2025-04-04
打算去朋友屋開party ,當然要準備食物,我就物色咗中環呢間全新韓式快餐,標榜即點即煮,而且重點是價錢超值!四人餐都只係$235起!而且份量充足,超值!餐廳雖然是快餐店,但裝修得好colorful,平日lunch 應該好旺場。💫四人餐🌟主菜(選4款):有多款主菜可以選擇,每款份量都好充足🔺炸豬肉泡菜餃子好鍾意食佢嘅餃子,做到皮薄,炸餃脆卜卜,泡菜內餡微辣爽口,好味😋🔺韓式烤牛肉雜菜炒粉絲特別鍾意韓國粉絲,煙韌爽口又有口感,配上烤牛肉同吃,惹味!加上麻油及芝麻,非常的香。🔺泡菜湯配豬肉泡菜餃子湯配白飯想要有一個湯的主菜,所以點了這個泡菜湯豬肉泡菜餃子,個湯辣得惹味,而餃子同炸又另要個感覺,吸引咗泡菜湯的餃子連餃子皮都充滿泡菜味,齋個湯拌飯都已經好好味😋🔺韓式拌飯拌飯也是我的心水之選,雖然簡單,但就是好好食,用上韓式辣醬,微辣但好惹味,還有大量泡菜及紫菜,撈埋一齊食至正👍🏻🌟韓式甜辣併蒜香醬油炸雞韓式快餐,炸雞當然是必點的💫可以相拼2款味道,太適合香港人了👍🏻炸雞入盒時還是熱辣辣的,因為撈了醬汁,所以必需快食,雞炸得乾脆不油膩,加上醬汁更惹味。韓式甜辣好惹味,而蒜香醬油則香濃,重口味友人
💫四人餐
🌟主菜(選4款):
有多款主菜可以選擇,每款份量都好充足
🔺炸豬肉泡菜餃子
🔺韓式烤牛肉雜菜炒粉絲
🔺泡菜湯配豬肉泡菜餃子湯配白飯
🔺韓式拌飯
🌟韓式甜辣併蒜香醬油炸雞
韓式快餐,炸雞當然是必點的💫
可以相拼2款味道,太適合香港人了👍🏻
炸雞入盒時還是熱辣辣的,因為撈了醬汁,所以必需快食,雞炸得乾脆不油膩,加上醬汁更惹味。韓式甜辣好惹味,而蒜香醬油則香濃,重口味友人的至愛💯
🌟小食
除了主食外,還可選幾款小食
🔺紫菜粉絲卷
地道的韓式小食,紫菜包著韓國粉絲,炸過後外酥內軟軟的,我會配埋餐內附送的泡菜同吃,更加惹味。
🔺辣炒年糕(大)
辣炒年糕是韓國必食的街頭小食,這裏做的唔會太辣,年糕煙煙韌韌,配上惹味辣汁及魚糕,韓味十足!
🔺卜卜脆紫菜
🔺泡菜
🌟甜品:吉士鯽魚餅併朱古力鯽魚餅
估唔到仲有飯後甜品,好窩心的安排,小巧可愛的鯽魚餅,仲有2款口味,朱古力味好香濃,食完飯再食剛剛好。
🌟飲品:micho 菠蘿果醋梳打/石榴果醋梳打
包4杯飲品,可以選汽水或Micho果醋梳打,大推果醋,天然酸甜味道,更加健康,加上有汽梳打,解渴解辣一流💯