2022-04-20
荃灣木系文青cafe☕️想試呢間cafe好耐!餐廳睇相好似好大,原來好細😂唔似一間餐廳入面位置都好少,不過外面都有凳可以比人坐下飲咖啡chill chill😇我地3點半先到,好彩就唔使等位🎉不過就賣哂我一心想黎試嘅原個牛油果all day breakfast 啦🥲咁唯有叫其他啦,menu選擇唔算太多🤔❣️慢煮香草雞胸配鮮果($90)本身對鮮果冇太大興趣,不過個set都有幾多野食🤗可惜慢煮雞胸有啲揩😵💫唔係想像中好juicy同好嫩滑嗰種作為主角有啲失望😞同埋香草醬味道好重,搶哂本身雞嘅味😢重點有啲凍凍地,定係慢煮係咁?我覺得似整好擺左好耐多啲😣鮮果有士多啤梨、藍莓、無花果同蘋果,都甜嘅😇蛋沙律好好食,沙律菜有大量我最鍾意嘅火箭菜🥰I like it❤️❤️❤️❤️❤️麵包有布里歐麵包同迷迭香蕃茄包各一前者比較鬆軟同熱,後者似酸酸地嘅長法包,係硬硬嘅口感,都幾特別🥖❣️溫泉蛋日式本菇雞肉意粉($80)呢個意粉我覺得好食過adb😂有啲驚喜😂手工意粉有基本al dente,雖然汁唔多,但每條意粉都掛到味🤗雞肉都有額外調味,唔係就咁炒埋一堆👍🏻不過連唔連埋溫泉蛋汁一齊食好似唔太大分別🤣但係都令人想一啖接一啖🥰
想試呢間cafe好耐!
餐廳睇相好似好大,原來好細😂唔似一間餐廳
咁唯有叫其他啦,menu選擇唔算太多🤔
❣️慢煮香草雞胸配鮮果($90)
本身對鮮果冇太大興趣,不過個set都有幾多野食🤗
可惜慢煮雞胸有啲揩😵💫
唔係想像中好juicy同好嫩滑嗰種
作為主角有啲失望😞
同埋香草醬味道好重,搶哂本身雞嘅味😢
重點有啲凍凍地,定係慢煮係咁?
我覺得似整好擺左好耐多啲😣
鮮果有士多啤梨、藍莓、無花果同蘋果,都甜嘅😇
蛋沙律好好食,沙律菜有大量我最鍾意嘅火箭菜🥰
I like it❤️❤️❤️❤️❤️
麵包有布里歐麵包同迷迭香蕃茄包各一
❣️溫泉蛋日式本菇雞肉意粉($80)
呢個意粉我覺得好食過adb😂有啲驚喜😂
手工意粉有基本al dente,雖然汁唔多,
但每條意粉都掛到味🤗
雞肉都有額外調味,唔係就咁炒埋一堆👍🏻
不過連唔連埋溫泉蛋汁一齊食好似唔太大分別🤣
但係都令人想一啖接一啖🥰
店舖得2個員工,佢地好似好忙咁😂連位都唔得閒執
都有唔少人淨係黎飲咖啡,我地今次就冇試啦希望下次可以試下同食返我個牛油果all day🥲🥲