2022-12-14 203 views
-🦄 BELLY SOUL @bellysoul_hk -⛅️ 甜蜜猶如夢幻的焦糖瑪奇朵💘 把各種苦惱瞬間悄悄地消滅・🪐 果然我的人生不能缺少甜蜜の衝擊…嘻・✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿・🤍 二次回訪のBelly Soul ✨・🍂 香煎帶子太陽蛋伴紅菜頭椰菜花飯 Hkd128🦦 約 NC7 P26 F12 299kcal 💫 Rating🌕🌕🌕🌖🌑曾幾何時是我每天夥伴 但請不要誤會我減肥我只是單純喜愛椰菜花 喜愛十字花科類蔬菜這個椰菜花飯是超好吃 味道是鹹甜鹹甜夾雜充斥著椰菜花的鮮甜味 也有著紅菜頭的清甜口感比起我初訪時進步 爽脆卻又非過分軟稔配料伴菜同是相當豐富 太陽蛋的熟度是完美還有那三顆閃亮的帶子 顆顆都是爽彈又新鮮配上近期最愛韓式泡菜 鹹香鮨味並存映襯着我一邊吃一邊思考感歎 健康料理絕對不單寡・✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿・🧇 生酮焦糖朱古力窩夫 Hkd118🦦 約 NC6 P21 F11 228kcal💫 Rating🌕🌕🌕🌕🌑怕胖卻又很愛吃甜的我 無時無刻都感到苦惱好像普通的甜點都很胖 但這個窩夫就不一樣它是生酮的巧克力窩夫 無糖低碳是基本原則看它
🦄 BELLY SOUL @bellysoul_hk

因為是生酮版本的甜點 想它主要材料是杏仁
我自己本來就喜歡杏仁 每一口都是杏香真好
重點是這個窩夫是暖的 入口細味品嘗感溫馨

✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿

🪵 Hot Hojicha Latte w Almond Milk Hkd60
💫 Rating🌕🌕🌕🌕🌑

P.s. ① 好久都未曾食甜品食得那麼開懷🤭
P.s. ② 下次一定要嚐嚐他們的抹茶捲蛋🍵

2022-12-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$301 (Tea)
2022-12-14 272 views
偶爾一餐都想try下生酮飲食😂 今次捉埋阿妹一齊生酮,份量都幾足,兩個人食都夠晒飽😜✨香煎比目魚伴黑松露野菌椰菜花飯 - 用左巴黎牛油汁整嘅椰菜花飯勁香,食落好有口感!個比目魚身好滑,個皮煎得幾香脆,值得加分🤩✨Build Your Own Bowl - 自選開心d, 揀晒自己鍾意食嘅野,勁多料勁滿足!叫左牛油果,慢煮雞胸,香蒜明蝦,蒟蒻麵同香蒜柚子汁,本身仲已經包左6款蔬菜,好味得嚟又冇咩罪惡感😻✨藍莓酥粒芝士蛋糕 - 幾特別,出面好少見有酥粒配藍莓芝士蛋糕,食落好香牛油味,芝士蛋糕夠thick好有口感🤤✨紫薯紅菜頭鮮奶 - 係期間限定嘅飲品,個色夠晒少女,味道清清地又有淡香紫薯味👍✨Black Sesame Latte - 個天鵝拉花勁靚,黑芝麻味都好香濃,唔會太甜,剛剛好💕

香煎比目魚伴黑松露野菌椰菜花飯

藍莓酥粒芝士蛋糕
紫薯紅菜頭鮮奶
Black Sesame Latte
2022-12-12 28 views
最近經過長沙灣廣場發現左一間裝修幾吸引嘅西餐廳!原來都係開左幾嗰月左右,今次同朋友係星期一晚餐時段嚟,人流唔多坐得好舒服,另外如果外賣自取仲有折添😝香煎三文魚伴16穀飯,香煎三文魚勁juicy,魚皮帶啲香脆,味道勁出,加埋16穀飯既口感,今個健康出嚟Omega three嘅營養♥️最鍾意去伴底嘅柚子汁,相當清新☺️帶子泡菜紅菜頭椰菜花飯,加入椰菜花飯好特別,紅菜頭有益一向知,所以一見到就即刻話一定要食😝 帶子大大粒,煎得好香脆,椰菜花飯配相太陽蛋,唔講真係以為食緊飯😘Latte拉花好靚,啡底好香濃☕️☕️

