2022-07-01
話說琴日一個人走左黎呢度~ 環境相當整齊企理容納到大約20人咁上下的小CAFE~望住D綠色野食個TEA都開心自在~事關食過X黎,都唔敢亂咁叫野食野飲架~ 哈哈今次ORDER左杯POUR OVER ($75)- Burundi Kayanza Yandaro Red Bourbon Honey// Tasting Notes: Honeydew, Vanilla, Butterscotch, Taro杯野會附上隻豆的咖啡粉比你一度文下陣味一度飲下杯啡杯野真係好正~ 水溫溫度適中,無破壞到杯野個香味同埋口感甜感重,口感厚,香味好正~ 一流~期待下次下一輪既咖啡~ 下次再黎飲手沖~仲有ORDER一杯宇治抹茶芭菲 ($86)(如果唔係我驚自己食唔晒個ADB,我一定食ADB架XD)宇治抹茶芭菲由下到上的材料真係多到呢~黑蜜做底,加上抹茶寒天,少量鮮忌廉,之後就係粟米脆片加十勝紅豆蓉,上面放左幾粒日本白玉,然後宇治抹茶雪糕一大球再加上自家製抹茶醬,再加鮮忌廉,最頂就係糖漬栗子~呢杯野唔洗同我講有幾高卡路里~但係我想講既係真係好好好好好食~ 唔係度度的抹茶都放得入口架有D地方整到苦架~哈哈BTW~
話說琴日一個人走左黎呢度~ 環境相當整齊企理
容納到大約20人咁上下的小CAFE~
望住D綠色野食個TEA都開心自在~
事關食過X黎,都唔敢亂咁叫野食野飲架~ 哈哈
今次ORDER左杯POUR OVER ($75)
杯野會附上隻豆的咖啡粉比你一度文下陣味
一度飲下杯啡
杯野真係好正~ 水溫溫度適中,無破壞到杯野個香味同埋口感
甜感重,口感厚,香味好正~ 一流~
期待下次下一輪既咖啡~ 下次再黎飲手沖~
仲有ORDER一杯宇治抹茶芭菲 ($86)
(如果唔係我驚自己食唔晒個ADB,我一定食ADB架XD)
宇治抹茶芭菲由下到上的材料真係多到呢~
黑蜜做底,加上抹茶寒天,少量鮮忌廉,之後就係粟米脆片
呢杯野唔洗同我講有幾高卡路里~
有D地方整到苦架~哈哈
BTW~ 我想講講佢個抹茶醬真係好正~ 濃厚味道同個雪糕好鬼夾~
最有心思既係,佢地的食具
全部都係MADE IN JAPAN都算啦~ 仲要用銅匙食呢個芭菲~
KEEP到啖啖的凍感~ 爽到暈
然後店員提醒我~ 所有食具都係可以係佢地附設係隔離的小店有得賣既~
(利申,日本食具真係唔平架XD) 但佢地有呢份心思,真心讚~
呢度我一定會再黎~ 因為佢地有好多唔同的蛋糕
我都想試~ 但因為我口就我一個,胃都係XD 食唔到咁多XD
只好下次行經MK再食XD
PS: 終於食返D人食的野入口,我真係好開心XDDDD