廳亦是動物友善餐廳,可帶毛孩、寵物一同用餐。➖🥢 紐西蘭青口&貝殼桶|$175📝 NZ Mussels & Clams Bucket.蛤蜊份量足料,大約有20多隻,蜆肉無沙;蛤蜊及紐西蘭青口搭配清甜白葡萄酒忌廉醬汁,十分開胃;白酒忌廉汁都唔好浪費,旁邊兩片香脆蒜蓉夕士蘸埋醬汁,味道豐富,相當惹味。➖🥢 烤雞披薩|$165 ✨推薦✨📝 BBQ Chicken Homemade Pizza.自家製薄餅餅邊香脆,而且餡料好豐富,面層鋪滿了大件雞肉、洋蔥、墨西哥辣椒,搽上濃濃燒烤味嘅BBQ醬,好出色!➖🥢 牛肝菌意大利飯|$145📝 Porcini Risotto Rice.意大利飯質

#MC帶你去九龍城

🥢 烤雞披薩|$165 ✨推薦✨
📝 BBQ Chicken Homemade Pizza

🥢 牛肝菌意大利飯|$145
📝 Porcini Risotto Rice
意大利飯質地Creamy,但唔會水汪汪,貼近港人口味;牛肝菌滲透軟糯適中嘅意大利飯粒,每一淡都充滿著牛肝菌香味同松露油嘅味道。
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#Ming_Course #九龍城區美食 #九龍城美食 #啟德美食 #九龍城餐廳 #啟德餐廳 #九龍城好去處 #香港美食 #香港探店 #啟德 #AIRSIDE #airsidehk #BELLAVISTA #petfriendlyrestaurant #寵物友善餐廳 #hkpetfriendly #香港寵物友善餐廳 #啟德西餐
2025-02-03
Type of Meal
Dinner
2025-02-03 356 views
we went there for dinner but the restaurant mistakenly marked us absent.we ordered: fried calamari (extremely tasteless), ribeye (cold) and linguine vangola. will never go there again. openrice should also ask the restaurant to double check my attendance l. your attendance system is always error 550

🌟魷魚薯條 $118🌟魷魚炸皮外脆內軟,魷魚頗有咬口,加左刺檸檬及胡椒令成樣野更清新,點埋他他醬食就更豐富到口感 🌟墨西哥玉米片 牛肉 $140🌟玉米片食落麵粉香味幾重,牛肉醬都多牛肉,牛肉係碎但牛味都重,加埋牛油果醬食口感幾幼滑 🌟松露意大利餃 忌廉醬 $155🌟黑松露味好出,忌廉醬夠creamy,亦夠滑,牛油味濃,加埋意大利餃食成件事好飽滿,係滿滿嘅忌廉mix黑松露香味 🌟Long Island $98🌟可能因為mix左vodka及tequila嘅關係,酒味都幾濃,岩飲到烈酒嘅朋友 🌟Sangaria Red $110🌟酸酸甜甜,仲有生果粒,開胃一流
🌟魷魚薯條 $118🌟

🌟墨西哥玉米片 牛肉 $140🌟

🌟松露意大利餃 忌廉醬 $155🌟

🌟Long Island $98🌟

🌟Sangaria Red $110🌟
酸酸甜甜,仲有生果粒,開胃一流

2025-02-01 421 views
新年行新商場AirSide,想搞搞新意思揀咗一間比較冷門嘅墨西哥菜,裝修幾有格調,餐廳座位唔多,有室內同埋室外嘅位置☺️室內可能會迫少少,不過都坐得舒服嘅😙🌟BACON CHEESE FRIES $85用個鐵兜遞上嚟熱辣辣,份量都幾多,薯條炸得外脆內軟,上面鋪滿咗煙肉同芝士,兩者完美結合,但記得趁熱食,因為芝士一乾咗就會變咗一pat pat⭐️CHICKEN MUSHROOM RISOTTO RICE $145意大利飯都煮得啱啱好,雞肉份量都幾多,醬汁帶啲微微酸,睇嚟用嘅香料同西餐有啲唔同,但都幾多汁去撈飯😝🌟BBQ CHICKEN PIZZA $165呢個係是日MVP🥰首先個Pizza好大個,餅底薄脆,但係又唔會好似食餅乾咁咁乾,上面鋪滿咗大件雞肉、BBQ醬、巨巨巨多芝士、墨西哥辣椒🤣濃濃燒烤嘅風味,好食!不過墨西哥辣椒真係有啲辣,怕辣嘅朋友仔可以挑走佢🌟Virgin mojito $75未飲就已經覺得好得意,因為個杯好搞鬼,味道上好清新,薄荷一枝獨秀😂後勁帶少少酸酸地,反而想再甜啲🌟Fruit punch $75呢杯就比較甜,本身個分層好靚,記得攪勻先飲🤣味道唔假,好有夏日嘅感覺🤣

🌟BACON CHEESE FRIES $85

🌟BBQ CHICKEN PIZZA $165

🌟Virgin mojito $75

🌟Fruit punch $75
2025-01-27 446 views
最喜歡嚟AirSide 食飯,今次試六樓平台這墨西哥菜,因為之前經過已想試。好彩有訂位,星期四晚七點幾已差不多滿座。食咗幾道菜,都幾好味。首先,希臘沙律清新可口,裏面有芝士、黑橄欖同埋各種新鮮蔬菜,醋汁味道剛好,食完好舒服。自家製酸甜醬雞翼就更加好,雞翼幾大隻,酸甜醬汁味道豐富,食到停吾到口。意大利辣香腸pizza也唔錯,香腸味濃,蕃茄醬同cheese搭埋一齊,啖啖都好滿足。整體來講,餐廳嘅食物質素唔錯,環境又輕鬆,值得試下!

整體來講,餐廳嘅食物質素唔錯,環境又輕鬆,值得試下!
2025-01-23
$200 (Dinner)
平安夜大家都提早下班,才5點多Airside 已經人頭湧湧,可以預見晚飯時間沒有訂位肯定一位難求。不想等位,提早晩飯就可以了。餐廳位於Airside的露天平台,景色開揚。傍晚看著夜幕慢慢低垂,城市亮起點點燈光,也是賞心悅目。還是太早吃不下太多紐西蘭青口和貝殼桶說是桶而最後上枱是一個小鐵鍋,但份量沒差,有5隻青口和裝得滿滿的蜆,還有兩塊鬆脆的蒜茸法包多士。青口嫩滑無筋,蜆肉肥美飽滿,配上香草白酒汁裏點蒜蓉多士吃,好鲜甜松露Pizza: 撲鼻的松露香氣,pizza上面薄片的雜菌爽口而菇味十足,火箭菜輕輕的辛香帶來點點清新的感覺,薄身的餅底焗得香脆可口。Negroni: 這是一款散發陣陣橙香的雞尾酒,酸甜果味中帶一點橙皮苦澀的後勁,剛好的酒精度很適合黃昏happy hour的感覺White wine - Ardeche Chardonnay: 清爽中有點梨果香的白酒,配襯青口和松露薄餅都對味

不想等位,提早晩飯就可以了。

還是太早吃不下太多

紐西蘭青口和貝殼桶