Latte拉花好靚,啡底好香濃☕️☕️

2022-12-12 23 views
放工去左荔枝角搵朋友食飯,原來長沙灣三樓開左好多餐廳🤩🤩🤩 加埋好似food court 咁,下次可以試下其他餐廳😋今次我朋友唔太中意晚餐食太多,所以我地揀左呢間主打健康keto嘅自助cafe。香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯,巴黎牛油汁$128~比目魚煎得皮脆肉滑,椰菜花飯mix 左菇菌,口感比就咁椰菜花隻好好多,加埋濃濃黑松露醬的味道,整體都不錯,下次都可以繼續食佢😋Build Your Own Bowl $100~減肥首選!!自選營養碗,$58包左紅菜頭,車厘茄,蜜餞南瓜,粟米,香草雜菌,羽衣甘藍,再加錢加主菜,加左日式溏心蛋 $12 同煙三文魚+$30,醬佢係另上,落多落少多少都得,我揀左芝麻醬,如果有選擇困難佢有啲健康營養碗,計好晒卡路里。士多啤梨麻薯芝士蛋糕 $68~呢間士多啤梨麻薯芝士蛋糕味道又唔錯喎,之前食完我經理同i 字頭C 字尾果間生酮蛋糕覺得好難食好油,一直blacklist 左呢樣得個靚字唔好味嘅蛋糕😂😂😂白色唔係忌廉係無糖乳酪,蛋糕係芝士蛋糕,唔油膩,餅底上面有一塊麻糬,有多重口感同味道,價錢係少少貴,但計埋味道都值嘅。

香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯,巴黎牛油汁

Build Your Own Bowl $100

士多啤梨麻薯芝士蛋糕 $68
2022-12-11 19 views
健康之選➡️💗Belly Soul💗好耐冇去過長沙灣廣場,發現原來宜家多左好多新派餐廳🥰,今日我同好友就去左一間簡約設計兼粉紅色💗💗💗裝潢,搶眼得嚟又帶點Cyber Feel 嘅Belly Soul 食Tea,呢度有生酮飲食嘅餐單,而且仲會列明卡路里及營養成份,啱晒又鍾意食但又注重健康嘅朋友仔呀👍不過好友話未食飯,所以佢叫左碟香煎比目魚伴黑松露揶菜飯,而我就叫左個抹茶麻薯窩夫雪糕🥰🥰(Lunch Set 係11:30-3:00pm供應,飲品有半價優惠)✅香煎比目魚伴黑松露揶菜飯($128)💖💖💖💖💖賣相好吸引,同Menu 一模一樣👍👍,個黒松露椰菜飯拌有巴黎牛油汁同有冬菇粒😍,又香又入味,很好食,比目魚亦煎得好靚,魚皮煎得薄脆,肉質嫩滑,正👍✅抹茶麻薯窩夫雪糕($108)💖💖💖💖💖賣相靚又份量十足嘅甜品😍😍😍,熱辣辣嘅窩夫🧇夾住煙煙靭靭嘅麻薯,已經好吸引我,甜度適中,食埋旁邊香滑嘅綠色Cream 、新鮮士多啤梨🍓同雪糕(Cookie &Cream),簡直好滿足,呢個甜品係忘卻煩憂之選😆👍👍✅四季春茶($40)💖💖💖呢杯係冷泡茶,飲落帶點甘味,味道相對較普通,$40 一小杯,略嫌有點貴😅✅
健康之選➡️💗Belly Soul💗

