2022-04-20
餐廳劃分兩個區域, 一邊廂係cafe, 另一邊就放滿左各式各樣的日系精品比大家選購😛餐廳主打多款精美又吸睛既甜品, 見到仲有原個蛋糕訂購🎂 裝潢以白色同木系為主調, 都幾舒適☺️🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Matcha Tiramisu $65﹟件甜品比我想像中細件🤔食落係幾軟滑, 可更creamy, 抹茶味主要黎自面頭既抹茶粉, 偏濃厚苦澀一啲, 手指餅份量好似比較少同埋浸得唔夠透徹🙈🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 鐵觀音麻薯巴斯克蛋糕 $55﹟就係比佢個麻糬吸引左而叫🤣總共有3種層次, 最頂層係帶淡淡豆腐香味既mousse, 中間夾住食落爽滑軟糯既麻糬, 低層就係偏實身但茶味都夠濃既鐵觀音巴斯克蛋糕😍食落有多重口感, 感覺最低層芝士蛋糕再軟滑啲就好😛🥤 ᴅʀɪɴᴋ· Matcha Yuzu Breeze $55﹟掙扎左好耐要熱飲拉花定試下依杯唔係到到都見有既特飲🤣🙈好彩無令我失望, 係抹茶同柚子梳打既組合🥰飲落唔會太甜, 柚子味無蓋過抹茶既味道🍵抹茶味放耐左都無點變淡, 成個組合好清新, 夏天飲岩曬😙
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Matcha Tiramisu $65
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 鐵觀音麻薯巴斯克蛋糕 $55