2023-06-30
我地之前一直有留意呢間cafe,今日終於黎啦🤭。佢地餐廳主打輕食為主,佢地既餐牌間唔中會轉換下。如果想食意粉或者飯的話就唔好太晏去,有機會賣哂冇得叫。食物價錢都幾平,想飲杯咖啡同朋友促膝長談,呢度都係唔錯既選擇🤓。💸$ 320 💁🏼♀️人均$100-200不等整體食物評價:★ ★ ★ ☆ ☆ 整體食物都可以,甜品方面都有四款選擇,都好適合打卡。服務態度:★ ★ ★ ★ ☆服務員幾nice,會好詳細介紹佢地既餐牌推介。環境氣氛:★ ★ ★ ★ ☆餐廳環境幾安靜,設計都係以深木色為主再加柔和燈光,令到餐廳環境幾有氣氛。🥯食物方面日式雞蛋布甸🍮呢個布甸一黎到就已經365度都覺得好靚,打卡無死角,點影都冇死😎。布甸既配料會轉換有唔同,我地果日去係配士多啤梨😆,但溫馨提示唔好影太耐,唔係布甸會溶左d水,食果陣會好「論盡」😂。味道上佢好香雞蛋味,而焦糖糖漿係偏濃郁,mix埋唔會覺得好甜,反而食一啖最後會有甘甘地焦糖味👍🏻。士多啤梨牛奶雪糕窩夫🧇非常值得推介呢個甜品🙈,佢既設計好得意,有塊面包墊住雪糕,防止佢溶太快。而窩夫既士多啤梨果醬係佢地自家製架!食落係偏少甜,唔會話太膩或者太甜,而且佢配搭左一
💸$ 320 💁🏼♀️人均$100-200不等
整體食物評價:★ ★ ★ ☆ ☆
整體食物都可以,甜品方面都有四款選擇,都好適合打卡。
服務態度:★ ★ ★ ★ ☆
服務員幾nice,會好詳細介紹佢地既餐牌推介。
環境氣氛:★ ★ ★ ★ ☆
🥯食物方面
日式雞蛋布甸🍮
士多啤梨牛奶雪糕窩夫🧇
非常值得推介呢個甜品🙈,佢既設計好得意,有塊面包墊住雪糕,防止佢溶太快。而窩夫既士多啤梨果醬係佢地自家製架!食落係偏少甜,唔會話太膩或者太甜,而且佢配搭左一個偏甜牛奶雪糕,個雪糕好重牛奶味,再配埋窩夫食就剛剛好😆。
All day breakfast
All day breakfast 份量都係恰當好處,沙律係配黑醋汁酸酸甜甜配搭蛋沙律,真係幾好食🤤。個面包配自家製既士多啤梨醬都好開胃。
☕️飲品方面
Flat white
咖啡味道會有微酸,但配埋甜品,咖啡既香味就會勾番出黎👍🏻。
Ice Lattle
呢間cafe既latte偏向奶味重,咖啡味會相對淡d。少飲咖啡又想試下,依個latte會係可考慮既選擇🤭。