✅香煎比目魚伴黑松露揶菜飯($128)
💖💖💖💖💖

✅抹茶麻薯窩夫雪糕($108)
💖💖💖💖💖

✅四季春茶($40)
💖💖💖

✅香橙🍊柚子梳打($58)
💖💖💖💖
我嘅眼球👀巳比烘乾的橙片🍊吸引住 😍,賣相好靚,掛住打卡,真係好唔捨得飲😅,柚子味不是太出,但勝在夠解渇及打卡必選👍👍👍

呢度仲有好多生酮、低醣、低碳嘅的主菜、沙律及甜品,下次會再嚟食過👏🏻👏🏻👏🏻
2022-12-11 31 views
朋友點了lunch menu 的海鮮意粉和卡邦尼亞意粉都好好味,餐具亦很美觀,且在餐牌上也有顯示每個食物的成份和卡路里的數量,適合健康人士參考,這方面做得很好;但我今天想試吓這裡的咖啡和生酮蛋糕,蛋糕沒有顯示卡路里,問店員也不知,所以我計算不到食咗幾多卡路里,雖然好食,但下次唔感再試,希望你們在這方面可以改善就最好了。
2022-12-10 35 views
餐廳Menu上嘅菜式幾乎列晒 nutrition facts幾岩keep緊fit又認真計算熱量嘅大家🔹Super Protein Bowl 高蛋白營養碗 $108慢煮鴨胸、慢煮雞胸、六榖飯、南瓜、羽衣甘藍、車厘茄呢個bowl絕對係養生/健身人士之選!鴨胸、雞胸嘅肉質頗嫩,一啲都唔鞋口!有4款汁可以揀,我揀咗芥茉蜜糖汁沾肉/菜食都好夾~🔹香煎海鮮伴黑松露菌蒟蒻麵 $138呢個麵好好味~平時食蒟蒻麵最驚嗰浸腥味但呢個完全冇!黑松露忌廉味仲好香濃好掛汁~比目魚煎到恰到好處!魚皮好香脆,魚肉又好嫩滑~另外仲有墨魚仔、帶子、蝦~個人幾鍾意呢款!🔹朱古力麻糬芝士蛋糕麻糬口感食落同一般嘅有啲唔同呢個麻糬比較有咬口同實淨朱古力味唔算好濃,但就勝在唔會好甜同好膩🔹黑糖薑焙茶 $58拉花真係幾靚~估唔到黑糖、薑、焙茶三樣咁濃嘅東西加埋一齊又各自都發揮到自己嘅味道😆三隻味都飲得出,同埋又幾夾幾好飲好岩冬天凍冰冰時候飲下暖下身!
幾岩keep緊fit又認真計算熱量嘅大家

Super  Protein  Bowl
慢煮鴨胸、慢煮雞胸、六榖飯、南瓜、羽衣甘藍、車厘茄
呢個bowl絕對係養生/健身人士之選!
鴨胸、雞胸嘅肉質頗嫩,一啲都唔鞋口!
有4款汁可以揀,我揀咗芥茉蜜糖汁
沾肉/菜食都好夾~

🔹香煎海鮮伴黑松露菌蒟蒻麵 $138
香煎海鮮伴黑松露菌蒟蒻麵
呢個麵好好味~
平時食蒟蒻麵最驚嗰浸腥味
但呢個完全冇!黑松露忌廉味仲好香濃好掛汁~
比目魚煎到恰到好處!
魚皮好香脆,魚肉又好嫩滑~
另外仲有墨魚仔、帶子、蝦~
個人幾鍾意呢款!

🔹朱古力麻糬芝士蛋糕
蜜糖藍莓乳酪沙冰
麻糬口感食落同一般嘅有啲唔同
呢個麻糬比較有咬口同實淨
朱古力味唔算好濃,但就勝在唔會好甜同好膩

🔹黑糖薑焙茶 $58
拉花真係幾靚~
估唔到黑糖、薑、焙茶三樣咁濃嘅東西加埋一齊
又各自都發揮到自己嘅味道😆
三隻味都飲得出,同埋又幾夾幾好飲
好岩冬天凍冰冰時候飲下暖下身!
Super  Protein  Bowl
香煎海鮮伴黑松露菌蒟蒻麵
2022-12-10 27 views
位於長沙灣廣場既belly soul 係一間有生酮餐單既餐廳,除咗食品同飲品都使用羅漢果糖係零卡路里零糖,午餐選擇很多亦有椰菜花飯或十六穀飯,另外都有邊選沙律,價錢大概$88-128左右,可以半價再加特色飲品,然後加$28加小食或$42/$52要精選蛋糕/生酮蛋糕。 香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯巴黎牛油汁椰菜花飯我一向都好鍾意食,一間我覺得個特別之處係佢個飯好香,仲有啲菇同埋蒜蓉味。比目魚都有三塊,比較滑同油香較多Rose Latte (+$27.5)如果叫左主食可以半價叫特色飲品,咖啡有拉花,咖啡味道好好!榛子朱古力蛋糕卷(+$42.0)好味嘅午餐點可以冇甜品🥰Build Your Own Bowl(+$58.0)煙三文魚(+$30.0)蒔蘿乳酪醬其實我都幾鍾意可以自選沙律🥗$58嗰度已包括六款基本蔬菜有紅菜頭,車厘茄,粟米,南瓜,精選蔬菜,雜菌,其實唔使加煙三文魚都好食㗎✨人均150左右如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!

香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯巴黎牛油汁
Rose Latte (+$27.5)
如果叫左主食可以半價叫特色飲品,咖啡有拉花,咖啡味道好好!

榛子朱古力蛋糕卷
(+$42.0)
好味嘅午餐點可以冇甜品🥰

Build Your Own Bowl(+$58.0)
煙三文魚(+$30.0)蒔蘿乳酪醬
其實我都幾鍾意可以自選沙律🥗
$58嗰度已包括六款基本蔬菜

✨人均150左右

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
作為打工仔,外出用餐真係在所難免😮‍💨 食埋咁多街外飯,又油膩又多調味,漸漸地都囤積左唔少脂肪😮‍💨 好在最近公司附近開左間健康主題嘅餐廳,除左有蒟蒻麵、五穀飯等,仲有𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 𝘉𝘰𝘸𝘭選擇,實行高蛋白少碳水嘅飲食😋😍《 香草牛油燴雞伴十六穀飯 》$88 4.5 / 5健康版燉飯汁醬唔會好多,淡淡香草味更食到材料原味道👍🏻 雞塊份量多而且厚實,加上十六穀飯亦係偏實淨,所以好有口感😋《 自選𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 𝘉𝘰𝘸𝘭 》$78 up除左有預設好計算晒卡路里同營養價值嘅𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 𝘉𝘰𝘸𝘭外,仲有任揀自選沙律🥗 基本沙律菜底有紅菜頭、粟米、烤菇、羽衣甘藍🥬同車厘茄🍅 主要配料慢煮鴨胸肉質爽彈,加埋清爽蒟蒻麵,飽肚又健康😋《 𝘏𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘔𝘪𝘹𝘦𝘥 𝘉𝘦𝘳𝘳𝘪𝘦𝘴 𝘠𝘰𝘨𝘶𝘳𝘵 𝘋𝘳𝘪𝘯𝘬 》 $29 4 / 5健康版沙冰,用上羅漢果糖同新鮮雜莓,崇尚天然,毫無負擔🤤《 𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 雙層咖啡芝士蛋糕 》 $68 4 / 5同坊間嘅蛋糕好唔同,同樣用咗羅漢果糖,甜度適中,最啱𝘒𝘦𝘦𝘱 𝘍𝘪𝘵又想過下口癮嘅時候食😍———————————————🏠環境舒適度:💛💛💛💛👅舔脷回頭度:💛💛💛

《 香草牛油燴雞伴十六穀飯 》$88 4.5 / 5
健康版燉飯汁醬唔會好多,淡淡香草味更食到材料原味道👍🏻

雞塊份量多而且厚實,加上十六穀飯亦係偏實淨,所以好有口感😋

《 自選𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 𝘉𝘰𝘸𝘭 》$78 up

健康版沙冰,用上羅漢果糖同新鮮雜莓,崇尚天然,毫無負擔🤤

———————————————
🏠環境舒適度:💛💛💛💛
👅舔脷回頭度:💛💛💛💛
📸打卡able度:💛💛💛💛
———————————————
Dinner
2022-12-09 20 views
Belly Soul有靈魂的搽茶芝士蛋糕以及手切椰菜花粒~店舖裝潢以高級灰粉紅為主,配上現代工業風,超靚,有種去咗韓國cafe既感覺!☺️💜💕—————————☘慢煮雞胸伴野菌椰菜花飯,青咖哩汁🥦🍗$118➪店主話個椰菜花佢地自己刨㗎,食得出個椰菜碎係大粒啲,咬落更脆更有口感😘雞胸肉嫩滑,都有手掌size,食完有飽足感💕青咖喱汁唔會太濃味亦唔會浸到個椰菜花軟晒,店主話呢步先最難控制🥹椰花粒咬起上黎仍保有口感🫶🏻 不過重口味小編希望個醬可以多少少,咁食落會更開胃😆—————————☘ Build your own bowl 自選沙律set $68+🥑牛油果$15+🥓煙三文魚$30➪ 58蚊包括6款基本精選蔬菜:紅菜頭、車厘茄、粟米、蜜餞南瓜、香草雜菌、精選蔬菜各款菜份量俾得都飽足,特別係🧇🫑蜜餞南瓜,超正呀,甜甜綿綿既口感~煙三文魚有兩大件,攤開有手掌咗長🥓😙牛油果都有大半件🥑💕醬汁有:✅香橙薄荷乳酪醬🍊🌿Orange and Mint Yoghurt Sauce蒔蘿芥茉蜜糖汁Dill and Honey Mustard Sauce日式香蔥胡麻醬Japanese Spring Onion
Belly Soul有靈魂的搽茶芝士蛋糕以及手切椰菜花粒~

☘慢煮雞胸伴野菌椰菜花飯,青咖哩汁🥦🍗$118

雞胸肉嫩滑,都有手掌size,食完有飽足感💕

+🥑牛油果$15
+🥓煙三文魚$30
➪ 58蚊包括6款基本精選蔬菜:
紅菜頭、車厘茄、粟米、蜜餞南瓜、香草雜菌、精選蔬菜

煙三文魚有兩大件,攤開有手掌咗長🥓😙
牛油果都有大半件🥑💕

醬汁有:
✅香橙薄荷乳酪醬🍊🌿
Orange and Mint Yoghurt Sauce
蒔蘿芥茉蜜糖汁
Dill and Honey Mustard Sauce
日式香蔥胡麻醬
Japanese Spring Onion and Sesame Sauce
香蒜柚子醬
Garlic and Yuzu Sauce

今次試咗🌿🍊香橙薄荷乳酪醬,個醬好fresh,有啲清新版似kaba 卷薄荷醬,好香!🌿🌿

☘ 紅菜頭cappinano 👍🏻$55
➪係靚靚少女粉紅呀,小編見到心眼眼咗
聽咖啡師講,佢哋自己研究咗好耐,將紅菜頭既天然色素加落咖啡,又天然又靚,飲完無負擔~😘其實飲落唔多覺有紅菜頭個味反而香香地番薯味~🍠

☘ Keto Chocolate ☕️🍫👍🏻$55
➪ 小編覺得飲完有驚豔既感覺🤩!
生酮朱古力,採用杏仁奶來製作,想飲甜啲佢地仲會送上健康0卡羅漢果糖漿,飲完無負擔!🍫💕真係好重本🫶🏻

☘ 自家製抹茶芝士蛋糕🍰🍵👍🏻$42

➪又再一次驚艷,食得多抹茶芝士多
蛋糕!但呢件嘢一入口,勁!軟!熟!有種滑落口既感覺😍

抹茶與芝士味無cover 過大家,平衡得好好!💕
加上健康糖無負擔,幾想一件接一接食!

▼・ᴥ・▼
2022-12-08 35 views
朋友話新開左間cafe係主打健康的菜式,所以假日約左朋友去享受relax下啦~細細間座位都算舒適,先order後取餐,睇睇餐牌都好多野食和飲品😃香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯巴黎牛油汁比目魚煎得十分香口美味,肉質鮮嫩可口,椰菜花做飯很好味又健康👍🏻煙肉白菌卡邦尼扁意粉意粉整得很爽口啱啱好,個醬汁調得剛剛好又唔會好溜😋黑糖薑焙茶好香既薑味,原來都幾夾焙茶既味,很細滑香濃茶味又唔會太甜✨Pineapple caffe tonic 第一次飲菠蘿味嘅咖啡Tonic,入口幾清新又夾到咖啡味,都幾味

香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯巴黎牛油汁

煙肉白菌卡邦尼扁意粉
意粉整得很爽口啱啱好,個醬汁調得剛剛好又唔會好溜😋

黑糖薑焙茶
好香既薑味,原來都幾夾焙茶既味,很細滑香濃茶味又唔會太甜✨

Pineapple caffe tonic
Dinner
2022-12-08 305 views
星期六約了好朋友到香工血拼,睡了個自然醒,當然要食餐豐富啲先有氣有力買野,就係長沙灣廣場看看有什麼好西吃。在轉角找到這家Belly Soul。簡潔而帶粉紅的裝修,Menu選擇很豐富,而且Lunch set 都走健康路線,配餐湯或沙律,十分吸引!自助形式下單,然後等通知再取餐。粟米忌廉湯口感creamy,有粒粒粟米和煙肉,沙律菜新鮮。帶子泡菜紅菜頭椰菜花飯份量比想像中多,太陽蛋煎得好靚,有橙紅流心,為椰菜花增添濕潤感。帶子大大粒又肉厚,加上泡菜的微辣,剛好惹味又健康,尤其適合生酮飲食的人士。紅菜頭虎蝦輕忌廉意粉粉紅粉紅的,意粉質地軟硬適中,幾有咬口。虎蝦彈牙爽口,忌廉creamy,整體都好好食!黑糖薑焙茶是秋冬限定,味道夠濃而甜度剛好,凍凍地天氣飲暖身又暖心。特濃朱古力真的名不虛傳,十分濃郁,飲落口甘甘地,又苦苦地,是我喜歡的甜度!抹茶麻薯芝士蛋糕有驚喜,麻薯好軟糯,做到拉絲效果,芝士夠濃,加上抹茶味,味道十分討好,少少一件,過足口癮。小店出品誠意十足,味道好,加上店員好Nice,我去了洗手間,見朋友行動不便,主動送餐上枱,小店值得支持。
粟米忌廉湯口感creamy,有粒粒粟米和煙肉,沙律菜新鮮。
2022-12-03
Lunch
2022-12-08 27 views
呢兩個月,見証住越嚟越多人幫襯,好感動餐廳除左提供沙律Bowl、蒟蒻麵、椰菜花飯,仲有生酮同非生酮蛋糕餐牌上仲好清晰咁寫住每款食物嘅營養資料*香煎海鮮伴黑松露菌茸蒟蒻麵🍝 $138有帶子、蝦🦐、魷魚、比目魚🐟聞到好重松露香,醬汁偏稀少少不過都足夠令每條麵都索曬啲醬汁而且店舖嘅蒟蒻麵畀出面口感更加爽口🤪 如果份量再多啲更加好*煎封三文魚伴十六穀飯熱情果牛油醬 $128魚柳外皮煎香脆口, 淡淡魚油香但又唔會覺得好油膩, 配搭埋醬汁可以微微鮮😋* 雙層咖啡芝士蛋糕🍰 $68好重咖啡味,飲開咖啡嘅應該幾鐘意而蛋糕口感偏實,芝士亦唔係好creamy 好漏嗰種,所以都幾飽肚
呢兩個月,見証住越嚟越多人幫襯,好感動

餐牌上仲好清晰咁寫住每款食物嘅營養資料
*香煎海鮮伴黑松露菌茸蒟蒻麵🍝 $138
有帶子、蝦🦐、魷魚、比目魚🐟
聞到好重松露香,醬汁偏稀少少
不過都足夠令每條麵都索曬啲醬汁
而且店舖嘅蒟蒻麵畀出面口感更加爽口🤪 如果份量再多啲更加好
*煎封三文魚伴十六穀飯熱情果牛油醬 $128
魚柳外皮煎香脆口, 淡淡魚油香
但又唔會覺得好油膩, 配搭埋醬汁可以微微鮮😋
* 雙層咖啡芝士蛋糕🍰 $68
好重咖啡味,飲開咖啡嘅應該幾鐘意
2022-12-07 27 views
@bellysoul_hk in Lai Chi Kok Keto cafe Food: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price:💰 $300Favourite:💖 Kimchi, scallop with beetroot, wild mushroom cauliflower rice------------------------------✅ Located in Cheung Sha Wan Plaza, linked with Lai Chi Kok MTR station. Very convenient. ✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering keto and vegan food ✅ Healthy and keto-friendly ✅ Nice to enjoy treats when dine out on a straight diet.✅ Simply mouth watering desserts w
@bellysoul_hk in Lai Chi Kok
Keto cafe

Food: 💛💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛🤍
Price Value: 💛💛💛💛💛
Price:💰 $300

✅ Healthy and keto-friendly

✅ Simply mouth watering desserts with none of the guilt.

✅ Simply amazing, very healthy and taste like heaven.
✅ Good value for money

✅ Nice decor and beautiful presentation
✅ All fresh ingredients
✅ A delightful experience
✅ Highly recommended it to anyone looking for keto and healthy food
✅ Even if your not Keto, this is a fantastic resturant to visit and eat some fantastically healthy food. Please go and give this a try as you will not be dissapointed and you will make it your regular.
✅Servers are also great and always efficient, happy and polite.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨ #globaleats
長沙灣廣場 多了不少餐廳 ,今天下午就來 Bellysoul 吃午餐,整體擺盤,味道和價錢都合理不錯我們各自叫了一個午餐再加一個飲品和甜品,$307/2人意式燴牛肉配蕃茄茸扁意粉,意粉不少不會好淋身剛好有口感又掛到醬汁,牛肉幾淋入味,蕃茄味濃香帶子泡菜 紅菜頭椰菜花飯 ,帶子都新鮮帶點微燶,泡菜開胃,混和椰菜花飯食不錯,而且飯因有紅菜頭一來有益二來顏色十分漂亮半價要了杯 黑糖薑焙茶 ,拉花幾吸引,黑糖味濃但又不會甜,焙茶味都夠,薑味不會辣幾暧胃朱古力 麻糬芝士蛋糕 見到幾特別加錢再配,朱古力味夠濃不太甜,口感幾滑身,加上麻糬有幾重口感不錯午餐各選了忌簾湯勁多蘑菇好香又濃,沙律幾新鮮醬汁帶點酸開胃

我們各自叫了一個午餐再加一個飲品和甜品,$307/2人

午餐各選了忌簾湯勁多蘑菇好香又濃,沙律幾新鮮醬汁帶點酸開胃